Poznáte partnerstvo z rozumu, nie z lásky?
Poznáte aj vy niekoho kto je s partnerom z rozumu a nie z lásky?Známa má partnera o 8,5 roka mladšieho.Urobil jej dieťa,postavil jej dom,3x do týždňa ju rozváža po nákupoch.Raz do roka dovolenka pri mori,3x do roka chata v Tatrách.Pomáha v domácnosti a tiež aj s dieťaťom.Ona mala bujarú mladosť,pre neho bola ona prvá.Sústavne mu vytýka,že by sa iba bozkával,nechcem ani pomyslieť či mu dopraje aj sex.Keď on niekam ide,je to hokejista hrá hokej,tak sa ona teší že bude sama doma.Ich syna vyzdvihuje ako by bol iba jej.Mne je to celé také divné pretože u nás doma to tak nieje.
@anonym_autor poznám viacero párov/ manželstiev. No nezaujíma ma ich dohoda s výhodami. Je to ich win win.
@petamich nemám pocit,že by mu ona nejako prejavovala náklonnosť nedajbože lásku
@anonym_autor ty si s nimi doma?nebodaj v spálni?
Prosím vás, vysvetlí mi niekto, prečo majú niektorí ľudia potrebu hrabať sa v cudzích vzťahoch?
@tilly lebo niektori ludia maju vyssiu empatiu nez bezny priemerny clovek a je im luto, hlboko ich to zasiahne, ak vidia urcitu nespravodlivost u druhych, rovnako ako by to bola ich vlastna bolest.
Nazor, ako si tu napisala, vacsinou vychadza z ludi, ktori sa naozaj o nikoho nezaujimaju len o seba sameho. A to je tiez v poriadku, len treba objektivne povedat ze ludia su rozni a tak ako egoisti sa zaujimaju hlavne o "seba" a svoje veci, veci druhych och absolutne netrapia, empati sa zaujimaju intenzivne aj o druhych a prezivaju veci tak akoby boli ich vlastne.
Nemyslim si ze tuto temu autorka riesi zo zavisti. Je to len bezna uvaha nad "nespravodlivostou" a vztahmi vseobecne, predpokladam. To z nej nerobi zavistlivu zensku. Nechapem, preco ste to otocili proti nej 🫣... Prechadzala som podobnymi myslienkami. Nikdy som sa vsak do druhych realne nemiesala a to aj ked som bola priamo v centre diania konkretnych manzelskych interakcii - v ramci ktorych som videla skutocnost a nasledne prekrucanie reality, manipulacie ci ponizovanie. Vzdy som ostala ticho, nezainteresovane a bez reakcie. Ale moje vnutro to proste riesilo, lebo nechapalo, preco sa to deje a ako je mozne, ze ten druhy sa nebrani? .. Ano, teda tiez poznam take nezdrave vztahy, najma jeden - neverim, ze dotycna zena uprimne lubi, cely zivot tvrdi, ze nevie co je laska, muzov striedala od 14stich, doslova zo dna na den vymenila chlapa, nemala sama o sebe hodnotu, jedine co bolo u nej plus-krasa. Minus-charakter, inteligencia. Nicila/manipulovala ludi okolo seba, najblizsiu rodinu, kamaratky, chlapov. A rovnako sa sprava aj k sucasnemu, uz po 2mes.chodenia nemala problem predomnou ho hnusne ponizit, kricat nanho, prekrucat realitu (svoje zlyhanie zvalit nanho), vykoristovat ho sposobom, ze musi vsetko urobit hned, co si len ona zmysli. Ked sa k nej on napr. priblizil, ze ako pekne vonia, odsotí ho a povie mu, ze je nechutny, alebo ked nedajboze sa on opovazil poukazat na nejaku jej drobnu chybu, ona zautoci nanho 2x viac a najmiernejsie co mu povie, "fuj ty prasa". Vsetkych situacii som bola realne svedkom, ziadne vykonstruovane sceny ale realne toxicke chovanie. A funguje im to, on sa rad podriadi, akoby bol uplne na nu namotany a ona si z neho urobila zdroj