Prečo komentujú postavu žien po pôrode?
Som 2mesiace po porode a od kazdeho pocuvam ci som uz schudla,ci uz cvicim , alebo ze som pribrata atd.. obcas ma tieto reci zabolia ..kedze sportovat este nemozem nakolko som po sekcii… stretli ste sa s takymi recami ako ste reagovali ??
Netreba si pripustat. Toto treba trenovat. AJ ked sa otazky mozu zdat byt nemiestne, dotycny/a to ani nemusi mysliet zle. A ked mysli zle, jeho/jej problem.
Uz cvicis? - Nie, este mam bolesti.
SI pribrata. - Ano, neobmedzovala som sa v tehotenstve, aby dieta malo vsetko co treba.
Uz si schudla? - Toto teraz vobec neriesim, casu dost.
Mne raz sestrina kolegyna poradila dietu, tusim dukanovu, lebo podla nej som pribrala 😃 najlepsie bolo ze ona ma okolo 100 kil a nie, nie su to svaly. Ja som zostala v takom soku ze som nevedela reagovat 😬 nemala som vtedy svoju normalnu vahu ale nosila som velkost M-L. Su to roky dozadu ale stale si to pamatam 😃
Teraz po druhom porode mi zase moja byvala kolegyna povedala- super ze si tucna, aspon nie som sama. Ja niekedy zasnem co su ludia schopni povedat 😃
@jablkovastrudla svoju nespokojnosť si radi ľudia vybíjajú na ostatných, vtedy sa cítia lepšie že - ahaaa aj ty máš, niesom tak zlá neschopná lebo aj ona 😅 nuž čo na zraniteľných sa povyšuje najlepšie. A na tej kolegyni by som sa zasmiala ak ste kamarátky to by som jej pekne vrátila 😂 štýlom ksicht ti ale ostal ... vrámci srandy a poštuchovania ak to bol niekto s kým nemáš blýzky vzťah tak je to ozaj trápne
Nikto to neriesil, skusil by 🙂) a cvicit uz možeš, 3 tyždne po sekcii som korculovala na lade.
Máš okolo seba zvláštnych ľudí. Mám za sebou dve sekcie, po prvej som raz dva schudla, bola som ako prútik. Po druhej mi niečo ostalo 🤪 ale nikto, naozaj nikto sa nevyjadroval k tomu, ako vyzerám. Každé telo je iné a každá jazva v nás zanecháva stopu. Tebe bude táto stopa navždy pripomínať tvoj malý zázrak. Ten môj má dnes 7.narodeniny a ja si stále živo pamätám ten okamih, keď ho 'vybrali'. Na ľudí sa vykašli, buď vďačná za zdravé dieťa. Kilá poriešiš neskôr.
@xtrin kolegyna je celkovo taka jednoduchsia, ma tazky zivot. Ma za sebou dost operacii a chuda zije roky v bolestiach. Ona nie je zla, iba netaktna. Iba som je povedala ze nie je velmi vhodne konentovat postavu zeny kratko po porode.
Ja neviem, kde sa pohybujete, v Sedlákove? Ja som v živote nič také nepočula. Vážne je celý život a pohľad na život závislý od toho, v akej bublinke si kto žije.
@nominativ nóó nikdy ťa nezastavila na ulici známa tvojej mamky/babičky atď... ? Ja keď idem na vesničku navštíviť, často ma taká bába zastaví a popýta sa skomentuje. Ja ju s nóblesou vystrajkujem tak že to nepochopí. Usmejeme sa a idem ďalej 😁 ale teda v mestách sa mi to nestalo. Hold vyrastať v ,,sedlákove" má aj nevýhodu. Ale človek si nevyberie kde sa narodí takže taký nadradeneckú otázku by som si nedovolila. 😊
...a počkaj, keď si náhodou dovolíš časom schudnúť. To bude kecov, že je to "too much" a že sa to tak celkom na matku malých detí nehodí 😄.
Ja som po pôrodoch počúvala, aká som chudá, prečo sa nenajem, prečo držím diétu, či taká chudá mám mlieko pre deti, či som chorá atd ... Vieš čo??? Jedným uchom dnu, druhým von. Ľudia budú stále riešiť niekoho postavu. Či si pribrala, či si chudá, nikdy nebudú spokojní... Ale to je ich problém. A nie môj. Ani tvoj. Takže kašli na to.
