Povedia vám vaši muži, že sú chorí?
Neviem ako úplne nazvať tuto diskusiu ale jedna vec má trápi. Môj muž mi nikdy nepovie že je chorý a vždy všetko schytám. Napríklad ho škriabe v hrdle nepovie mi to samozrejme mi dá pusu jeho to o 2 dni prejde a ja sa týždeň dávam dokopy. Doteraz som to nejako neriešila ale teraz ako som bola tehotná sa to opakovalo visc krát a keď mame malé dieťa tak už som vážne nahnevaná že mi toto nevie povedať.. že on nevie že je chorý. Však jasne keby aj u mna to trvá deň dva tak nepoviem ale takto má to vážne hnevá. Tak som sa chcela opýtať či to má niekto rovnako alebo proste len môj muž je takýto.,
Už som proste z toho unavená že musím za každým preverovať či nie je chorý a vysvetľovať mu že mi to má povedať že môže nakaziť dieťa atd.
@anonym_autor nie nepovie , zhorší sa mu kašeľ keďže on už ma chronicky kašeľ celý rok , smrká , tak už viem že aj ja budem chorá o pár dni 😅😅
@anonym_autor môj by bol tiež taký ale naučila som ho hlásiť
@anonym_1378d9 a ako si ho to naučila? Ja sa o to snažím 5 rokov a nič.. ja mám ak zníženú imunitu po umelom oplodnení takze som z toho už doslova na nervy..
@anonym_autor ani nemusi, hned vidim, do 10 min pristava helikoptera na zahrade, muza beru v kritickom stave smer nemocka 😂🙈🙈🙈
@anonym_autor nie nepovie , zhorší sa mu kašeľ keďže on už ma chronicky kašeľ celý rok , smrká , tak už viem že aj ja budem chorá o pár dni 😅😅
@simca115 super 😂 ja vždy keď zakasle alebo smrka tak idem za ním a už sa ho pýtam a povie mi že to nič nie je a o 2 dni som už aj ja.. už si prídem ako detektív ale čo mám robiť keď mi to nevie povedať
Od veci sice ale nechapem, preco ti to nepovie, mne moj manzel vzdy povie, ked sa neciti dobre.. plus aj to na druhom vidis, ze sa neciti ok
Od veci sice ale nechapem, preco ti to nepovie, mne moj manzel vzdy povie, ked sa neciti dobre.. plus aj to na druhom vidis, ze sa neciti ok
@crazy_cat_lady tiež som na tom podobne ani hovoriť nemusí, vidím to na ňom, hľadá teplomer, pije zázvorový čaj , ale aj povie že na ňeho niečo lezie, bolí hlava a pod.
@anonym_autor môj mi hlási až moc… a ja túto informáciu vôbec nepotrebujem, chorá nebývam a on je tiež občas max len prechladnuty, ale prežíva to ako ohrozenie života 🙄
a ja zase nechapem, co si myslis, ze by sa zmenilo, keby ti to povedal? odstahujes sa? budete doma chodit v ruskach? ci jedine ta pusa je to kriticke, ze ta nakazi? inak by to bolo v pohode? no tak sa s nim nebozkavaj a mas po probleme 😀
No niekto nieje taký citlivý na choroby a nie vždy sa hned dá usúdiť či choroba alebo sucho v hrdle
A keď on sám to nevie spozorovať a nepríde mu to ako choroba,tak chces od neho hlasenie ktorého ani nenapadne, že má
A jasné hej potom su chlapi co sa pozorujú a odpadávajú zo všetkého
No niekto nieje taký citlivý na choroby a nie vždy sa hned dá usúdiť či choroba alebo sucho v hrdle
A keď on sám to nevie spozorovať a nepríde mu to ako choroba,tak chces od neho hlasenie ktorého ani nenapadne, že má
A jasné hej potom su chlapi co sa pozorujú a odpadávajú zo všetkého
@anonym_91d29f presne ako píšeš..Je to konečne normálny chlap, ktorý sa furt nesleduje. Podľa mňa ho ani nenapadlo,že by mohol byť chorý. Preto ti dal pusu.
@anonym_autor ja viem hmed o mojom ze je mu.nieco. vari cajiky a zalahne a lezi 4dni v posteli. Jajka jojka
Hlavne určite nemáš chlapa co by ta chcel úmyselne nakaziť aby ste boli všetci chorí,len to tak nepocituje
A sám povedal, že nevie, že je chorý
Nemôže povedať niečo čo nevie/nepocituje
Takže za to sa nehnevaj
Jedine sa uistiť ci je taký odolný 💪 alebo nemá napr dlhodobú alergiu, že uz si zvykol a nevie pocitovo rozoznať či je nieje ok
A keby ti povedal,že ho škriabe v krku ,čo by sa zmenilo
Mňa tiež keď škriabe v krku to nevravim mužovi ,ako načo
@anonym_autor aj keby mi povedal, tak mu pusu dám, aj sa milujeme. Ani ho nezamknem do samostatnej izby.