penazi, volneho casu (lebo vsetky povinnosti deleguje nanho), zdroj svojich cielov (ona si plni co chce, a on na nic ine nema cas). Dookola jej opakuje, aka je uzasna, dokonala, najlepsia a ja sa len cudujem, ze za vsetky jej zlyhania, sa ospravedlnuje on jej. Mne to hlava neberie, ako taky vztah dokaze fungovat a ano, velakrat to v sebe riesim, najma vtedy, ked sa opat dostanem do takej situacie kde su oni dvaja hlavnymi aktermi. Poslednu dobu som uz aj eliminovala kontakt s nimi, pretoze uz mi to bolo viac ako neprijemne.... takze fakt neviem, co sa da takym ludom zavidiet,.... clovek sa nad tym iba zamysli a obcas hlada odpovede....ako ked vas zaujme nejaky film a ma v sebe mnoho otaznikov....ale zit by ste to rozhodne nechceli
@anonym_ec11ee aká"nespravodlivosť"veď nepoznáte všetky okolností ich vzťahu tak nevieteci niečo je alebo nieje nespravodlivé...prosím vás pekne netvárte sa že prvotným motívom k týmto úvahám je zavist.. normálna ľudská závisť a pocit,že niekto má jednoduchší život ako ja a tak ho idem vykresliť v zlom svetle lebo ja to mám správne...ešte inak ak je človek šťastný a spokojný sám so sebou absolútne nemá nutkanie takto do detailu riešiť život niekoho iného....
Prosím vás, vysvetlí mi niekto, prečo majú niektorí ľudia potrebu hrabať sa v cudzích vzťahoch?
@tilly myslím si že to je preto že ich životy im pripadajú nezaujímavé nudné a tak hľadajú zábavku niekde inde...ako deti keď sú malé a prikrášluju si niečo čo sa im stalo ... plus...o cudzom sa vždy hovorí ľahšie ako keby si mal človek nebodaj nastaviť zrkadlo a pozrieť sa na svoj vlastný vzťah....
Prečo si myslíš, že tam nie je láska? Ja tam vidím kopec lásky, hlavne tým ako sa o ňu a dieta stará. Držím kočke palce, je to aspoň jedna z mála, ktorá rozmýšľa nad svojou budúcnosťou a budúcnosťou svojho dieťaťa. Myslím, že táto sem nebude vypisovať o pár rokov ako nemá čo jesť manžel pije a ona nema kam odisť. Keby bolo viac takych sikovnych bab.
@tilly lebo niektori ludia maju vyssiu empatiu nez bezny priemerny clovek a je im luto, hlboko ich to zasiahne, ak vidia urcitu nespravodlivost u druhych, rovnako ako by to bola ich vlastna bolest.
Nazor, ako si tu napisala, vacsinou vychadza z ludi, ktori sa naozaj o nikoho nezaujimaju len o seba sameho. A to je tiez v poriadku, len treba objektivne povedat ze ludia su rozni a tak ako egoisti sa zaujimaju hlavne o "seba" a svoje veci, veci druhych och absolutne netrapia, empati sa zaujimaju intenzivne aj o druhych a prezivaju veci tak akoby boli ich vlastne.
@anonym_ec11ee neeee 😂. Toto je sarkazmus, že?
@anonym_autor Ono to na prvý pohľad vyzerá ako šikovne zariadený život 'z rozumu', ale keď sa na to človek pozrie zblízka, je to vlastne smutný príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sa míňajú.
Tá tvoja známa si pravdepodobne tou kontrolou a chladom len lieči nejaké staré rany. Možno v mladosti zažila príliš veľa chaosu(búrlivá mladosť) alebo jej v detstve chýbal pocit, že je dôležitá, a tak si to teraz kompenzuje tým, že partnera používa skôr ako servisného pracovníka než ako muža. Užíva si tú moc – ona je tá, ktorá rozhoduje, ona je tá, o ktorú sa on prosí. Je to taká jej forma pomsty za to, čo jej možno kedysi robili iní.
