Prečo je dnes také ťažké nájsť normálneho partnera?
Ahojte baby,
mám otázku, ktorá ma už fakt žerie. Je normálne, že dnes sa chlap po štyridsiatke nevie zoznámiť s normálnou ženou, ktorá má vysporiadanú minulosť?
Mám 42 rokov, som rozvedený, deti sú veľké a samostatné. Bývam sám, mám stabilnú prácu, slušný príjem, cvičím, starám sa o seba, chodím medzi ľudí. Baby mi hovoria, že som sympatický a nemám problém sa prihovoriť.
A napriek tomu — vždy skončím pri tom istom: „riešim bývalého“, „ešte som sa z toho nedostala“, „neviem, čo chcem“.
Keď je žena zadaná, neriešim. Ale keď je voľná, tvári sa, že chce normálneho chlapa… a nakoniec aj tak rieši exa, ktorý bol alkoholik, gambler alebo ju roky ťahal za nos.
Skúsil som aj appky. Výsledok rovnaký.
Príklad: mesiac písania, dve super rande, všetko sedelo — a ráno správa, že vlastne chcela len niekoho, aby zabudla na bývalého.
A teraz úprimne:
Je dnes normálny chlap len „prechodná stanica“, kým sa žena spamätá z toxického vzťahu?
Alebo len ja mám takú smolu?
Fakt ma zaujíma váš pohľad. Ako to vidíte vy, ženy? Čo sa dnes vlastne deje so zoznamovaním?
@haley7897
Beriem to že každý má svoje názory, skúsenosti atd.
Keď už to tu všetci analyzujeme, poviem to takto:
Bol som 18 rokov vo vzťahu, 4 roky predtým spolu — dokopy 22 rokov.
A áno, nevyšla nám karta. Nie preto, že by som sa nesnažil. Práve naopak.
Niekedy sa veci pokazia aj tam, kde sa človek snaží najviac.
Teraz mi každý chce vysvetliť, kde som spravil chybu.
Prečo som si vybral „zlé ženy“, prečo som sa rozviedol, prečo som nevedel „komunikovať“…
Ale viete čo? Možno chyba nie je vo mne.
Možno len žijeme v dobe, kde sa vzťahy rozbíjajú rýchlejšie než sa stihnú opraviť.
Kde sa porovnáva, lajkuje, uniká… a keď príde kríza, radšej sa odíde než rieši.
Takže áno — som tu, po štyridsiatke, sám.
Ale stále verím, že dvaja normálni ľudia si môžu spolu vybudovať niečo krásne.
Len sa musia prestať báť byť úprimní.
A mimochodom — s bývalou mám dodnes dobré vzťahy.
Komunikujeme, bavíme sa ,pomôžem, vybavím keď treba.
Je to matka mojich detí. A aj keď už nie sme spolu, mám k nej rešpekt.
@petkonas oh a áno, súhlasím, žijeme v dobe keď si mnohé páry vypúšťajú do ich vzťahu cudzích prostredníctvom sociálnych médií. Mnohí si tak nevedomky ohrozujú ich vzťah
@anonym_8761fd
Ďakujem za názor.
Úprimne – ja sa na nikoho „neorientujem“. Ja fakt neviem dopredu, kto je aký, kým sa nespoznáme. A práve v tom je ten problém, že veľa žien dnes tvrdí, že majú vysporiadanú minulosť, ale v realite ešte stále riešia exov alebo staré rany.
Nechcem hádzať všetky ženy do jedného vreca. Viem, že existujú aj také, ako opisuješ ty – samostatné, vyrovnané, s vlastným životom. Len ich je v praxi veľmi ťažké stretnúť.
A presne preto sa pýtam:
Kde sa takíto ľudia dnes vlastne spoznávajú?
@petkonas ty nechces zenu, ktorej zlyhal vztah a nebudes jej liecit traumu ale aj ty si chlap, ktoremu zlyhal vztah...
