Prečo bývalý po rozchode vymazal spoločné fotky?
Ahojte, chcem sa spýtať na názor, lebo ja tomu nerozumiem trochu 😄 a poviete si, že riešim hlúposti, ale tak z dlhej chvíle sa pýtam
Bývalý odišiel pred 3 mesiacmi, hneď po odchode si zmenil fotku na fb, zmazal si aj vzťah, zmazal si všetky naše spoločné fotky, aj tie kde som ho označila, zmazal si ma aj z instagramu, ako keby ma ani nikdy nepoznal 😄
Popritom podľa môjho názoru, sme sa nerozisli v zlom, dokonca sme sa pri rozchode ani nepohadali.
Ja som si nechala spoločné fotky, kde sme aj s dcérou. Nepríde mi to prvoradé všetko v momente mazať, blokovať. Ja sa nehanbím za svoju minulosť, aby som to hneď všetko zmazala, akoby sme spolu ani nikdy neboli a akoby sme spolu neexistovali ako rodina.
Vy ste akého názoru? Hneď po rozchode všetko zlikvidovať?
Príde mi to také, že asi má nejakú novú známosť a tak chce zahladiť všetky stopy po minulom živote 🤷🏻♀️😄
a nie je to jedno?
neviem co bol dovod rozchodu a kto je z Vas ten viac "ublizeny".. ale v zasade nech si robi kazdy co chce, netreba sa nasd tym viac zamyslat pokial je to koniec
vypusti to z hlavy, je to fakt blbosť. tiež by som si zmazala fotky s bývalym. (keby v tom čase už bol FB a podobne).
taká poznámka k tomu že je tu kopec tém kde žena je nasrata na muža prečo má v mobile alebo niekde spoločne fotky s jeho ex. takže možno pán si to radšej už teraz všetko preventívne vymazal aby sa nezabudol a potom nemusel počúvať od novej 🙂
Kazdy to ma inak. Niekto ma potrebu vsetko zmazat a prezentovat sa pred ludmi s novou identitou nezadaneho cloveka a niekto tu potrebu nema. Motivy su rozne - moze a nemusi to byt nova znamost a v podstate by ti uz na tom ani nemalo zalezat. Aj ked moze byt pre teba tazke spracovat to, tomu rozumiem…
ja si na fotkach nepotrpim ale chapem ze ak ma novu priatelku alebo ma zalusk na neaku a videla by ho s tebou aj ked spolu nieste nerobilo by to dobrotu ... mat fotky niekde v kompe alebo moble je ok -minulost je minulost ,ale par uz nieste tak netreba to vesat kade tade... a ze si ta blokol ci vymazal.. hold asi ta uz ma ppne zuby
suhlasim s tvojou poslednou vetou, autorka.
to si vymazal aj fotky s dcerou?
Prepac, naozaj nic v zlom, ale ty musis mat tu chvilu az priliz dlhuuu, ked sa taketo pytas. Ked to tak citil,tak to proste spravil🤷♀️osobne nevidim na tom nic na pozastavenie, pretoze su ludia co to spravia ako on a su takí co to nezmazu🤷♀️ Nikdy som taketo somariny neriesila. Jedine,ze by ta mrzel ten rozchod a aj ked davas vysmiate smajly tak ta to vnutorne skrie a preto si mala potrebu sem napisat o tom. inak si to vysvetlit neviem...kebyze to mas na haku a sa tomu uprimne smejes ako v tom, co si napisala, tak sa tu nebudes na to vobec pytat, lebo by si to vobec neriesila a nestalo by ti to vobec za myslienku🙂 Takto to vidim ja z toho co si napisala a ze si to napisala🙂
Po tom, co som tu na MK citala, tak viem, ze ak to nespravi chlap sam od seba, tak je k tomu tou dalsou donuteny, pretoze po ex v jeho zivote nesmie ostat ani pamiatka, nie to, ze by po nej ostal jeden vlasok v skare medzi parketami alebo fotma v mobila, na fb... Vsetko co pripomia minulost treba "ritualne spalit", uplne najlepsie je spravit mu aj lobotomiu. Takze uz si cisti zivot pred dlasim vztahom. Proaktivne.
(alebo ma na to iny dovod, ktory pozna len on sam a kedze je to byvaly, tak tebe ho ounamovat nebude)
Podľa mňa je nevhodné nechávať si na sociálnej sieti fotky s bývalým partnerom, s ktorým už pár netvorím. Je to aj prejav toho, že si single.