Jej muž je v pasci vlastnej dobroty. Pravdepodobne si myslí, že ak postaví dom, nakúpi a odvezie, tak si tú lásku nakoniec 'zaslúži'. Lenže láska nie je obchodná zmluva. On do toho vzťahu investuje tehly a čas, ale ona mu vracia len nezáujem.
Je to nebezpečná hra. Ten dom má možno peknú fasádu, ale základy sú na piesku. Ak ten muž raz stretne(mladšiu) ženu, ktorá ho ocení nie za to, čo pre ňu urobí, ale za to, aký je, celý tento 'rozumný' vzťah sa jej zrúti ako domček z karát. Lebo ani dom s bazénom nenahradí človeku pocit, že je pre niekoho skutočne dôležitý a nielen užitočný. Tá známa sa teší, že má navrch, ale v skutočnosti sedí na sude s pušným prachom.“
@anonym_e7ef50 pekne napisane a vecne k teme. Toto je veru taky psychologicky pohlad na vztahy tohto typu. Presne tak to je aj v mojom pripade - spominaneho vztahu - plati do bodky, co si napisala. Tym, ze ja tu zenu doverne poznam - najblizsia rodinna osoba, tak presne uz viem preco to robi, urcite su za tym rany z minulosti, malo pozornosti, nezaujem rodicov, teda len jedneho sme mali, celkovo detstvo, ktore sme nemali lahke atd., to u nej bohuzial vytvorilo az poruchu osobnosti (narcisticku, hranicnu). Takze vo vysledku - ona si to mozno ani neuvedomuje ze tak ublizuje a sprava sa toxicky, neustale potrebuje na sebe aj pozornost a obdiv (aj ked nicim realnym nepodlozeny, ale potrebuje), staci maly naznak ze jej muz sa opyta navstevy na nejaku temu a uz vymysla nieco, aby ho odtrhla od pozornosti opat k nej. Ponizovanim muza, si ona vytvara obraz ze je lepsia, to co jej vzdy chybalo, chyba jej skutocna hodnota, tak si ju vytvara takto. Zaroven v nom vytvara pocit, ze bez nej je on strateny, takze ho drzi takto v hrsti. Nikdy napr. ziadnemu muzovi nedovolila, aby mal aj svoj program, ona dokazala uz po 2mes.vztahu sa nasackovat na cele sviatky k jeho rodine, len aby ho mala pod drobnohladom. Na udrzanie si posledneho muza ho zmanipulovala recami o rodine a detoch, niekolko rokov uz aj chcel deti, ved maju vsetko, no pravda je taka, ze ona sama ich nechce - opat by stratila byt stredobodom pozornosti, uz by to zase nebolo o nej ale o niekom inom. A podla mna boji sa situacie az by sa mu raz otvorili oci, drzi ho v takom zvlastnom zvazku. Ale ako tu bolo uz povedane, ak to vyhovuje jemu takyto vztah, kde je jeho cena zavisla len na plneni jej potrieb - potom je to ich vec, a tak to aj beriem. Najhorsie vsak je, ak sa ma snazia obcas do toho zatiahnut, ci uz tym, ze som toho pritomna, alebo ohovaranim atd. No ja sa v skutocnosti distancujem, aj ked sa nieco k tomu pytaju - som ticho. A napriek tomu to moja dusi riesi a trapim sa, proste je mi to luto viac nez by mozno malo byt. A aj ked sa tvarime, ze vztahy su vec 2 ludi, tak ak niekto dokaze byt tak toxicky voci partnerovi, dokaze byt taky toxicky aj voci nam...a potom uz je to aj o nas...a s tym mam tiez bohate skusenosti.