@petkonas ale tiez mi trvalo kým som k tomu dospela. Myslela som si ze moje šťastie závisí od toho ci budem mat partnera alebo nie. Az ked som pochopila ze nikto iny ma šťastnou neurobi len ja sama, prišiel ten pokoj. Muz nema byt ten, ktory ma za úlohu urobit zenu šťastnou. Muz sa ma k zene pripojiť, spojiť s nou svoj zivot a kráčať bok po boku ako rovnocenný partner.
Dnes je taka čudná doba, vsade je pretlak "krasnych" žien, ktore su lahko dostupné. Ja chcem muza, pre ktorého budem jedinou a tou najkrajšou, ktory si ma bude vážiť, bude na mna hrdý, bude mi verný a budem mu môcť dôverovať. Zatiaľ mi prichádzajú do života muzi, ktori slintaju ma instagrame nad ženskými, vypisujú im, lajkuju každú fotku a skúšajú s ktorou kam môžu zájsť. A taky muz ma dokaze uplne znechutiť a odpudzuju ma takí muzi. Ja som proste stará škola 😄
@anonym_8bb222 presne tak. Dôverovať dnes je riskantné. Každý druhý vypisuje cudzím ženám.
@petkonas asi by som nasilu nehľadala nikoho. Keď tak začni od seba, skús prehodnotiť požiadavky na potencionálnu partnerku.
Vždy, keď sa v živote dostaneš do situácie, že si myslíš, že chyba je vo všetkých ostatných, v skutočnosti je chyba v tebe...
Podľa mňa to robíš zle...
@morpheuss
Ako vidim Slovenky si myslia ze to robis zle , tak kasli na ne , lacnejsie a krajsie chod za mladymi Thajskymi zlatokopkami.
Keby si bol ženatý, tak sa na teba zeny lepia ako muchy....ked je chlap slobodný, ako keby si mal zrazu " lepru " a zeny hľadajú, kde je ten háčik🤔.
Nesnaz sa pochopiť, nesnaz sa seba stavať do pozície, ze nejakú ženu s tebou čaká len ružová budúcnosť. Staršie ženy uz žiaľ veľakrát stratili ilúzie, hold je to tak 🤷♀️
Plati to aj opacne. Ja mam vela zien presne v tomto veku co si nevedia najst normalneho chlapa.
@pr85
Som veriaci.
Pokrstený, vedený k viere,dieti tiež.
Boh je pre mňa prirodzená súčasť života.
Ale mám na to taký osobný názor ,energia, ktorú niekomu dávam, by mala ísť aj späť.
Ak sa dvaja nesnažia rovnako, ak jeden nechce budovať a druhý áno, tak tam už ani Boh veľa nepomôže .
Vzťah je o dvoch spolu nie jeden
@petkonas veriaca žena vie urobiť zázraky. A vzťah k Bohu je dôležitý. Modli sa za svoju zenu a Boh ti nejakú pošle.
Problém je že chlap ktorý toto tvrdí normálnu.zenu nezbada ani keby stala vedľa neho písala som si s kopu fnukalov ako ty a každý siel po case fnukania ďalej. Skrátka musíš zistit aká žena je pre teba normálna a všetko ostatné selektovať a nebavit sa s nimi dlhšie keď zistis že to nie je ono. Uzavrieť to a pokračovať. A tak kým nájdeš čo hľadáš. Seknut sa môžeš veľakrát. Ak vieš čo chces tak ťa to nemôže odradiť. Bohužiaľ taká je dnes doba a ľudia
@goodidea
Ja sam neviem,po 18 rokov (pred 4 dome spolu -tak do kopi 22)jednoducho ako ja to prezentujem nevišla nám karta.Ale všetko začlo keď sa zamestnala do novej práce, potom to už išlo dole vodou.Nemam presnú odpoveď aj keď sám som na to zvedaví
@petkonas nevieš prečo si sa rozviedol? To je troška divné. Tvoja ex to vie?
Ona podala návrh na rozvod predpokladám?
