icon

Požičiavanie peňazí partnerovi: Je to správne rozhodnutie?

8. aug 2026

Ahojte, potrebujem názor nejakej inej nezainteresovanej strany. Mám priateľa, sme obaja zrelší ľudia, v povedzme asi už strednom veku po 40tke. Obaja pracujeme, bývame samostatne, máme svoje záväzky. Priateľ je skromný muž, nevyhadzuje na seba peniaze, nekupuje si žiadne drahé veci, dokonca aj je veľmi skromne by som povedala, teda žiadne donášky, varí si väčšinou sám, je tak striedmejšie. Nepije, negambluje. Jedinou jeho slabinou sú cigarety. Kým predtým mu škatuľka stačila aj na dva dni, dnes mu nestačí škatuľka ani na deň. Akékoľvek moje snahy o to, aby prešiel aspoň na icos sa nestretli s odozvou. Ja zarábam niekoľkokrát viac ako on, toto mi neprekáža. Nemám problém zaplatiť kávu, obed apd. Ale jemu v takomto čase na začiatku mesiaca nestačia peniaze a nemá.. Ja som mala narodeniny, kúpil mi darček, a požičal si 2t po tom odo mňa 100 eur, lebo to nejako neustriehol. Dnes opäť už nemá peniaze na cigy a tak som mu dala 20 eur. Je mi to veľmi ľúto, lebo keby nefajčil, tak by tie peniaze mal. Alebo stačí, keby fajčil menej. Na druhej strane ja sama viem, že toto je jediná vec, ktorá mu robí radosť (z iných svetských pôžitkov), on neje ani sladkosti. Nemám srdce mu nedať peniaze. On mi ich vráti po výplate, ale na vždy takto o mesiac si odo mňa požičia zase... toto ma netrápi, kým mám, dám... ale tie cigy ma trápia veľmi (mimochodom som žena, ktorá viac ako 20r fajčila a skončia som s tým zo dňa na deň).

Strana
z3
cacianka
9. aug 2026
@anonym_autor

@cacianka odišiel ku mne, od manželky. Tak neviem, žehlí prúser? Stretli sme sa po 20r a vrátili sme sa v čase tam, kde sme boli predtým a vedeli sme, že chceme byť spolu.

@anonym_autor a nezehlí ? Odišiel od nej, od detí, k prvej láske, akoby iba bola iba tvoja náhrada a keď ste sa opäť stretli, odišiel za tebou. Začal odznova, byt, auto, výživné a to je sakra nákladná zmena. Viete to iba vy, prečo až tak vysoko kompenzoval opustenie manželky.

feri0852
9. aug 2026
@anonym_autor

@feri0852 finančnú rezervu minul pri rozvode, a vysporiadaní BSM. Dom nechal manželke, rovnako aj auto. Čiže si kupoval nový byt na hypo, kde potrebuješ akontáciu plus peniaze na zariadenie. Kupoval si auto cashom. U nás je to horšie v tom, že ja mám dvojnásobne viac ako on a nemám hypo, čiže ja voľný cash mám.

@anonym_autor a ty mu to veríš? Veríš, že úmyselne zo seba urobil zobraka? Dobra blbosť, je neschopný. Utekaj od neho co najďalej, s takým ta nič dobré necaka

feri0852
9. aug 2026
@anonym_autor

@marca12 nie neuvažovali, ja mám svoju dcéru na SŠ a ona potrebuje svoj vlastný priestor. On má dvoch pubertálnych synov, ktorí sú u neho často a ani by sme sa nepomestili, ani by to nerobili dobrotu. Keď deti podrastú, časom, tak možno. Dcéra pôjde študovať zrejme do Brna alebo do Prahy.