@tilly myslím si že to je preto že ich životy im pripadajú nezaujímavé nudné a tak hľadajú zábavku niekde inde...ako deti keď sú malé a prikrášluju si niečo čo sa im stalo ... plus...o cudzom sa vždy hovorí ľahšie ako keby si mal človek nebodaj nastaviť zrkadlo a pozrieť sa na svoj vlastný vzťah....
@barborab1411 ja nechápem fakt. Máme v partii taký pár, oni ohovárajú všetkých vždy a všade. Všetko vedia, všade boli. Podľa mňa nám rátajú aj orgazmy 😂. Ale už na to doplatili. Je pár ľudí, ktorí už od nich bočia. Už to nemôžu počúvať.
A ako tí ľudia, čo pozerajú do hrncov alebo do spálne ostatným vedia, že majú pravdu?
Ja som sa s tým stretla tiež. Môjho muža videli vysávať raz, keď prišiel z práce (on si vždy po sebe povysava bordel z vecí, čo má na sebe keďže robí na stavbe,) a to už bolo, že ja som na materskej a on chudáčik ešte aj upratuje a vysáva 🤦♀️.
@anonym_ec11ee neeee 😂. Toto je sarkazmus, že?
@tilly nepouzivam v zivote sarkazmus, ale interpretuj si to tak, ako ti je lepsie.
@tilly nepouzivam v zivote sarkazmus, ale interpretuj si to tak, ako ti je lepsie.
@anonym_ec11ee to nemôžeš myslieť vážne. To je empatia? Niečo vidím, urobím si svoj záver, ktorý môže byť milióny kilometrov ďaleko od pravdy a idem to rozoberať s cudzími ľuďmi. Panebože
@anonym_ec11ee to nemôžeš myslieť vážne. To je empatia? Niečo vidím, urobím si svoj záver, ktorý môže byť milióny kilometrov ďaleko od pravdy a idem to rozoberať s cudzími ľuďmi. Panebože
@tilly ... s nikym tieto citlive veci nerozoberam ani neohovaram v realnom zivote!. Toto je tema v online priestore,kde sa autorka pytala a pod anonymitou som jej VECNE odpovedala. Tak sa zamysli nad tym, ak nemas co vecne jej na temu odpovedat radsej nepis nic, ako tu odsudzovat ludi do radu...A za nazorom si stojim, mat vysoko citlivu osobnost a empatiu je rovina, ktoru priemerny clovek nikdy nepochopi a najma ak ide o temy, ktore sa tykaju najblizsej rodiny....A to je tiez v poriadku, nemozeme byt vsetci rovnaki...
@tilly ... s nikym tieto citlive veci nerozoberam ani neohovaram v realnom zivote!. Toto je tema v online priestore,kde sa autorka pytala a pod anonymitou som jej VECNE odpovedala. Tak sa zamysli nad tym, ak nemas co vecne jej na temu odpovedat radsej nepis nic, ako tu odsudzovat ludi do radu...A za nazorom si stojim, mat vysoko citlivu osobnost a empatiu je rovina, ktoru priemerny clovek nikdy nepochopi a najma ak ide o temy, ktore sa tykaju najblizsej rodiny....A to je tiez v poriadku, nemozeme byt vsetci rovnaki...
@anonym_ec11ee tu je reč o známej. Autoka nepíše o rodine ani kamarátke, ale o známej. Diskutujme teda vecne. Ako môže autorka vedieť, ako to funguje u niekoho v domácnosti? Robiť si závery z nejakých rečí alebo na základe niečoho, čo videla, je trošku z cesty, nemyslíš? A nemyslíš, že je drzé to rozoberať niekde s cudzími anonymnymi ľuďmi v online priestore? Keď máš tak vysoko vyvinutú empatiu, ako si myslíš, že by tým ľuďom bolo, keby to zistili? Ja by som z toho asi šťastná nebola a môj muž by zúril. Myslíš, že tí ľudia by boli v pohode a tešili sa, že ich známa niekde o nich vytrubuje nezmysly? Aj keď anonymne.
