icon

Prečo je dnes také ťažké nájsť normálneho partnera?

petkonas
20. dec 2025

Ahojte baby,
mám otázku, ktorá ma už fakt žerie. Je normálne, že dnes sa chlap po štyridsiatke nevie zoznámiť s normálnou ženou, ktorá má vysporiadanú minulosť?

Mám 42 rokov, som rozvedený, deti sú veľké a samostatné. Bývam sám, mám stabilnú prácu, slušný príjem, cvičím, starám sa o seba, chodím medzi ľudí. Baby mi hovoria, že som sympatický a nemám problém sa prihovoriť.
A napriek tomu — vždy skončím pri tom istom: „riešim bývalého“, „ešte som sa z toho nedostala“, „neviem, čo chcem“.

Keď je žena zadaná, neriešim. Ale keď je voľná, tvári sa, že chce normálneho chlapa… a nakoniec aj tak rieši exa, ktorý bol alkoholik, gambler alebo ju roky ťahal za nos.

Skúsil som aj appky. Výsledok rovnaký.
Príklad: mesiac písania, dve super rande, všetko sedelo — a ráno správa, že vlastne chcela len niekoho, aby zabudla na bývalého.

A teraz úprimne:
Je dnes normálny chlap len „prechodná stanica“, kým sa žena spamätá z toxického vzťahu?
Alebo len ja mám takú smolu?

Fakt ma zaujíma váš pohľad. Ako to vidíte vy, ženy? Čo sa dnes vlastne deje so zoznamovaním?

Strana
z6
anonym_bba7d1
27. dec 2025
@sova7

@anonym_d56ad1 neviem mne tieto ezo návody nezvyknú fungovať

@sova7 to nie je nič ezo, ale logicky ak ty samú seba považuješ za niečo vzácne a dôležité a berieš sa vážne, nedovolíš už ľudom sa k tebe zle správať, jednoducho lebo sa máš rada, nenecháš sa ničiť.. predstav si nejakú drahú vec - auto, byt, kabelka hocičo čo má vysokú hodnotu a uznaj ako sa k tomu ľudia správajú a prečo? lebo je to hodnotné

sova7
27. dec 2025
@anonym_bba7d1

@sova7 to nie je nič ezo, ale logicky ak ty samú seba považuješ za niečo vzácne a dôležité a berieš sa vážne, nedovolíš už ľudom sa k tebe zle správať, jednoducho lebo sa máš rada, nenecháš sa ničiť.. predstav si nejakú drahú vec - auto, byt, kabelka hocičo čo má vysokú hodnotu a uznaj ako sa k tomu ľudia správajú a prečo? lebo je to hodnotné

@anonym_bba7d1 veď ja sa tak vnímam

anonym_bba7d1
27. dec 2025
@sova7

@anonym_bba7d1 veď ja sa tak vnímam

@sova7 tak potom kde je problém?

sova7
27. dec 2025
@anonym_bba7d1

@sova7 tak potom kde je problém?

@anonym_bba7d1 🤷

anonym_bba7d1
27. dec 2025
@sova7

@anonym_bba7d1 🤷

@sova7 a je vôbec nejaký problém?😉

anonym_d56ad1
27. dec 2025
@sova7

@anonym_d56ad1 neviem mne tieto ezo návody nezvyknú fungovať

@sova7 to nie su ezo návody. To je normálna psychológia. Este som nestretla vyrovnanú zenu so zdravými vzorcani a vysporiadanou minulosťou, zeby mala problem so vzťahmi. Zato traumatizovanych ludi s nesospravnymi vzorcani je habadej 🙂