@anonym_autor dcéry sa zbav, posli ju študovať, jeho si tam nastaahuj a začni fajčiť aj ty, bude to jednoduchšie. To fakt je niekto takto sprostý?????

autor
9. aug 2026
@feri0852

@anonym_autor a ty mu to veríš? Veríš, že úmyselne zo seba urobil zobraka? Dobra blbosť, je neschopný. Utekaj od neho co najďalej, s takým ta nič dobré necaka

@feri0852 áno verím mu a ľúbim ho najviac na svete.

anonym_b5fd5b
9. aug 2026

Poviem to takto. Chlap, ktorý skutočne danú ženu ľúbi a váži si ju, nedovolí, aby sa pred ňou ponížil. On ti síce tie peniaze vráti, ale s vedomím, že si od teba ďalší mesiac zase požičia. A ešte na takú vec akou sú cigarety, veď to je správanie sociek. Ten chlap ťa berie ako svoju finančnú náplasť, si pre neho niekým, u koho má istotu, že si na cigaretky vždy vycengá. Chlap, ktorý svoju ženu ľúbi, poberie brigády a fušky, aby jej mohol dopriať všetko čo si zaslúži. Aby ho tá žena mala za stabilnú oporu, istotu, aby mal pred ňou svoju chlapskú hrdosť. Tento tvoj sa nesnaží a ešte si u teba pravidelne pýta príspevok na svoje cigarety. To čo pre neho vo svojej zaľúbenosti robíš ty, to by mal robiť pre teba aj on, ak ťa ľúbi. Ale on to nerobí, pretože si pre neho peňaženka a nie žena. Si zaslepená a neviem na čo si tu pýtaš názory, keď sa nad nimi ani nezamyslíš a stále dookola len opakuješ, že ho ľúbiš a veríš mu. Ty veríš predstave, ktorú si si o ňom vytvorila. Ale my ti tu nezainteresovaným pohľadom píšeme to čo ty nechceš vidieť. Chlap ťa využíva. Ak by to s tebou myslel vážne, nedovolil by, aby sa o neho finančne starala žena. Prečo si svoju finančnú situáciu nevyrieši ako chlap ale pýta peniaze od teba ako socka?

autor
9. aug 2026
@anonym_b5fd5b

Poviem to takto. Chlap, ktorý skutočne danú ženu ľúbi a váži si ju, nedovolí, aby sa pred ňou ponížil. On ti síce tie peniaze vráti, ale s vedomím, že si od teba ďalší mesiac zase požičia. A ešte na takú vec akou sú cigarety, veď to je správanie sociek. Ten chlap ťa berie ako svoju finančnú náplasť, si pre neho niekým, u koho má istotu, že si na cigaretky vždy vycengá. Chlap, ktorý svoju ženu ľúbi, poberie brigády a fušky, aby jej mohol dopriať všetko čo si zaslúži. Aby ho tá žena mala za stabilnú oporu, istotu, aby mal pred ňou svoju chlapskú hrdosť. Tento tvoj sa nesnaží a ešte si u teba pravidelne pýta príspevok na svoje cigarety. To čo pre neho vo svojej zaľúbenosti robíš ty, to by mal robiť pre teba aj on, ak ťa ľúbi. Ale on to nerobí, pretože si pre neho peňaženka a nie žena. Si zaslepená a neviem na čo si tu pýtaš názory, keď sa nad nimi ani nezamyslíš a stále dookola len opakuješ, že ho ľúbiš a veríš mu. Ty veríš predstave, ktorú si si o ňom vytvorila. Ale my ti tu nezainteresovaným pohľadom píšeme to čo ty nechceš vidieť. Chlap ťa využíva. Ak by to s tebou myslel vážne, nedovolil by, aby sa o neho finančne starala žena. Prečo si svoju finančnú situáciu nevyrieši ako chlap ale pýta peniaze od teba ako socka?

@anonym_b5fd5b aké fušky? On je inžinier kvality, popri tom športuje, trávi čas so mnou, so svojimi deťmi a ešte so staršími rodičmi. Aké má brať fušky? Veď on nie je ani vodár, ani elektrikár.

anonym_18db9e
9. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_b5fd5b aké fušky? On je inžinier kvality, popri tom športuje, trávi čas so mnou, so svojimi deťmi a ešte so staršími rodičmi. Aké má brať fušky? Veď on nie je ani vodár, ani elektrikár.