Ja som exmanzela z FB vymazala - vztah, spoločne fotky, atd. Zostali mi len fotky deti. Nevymazala som minulost, chcela som dat FB kamarátom najavo, ze sa mi zmenil život a ze moj manžel už v nom nemá miesto. Samozrejme, v soukromí som fotky nevymazala.
Rovnako nemá spoločne fotky moj terajsi partner, aj ked mal krásny vztah a jeho manželka umrela. A nie, ja som ho neprinutila.
Niekedy človek potrebuje urobit hrubu ciaru. A toto je jeden zo sposobov. Nevadí, že to máš inak a nerozumies tomu. Nemusíš rozumiet vsetkemu.
Kazdy ma iny sposob, ako prezit rozchod. Niekto zrejme nepotrebuje, aby sa mu vztah s ex pripominal pri kazdom otvoreni profilu. Je to obdoba odstranenia roznych predmetov z domacnosti, proste nechces na spomienky na minulost narazat na kazdom kroku. Vnimam to ako vec vnutorneho oslobodzovania sa.
Ja som exmanzela z FB vymazala - vztah, spoločne fotky, atd. Zostali mi len fotky deti. Nevymazala som minulost, chcela som dat FB kamarátom najavo, ze sa mi zmenil život a ze moj manžel už v nom nemá miesto. Samozrejme, v soukromí som fotky nevymazala.
Rovnako nemá spoločne fotky moj terajsi partner, aj ked mal krásny vztah a jeho manželka umrela. A nie, ja som ho neprinutila.
Niekedy človek potrebuje urobit hrubu ciaru. A toto je jeden zo sposobov. Nevadí, že to máš inak a nerozumies tomu. Nemusíš rozumiet vsetkemu.
Môj ex zmazal celý FB účet, vytvoril si nový a mňa hneď zablokoval, oslovil len dcéru. Je mi to úplne jedno, nie som naňho zvedavá.
@barka1 urobila som to rovnako. Sme od seba už 11 rokov a minule sme si s dcérou pozerali náš svadobný album. Niektoré naše spomienky si chcem uchovať, veď nie všetko bolo zlé a pre niečo sme sa rozhodli spolu žiť. Bol súčasťou môjho života, to sa nikdy nezmení. Ďalej však pokračujeme svojou cestou a po tom všetkom, čo urobil, ma jeho cesta životom viac nezaujíma. Každý z nás má po čase svoju novú rodinu. Bolo by asi divné, aby som mala na nete fotky s dvomi mužmi, či?
To ze zmenil status ze nie je vo vztahu chapem… kopec ludi to takto robi ze po rozchode vymazava spolocne foto… za mna nepochopitelne ja by som to nikdy v zivote neurobila kazdy clovek s ktorym som mala dohodoby vztah spolocne roky zivota nech to dopadlo akokolvek navzdy zostava v mojej pamati a taktiez vo fotkach atd. 90% ludi vymazava pre mna nepochopitelne
Kazdy rozchod preziva inak. On proste chcel fotky vymazat, tak ich vymazal. A mozno sa niekde na pive s kamosmi cuduje, preco ty si tie fotky stale nechavas zverejnene, no 🤷♀️
To ze zmenil status ze nie je vo vztahu chapem… kopec ludi to takto robi ze po rozchode vymazava spolocne foto… za mna nepochopitelne ja by som to nikdy v zivote neurobila kazdy clovek s ktorym som mala dohodoby vztah spolocne roky zivota nech to dopadlo akokolvek navzdy zostava v mojej pamati a taktiez vo fotkach atd. 90% ludi vymazava pre mna nepochopitelne
@eviku777 vymazava verejny status, nie sukromne fotky. To je predsa rozdiel.
