icon

Povýšenecké správanie zbohatlíkov

19. okt 2025

Ahojte, dost poslednu dobu sa zamyslam nad jednou vecou. Mam (mala som) 3 blizke osoby este z detstva, spolu sme vyrastali, uzivali si volny cas, smiali sme sa atd ..teraz sme na prahu 40tky, 2 osoby si svoje peniaze tazko vydreli, tretia mala len stastie a dobre zaraba. Ja zarabam priemerne, netrpim biedu ale ani sa nerozhadzujem..tieto osoby nevedia o nicom inom rozpravat ako o peniazoch, ako lupuju iphony, swarovskeho za 4000 eur, auta menia kazde 2 roky, dovolenky. Samozrejme im doprajem ale je mi luto toho ze o nicom inom sa s nimi neda bavit a vyslovene opovrhuju ludmi co zarabaju menej. Vyrastali tak ze vsetci sme v detstve nemali vsetko co chceme a asi si to kompenzuju, najradsej by som prerusila kontakty ale ozvu sa stale.

minenkaa
19. okt 2025

@anonym_autor tak neodpovedaj a nestretavaj sa

anonym_35a155
19. okt 2025

Tak tie kontakty preruš. Poznám ľudí,aj môj manžel tak čo zarábajú nadštandard a všetci do jedného neboli z bohatých rodín. Vydreli si ten plat vzdelávaním, prácou.A ani jeden z nich, vrátane môjho muža nikomu nehovoria o tom čo si za koľko kúpili.

zmrzlinka2021
19. okt 2025

@anonym_autor nemusia pohrdat, len proste sa už pohybujú niekde inde a už si proste nerozumiete. Žijete odlišné svety.

A áno, veľa ľudí, čo žili v biede a v dospelosti dobre zarábajú, idú do rôznych extrémov. Od zgrlosstva do bezhlavého míňania. Ak ich nepovažujes za svojich priateľov, povedz im, že nemáš záujem o kontakt s nimi, a vysvetlí im svoje dovody

anonym_3a6f84
19. okt 2025

@anonym_autor tak prerus kontakty a nemusíš nám to ani oznamovať. Ani im.

oceanahory
19. okt 2025

@anonym_autor Netreba sa bat prerusit kontakty s ludmi, s ktorymi sa kamaratis uz iba zo zvyku...je normalne, ze sa ludia menia, kazdy ma ine preferencie. Ja sama som takto odstrihla zo dna na den kamaratky zo skoly...v istom bode som si uvedomila, ze urdziavat vztahy v dospelosti iba preto, lebo sme si ako teenagerky rozumeli nema vobec zmysel. Bolo to dobre rozhodnutie 👍.

biba_18
19. okt 2025

@anonym_35a155 muži to možno tak neriešia, ale áno, ženy sa asi viac chvália, či ako by som to nazvala… vidím to rovnako v mojom okolí…

autor
19. okt 2025

Praveze mna to trapi ide o 2 blizke kamosky a tretia osoba je dokonca moja rodina s kym som vyrastala a travili sme spolu kazdy den. Mam ich rada vsetkych ale toto uz je extrem. Ak idu na dovolenku nerozoberaju ako bolo ale co kolko stalo. Ked je neaky sviatok tak hned pisu a posielaju za kolko kupili darceky. Do podniku kde su brigadnici casnici nepojdu lebo to je pod ich uroven, ja som zdesena co sa s nimi stalo

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_autor

Praveze mna to trapi ide o 2 blizke kamosky a tretia osoba je dokonca moja rodina s kym som vyrastala a travili sme spolu kazdy den. Mam ich rada vsetkych ale toto uz je extrem. Ak idu na dovolenku nerozoberaju ako bolo ale co kolko stalo. Ked je neaky sviatok tak hned pisu a posielaju za kolko kupili darceky. Do podniku kde su brigadnici casnici nepojdu lebo to je pod ich uroven, ja som zdesena co sa s nimi stalo

@anonym_autor a povedala si im to, že ti to vadí?

oceanahory
19. okt 2025

Ludi ale nezmenis...bud kamosky prijmes take, ake su a budes v spolocnosti ludi, ktorych pritomnost a reci ti vadia 🤷 (co mi pride ako totalna blbost, preco by to mal niekto trpiet...) alebo jednoducho prerusis kontakty. Tebe je luto za niecim, co uz neexistuje, ty iba nostalgicky spominas na to, co uz nebude...zbytocne udrziavat taketo vztahy, ktore su ti viacej na obtiaz.

miselka257
19. okt 2025

ak to sú blízke kamarátky, povedz im o tom a uvidíš podľa toho ako sa zachovajú, či je vaše kamarátstvo až tak silné, alebo ťa samé vyradia z partie 💁‍♀️

autor
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor a povedala si im to, že ti to vadí?