@petkonas zhrnme si to: mas 42 rokov, zenil si sa v 24 a manzelstvo trvalo 18 rokov. 24 + 18 = 42. Teda si cerstvo rozvedeny. Ani nevies preco sa Tvoje manzelstvo rozpadlo. A hned hladas dalsiu zenu. A ako sa prezentujes celkom intenzivne.
Deti mas "velke a samostatne" ktore sa Ti narodili, ked si mal 25 a 26 rokov. Teda teraz maju 17 a 16 rokov. Deti v puberte nepovazujem za velke a uz vobec nie za samostatne. Ale Ty ocividne ano, zjavne si sa im nevenoval ani doteraz a nevenujes ani po rozvode. Byvas sam.
Miloval si vobec svoju teraz uz ex? A svoje deti? Stretavas sa s nimi aspon? Ked pises, ze byvas sam....
@petkonas ako hovorí moja babka, aký išiel, takú našiel.
Nemyslím to v zlom, len občas ked vidím ako sa vedia muži aj tu na koníka opísať, aký boli skvelý partneri, pomáhali, zarábali....a potom po rozvode o nich nieje žiadny záujem. Je to divné, nie?
Zo svojho okolia naozaj aj môžem potvrdiť, ze všetci životaschopní muži co majú co ponúknuť, majú aj vzťah. Žiadny nefnuka, nehľada prečo hento tamto ale aj napriek tomu, si nájdu ženu.
Treba sa zamyslieť čím to je, ze každá žena vycuva.....a to ze rieši ex, no...určite nie každá 😉. Ak si "čo proto", ver ze po tebe chňapne každá ked nie druhá, tak tretia určite
@petkonas Si netrpezlivý. Ja som hľadala s prestávkami 10 rokov.
@petkonas ako hovorí moja babka, aký išiel, takú našiel.
Nemyslím to v zlom, len občas ked vidím ako sa vedia muži aj tu na koníka opísať, aký boli skvelý partneri, pomáhali, zarábali....a potom po rozvode o nich nieje žiadny záujem. Je to divné, nie?
Zo svojho okolia naozaj aj môžem potvrdiť, ze všetci životaschopní muži co majú co ponúknuť, majú aj vzťah. Žiadny nefnuka, nehľada prečo hento tamto ale aj napriek tomu, si nájdu ženu.
Treba sa zamyslieť čím to je, ze každá žena vycuva.....a to ze rieši ex, no...určite nie každá 😉. Ak si "čo proto", ver ze po tebe chňapne každá ked nie druhá, tak tretia určite
@mischy00 samozrejme. Keby začala jeho ex rozprávať, to by sme sa určite dozvedeli veci....
Aj môj ex tak rozprával o sebe, aky je úžasný, ako sa staral, aký pozorný bol a ja som bola taká a onaka a zlá a blaaa blaaa.
Vyser sa nato, chceš si zasa kaziť život s nejakou ženou? 😃
Väčšine sociálne siete vymyli mozog, takze maju šialene prehnané nároky, pritom same už nemajú čo ponúknuť. Ale hlavne, že majú 2000 lajkov na Tindry Tak si myslia ake sú miss Slovenská a extra žiadané 😃 tých 2000 lajkov tam má vsetko čo sa aspon podoba na ženu..
@petkonas ale tiez mi trvalo kým som k tomu dospela. Myslela som si ze moje šťastie závisí od toho ci budem mat partnera alebo nie. Az ked som pochopila ze nikto iny ma šťastnou neurobi len ja sama, prišiel ten pokoj. Muz nema byt ten, ktory ma za úlohu urobit zenu šťastnou. Muz sa ma k zene pripojiť, spojiť s nou svoj zivot a kráčať bok po boku ako rovnocenný partner.