@anonym_ec11ee keď máš takú silnú empatiu, nemyslíš, že keď niekde vidíš neprávosť, mala by si to riešiť priamo? Ja si empatickeho človeka predstavujem ako niekoho, kto je maximálne diskrétny a neurobil by nič, čo by sa nemuselo páčiť druhým ľuďom.
V prvom rade si kazdy vybera svojho partnera sam. Cize riesit, ze mrchy maju najlepsich muzov je bezpredmetne. Vo vybere partnera treba sklbit lasku, a aj rozum. Ano, je to normalne a nie je to vypocitave. Ja si praveze myslim, ze vybrat si partnera, lebo sa mi paci a zalubila som sa, je kratkozrake. Z peknej misky sa nenajes, ked je prazdna a zalubenie vyprcha. Laska je aj vo vztahoch, kde si ludia vyberu partnera podla toho, kto sa k nim hodi, kto ich bude dobre doplnat, aby vytvorili trvacny tím, ktorý bude spolupracovat pri vychove potomkov, kde sa partneri navzajom podrzia, pomozu si a vybuduju spolu nielen rodinu, domov, niekedy aj nieco viac. On si ju vybral, pretoze v nej videl zrejme dobru matku pre svoje dieta, ked tak o nom pekne rozprava, tak sa zrejme on aj dobre stara.
Je smiešne si myslit ,že niekto žije zle ,len preto ,že si to ty myslíš a nežije tak ako ty chceš
@anonym_ec11ee aká"nespravodlivosť"veď nepoznáte všetky okolností ich vzťahu tak nevieteci niečo je alebo nieje nespravodlivé...prosím vás pekne netvárte sa že prvotným motívom k týmto úvahám je zavist.. normálna ľudská závisť a pocit,že niekto má jednoduchší život ako ja a tak ho idem vykresliť v zlom svetle lebo ja to mám správne...ešte inak ak je človek šťastný a spokojný sám so sebou absolútne nemá nutkanie takto do detailu riešiť život niekoho iného....
@barborab1411 ...mna by v zivote nenapadlo, ze je to to zavisti, ale asi je pravda co sa hovori, ze podla seba sudim teba.... podla teba autorka by mala zavidiet, ze ta druha zena ma jednoduchsi zivot? A co charakter a svedomie? Zamysleli ste sa nad tym, ze pre zenu s cistym charakterom toto nie je zivotny ciel ani jackpot, ktory chce v zivote vyhrat?
Ja sama som jedneho takeho muza tiez mala a jednoducho mi bolo luto, ze on daval viac mne ako som dokazala dat ja jemu, tak s uctou a respektom voci nemu som sa s nim rozisla, nevedeli sme najst riesenie 1 problemu, on bol ochotny urobit obrovsky kompromis, ale kedze by siel na ukor jeho rodiny, mne to trhalo srdce a nevedela by som s tym zit (on mal prilis pekne vztahy v rodine a chcel byt blizko nich, v inom kute SK. A pre mna zase trauma z detstva, nechcela som sa tam vratit). Mne to proste srdce neda ublizovat alebo vyuzivat druhych, kde mam len ja prospech a ten druhy obetuje seba viac nez je treba. A ak to tak niekto nema rovnako nastavene, tak to ani nikdy nepochopi. V tomto vzdy budeme rozdielni....
@anonym_ec11ee keď máš takú silnú empatiu, nemyslíš, že keď niekde vidíš neprávosť, mala by si to riešiť priamo? Ja si empatickeho človeka predstavujem ako niekoho, kto je maximálne diskrétny a neurobil by nič, čo by sa nemuselo páčiť druhým ľuďom.
@tilly presne tak aj robim, vidim co sa deje v tom "vztahu", ved necele 2 roky som s nimi zila pod 1 strechou, ale ani raz som ich nikde vonku neohovorila a to aj ked sa okolie na nich pytalo ako sa maju a ci sa nahodou nerozvadzaju. Nemam zaujem sa do toho miesat.