Mne by trebars nebolo velmi prijemne, keby sa moj partner stále prezentoval spoločnými fotkami s niekým, s kým už nie je. A to nerobím ani ja. Nechápem, preco by som tie fotky nemala vymazat. Nevidím dovod.
vyzera to tak, ze tvoj byvaly sa rozhodol, ze „z resetujem sa a budem sa tvarit, ze som nikdy nemal minulu zenu ani dieta“. proste ako keby stlacil vymazat – vsetko, vsade, hned.
ale to nevypoveda nic o tebe. to len ukazuje, ako sa on vyrovnava s rozchodom. niektori ludia riesia emocie tym, ze mazou fotky. lebo nevedia, co ine s nimi.
to, ze ty si si fotky nechala, neznamena, ze sa nevies pohnut dalej. prave naopak – ukazuje to, ze sa nebojis svojej minulosti. ze ju prijimas. lebo bola skutocna.
a hej, pravdepodobne tam je nejaka nova znama a on sa chce hrat na cistý stôl. len zabudol, ze vymazat fotky nezmaze skutocnost.
takze nie, nerobis nic zle. len mas dospelejsi pristup ako on.
hadam preto, ze ste sa rozisli 🙂
Ja zas nevidím dôvod nechávať si spoločné fotky. Každý všetko prežíva inak.
A nemyslím si, že nechávať si spoločné fotky je dospelejšie. Prečo by malo byť?
Na mazani fotiek a nemazani fotiek nie je nic moralnejsie a nemoralnejsie. Na tuto kartu zabudni. Nerobi ta lepsiou, ze si si ich nechala. Ani jeho horsim, ze ich zamazal.
Presne naopak, nebol aby si zla, ak by si ich zmazala a on lepsi, lebo si ich nechal.
Vsetko sa to meni len od uhla pohladu a ten sa meni od toho, ako velmi sa citits tym zasiahnuta.
Ked clovek riesi takuto vec (teda zablokovanie, zmazanie fotiek a inu "hrubu ciaru" za vztahom od expartnera), tak je to zvycajne tym, ze sa dotklo jeho ega.
Nie, nie je to zvedavostou, preco to partner urobil, to absolutne nie. Mnoho ludi to tvrdi, ale nie je to tak a oni to vedia.
Dobre vedia, ze ak by boli realne s partnerom a koncom vysporiadani, necitili by ani zvedavost na to. Brali by to ako samozrejmost, ze partner s tym nalozi, ako sam uzna za vhodne. Nevideli by za tym nic.
Ani skryty prejav hnevu, ani snahu urobit si priestor na novu znamost, ani by neziarlili, ani nemali pocit, ze asi pre partnera neznamenali tak vela, ako on pre nich.
Proste by za tym nic skryte nehladali (dokonca ani keby to tym partner sam chcel takto nenapadne naznacit a dufal, ze sa ich to dotkne.).
Zaujimalo by ich len to, ako to maju po rozchode medzi sebou prave teraz. To by bolo dolezite. Hlavne, ak maju spolu deti. Teda, akymi su rodicmi v aktualnej situacii.
K tvojej otazke - myslim, ze by si sa mala spytat jeho. Podla mna to zbytocne dookola riesis uz tri mesiace, sprava-zlava.
Pokojne by si sa mohla dozvediet, ze to sice pomazal, ale ma to odzalohovane. Takze tvoja obava, ze vas uplne odstranil zo zivota, bola neopodstanena.
Pokial tvoja poziadavka samozrejme nie je, ze to musi manifestovat aj verejne (teda fotkami verejne dostupnymi).
A uvolnene a a s kludom v srdci by si mohla ist snivat dalej.
tak ... ak by si chcel najst novu partnerku, posledne co potrebuje aby mu exka svietila na socialnych sietach. Osobne by mi bolo divne, keby to neurobil.
Buď si niekoho hľadá alebo ľutuje že mal s tebou niekedy nieco spoločne 😅
vyzera to tak, ze tvoj byvaly sa rozhodol, ze „z resetujem sa a budem sa tvarit, ze som nikdy nemal minulu zenu ani dieta“. proste ako keby stlacil vymazat – vsetko, vsade, hned.
ale to nevypoveda nic o tebe. to len ukazuje, ako sa on vyrovnava s rozchodom. niektori ludia riesia emocie tym, ze mazou fotky. lebo nevedia, co ine s nimi.
to, ze ty si si fotky nechala, neznamena, ze sa nevies pohnut dalej. prave naopak – ukazuje to, ze sa nebojis svojej minulosti. ze ju prijimas. lebo bola skutocna.
a hej, pravdepodobne tam je nejaka nova znama a on sa chce hrat na cistý stôl. len zabudol, ze vymazat fotky nezmaze skutocnost.
takze nie, nerobis nic zle. len mas dospelejsi pristup ako on.
@julia_romeo dospelejsi? Skor detinskejsi, kedze to vobec riesi...
