icon

Prečo mám problémy so vzťahmi?

Dnes o 14:09

Ahojte píšem lebo už nevládzem. Nech robím čomkoľvek udržať vzťah či už partnerský alebo kamarátsky je nad moje sily. Som normálna žena slušná zaujímam sa o ľudí vypočujem poradím ak o to stoja pomôžem ak viem. Potom to majú tendenciu využiť a keď raz poviem ze nemôžem tak zahodia celý vzťah. To fungovalo keď som bola mladšia. Teraz mám hranice poviem priamo co sa mi páči a čo nie co cítim a co nie samozrejme komunikujem slušne ale zdovodnim a vysvetlím ak niečo urobiť nechcem alebo niekam nechcem ísť. Som dobrá v organizácii výletov a dovoleniek tak aby si každý prišiel na svoje ale som aj kompromisna a viem sa dohodnúť. Či poviem veci tak alebo onak je zle. Vždy je nejaká chyba v komunikácii. Čo sa partnera týka cítim sa sama. Keď mu to takto poviem urobí just na truc a potvrdí ze t0 tak je aj keď mi 100x povie ze to je blbosť. Už som rezignovala a idem si podľa seba. Často sa dohodnem prispôsobím a aj tak to nie je dosť dobré tak si idem svoje veď nemám čo stratiť. Len ma zaujíma čo ľudia vlastne chcú v tom druhom keď tieto kvality nie sú dosť. Sama od seba neprídem sa hádať snažím sa na ľudí nehadzat svoje problémy ľudia ktorí sa so mnou nachvilu dajú do reči niekde vonku alebo v MHD povedia ze v nich nechávam pozitívnu stopu., no akosi som sama. Celý život. Či som takova maková som sama. Nechápem dôvod a nikdy mi nikto nič nepovedal len ma vymenili za niečo lepšie. Mate to tak? Prečo dobrí ľudia sú zväčša sami co by sa pre druhých aj rozdali a vedia si druhých vážiť?

nyusika
Dnes o 14:11

asi im vadi to, ako sa lutujes a horekujes...ja som si precitala tento tvoj prispevok a mam teda (slusne ppvefdane) chut s tebou zatriast - aby si sa spamataka a prestala fnukat

anonym_e4c39c
Dnes o 14:14

Možno sa vidíš v lepšom svetle, ako ťa vidia druhí. Myslím tých, ktorých si pustíš k telu, nie náhodných ľudí na zastávke. Poznám jednu osobu, ktorá je veľmi svojská, samozrejme ak nejaká chyba nastala , tak zásadne ona s tým nič nemala, lebo ona je tá dobrá. Tí, čo ju poznajú bližšie, vedia o jej toxicite a zvláštnych reakciách a manieroch svoje. Je sama roky rokúce. Nie nie je pravda, že tí dobrí sú sami a tí horší sú v dlhodobých vzťahoch a majú dlhoročné a kvalitné priateľstvá..ale chceš tejto sprostosti veriť. .

anonym_f7d391
Dnes o 14:15

“ dobrí ľudia sú zväčša sami”

Kravina. Niekde inde bude zadrhel.

ssaft
Dnes o 14:22

@anonym_autor Myslím že od začiatku berieš priateľstvo/kamarátstvo zle, nehľadáme si predsa priateľov podla toho, kto my vie ako pomôcť ,kto čo dokáže pre mňa spraviť, alebo ako si vieme v konečnom dôsledku navzájom pomôcť, tieto veci prídu sami a postupne.
Priateľov si hľadáme na základe vzájomných sympatií a spoločných záujmoch 🙂 Nie je to len o vzájomnej výmene a pokiaľ tak funguješ, tak lákaš presne takých ludi aj naspäť k sebe a preto "majú tendenciu využiť a keď raz poviem ze nemôžem tak zahodia celý vzťah."
Treba sa obzerať po kamarátoch v okruhu svojich záujmov a koníčkov, pojítko je vo väčšine vzťahovou, či už partnerských alebo kamarátskych to, čo ich dlhodobo drží pri sebe a na ktorých ten vzťah rastie 🙂
Proste spoločné záujmy všetko ostatné príde samo .