A takisto ked sa ma jej muz na nu pytal, ci vzdy taka bola, bola som ticho. Ja tu nie som na reisenie ich problemov, vzdy ked je treba poviem, ze na take veci je najlepsi psychoterapeut, lebo aj mne velmi pomohol pochopit veci. A riadim sa v zivote podla jeho rad.
@anonym_ec11ee píšete mi z duše,ďakujem že sa nájde v dnešnej dobe aj chápavá osoba😉
@anonym_autor jediný tebe pritakávajúci komentár a ajhľa! chapava osoba.
@tilly presne tak aj robim, vidim co sa deje v tom "vztahu", ved necele 2 roky som s nimi zila pod 1 strechou, ale ani raz som ich nikde vonku neohovorila a to aj ked sa okolie na nich pytalo ako sa maju a ci sa nahodou nerozvadzaju. Nemam zaujem sa do toho miesat.
A takisto ked sa ma jej muz na nu pytal, ci vzdy taka bola, bola som ticho. Ja tu nie som na reisenie ich problemov, vzdy ked je treba poviem, ze na take veci je najlepsi psychoterapeut, lebo aj mne velmi pomohol pochopit veci. A riadim sa v zivote podla jeho rad.
@anonym_ec11ee prepáč, teraz som trošku zmätená, ty si autorka tejto diskusie? Alebo kde si s nimi zila pod jednou strechou? Píšeš o známej. Nerozumiem tomu. Niečo mi uslo niekde?
@anonym_ec11ee tu je reč o známej. Autoka nepíše o rodine ani kamarátke, ale o známej. Diskutujme teda vecne. Ako môže autorka vedieť, ako to funguje u niekoho v domácnosti? Robiť si závery z nejakých rečí alebo na základe niečoho, čo videla, je trošku z cesty, nemyslíš? A nemyslíš, že je drzé to rozoberať niekde s cudzími anonymnymi ľuďmi v online priestore? Keď máš tak vysoko vyvinutú empatiu, ako si myslíš, že by tým ľuďom bolo, keby to zistili? Ja by som z toho asi šťastná nebola a môj muž by zúril. Myslíš, že tí ľudia by boli v pohode a tešili sa, že ich známa niekde o nich vytrubuje nezmysly? Aj keď anonymne.
@tilly objekt ma asi iny, mimo rodiny, to je asi jediny rozdiel. A ze to druhym moze vadit? Prosim ta, v akom svete zijes, ci clovek zije spokojne alebo nespokojne, vzdy ludia riesia kazdeho, vzdy su hlavnymi temami rozhovorov vztahy, rodina, praca, zdravie a na tom sa nic nezmenilo...Napriklad ja som nikdy nezila zivot, kde by som davala podnet k tomu, aby mali ludia co riesit, zijem usporiadane. A urcite ma aj tak nejakí riesili - to clovek neovplyvni. Skor mam dojem, ze su na to "citlivejsi" ti ludia, ktori maju potrebu nieco skryvat (presne ako ta zena z toxickeho vztahu, kt.ja spominan, ona presne takto reagovala, ked ju nejaka jej kamoska ohovorila a pritom povedala len pravdu). Ale stale je fakt, ze je to ich vec, aky vztah maju. Ale ze ich budu riesit aj "iní", to uz neovplyvnia.
@anonym_autor jediný tebe pritakávajúci komentár a ajhľa! chapava osoba.
@letfenixa ja si neratam pocet "pritakaní", keby som sa tym v zivote riadila, kolko ludi so mnou suhlasi, nebola by som tam kde som dnes 🙃 spokojna a uspesna...az na tu primarnu rodinu, ktora mi asi do konca zivota neda uplne pokojne spať. 🫣 ale tu som si bohuzial nevytvorila, ta mi jednoducho "prischla" ..
@anonym_ec11ee prepáč, teraz som trošku zmätená, ty si autorka tejto diskusie? Alebo kde si s nimi zila pod jednou strechou? Píšeš o známej. Nerozumiem tomu. Niečo mi uslo niekde?
