Kamarát sa bojí ľudí

alfonz24
13. aug 2023

Zdravim Mám kamaráta že sa boji z ľudí od vtedy ked ho napadli 6 ludi ho zbili pred rokom a teraz sa boji komunikovať s ludmi ma strach ísť dakde sám proste si to robí myšlienky ze nanho budu útočiť sice je ženatý ma dve deti lenze on to taji pred rodinou nechce to povedať ze sa boji z ľudí doveroval sa mne ze nevie co ma.robit myslíte ze by mal fóbiu alebo ako sa to nazýva ? Povedal aj to velmi by chcel liečiť stym ze aby sa zbavil stým strachom ale.proste nechce ze aby sa dozvedeli vsetci co by ste odporučili?

madeline1
13. aug 2023

@alfonz24 jeho najblizsia rodina, minimalne manzelka by to vediet mala. Ano terapia v tomto pomoze. Nemusia sa dozvediet, ale zaroven nie je nic zle, ak by sa dozvedeli. Pomohli by mu. Liecit sa sa moze bud cez obvodneho, vyziadat si listok a najst si psychologa, pripadne online za poplatok, avsak so skorsim terminom, zaroven cast poplatku poistovna preplaca. Moze vyskusat ksebe.sk alebo hedepy.sk. Kazdopadne riesit to treba, velmi ho to obmedzuje na zivote, nemoze zit zivot, aky by chcel, len tak sa ist prejst, ist na nakup, nieco sam vybavit...

3009
13. aug 2023

@alfonz24 možno treba navštíviť aj psychiatra. K psychiatrovi netreba výmenný lístok. Okolie sa to vôbec nemusí dozvedieť ak to sám nepovie. Ak nechce nemusí to povedať ani manželke, že pôjde k psychiatrovi. Viem, že mnohí majú problém to povedať, lebo sa boja že to aj manželka niekomu z rodiny povie, čo je dosť časté. Dnes ešte stále ľudia na to pozerajú cez prsty ak niekto ide psychiatrovi.

mirro
13. aug 2023

@alfonz24 kamarát by to mal povedať nahlas. Takto ešte znásobuje prežitú traumu. Jasné, že má strach. Bez pomoci sa z toho nedostane.

barborachors
13. aug 2023

to je čo za blbost... tak nech chodí s vyskakovackou.. aj mna veľakrát zbili, zmlatili Rómovia atd a som tu. A to som žena!

mandarinka555
13. aug 2023

@alfonz24 To si jeho žena nevšimla, keď prišiel domov dobitý?

dagmarovita
13. aug 2023

Má traumu , terapie na traumu