Otec to viem že robil mame, ja vidím poznám kedy je chorí, proste za tie roky to viem, ale povieme si už navzájom, lebo zo začiatku sme neriešili keď sme boli chorí, ale časom to prešlo na toho druhého a dosť nás to štvalo takže vždy aj obmedzíme kontakt nedávame si pusu až kým neprejde choroba. Akože človek to môže chytiť ak keď vedľa neho leží, ale ja mám často kútiky a tak som naňho preniesla že sa nevedel zbaviť toho 4 mesiace takže už si dávame pozor keď nám niečo je.
@anonym_autor aj keby mi povedal, tak mu pusu dám, aj sa milujeme. Ani ho nezamknem do samostatnej izby.
@kavasmliekom no len vies ked by ta jeho srabkanie v krku odrovnalo na tyzden a viac tak by si to prehodnotila.
Áno povie a ja tiež, tak nejak nevieme byť bez nežností, takže vieme do čoho ideme.... 😄
@anonym_autor ja ta uplne chapem. tiez mam velmi ale naozaj velmi znizenu imunitu. co bezne ludia prejdu za par dni ja sa trapim aj mesiac a vlastne pri malych detoch idem z choroby do choroby lebo nikdy sa nestihnem uplne vyzdraviet natoz aby sa organizmus spamatal.
riesila som to s imunologom.
kazdopadne moj muz bol tiez taky. na jednej strane fajn ze neumiera na sopel ale na druhej ... tiez neprakticke. ale po 20 rokoch uz chape 😀 sam fakt videl ako som sa trapila.
no a po 20 rokoch ja na nom vidim skor ze je chory ako on. dokonca tri dni dopredu. a uz to viem aj na detoch a vzdy ale naozaj vzdy sa trafim.
u mojho muza su to ponozky. on si to vobec neuvedomuje ale tri dni predtym ako zacnu realne priznaky zacne doma nosit ponozky. bezne mu je teplo a nenosi ich. vyssi level su teplaky. nosi stale kratasy. ked vytiahne teplaky viem ze je zle. on nie. len si mysli ze je chladnejsie. do troch dni to pride.
u deti zas vacsinou tri dni pred prepuknutim priznakov horsie spia. dcera mavala napriklad nad perou zas cervensi fliacik. ako babo mala kiahne. a nad perou jej ostal neviditelny fliacik ktory sa vzdy objavil len pred chorobou. su to malicke detaily ale naucila som sa. a po tom vsetkom co uz decka priniesli muz aj najstarsi velmi dobre chapu potrebu opatreni. pretoze mna to fakt vzdy brutal odrvovna a to som clovek co sa rozohne neopusta. teraz dovliekol najmensi superchripku. nakazil muza ale rychlo som zareagovala a dalsie dve deti aj seba som uchranila. chvalabohu pretoze maly mal extremne zly priebeh a neviem ako by som sa o neho postarala. uz sa trapime mesiac a mame od boha stastie ze ja som zostala funkcna.
skus mu to vysvetlovat stale dokola. ved snad nie je idiot.. navyse v tehotenstve si fakt nachylnejsia. to som bola aj ja. mna vzdy nakazila kolegyna. niekolko krat za sebou. pre nu len soplik pre mna horucky lieky a rizikove tehotenstvo kvoli krvacaniu z neutichajuceho kasla v jednom tehotesntve.
povedz mu ze aj najmensie skriabanie tebe aj mimcu ublizi.
a celkovo to nie je len o tebe. ale aj o babatku. pre neho skrabkanie v hrdle ale pre babo to moze byt komplikacia. ked nahodou tiez nebude mat dobru imunitu moze sa to riadne nevyplatit. moja stredna tak chudina z obycajneho sopla vzdy zapal oboch usi aj oci k tomu. 2x do mesiaca ATB. najstarsi zas z kazdeho jedneho kasla dostal zapal priedusiek 2x zapal pluc a raz akutnu obstrukciu. a to bola fakt len banalna choroa na zaciatku. vsetci potom pchopili ze niekto skratka nema dobru imunitu a treba byt ohladuplnejsi. ale to tazko pochopi niekto kto je chory raz za rok a ma sopel dva dni.
@anonym_autor Povie mi. Ak sa zabudem, tak ma upozorni nech ho nebozkam na usta.
Môj muž mi hneď vraví a ja mu poviem: to mi ani nevrav, lebo ťa zabijem 🫡😝🤭 lebo viem, čo to obnáša, spísať poslednú vôľu, volať kňaza, sprievodcu pre umierajúcich a pohrebnú službu.
@anonym_autor Moj mi hovori, ale realne niekto nie je citlivy na mierne priznaky, proste to vobec nemusi na sebe spoznat.
@anonym_autor môj keď sa cíti zle, hneď sa izoluje a truhlu vyberáme 🤷♀️ 😂
Mne takto nosil ku maličkým deťom priateľ dieťa z predchádzajúceho vzťahu.Choru kým som aj jemu aj jej materi niekoľko krát nevycistila žalúdok

@anonym_autor môj by bol tiež taký ale naučila som ho hlásiť