icon

Práca v zahraničí verzus vzťah

24. mar 2025

Ahojte, idem si po radu dostala som možnosť ísť pracovať do zahraničia za pekné peniaze ale je tu jeden háčik mám priateľa ktorý so mnou nechce ísť do zahraničia lebo nevie jazyk a má tu rodinu a priateľov. Neviem čo mám robiť. Čo by ste robili na mojom mieste.

mimi2018
24. mar 2025

Pracovať do zahraničia

viestta
24. mar 2025

Vyuzila by som pracovnu prilezitost.

sasa1310
24. mar 2025

priateľ. Prachy nie sú všetko

denkabemommy
24. mar 2025

Rozhodne zahraničie 🙂

gejb
24. mar 2025

Ako dlho ste spolu a koľko máte rokov?
Práca je na stálo ci na určité obdobie?

olimuc
24. mar 2025

Vyuzi pracovnu prilezitost …

danieli
24. mar 2025

Cely zivot je len a len o prioritach…sama si odpovedz…

lucia147852
24. mar 2025

Záleží od toho ako dlho trvá vás vzťah, či je vážny, plánujete spolu budúcnosť. A aké sú tvoje priority. Odpoved musíš najist sama.

lindous
24. mar 2025

Záleží od veľmi veľa faktorov... ide len o peniaze alebo je to aj kariérna príležitosť, aké kariérne možnosti máš tu, ako je na tom celkovo váš vzťah a celý tvoj život tu, či ťa láka život v zahraničí celkovo alebo by si išla fakt len kvôli práci... ja osobne, v mojom momentálnom rozpoložení, by som nepochybne uprednostnila vzťah ako dlhodobo odísť sama do zahraničia, stačilo mi pár mesiacov, nie je to pre mňa... ale to neznamená, že by si sa tým mala riadiť aj ty, lebo náš rebríček priorít a predstavy o živote môžu byť úplne iné

colsami
24. mar 2025

Vas vek a dlzka vztahu? A konkretne predstavy do blizkej buducnosti? To su zasadne otazky pri rozhodovani.

3petka
24. mar 2025

Pracu

marca12
24. mar 2025

Ak by to bol priatel,s ktorym chcem zostarnut,ma vsetko,co od vztahu ocakavam,tak by som si vybrala jeho.

betulinka1
24. mar 2025

Vybrala by som si pracu.

sense
24. mar 2025

Aký máte vek a koľko dlho ste spolu. Na aku dobu je práca?

guiseppinka
24. mar 2025

Kolko mate rokov, ako dlho ste spolu? Aka je to prilezitost? Ako dlho by to bolo? Aka krajina. Teda kolko km by vas delilo? Co by ti prinieslo pracovat tam? Ak by si to zobrala, mala by si moznost sa relokovat niekde blizsie ale naspat domov?

Inak, neviem jazyk a tu mam priatelov a rodinu je taka vyhovorka, ze az... ani ja som nevedela jazyk a sla som za muzom (este ako frajer odisiel do at). Ty si jeho buduca rodina a priatelov si najde vsade...
Na milion % to dopadne tak, ze ak sa kvoli nemu vzdas, tak mu to aspon raz v zivote vytknes

zuzanita1609
24. mar 2025

Stačí sa opýtať. Ľúbiš ho? Ľúbi ťa? Kde dvaja k sebe tiahnu,ani svety, vojny nezabránia. Peniaze uz dávno nie sú všetko. Nemali by byť všetko 😏

kitycat
24. mar 2025

Alp si dosla k tej pracovnej ponuke?

miiichaelaaa
24. mar 2025

Priateľ... všetko je o hodnotách

petamich
24. mar 2025

Na zaklade tychto informacii ti neviem poradit. Ako dlho ste spolu? Ako velmi si v tom vztahu spokojna? Aky je priatel partner? Je tvoja "zivotna laska"? Nasla si v nom co od vztahu ocakavas? Ak ano, tak by som sa tazsie rozhodovala. Ak nie, tak jednoznacne praca v zahranici.

evcagabi
24. mar 2025

Pri terajsom mi bolo uplne jasne, ze by som mohla dostat aj zlatu banu a vybrala by som si jeho 🤷‍♀️

stefi_k
24. mar 2025

Malo informacii si uviedla.

ivik4
24. mar 2025

Vobec nic si nam o Vasom vztahu nepovedala aby sme sa vedeli riadne rozhodnut 😀.
Ja sa za prachmi nezeniem ,takze ked nepises viac, poviem priatel 💁‍♀️

svetlonos
24. mar 2025

No takto... Už len keď nad pracou v zahranici uvazujes, znamená to, ze vztah nie je tak uplne ideálny. On nevie jazyk - ci by tam robil? To čo ty? Ci by si z jedného platu ťahala vsetko sama?
Nie každý je stavaný na odchod z SK a je to ok. Ale ty rozhodni sama za seba.
Aj ja som stála pred takouto otázkou. Mala som priatela 1,5 roka. Vtedy on bol mojou prvou láskou, chcela som s nim rodinu a zostarnut 🙂.
Napriek tomu som do zahranicia išla. Nie koli peniazom ale svojej zivotnej situacii. U mna islo o priority ako zdravie a pokoj (nie od neho 🙂) Takze ja som velmi na vyber nemala. Chcela som sa vrátiť casom, mali sme vztah na diaľku. On povedal, ze príde za mnou na dlhsi čas. Nakoniec si uvedomil, že by to nezvládol. Ja som chodievala domov 4x rocne tak na 1-2 tyzdne. Nezvládli sme to. Dnes si každý zijeme svoj spokojný život s inymi partnermi 😉.
Pokial spolu mate byt, budete. No ty musíš vedieť, ako to cítiš.
Ja keby som v inej situácii, neodišla by som od neho. Veľmi som ho ľúbila a plakala pri každom odchode. Ty chceš prečo odist bez neho? Robíš to ken koli peniazom, kariére, splatenie dlhov/hypo - na krátky čas? Akebo je to rozhodnutie o dlhodobom zivote mimo SK? Ako veľmi sa lubite?

simca06022011
24. mar 2025

ja ti napriek vsetkym poviem, ze keby chcel isiel by. Ja mam v rodine pripad, kde muz nevedel ani n, a odisiel naucil sa rychlo, zatial robil pomocne prace kadetade a potom zacal normalne fungovat. Uz tak zije asi aj 20rokov, s manzelkou a detmi v zahranici. Tiez nechcel... a je pre mna vzor, ze proste takto sa ma chlap rozhodnut, ked to so svojou partnerkou mysli vazne.

U vas zalezi aj na tom, ake je to vazne, kolko ste spolu, kolko mate rokov... za mna "nechce odist, ma tu rodinu" je malo. Proste isla by som, skusila a uvidela. Aby sa nestalo ze to budem lutovat, ze som doma ostala sediet na zadku, pre chlapa, ktoremu je prednejsia rodina ako byt so mnou napriklad.

lindusss2016
25. mar 2025

Zalezi to od mnohych faktorov, to je pravda. Ale kedze sa musis pytat, ci frajer alebo práca, tak praca. Keby to bola laska ako hrom, nevahala by si

vilma7
25. mar 2025

Ako často ciest chodiť na Sk, ako dlho budeš mimo SK, je to na dlhodobo, krátkodobo...čo na to priateľ, ako.dlho ste spolu atď...
Tam sa podľa tvojho príspevku neda posúdiť, bud jedno ale o druhé.