icon

Prečo ľudí hnevá rozhodnutie nemať deti?

11. jún 2024

Vsimla som si, ze niektori ludia (hlavne zeny) su normalne agresivni, ked sa vyjadrim, ze si planujem s partnerom deti az neskor alebo mozno vobec. Obaja mame tesne po 30tke a proste sa na to necitime. Vieme, ze je to obrovska zodpovednosť a vzdanie sa slobody. Preco niektori odmietaju nazor, ze ludia nechcu mat deti aj kvoli pohodliu? Preco hned utocia, ze sme sebecki a ze ostaneme s osratou ritou v starobe v starobinci a opusteni. Pritom moja teta robi cely zivot v domove dochodcov a 80% ludi, co su tam, maju rodiny a aj tak su tam opusteni. Ja sa za to nehanbim povedat uprimne, ako to mame. Preco by som sa mala hanbit za svoj nazor? To je len správne mat deti? Skor mi pride, ze tie zeny, co si zalozili rodiny kratko po 20tke, teraz banuju, lebo roky sa starali o deti a vkuse nemaju cas uzivat si, ako si mysleli, ze to aj bude. Ja viem ze je vela zien, ktore miluju starat sa o deti a su macimalne rodinne zalozene. Sama mam v rodine take, co cely zivot su len doma, varia, staraju sa o zahradu a ani nechcú ist niekam k moru napriklad. Ja ich neodsudzujem a je mi to jedno, ako ziju, tak preco ine maju potrebu strasne argumentovat a protirecit mi, ked im poviem, ze proste tie deti mat chcem neskor alebo vobec. Hned zacnu útočiť a vztahovat to na seba, ze oni by to nemohli a ze nechapu takych ludi, ze ved zmysel zivota je mat rodinu. Ako, naco maju potrebu ma o tom presviedcat? Proste ma.to zaujima, ze co tych ludi k tomu vedie :D lebo moj nazor to nezmeni :D a vztahovat to s

Strana
z4
toso2007
Autor odpoveď zmazal
silvike
11. jún 2024

Juuuj, o par rockov tu bude na nasom Slovensku tmavo, veelmi tmavo 🙂 A beloba len dumá, analyzuje, kariera, sloboda, necitia sa na to, skratka xy dovodov preco deti nemat. No, zaujimavym smerom to ide. Asi ta nasa biela rasa o chvilu v Europe bude minoritna veru.

rorino
11. jún 2024

@yelena159 čo si taká agresívna,so svojím postojom aký máš,je dobre,že deti nechceš,takže to z mojej strany nebola žiadna irónia,ani som nenapísala,že si diabol,ale opakujem,chvalabohu ,že tie deti nechceš,nie každá si to tak uvedomí a potom deti trpia .

ahhola
11. jún 2024

Kazdy mesiac to iste, oni, rodina, ludia chcu, aby som mala bejby a ja ani bohovi. Neviem, kolko rypacov z okolia musis odbijat, no mam podozrenie ze max. Matku a ostatni dlabu teba aj potencialne tvoje decka. Aj mne je tvoja plodnost ľahostajna, ale poznala som jednu, ako ty. Tie iste blaboly, zavazok, strata slobody, priskoro, eko dovody a zrazu ostala tehu jej mladsia svagrina a v rodine pozdvizeni... Ta baba sa otocila 🌀a zrazu vzdy bola prorodinna, materinska, ze ziarlila ako fras, to vedela len ona. No obom sa podarilo babo v jednom kalendarnom roku, tejto trube musel stary 2*denne💦... A to mala za sebou 20 rokov HAK👽

zmrzlinka2021
11. jún 2024

@reddflowerlife otázka v reklame telekomu - si šťastná? Ak teta je, tak vyhrala.

zmrzlinka2021
11. jún 2024

@silvike a čo si ty Biela rasa nad človek? Svet je a vždy bol farebný a je to ok.

denithestrange1993
11. jún 2024

Vy💩 sa na nich. Ako 30tnicka by si uz mohla vediet selektovat dojmy a pojmy.

macatt
11. jún 2024

Dotyčnej treba odpovedať, že starobu budete mať luxusnú, lebo tie hrozné peniaze, čo stoja deti kým vyštudujú, postavia sa nohy si odkladáte a budete vyhadzovať oknom tých, čo vám tú riť budú chcieť utierať🤣

silvike
12. jún 2024

@zmrzlinka2021 Povedala som to snad niekde ze biela rasa je nieco viac ? Ani omylom, tak sj nedomyslaj. Len som skonstatovala akym smerom sa to vyvija. Nic viac nic menej.