@anonym_autor ja ta úplne chápem. A co je natom ze si od teba požičia? Nič, ved ti to vždy vráti. Je to v pohode, z týchto komentárov dokonalých žien si nič nerob. Nepočúvaj ich. Ste úplne normálny par, hlavne ze sa mate radi a vychádzate spolu. Prajem veľa šťastia.

vilma7
9. aug 2026

Milá autorka...kašli úplne na to, čo tu píšu tieto zlatokopky!!!
Ale problem nevyriešiš pokiaĺ chlap nebude chciet obmedziť sam fajčenie. Píšeš ako ho lúbiš, peniaze ti problem nerovia, stále vrati...jedine c9 by ma mrzelo že si ničí zdravie.

anonym_0ddd58
9. aug 2026
@vilma7

Milá autorka...kašli úplne na to, čo tu píšu tieto zlatokopky!!!
Ale problem nevyriešiš pokiaĺ chlap nebude chciet obmedziť sam fajčenie. Píšeš ako ho lúbiš, peniaze ti problem nerovia, stále vrati...jedine c9 by ma mrzelo že si ničí zdravie.

@vilma7 asi niekto absolútne nerozumie pojmu zlatokopka 🤦

anonym_605c46
9. aug 2026

@anonym_autor ľúbiš ho, ak si požičia od teba a vráti ti to, tak je to ok, aj keď má vysoké náklady, buď rada, že si nepožičia aj od iných. 200€ na cigarety, cca 7€ na deň? to je ako kvapka v mori, aj keď máš pravdu, že by to mohol obmedziť a ušetril by niečo 😊
Koľko ste spolu? Možno to chce len čas a skončí s tým tak ako ty- zo dňa na deň.
A nechápem tie reči, že málo zarába, má chodiť na fušky a že by ho žiadna nechcela😊... veď im ho nikto nenúka😁... podľa mňa zarába dosť, len má vysoké výdavky, nie je to žiadny luser, po rozvode sa postaral o ženu aj deti, koľko ex tu vyplakava, že ich bývalý okaslal, že neplatí, aj keď je to pán podnikateľ a peňazí má dosť. Podľa tvojho opisu je to správny chlap, len sa tu nepáči , že je tuhý fajčiar a chcela by si, aby s tým skončil, tak ako ty, lebo vieš, že sa to dá. Možno to chce len trpezlivosť z tvojej strany- musí to chcieť on😊

anonym_9db5ba
9. aug 2026
@anonym_d9b19b

Ten byt je strasne vela za energie. Aj vyzivne ma dosť vysoke. Celkovo hypoteka tiez vysoká, preco? Niekde musí utiahnuť, má vysoké náklady.

@anonym_d9b19b určite to nieje veľa za energie . My máme byť na východe Slovenska menšie mesto . Len voda,teplo (nájomné) takto to nazývame máme 260€ a elektrina 90€

anonym_fcbd99
9. aug 2026

@anonym_autor autorka pises v uvodnom prispevku ze "ale tie cigy ma trápia veľmi" a zaroven z dalsich tvojich prispevkoch vyplyva ze vsetko bude pokracovat tak ako doteraz...

bomba36
9. aug 2026

Je s tebou len pre peniaze, a ty s ním zo zúfalstva lebo nič lepšie si o teba neoprelo bicykel. Chudáčik, cigy sú jeho jediná radosť v živote.. Čo tam po jeho deťoch, nedajbože po tebe, cigy sú dôležité a na tie si treba požičať. Skôr potajomky gambluje, ale to je vlastne úplne jedno. Je to zlatíčko, drž sa ho.
A viem že teraz skončím v bloku ako ostatné názory ktoré sa ti nepáčili 😀

anonym_bd2627
9. aug 2026

Už je založená ďalšia téma kvoli tejto tvojej diskusii.Blokujes ľudí ktorí majú iný názor.Naco potom zakladáš diskusie? Či potrebuješ pritakávačov ako dobre robíš, že požičiavas peniaze lebo nechceš prijať, že ta typek vyuziva.A pod 1,2,3.. blokuj
Veľa to o tebe vypoveda…Nech sa ti darí

anonym_bd2627
9. aug 2026
@bomba36

Je s tebou len pre peniaze, a ty s ním zo zúfalstva lebo nič lepšie si o teba neoprelo bicykel. Chudáčik, cigy sú jeho jediná radosť v živote.. Čo tam po jeho deťoch, nedajbože po tebe, cigy sú dôležité a na tie si treba požičať. Skôr potajomky gambluje, ale to je vlastne úplne jedno. Je to zlatíčko, drž sa ho.
A viem že teraz skončím v bloku ako ostatné názory ktoré sa ti nepáčili 😀