Dnes je taka čudná doba, vsade je pretlak "krasnych" žien, ktore su lahko dostupné. Ja chcem muza, pre ktorého budem jedinou a tou najkrajšou, ktory si ma bude vážiť, bude na mna hrdý, bude mi verný a budem mu môcť dôverovať. Zatiaľ mi prichádzajú do života muzi, ktori slintaju ma instagrame nad ženskými, vypisujú im, lajkuju každú fotku a skúšajú s ktorou kam môžu zájsť. A taky muz ma dokaze uplne znechutiť a odpudzuju ma takí muzi. Ja som proste stará škola 😄
@anonym_8bb222 nic proti, ale mozno hladas muzov v zlej spolocnosti.
V kluboch, baroch, v posilkach, na internetu takeho muza nespoznas.
Neviem, ci si veriaca, ale jedno ti poviem. Ja mam vela kamaratiek a aj v rodine mam mlade zeny so stastnym manzelstvom. Oni chodia do kostola v nedelu, venuju sa sebe, priatelom, rodine a detom. Von nechodia do polnoci, do rana cavargovat. Vsak to je jasne, jaky typ ludi sa idu do klubov, barov bavit ze?
Tie zeny, o ktorych ja rozpravam ziju s mladymi muzmi, oni nepodvadzaju, ani na druhu nepozru. Vsetky zeny okrem svojej beru jak sestru.
Oni ani nepokukuju na instagrame alebo FB po zenach.
A pre svoje zeny zrobia prve a posledne, a ano aj horou pre nu pohnu. Biju sa pre nu.
Ale okrem lasky vies co je ten dovod? Strach z Boha.
V tomto svete sa maloktory normalny milujuci chlap najde v neveriacich. To by musel mat ozaj ten pud a byt velmi a velmi dobry clovek, co ja v tejto generacie nevidim, ze by taky chlap existoval, co by sa dokazal ovladat, aj keby mal vypite a vedla neho 100 zien.
Mozno je tvoj vyvolany vokol teba a ty ho ani nevidis.
@anonym_8bb222 nic proti, ale mozno hladas muzov v zlej spolocnosti.
V kluboch, baroch, v posilkach, na internetu takeho muza nespoznas.
Neviem, ci si veriaca, ale jedno ti poviem. Ja mam vela kamaratiek a aj v rodine mam mlade zeny so stastnym manzelstvom. Oni chodia do kostola v nedelu, venuju sa sebe, priatelom, rodine a detom. Von nechodia do polnoci, do rana cavargovat. Vsak to je jasne, jaky typ ludi sa idu do klubov, barov bavit ze?
Tie zeny, o ktorych ja rozpravam ziju s mladymi muzmi, oni nepodvadzaju, ani na druhu nepozru. Vsetky zeny okrem svojej beru jak sestru.
Oni ani nepokukuju na instagrame alebo FB po zenach.
A pre svoje zeny zrobia prve a posledne, a ano aj horou pre nu pohnu. Biju sa pre nu.
Ale okrem lasky vies co je ten dovod? Strach z Boha.
V tomto svete sa maloktory normalny milujuci chlap najde v neveriacich. To by musel mat ozaj ten pud a byt velmi a velmi dobry clovek, co ja v tejto generacie nevidim, ze by taky chlap existoval, co by sa dokazal ovladat, aj keby mal vypite a vedla neho 100 zien.
Mozno je tvoj vyvolany vokol teba a ty ho ani nevidis.
@zara3 dost chory pohlad na svet. Odkial vies, ze su stastny vo vztahoch, kopa sa nerozvedie len preto, ze su veriaci a zivot len premrhaju alebo pretrpia, dost chore nie? To, ze je niekto krestan este neznamena, ze je dobry clovek.
@zara3 dost chory pohlad na svet. Odkial vies, ze su stastny vo vztahoch, kopa sa nerozvedie len preto, ze su veriaci a zivot len premrhaju alebo pretrpia, dost chore nie? To, ze je niekto krestan este neznamena, ze je dobry clovek.
@stefi_k krestania su tiez len ludia, ci ludia inej viery.
Ja som napisala aj zeny z mojej rodiny, takze viem. Ja tu nenutim nikoho verit v Boha a tiez nepodporujem manzelstva, ktore drzia po kope a trpia. Co si tu ale napisala je, ze ludia zivot "premrhaju" tym, ze sa vezmu?