@zmrzlinka2021 2 ano ..odpoved bola ze "lebo som uz niekde inde a mam sa cim chvalit" a pokracuju v tom, ja som sa uz snazila aj temy zmenit ale stale koncime pritom co za kolko kupili

autor
19. okt 2025
@oceanahory

Ludi ale nezmenis...bud kamosky prijmes take, ake su a budes v spolocnosti ludi, ktorych pritomnost a reci ti vadia 🤷 (co mi pride ako totalna blbost, preco by to mal niekto trpiet...) alebo jednoducho prerusis kontakty. Tebe je luto za niecim, co uz neexistuje, ty iba nostalgicky spominas na to, co uz nebude...zbytocne udrziavat taketo vztahy, ktore su ti viacej na obtiaz.

@oceanahory ano asi mas pravdu, mam uz aj ine osoby v zivote ktore su mojej povahe blizsie a volny cas radsej stravim s nimi, len je mi smutno ze sa clovek tak vie zmenit

anonym_188ca0
19. okt 2025

@anonym_autor tak sorry, ale z popisu su to skor sedliaci... ja sa pohybujem medzi relativne zabezpecenymi ludmi, ale taketo chvalenkarstvo som nezazil. Uzivaju si v dobrom svoje zarobene peniaze. Dovolia si viac ako "obycajny smrtelnik", ale "pre seba" a "pre svoje zazitky", nie na chvalenie. A inac chvalit sa iphonom alebo teda dokonca Swarowski, to je ze ake laznicke... ved to je len bizu...

madeincssr
19. okt 2025

Pamataj, nadstandardne prachy cloveka zmenia a on si to ani neuvedomuje. Bez ohladu na to, ci bol predtym obycajny skromny, sporovlivy clovek. Pocit, ze za prachy mozes mat "co len chces", ze ti ludia poklonkuju... Ved aj tu na MK to casto hned vycitis. Skryte povysenectvo, neskutocne "opravnene" naroky na vsetko a vsetkych...

anonym_b032a4
19. okt 2025

Peniaze cloveka nemenia, len ukazu jeho povahu.

Ale ti tvoji kamarati mi prijdu ako taky klasicky priemerny sedlak. Vacsina ludi co stretnem ked sa takto chvali tak skutocne bohati niesu, a to ze ma niekto auta a chodi na drahe dovolenky este neznamena ze je bohaty, poznam ludi co si takto ziju ale keby im nedosla dalsia vyplata tak zrazu nemaju na jedlo.

Prekvapivo ti skutocne bohati taketo spravanie (cest vynimkam) nemavaju. Ludia by boli velmi prekvapeny v takom Auparku ci Eurovei ze kto tam je skutocne bohaty. Niesu to ti ludia co tam sedia vonku v drahej restike s Aperolom a Gucci kabelkou. Bezne stretnem ludi o ktorych viem ze maju miliony a sedia vo food courte v teplakoch ziadny problem.

maca1984
19. okt 2025

Všimni si naozaj bohatých ľudí, a možno sú to aj ľudia s rozumom.
Tí chodia oblečení tak, že nikdy by si nepovedala že sú to miliardári.
Môj muž nezarába miliardy, ani milióny, a on je najspokojnejší v teplákoch.
By si povedala že ten nemá ani na kávu. 🙉 a nikdy, naozaj nikdy nerieši čo za koľko si kúpil, čo kúpil mne, kde sme za koĺko boli.
To je pre nás taká " sedlačina ", sa ukazovať.