jana_eyre_2
12. jún 2024

Lebo ľudia sú vztahovacni 😁

fairyy
12. jún 2024

podla mna zacni od seba ignoruj ich nezamyslaj sa a zmen temu.... tak ako ty nechces aby riesili tvoje rozhodnutia, ty neries ich ...mne trvalo dlho sa prestat zamyslat nad ludmi, co mi davaju nevyziadane rady do zivota..

ljzozv
12. jún 2024

no ak reaguješ v takých situáciách ako tu, tak sa nečudujem, že idete do extrému.
A áno, ak dávaš do popredia v danej diskusii, že by vás obmedzovali napríklad na dovolenkách, tak si sebecká. To majú dotyční pravdu. Lebo je sebecké sa na to pozerať z tejto strany.
To ale reagujem len na danú diskusiu.
Zároveň si myslím, že je čisto tvoja vec , či budeš mať deti alebo nie.
Ale asi nie si až tak nad vecou, ako prezentuješ, že ty neriešiš veci, čo ťa nezaujímajú, keď máš potrebu založiť o tom diskusiu na mamičkovskom fóre a čuduješ sa aké ti dávajú baby príspevky, píšu ti len svoj pohľad.
Za mňa, ak by som takto diskutovala s nejakým asi bližším človekom, tiež by som mu asi dávala podobné otázky, že prečo a aký je dôvod a áno aj smutná realita je, že vo vyššom veku je už problém otehotnieť /čo je dané bohužiaľ žene/ a zaujímalo by ma aký má na to názor daná osoba.
Ak by to bola cudzia osoba, aha... tvoja vec...
Lebo, či má niekto deti je, asi taká zaužívaná otázka v spoločenskej diskusii. Veď keď na to nechceš odpovedať, tak neodpovedaj.

autor
12. jún 2024

@ahhola otrasny komentar velmi prajnej zeny. A vidim, ako su ti zeny, ako ja lahostajne. Inak by si nemala potrebu pridat nieco do diskusie. Milujem, ako sa vas dotykaju veci, ktore su vam tak strasne lahostajne :D pokrytecke neskutočne

autor
12. jún 2024

@ljzozv uz, prosim, prestante s tymi dovolenkami :D nechapem vsetky ste sa toho chytili a pritom moj pôvodný prispevok absolútne nebol miereny na dovolenky. Jedine som to spomenula pri dotycnej, ktora to prva zacala komentovat. Moj prispevok je jedine o tom, preco niekto ma potrebu agresivne reagovat na nazor, ked niekto uprimne odpovie, preco este deti nie. Deti nie su len o ukrojeni z dovolenky :D vsak ludia chodia na tie dovolenky aj s deckami. Kazdy dospelý a uvedomely jedinec vie, ze narodeninim dietata uz NIKDY nebude ten zivot bezstarostny a uz mas povinnosť postarat sa aj o niekoho ineho. Su to roky prace, vstavania, ucenia atd....preco to niektore nedokazete pochopit, ze su zeny, ktore to oddialuju kvoli kariere a pohodliu?:D ved to moze byt kazdemu ukradnute. Vy tie decka ako ,,stare" za tie druhe nevynosite. Mne ide jedine o protivne a netaktne zenske, ako aj tu v diskusii, ktore maju potrebu vyvracat moje vlastne rozhodnutie :D preco??? Toto jedine ma zaujimalo, ze preco to ludia robia? Ja chcem byt autenticka pred druhými a ked to citime s manzelom takto, preco by sme mali byt za to odsudeni? Co si mam vymyslat, len aby si zavreli klapacky?

ahhola
12. jún 2024

Ty si sem liezla z kozou na trh, ako velmi nechces, nepotrebujes, nebudes mat cavore a agresivne obhajujes. . Ja ti len pisem, ze to vsetci maju u.... .

ivik4
12. jún 2024

Autorka chapem Ta ale no tak to prrr ze uz NIKDY nebude ten zivot bezstarostny kvoli detom. Keby to tak bolo, v zivote dieta nemam. Este taka nehrala aby som CELI zivot sa starala aj o niekoho ineho stale vo vsetkom .
Ako aj sama pises, su to ROKY, nie celi zivot.
Uz aj pri väcsich ,nie este dospelich detoch mas toho na pleciach ovela oooovela menej ako ked mas dieta ktore nemozes nechat same a prisposobovat mu vsetko, od prace kde potrebujes zarobit az po svoje konicky .
U dospelich deti neriesis nic.
Co tam riesis.. ak pridu vnucata, MOZES sem tam postrazit, povinna niesi. Travis svoj cas uz podla seba a svojich priorit,nie podla toho co je nevyhnutne ako ked si mala svoje male deti.