januska12323
Dnes o 14:30

Neber sa tak vážne.

anonym_a0e308
Dnes o 14:35

Mam kamosku, roky je sama, okrem uletov a cudnych vztahov, tiez dobrak od kosti, rozdala by sa, co nevnimam ako vyhodu, ale proste je tu vela ale... Robi urcite chyby a nie je ani krasavica. Byt dobry nestaci.

ria_sprout
Dnes o 14:42

To je tak - sa sem príde vyzalovat a hneď dostane zdrba že sa sťažuje. To je tu na tomto fóre také obľúbené 😜

To čo píšeš, poznám. Naozaj malo sa sťažujem (aj keď by bolo na čo ale to si v sebe nosím), ľudí počúvam, radim len keď sa to očakáva. A síce mám dobrý vzťah s mužom, mám dojem že pre kamarátky nie som tá cool na ktorú si spomenu ako prvú osobu ak je problém. Neviem asi som taká nevýrazná, príliš nijaka. Tak si to vysvetľujem. A tak žijem - ak sa naskytne nejaká kamarátka, je to fajn, ale od nikoho už nič neocakavam. Tak ako tu je vidno že ženy sa najradšej hádajú, prieky si robia tak je to asi aj v skutočnom živote. Ľudia potrebujú nejaké vzrušo a príliš nekonfliktný človek dlho ich začne nudiť 🤷

Napríklad mám jednu kamarátku ktorá sa urazí doslova za každý prd. Ostatné kamarátky si k nej nič nedovolia, behajú za ňou ako zajačiky a chodia po špičkách. Nikdy si nedovolia nič nepríjemne povedať. Proste taká vodkyňa (ak si zoberies byva to tak v každom kolektíve - už od detstva) A zase naopak, ja čo sa neurazim takmer na nič - ja nie som taká zaujímavá, dokonca majú tendenciu ma poučovať. Ja som zase ta do počtu. Ale kašlem na to, ako vravím, idem si po svojom, nepustam si ľudí mimo mojej primárnej rodiny k telu.

mimi2018
Dnes o 14:52

@anonym_autor neľutuj samu seba ale začni si vážiť samu seba. Netlac na pílu mat s niekym vzťah, kamarátstvo, nesnaž sa priveľmi. Začni pracovať na sebe aj keď sa ti zdá, že všetko robíš dobre. Pozeraj na seba, nie na druhých. Mysli nato, keď nie tak nie, budú druhí, všetko rob s láskou a pomaly prirodzene. Ľudia chcú mať pri sebe ľudí, ktorí sú vyrovnaní sami so sebou, v ktorých nájdu pokoj a sú prirodzeni. Máš ešte dlhú cestu pred sebou, držím palce, máš nato celý život.

sevrin
Dnes o 15:36

Akosi sa tu rozmnožili témy o normálnych ženách o ktoré nikto ani nezakopne. Už ma ani nebaví ich dohadzovať unbeholfenovi.

tatiana288
Dnes o 16:14

Hoď sa do kľudu, neber seba a všetko okolo tak vážne. Z tvojho štýlu písania mám pocit, že sa na všetko moc sústredíš a na vzťahy až priveľmi tlačíš.

anonym_da4532
Dnes o 16:21
@nyusika

asi im vadi to, ako sa lutujes a horekujes...ja som si precitala tento tvoj prispevok a mam teda (slusne ppvefdane) chut s tebou zatriast - aby si sa spamataka a prestala fnukat

@anonym_autor aký si mala najdlhší vzťah?Choď na terapiu možno si vyberas stále rovnaký typ neperspektivneho muža
@nyusika podľa mňa sa pekne opísala aj plusy aj negatíva.co jej radis okrem toho, že si ju zhodila?

lentakyterapeut
Dnes o 16:27

@anonym_autor vyska a vaha?