Tak napočúvala som sa už kadečo. Pred deťmi veľmi chudá ,že mám pribrať, ale to od kolegýň. Potom keď som otehotnela tak som veľmi pribrala ,to mi zas mamina stále opakovala ,že by som nemala toľko priberať lebo sa mi to bude ťažko zhadzovať. Samozrejme som po pôrode veľmi chcela hneď chudnúť ale popri dojčení mi tá váha nešla vôbec dole. Tak mi stále dookola maminka opakovala ako by som už mala so sebou niečo robiť 🙈 . Keď mal malý 2 roky a prestala som dojčiť ako zázrakom to išlo rýchlo dole ,ani som sa nemusela snažiť chudnúť. Pekne som schudla. Ale potom som druhýkrát otehotnela a to som ešte viac pribrala ako pri prvom 😅 tak to bolo zase rečí. Ale bohužiaľ inak to nešlo lebo jesť som musela aby mi nebolo zle a nemohla som sa ani veľmi hýbať lebo som mala pocit,že porodím každým krokom. Teraz má malý 8 mesiacov a väčšinu som schudla. Ale tie reči dajú zabrať na psychiku, hlavne keď je to od mami. Aj keď viem,že to myslí v dobrom. A boli aj nejaké narážky od pár ľudí keď som bola 2v1 ako guľa ,ale to ma tak netrápilo. Je mi jasné,že veľa ľudí to povie aj poza chrbát,lebo to sme my ľudia ,musíme stále riešiť druhých. A dneska je IN byť chudá aj počas tehotenstva. Ja nie som ten prípad. Hlavné je aby sme boli zdravé a aby sme sa samé cítili dobre vo svojom tele.
je to naozaj ubohe. Asi by som sa nastvala a odpovedala rovnako.
"Si pribrata" - "jasne ja som po porode, ty mas aku vyhovorku. Alebo si sa nevidela v zrkadle ?
"Uz si zacala cvicit ?" - "a teba co do toho. Tiez sa ta nepytam hoci by ti tiez riadne prospelo."
jednoducho nedaj sa- stiplava otazka, stiplava odpoved. Nemas sa komu co spovedat alebo vysvetlovat. Je to tvoja vec, kedy zacnes cvicit, ci vobec alebo este naviac priberies. Tvoje telo-tvoje rozhodnutie.
Nie, nic take som nepocula, ved je to normalne, ze brucho este nejaky cas ostane po porode. Take poznamky su chore podla mna. Asi je divna doba, lebo pred 13-9r este taka mania nebola.
@autorka Neber si to vôbec k srdcu. Ja som po prvom pôrode nechala iba v pôrodnici 12 kg! Po príchode domov som ešte schudla, lebo stres. Do pol roka dieťaťa bolo 8kg nenápadko späť. Nikto, naozaj nik nekomentoval moju váhu. Máš asi zlých ľudí v okolí. A pošli ich všetkých do ... A ak sama chceš, choď na na dlhé dynamické prechádzky. 😉
NIe, nestretla som sa s tym, a ani by som sa s takymi ludmi nebavila. V zivote som sa nikomu, ci po porode/pred alebo hocikedy, nestarala do vahy a cvicenia a rovnaku sluzbu cakam od okolia.
Muzova babka mi 5 dni po porode splechla ze no ale teda dost ti ostalo..tak dik bábuš. Ved sa na nich vyprdni co chces cvicit..? este ani oragany sa ti na miesto nevratili.
Žienky ja som pribrala po operácii a rok priberám plus do toho teraz tehu od augusta 2024 a mamka kde býva,tam na mňa suseda že Mária ty si ako pribrala veľa pani ma 65 rokov a ja mám dva roky 2022 ,2023 po sebe operácie a teraz za chvíľku bude pôrod cisárskym rezom kvôli tým operáciam nemôžem prirodzene rodit lebo mam implantaty a pri pôrode tlačením by som prišla o uši.Je mi jedno čo si ľudia myslia máme v rodine trochu obezitu a začnem cvičiť až keď nebudem kojiť neriešim žiadne staré panie ani keby mi to povedala kamarátka, je to moje telo a viem kedy bude treba s nim niečo robiť. Teraz som vďačná za to že nemám cukrovku tehotensku a že je malí v brušku v poriadku a keď by som mala aj 130 kg tak časom ich dám dole ale to kedy bude moja voľba. Sme zdraví a s kilečkami hore mi to nevadí. Druhý nás riešia lebo sa nudia a nemajú čo robiť a nech sa starajú o seba. ❤️ posielam všetkým maminam buďme tie najlepšie mamičky a okolie nech je akékoľvek nevšimat si, sú to naše telá a ich je do toho prd ....
Áno, moja svokra prišla do pôrodnice pár hodín po pôrode s tým, že sa nemám báť, že to schudnem, len musím cvičiť. Pozerala som na ňu, ako keby spadla z jahody. A nasledovali roky, kedy si nikdy neodpustila poznámku na to, ako vyzerám. Radosť, takíto ľudia...
Neviem to posudit.Ja som bola dost pribrata po tehu,po sekcii som aj pol roka necvicila.Nevypocula som si ani ťuk.Svoju postavu som mala s5 az o 2 roky a cele toto obdobie ani jedinu pindu na mna.Mozno za chrbtom ano ale do oci nikdy..

Mne už je pár rokov po pôrode, ale toto si pamätám. Staršie ročníky si v tomu úplne libujú. Nič si s toho nerob. Ja som teda jednej staršej pani povedala že zoschnutá slivka pôsobí príťažlivejšie a chlpaté nohy jej presvitajú cez silónky. Nuž neovládla som sa, potom som ľutovala že som sa znížila na jej úroveň. 🤷🏻♀️ Ale toto sa neskončí ani po pôrode ľudia často majú nevhodné poznámky stačí že trochu priberem. A už počúvam to porovnávanie. A je smiešne keď to robí babizňa staršia odomňa o 20 rokov 😅🤣