laurita285
12. jún 2024

Podľa mňa je to tým, že nepôsobíš presvedčivo.

laurita285
12. jún 2024

Poviem ti napr našu skúsenosť. Zabezpečení 30tnici, otitulovaní, vačky plné peňazí a fakt harmonický vzťah. Teda pre okolie sme úplne ideálny rodičia do budúcna :D Každý kto sa spýtal že kedy to už príde, s kľudom angličana a odosobnene sme odpovedali že nikdy a nikdy sme detajly nerozoberali. Za celý svoj život som sa nikdy nestretla s presviedčaním, urážaním ani útočením.
Mne to príde, že si si "niečo vymyslela" a teraz to " potrebuješ furt obhajovať" a presviedčať o svojej pravde iných, čo spôsobuje trenice :D. My sme nikdy k tomu nedali priestor na diskusiu, nie je o čom diskutovať.

ivik4
12. jún 2024

@laurita285 presne takisto ja tiez s nikym nediskutujem o tom ze nechcem druhe dieta, takze to so mnou absolutne nik neriesi, mam pokoj

tykat
13. jún 2024

"...ked sa vyjadrim, ze si planujem s partnerom deti az neskor alebo mozno vobec..."
Asi ich tymi vyjadreniami prilis casto otravujes.

autor
14. jún 2024

@tykat Nie, ja nikdy nezacinam tieto temy. Pre mna nie su podstatne. Vzdy je to v ramci diskusie a otazok z okolia. Ci hz v rodine, v praci, atd

eva112014
14. jún 2024

@autorka všeobecne Slováci vždy radi sa zaoberali životmi iných ľudí ako so svojim životom. Musíš pochopiť slovenskú mentalitu. Kým rieši tvoj život, ten jeho mu zatiaľ mu len tak pred nosom uteká.

erika237
14. jún 2024

Podla mna kazdy z nas ma ine predstavy o zivote a toho co od neho ocakavas a aj za sa zmenili hodnoty, predstavy, ekonomicka situacia, trh prace a to tiez do istej miery ovplyvnuje cloveka a jeho nastavenie.
Myslim ze hlavne pri detoch je to situacia na ktoru sa tazko pripravit a vediet co ocakavat, kedz uz ma clovek tu skusenost, moze zhodnotit ci chce jedno dieta alebo viac,
Mam pocit, ze niektori ludia su presvedceni, ze ich existovanie a fungovanie je to modelove, vela krat mam pocit ze hlavne zeny idu smerom ja som zvladla zvladnes aj ty a nedochadza im, ze kazdy je iny, kazdy veci preziva inak a kazdeho obpyvnuju v inej forme. Vela ludi vidi iba to co chce a neuvedomuju si sirsie okolnosti, ktore vedu k nejakemu rozhodnutiu.
Ja som podobna ako ty autorka, ak ma nieco nezaujima nevyjadrujem sa k tomu.
Bol tu prispevok, ze tete iba odkyvaju ked rozprava ako bola na dovolenke a zdiel svoje dojmy, tak mne tak odkyvaju ked napriklad riesim nieco ohladne dietata a to ja nie som typ, ktory zahlcuje informaciami, fotkami a nemeliem dokola do iste.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
14. jún 2024

@autor na zaklade svojich skusenosti ti odporucam neobhajovat svoj nazor, ale odpovedat len jednou vetou - "lebo som sa tak rozhodla".

drobcek17
16. jún 2024

Tieto reči som ako bezdetna nemala rada. Je každého osobná vec, či má alebo nemá dieťa. Urobiť si dieťa, nie je len o tých krásnych chvíľach, mnohokrát sú to chvíle obety a prispôsobovania sa. A to nie každá žena zvládne. Ja som vždy chcela 2 deti, trvala som na tom, až keď sa mi narodil syn som pochopila, že aj tento jeden bude viac než dosť. 😂 Ja bežne dostávam rady že keby mám ďalšie dieťa, tak tento prvý sa normalizuje a bude sa dobre správať (syn je asperger) ale reálne ja si druhé dieťa neviem predstaviť popri synovi vychovávať.
Takže ja sa nečudujem, že niektoré ženy sa necítia na to vychovávať dieťa

Strana
z4