@tilly nie som autorka. Ja som zila v domacnosti s tymi mojimi - o ktorych som pisala. Moja najblizsia rodina. Cize nic vykonstruovane, realne situacie, videne, pocute.
No nic dievcata, zbytocne tu poniektore bojujete. Napisala som svoje skusenosti, lebo koresponduju s temou, ktoru autorka otvorila. Nic viac, nic menej. Ak jej to co i len trochu pomohlo, som rada. A co sa ostatnych tyka, vy ste tu asi len stratili cas, a trochu s vami aj ja 😄, takze idem se venovat niecomu zmysluplnejsiemu. Peknu nedelu este zelam.
@tilly ono to je tá výhoda tých anonymov ,občas zabudnú že komentujú ako autor,občas ako ďalší anonym len aby si nahnali sympatie...no pobavila som sa náramne...
poznam....zial, tak to v zivote chodi, ze tie najväčšie vypocitave mrchy dostanu tych najuzasnejsich mzov
@anonym_0aeb1b poznám jedného skvelého chlapa, krásny, múdry, šarmantný a vzdelaný. Láskavý človek, čo sa fakt stará o ženu. Priateľský s najkrajším úsmevom. A pamätám si že sme ho naraz spoznali so známou. Ona taká bežná baba, nie veľmi pekná a kúsok jednoduchšia.
Ale ako sa stretávali tak mu raz vyznala city, on jej dal šancu a sú spolu už 5 rokov. Chlap ani sexu nemá veľa s ňou, ona potom mala pokusy na jeho bratov, musel jej vysvetlit že to takto nefunguje a aj tak sú spolu. Nechápem.
Úplne si hovorim že keby vtedy zoberiem viac odvahy a odhodlám sa mu niečo povedať, tak sme spolu my teraz. Ale to tak býva v živote. Tie podpriemerné ženy sa často nasosnú na úplne najlepšieho chlapa a ešte ho zničia celého.
Iba zvieratá, deti a ženy sú milované bezpodmienečne ale chlapi nie. Keď chlap stratí prácu alebo prežíva nejakú krízu tak moderná žena ho nechá. Jedine, že si niekto vyberie konzervatívnu ženu z východu (Rusko, Bielorusko, Ázia) tak tie by mali stáť pri manželovi aj v ťažkých časoch.

@anonym_autor Ono to na prvý pohľad vyzerá ako šikovne zariadený život 'z rozumu', ale keď sa na to človek pozrie zblízka, je to vlastne smutný príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sa míňajú.
Tá tvoja známa si pravdepodobne tou kontrolou a chladom len lieči nejaké staré rany. Možno v mladosti zažila príliš veľa chaosu(búrlivá mladosť) alebo jej v detstve chýbal pocit, že je dôležitá, a tak si to teraz kompenzuje tým, že partnera používa skôr ako servisného pracovníka než ako muža. Užíva si tú moc – ona je tá, ktorá rozhoduje, ona je tá, o ktorú sa on prosí. Je to taká jej forma pomsty za to, čo jej možno kedysi robili iní.
Jej muž je v pasci vlastnej dobroty. Pravdepodobne si myslí, že ak postaví dom, nakúpi a odvezie, tak si tú lásku nakoniec 'zaslúži'. Lenže láska nie je obchodná zmluva. On do toho vzťahu investuje tehly a čas, ale ona mu vracia len nezáujem.
Je to nebezpečná hra. Ten dom má možno peknú fasádu, ale základy sú na piesku. Ak ten muž raz stretne(mladšiu) ženu, ktorá ho ocení nie za to, čo pre ňu urobí, ale za to, aký je, celý tento 'rozumný' vzťah sa jej zrúti ako domček z karát. Lebo ani dom s bazénom nenahradí človeku pocit, že je pre niekoho skutočne dôležitý a nielen užitočný. Tá známa sa teší, že má navrch, ale v skutočnosti sedí na sude s pušným prachom.“