Ci podla teba je manzelsky svazok len na nejaky cas? Takze ked mas muza, tak premyslas, ze sa s nim niekedy rozvedies, aj ked je vsetko v poriadku?Chory je tvoj rozum teda, prepac.
A co je na tom, pokial tam nieje tyranie samozrejme, zle ked sa manzelia snazia komunikovat a spravit manzelstvo?
Ja ti poviem z vlastnej skusenosti.
Chlap neveriaci, ked mi daco slubi, slubuje na svoju cest - hoc kolkokrat ten slub zlomia. Chlap veriaci, ked ti povie prisaham Bohu, sa velmi bude bat ten slub zlomit.
@stefi_k krestania su tiez len ludia, ci ludia inej viery.
Ja som napisala aj zeny z mojej rodiny, takze viem. Ja tu nenutim nikoho verit v Boha a tiez nepodporujem manzelstva, ktore drzia po kope a trpia. Co si tu ale napisala je, ze ludia zivot "premrhaju" tym, ze sa vezmu?
Ci podla teba je manzelsky svazok len na nejaky cas? Takze ked mas muza, tak premyslas, ze sa s nim niekedy rozvedies, aj ked je vsetko v poriadku?Chory je tvoj rozum teda, prepac.
A co je na tom, pokial tam nieje tyranie samozrejme, zle ked sa manzelia snazia komunikovat a spravit manzelstvo?
Ja ti poviem z vlastnej skusenosti.
Chlap neveriaci, ked mi daco slubi, slubuje na svoju cest - hoc kolkokrat ten slub zlomia. Chlap veriaci, ked ti povie prisaham Bohu, sa velmi bude bat ten slub zlomit.
@zara3 ludia premrhaju zivot tym , ze zotrvavaju v nefunkcnych vztahoch a to bezohladu na ich vieru, ja nerozpravam o funkcnych vztahoch, tie proste funguju. Povez my co by poradil farar ak za nim pojdes stym, ze ta manzel zbyl, pije, obmedzuje ta na osobnej slobobe, zakazuje ti nieco alebo ta podvadza ? A netvrd, ze sa to nedeje, deje sa to a este dost casto. Nie bar alebo prostredie je zodpovodne za spravanie cloveka ale clovek sam.

@haley7897
Beriem to že každý má svoje názory, skúsenosti atd.
Keď už to tu všetci analyzujeme, poviem to takto:
Bol som 18 rokov vo vzťahu, 4 roky predtým spolu — dokopy 22 rokov.
A áno, nevyšla nám karta. Nie preto, že by som sa nesnažil. Práve naopak.
Niekedy sa veci pokazia aj tam, kde sa človek snaží najviac.
Teraz mi každý chce vysvetliť, kde som spravil chybu.
Prečo som si vybral „zlé ženy“, prečo som sa rozviedol, prečo som nevedel „komunikovať“…
Ale viete čo? Možno chyba nie je vo mne.
Možno len žijeme v dobe, kde sa vzťahy rozbíjajú rýchlejšie než sa stihnú opraviť.
Kde sa porovnáva, lajkuje, uniká… a keď príde kríza, radšej sa odíde než rieši.
Takže áno — som tu, po štyridsiatke, sám.
Ale stále verím, že dvaja normálni ľudia si môžu spolu vybudovať niečo krásne.
Len sa musia prestať báť byť úprimní.
A mimochodom — s bývalou mám dodnes dobré vzťahy.
Komunikujeme, bavíme sa ,pomôžem, vybavím keď treba.
Je to matka mojich detí. A aj keď už nie sme spolu, mám k nej rešpekt.
@petkonas ja som písala všeobecne. Ani sa nesnažím hádať co bolo dôvodom rozpadu tvojho vztahu. Tá informácia je užitočná pre teba.
Držím palce nech stretneš niekoho nového s kým budeš zdieľať rovnaké hodnoty.