Možno si ťa už viac nechcel pripomínať. Možno sa mu takto ľahšie zabúda. Chce začať nový život. Skôr by bolo divné, keby si s tebou nechá profilovú fotku a stav "vo vzťahu" aj po rozchode. Taktiež profil plný fotiek s ex môže záujemkyne o vzťah s ním odradiť.
suhlasim s tvojou poslednou vetou, autorka.
to si vymazal aj fotky s dcerou?
@deedol kde je iba ons dcérou, to nechal
Ale kde sme všetci traja spolu, to nie
Prepac, naozaj nic v zlom, ale ty musis mat tu chvilu az priliz dlhuuu, ked sa taketo pytas. Ked to tak citil,tak to proste spravil🤷♀️osobne nevidim na tom nic na pozastavenie, pretoze su ludia co to spravia ako on a su takí co to nezmazu🤷♀️ Nikdy som taketo somariny neriesila. Jedine,ze by ta mrzel ten rozchod a aj ked davas vysmiate smajly tak ta to vnutorne skrie a preto si mala potrebu sem napisat o tom. inak si to vysvetlit neviem...kebyze to mas na haku a sa tomu uprimne smejes ako v tom, co si napisala, tak sa tu nebudes na to vobec pytat, lebo by si to vobec neriesila a nestalo by ti to vobec za myslienku🙂 Takto to vidim ja z toho co si napisala a ze si to napisala🙂
@motylik2559 veď áno, mrzí ma to a nespracovala som to ešte
Lebo ma novu zenu a chce pred nou vyzerat ako cisty nepopisany list
@motylik2559 veď áno, mrzí ma to a nespracovala som to ešte
@autor tak potom nerozumiem tym vysmiatym smajlom v tvojom prispevku, ked ta to mrzi tak davas v clanku najavo, ako keby si bola nad vecou pritom mne bolo jasne,ze si niekde inde. Naco sa za nieco schovavas? Ale aj ked ta to mrzi, najhorsie je co mozes robit po rozchode, je sledovat jeho kazdu zmenu na soc.sieti. Sama si tym ublizujes a o to tazsie sa cez to prenesies, lebo neustale budes v sebe analyzovat, preco spravil to alebo ono. Fakt ti dobre radim, absolutne to nesleduj a bude ti lahsie. Ten prispevok si mohla napisat uplne inak, nieco viac o tom ako sa nevies preniest cez rozchod, ako sa citis a len velmi okrajovo spomenut to ako sledujes jeho FB a instagram, bolo by to prospesnejsie pre teba. Lebo takto mozes posobit na viac ludi,ze si nad vecou a v pohode a ako ti pride smiesne co spravil na soc.sietach. Prekukla som ta,ze je to u teba presny opak🙂a teraz hlavu hore...toto je to preco ta dal odvsadial prec, aby sa posunul...a ocividne ty by si potrebovala tu istu metodu....lebo cim viac budes pozerat na jeho fotky, sledovat ho na nete tym ta to neprejde tak skoro vobec. Radsej to vsetko poupratuj, pripadne ak by ti nejakych foto bolo luto tak ich hod na usb a usb do skatule, ktoru otvoris az ked budes naozaj v poriadku, nech by to bolo aj o par mesiacov ci o rok...ale to, co otvaras denne, co soc.siete su, tak odtial daj vsetko okrem dcerky do prec.kludne ho aj zablokuj, lebo mam pocit,ze si v stave,ze by ti to stale podavalo prsty, aby si ho sledovala. Venuj sa co najviac malej, robte si program, vylety, prip.zapoj kamosku s dietatom nech vas je viac, zacvic si, citaj knihu...a ani nebudes vediet ako utiekol den, mesiac, 7mesiacov atd.🙂 Ak ti treba plakat, tak plac, je to ocista na dusu, aj to prispieva k zlepseniu🙂 rob vsetko co ta bavi aj s dcerkou a sama uvidis,ze sa ani nenazdas a opät bude pre teba slnecny den nielen slnecny ale aj krasny...drzim palceky🤗
Ja som po fajn rozchode tiež zmazala všetky fotky zo sociálnych sietí, proste mi prišlo zvláštne že by som mala riešiť nový vzťah a zároveň mať foto s ex niekde na profile. Terajší priateľ tiež mal všetky tieto veci premazane. Podľa mňa normálna vec.

ano ja by som si zmazala aby som mohla zacat nanovo ...