simona20201309
19. okt 2025

@anonym_autor iPhony nemajú len zbohatlici, na dovolenky chodí takmer každý, autá sa menia každé 4 nie každé 2 roky (všetko sú leasingy, neboj nenasetria si na nich), swarovskeho si hádam nakupujú každý mesiac a ak si kúpia taky šperk tak takej ,,najleosej" kamoške sa chcú pochváliť a nerataju s tým ze jej ti môže vadiť.
Bavia sa o dovolenkách, spomwnu ak si kúpia niečo nové. O com by si sa chcela baviť ty? O protivnej svokre, Hroznej kolegyni, konsolidácii, mykoze....?
Prídeš mi strašne nezrela a neprajna

simona20201309
19. okt 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 2 ano ..odpoved bola ze "lebo som uz niekde inde a mam sa cim chvalit" a pokracuju v tom, ja som sa uz snazila aj temy zmenit ale stale koncime pritom co za kolko kupili

@anonym_autor tak toto som prečítala až potom. Myslím ze si vymýšľaš, alebo potom platia všetky príspevky vyššie- sedlacina

viera012345
20. okt 2025

@anonym_autor Je čas zmeniť lokal,inak povedané, zmeniť okruh známych, lebo Vás zjavne nebavia niektoré témy

motylik2559
20. okt 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, a to ked sa bavia o dovolenkach, o obleceni atd, tak fakt stale o tom,ze kolko za to vyhodili penazi? Lebo ak je to takto, tak mi to pride ozaj pod uroven😄 Napr. ja sa nemam zle, kamoska zarobi menej ako ja, ale ked ideme von niekam, tak jej nehovorim kolko som za co vyhodila, lebo stale som toho nazoru, ze pekne oblecenie sa da kupit aj neznackove, bizu sa tiez da kupit pekna aj kvalitna za menej ako swarowski, ked si ideme niekam sadnut, je mi jedno ci do pubu alebo do nejakej kaviarne a uz je mi uplne jedno ci mi tu kavu donesie brigadnik alebo na stalo zamestnana casnicka, ktora ma odpracovanych 20 rokov. Ked je to ozaj tak ako pises, ich spravanie mi dojde totalne povrchne a ako som napisala pod uroven a zvlast ked vedia,ze v tej partii si aj ty a nemozes vyhadzovat tolke peniaze, len aby si podla ich idiotskeho nazoru vyzerala lepsie. Bohuzial sa vyfarbili a orientuj sa cisto na tie kamosky, co su ti blizke. Chapem,ze ti to je luto, ale niektorí ludia sa okolnostami dokazu zmenit na nepoznanie. V ich pripade...nech si vyskakuju teda, ale zial zivot vie byt vrtkavy a aj oni sa este mozu dostat do situacie, kedy budu musiet priskrtit opasky a potom mozu svoju drahu bizu predavat cez bazos a budu radi aj za kavu prinesenu brigadnikom v nie honosnom podniku😄 Nastastie v zivote si clovek moze vyberat priatelov, a ty chod von s takymi, s ktorymi si rozumies a citis sa s nimi uvolnene a prijemne🙂

anonym_b032a4
20. okt 2025

Inak paci sa mi ked sa niekto ohana Swarovskim to je ako ked sa niekto ohana oblecenim Hilfiger ci Guess :D

tenerifka
20. okt 2025
@anonym_b032a4

Inak paci sa mi ked sa niekto ohana Swarovskim to je ako ked sa niekto ohana oblecenim Hilfiger ci Guess :D

@anonym_b032a4 ze?, ved Swarowski je bizuteria za par susñov....

kattrin5
20. okt 2025

Ono peniaze cloveka zmenia, Ja to vidim ma sebe tiez, ked si mozem dovolit viac a lepsie, idem vzdy do lepsieho.. to ale neznamena ze niekym alebo niecim opovrhujem, ale vsade hovorit co ma kolko stoji a rozoberat to s kamoskami. Asi mas cudne kamaratky, alebo to je SR mentalita, Ja sa teda pohybujem v kruhu dost bohatych ludi a nikdy sa nerzozrpavame o tom, co si kupujeme( teda pokial to nieje nieco velke a pod). Mozes limitovat svoj kontakt s takymi kamoskami a vyhybat sa stretnutiam. Nastastie, kamaratov si stale mozeme vyberat.

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
brontofuz
21. okt 2025

zarabaju vela ale su to duševný mrzáci nič viac, radsej sa porozpravam s bezdomovcom ako s takymto človekom

dora281
Autor odpoveď zmazal