@bomba36 Tak tak.Neznesie pravdu a neprijíma iné nazory.Tak nech si žije na tom svojom oblaciku, hádam z neho nespadne..

autor
9. aug 2026

Nestíhala som všetko spracovať, ale chcela som, aby každý prispel iba 1x. A prípadne neprispieval aj pod svojím nickom, aj pod anonymom. Pre každý po prispení do diskusie už nemôže prispieť zase znova. Stačí 1x od jedného užívateľa. Toto nebude ďalšia diskusia na 30 strán.

anonym_8db60f
9. aug 2026

Tu mám pocit, že každá má muža, ktorý zarába 4000 eur a keď nezarába, tak je žebrák a socka. Tvoj priateľ má charakter. Koľko chlapov funguje tak, že radšej skresajú výživné na maximum, nestarajú sa, čo bude s deťmi a tvoj chlap naopak. Za mňa to nie je red flag, ale znak zrelého muža. Napriek tomu, že je fakt natesno (čo sa pri premrštených cenách bytov ani inak nedá), na prvom mieste má blahobyt detí, aj na margo vlastného diskomfortu. Tie cigarety by som neriešila. Príde mi to ako maličkosť. Snaží sa, no stres každý rieši po svojom. Ženy by mu určite dopriali slanú vodu chlípať, že keby ťa ľúbil, tak by to robil 🙂 Ak sa máte radi a ľúbiš ho, nerieš 99 percent žien na koníku, ktoré by od takého muža utekali. V živote sa stáva hocičo. Nie je podmienka, že muž po štyridsiatke, rozvedený, musí byť za vodou. Najmä keď v tom veku musí začínať od znova.

anonym_d9fdfd
9. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9c57d6 tak skúsme počítať:

500 eur hypotéka
600 eur výživné deti
250 eur byt (správca, energie, TV, internet)
100 eur benzín + mobil
200 eur jedlo + drogéria
200 eur cigarety
100 eur ( s deťmi pizza, nejaké aktivity, zoo, výlety apd)
dohromady 1950

a v tom nemá žiadne špeci náklady (zubár, dentálna hygiena, poistky, narodeniny, meniny, vianoce, bunda, topánky, lieky, oprava auta, oprava hocičoho v domácnosti apd.)

@anonym_autor preberas jeho život a problémy na seba? Prečo? Tak nutne potrebuješ chlapa ? Jeho by malo trápiť ako naraba s peniazmi nie teba. Nepozicala by som mu ani cent. Ze sa nehanbí.

anonym_fe4442
9. aug 2026

Mne by to nevadilo v tvojej a jeho situacii. Ine je priživvnik čo nič nerobi a vyciciava ženu. Raz aj deti odrastu a nebudu take vydavky. Určite by som kvoli par euram nezahodila chlapa ktoreho lubim a on mňa. Ty vieš ako natom ste.

anonym_6ce940
9. aug 2026

Na cigarety, drogy a chlast nepožičiam ani keby sa plazil po zemi, alebo škrabal stenu nechtami. Požičiavať závislému je podporovanie jeho závislosti.

elika
11. aug 2026
@anonym_autor

@feri0852 finančnú rezervu minul pri rozvode, a vysporiadaní BSM. Dom nechal manželke, rovnako aj auto. Čiže si kupoval nový byt na hypo, kde potrebuješ akontáciu plus peniaze na zariadenie. Kupoval si auto cashom. U nás je to horšie v tom, že ja mám dvojnásobne viac ako on a nemám hypo, čiže ja voľný cash mám.

@anonym_autor prosim, naucis ma, ako sa dostat na tvoju uroven prijmu? Myslim to vazne. Co sa tyka podporovania ludi s potencialom, na to som odbornik, to sa mozeme spolu naucit presmerovat tak, ze sa podporime, aby sme tych ludi ucili, ako to zvladnu sami, nie, aby sme im to dali my rovno dp ruky. Co myslis?

Strana
z3