lacibo
28. dec 2025
@petkonas

@haley7897
Beriem to že každý má svoje názory, skúsenosti atd.
Keď už to tu všetci analyzujeme, poviem to takto:
Bol som 18 rokov vo vzťahu, 4 roky predtým spolu — dokopy 22 rokov.
A áno, nevyšla nám karta. Nie preto, že by som sa nesnažil. Práve naopak.
Niekedy sa veci pokazia aj tam, kde sa človek snaží najviac.
Teraz mi každý chce vysvetliť, kde som spravil chybu.
Prečo som si vybral „zlé ženy“, prečo som sa rozviedol, prečo som nevedel „komunikovať“…
Ale viete čo? Možno chyba nie je vo mne.
Možno len žijeme v dobe, kde sa vzťahy rozbíjajú rýchlejšie než sa stihnú opraviť.
Kde sa porovnáva, lajkuje, uniká… a keď príde kríza, radšej sa odíde než rieši.
Takže áno — som tu, po štyridsiatke, sám.
Ale stále verím, že dvaja normálni ľudia si môžu spolu vybudovať niečo krásne.
Len sa musia prestať báť byť úprimní.
A mimochodom — s bývalou mám dodnes dobré vzťahy.
Komunikujeme, bavíme sa ,pomôžem, vybavím keď treba.
Je to matka mojich detí. A aj keď už nie sme spolu, mám k nej rešpekt.

@petkonas do vzťahu jednoducho musíš investovať - energiu, čas a aj peniaze - to sa vela ludom jednoducho nechce - stale potom priebezne vyhodnocujes, ci to stojí za to, a moze sa stat, ze vynaložené úsilie vyjde nazmar, ak si vo vztahu s nespravnou osobou, preto je podla mna výber najdolezitejsi faktor - tam okrem ineho musi fungovat aj chémia - potom je to uz o rozhodnutí - zostat pri tom druhom, v dobrom aj v zlom - a to je to tazke.. vcera sme oslavili 28.rokov od svadby ( 3 deti) , mali sme viac kriz, jednu velmi vaznu, ale vsetko sme prekonali, lebo sme sa rozhodli byt spolu.. neviem co zivot prinesie, ale mne je takto dobre, ked mam pri sebe cloveka, ktory ma pozná a mozem byt pri nom sama sebou, obdivujem zeny, co ziju same a su s tym ok, ja nie som ten typ a viem si to priznať - potrebujem stabilného partnera na zdielanie beznych aj mimoriadnych udalostí v zivote, moj muž to vníma rovnako, nikdy sa po inej ani len neobzrel a ja ho pritahujem rovnako, ako ked sme sa zoznamili, aj ked je uz starší - tak asi výber vcelku zafungoval u nás😉

salije
30. dec 2025
@anonym_a38028

@salije ok tak chyba ti skôr milovanie, chápem.
Mne toto nechyba vôbec, orgazmus áno, presne ten môžem mať, ale muž, objatie od neho vôbec.
Nejak som zanevrela na nich, neviem, pred pár rokmi by som to asi nechápala že to takto budem mať,ale chlapa vôbec nepotrebujem a nechcem.

@anonym_a38028 ono je to istym sposobom vyhra, orgazmus nie je problem aj sama a to druhe ta neobmedzuje. Mne sa na sceny vo filme obcas tazsie pozera, mna to chybanie obmedzuje

anonym_de29fb
5. jan 2026
@petkonas

@anonym_8761fd
Ďakujem za názor.
Úprimne – ja sa na nikoho „neorientujem“. Ja fakt neviem dopredu, kto je aký, kým sa nespoznáme. A práve v tom je ten problém, že veľa žien dnes tvrdí, že majú vysporiadanú minulosť, ale v realite ešte stále riešia exov alebo staré rany.
Nechcem hádzať všetky ženy do jedného vreca. Viem, že existujú aj také, ako opisuješ ty – samostatné, vyrovnané, s vlastným životom. Len ich je v praxi veľmi ťažké stretnúť.
A presne preto sa pýtam:
Kde sa takíto ľudia dnes vlastne spoznávajú?

@petkonas ja som mala 41 a spoznala som terajšieho manžela náhodou na fb písali sme si mesiac a bol 360km ďaleko. Nikdy som si nemyslela že sa raz stretneme a dnes je 8 rokov čo sme spolu. Hneď sme si rozumeli a po čase sme sa do seba tak zamilovali že sa nedalo už viac čakať na stretnutie. Hneď sme vedeli ,že chceme byť spolu. Ale treba veľa tolerancie z oboch strán. Ja som sa rozvádzača a bol pre mňa veľkou oporou. Nehľadala som muža hľadala som butľavu vrbu ale vyvinulo sa to do lásky, manželstva a dokonca sme túžili aj po dieťatku a teraz ma 6 rokov. Takže si myslím ze niekedy je to náhoda a treba to nechať volne plynúť.

Strana
z6