anonym_553fbe
Dnes o 16:30

Problem bude v tebe .
Lebo neexistuje ze nikto zi nevyhovuje

Si mi pripomenula kamosku.furt nadavala na chlapa ,ako sa bavi ,ake je k…t ,a hento a tamto.
A potom som bola svedkom ich diskusie.
A bolo mi jasne ze problem neni on, ale ona .🫣🫣

anonym_553fbe
Dnes o 16:33

A inak moja sestra detto….do kazdeho len pi..je , ohovara …jej ex je …jej exsvokra…kamoska …
..no kde je asi problem resp v kom ?

anonym_d2f5fa
Dnes o 16:33

Poznam zenu smeje sa flirtuje ma chlapov kedy chce a kolko chce, druha co poznam je vazna a nesmeje sa vobec nikdy. Vsetko urobi poradi ale vazne a ta je sama. Nemusis sa smiat na vsetkom ak nechces chlapov za furik, ale bez flirtovania to ide tazko muza namotas usmevom a recickami. Nepotrebuje pomahat pottebuje aby sa mu v hlave vynarali sexy predstavy

anonym_48f5b4
Dnes o 17:01

Ja Ti celkom rozumiem. Este si nenasla tu spravnu "dusu". Drzim palec, aby sa Ti do cesty co najskor taka priplietla.

anonym_48f5b4
Dnes o 17:04
@anonym_d2f5fa

Poznam zenu smeje sa flirtuje ma chlapov kedy chce a kolko chce, druha co poznam je vazna a nesmeje sa vobec nikdy. Vsetko urobi poradi ale vazne a ta je sama. Nemusis sa smiat na vsetkom ak nechces chlapov za furik, ale bez flirtovania to ide tazko muza namotas usmevom a recickami. Nepotrebuje pomahat pottebuje aby sa mu v hlave vynarali sexy predstavy

@anonym_d2f5fa toto celkom nefunguje, mne netreba flirtovat, mne sa staci troska omylom pousmiat a chlapov sa neviem zbavit.

lentakyterapeut
Dnes o 17:07
@anonym_48f5b4

@anonym_d2f5fa toto celkom nefunguje, mne netreba flirtovat, mne sa staci troska omylom pousmiat a chlapov sa neviem zbavit.

@anonym_48f5b4 ano ale pousmiat sa musis to.je ten flirt. Autorka je vazna matfyzacka asi

anonym_48f5b4
Dnes o 17:10
@lentakyterapeut

@anonym_48f5b4 ano ale pousmiat sa musis to.je ten flirt. Autorka je vazna matfyzacka asi

@lentakyterapeut jaj, to som nevedela, myslela som, ze to je slusnost, ked ma niekto pozdravi, otvori mi dvere, poaname sa z videnia a stretneme sa.... tak teda potom flirtujem s kazdym, ani som nevedela 🙄, od zajtra kutiky dolu ...🙈 pre istotu ☹️🤣

lentakyterapeut
Dnes o 17:19
@anonym_48f5b4

@lentakyterapeut jaj, to som nevedela, myslela som, ze to je slusnost, ked ma niekto pozdravi, otvori mi dvere, poaname sa z videnia a stretneme sa.... tak teda potom flirtujem s kazdym, ani som nevedela 🙄, od zajtra kutiky dolu ...🙈 pre istotu ☹️🤣

@anonym_48f5b4 pozri muzi si lahko mily pre teba nevinny usmev vysvetlia ze tu je sanca. Tak muzi rozmyslaju

wiliam3royal
Dnes o 17:52

@anonym_autor tvojou velkou ludskou / osobnou chybou je ze prosto iny ziju tvoj zivot(!), vysvetlim, ti vsetko pre druhych ako pises zariadujes / organizujes / neustale sa tak uistujes ze si v tom dobra a preto ti vztah musi vyjst, nie, nech si to laskavo iny zorganizuju, venuju tomu dusu / cas, ano ludmi sa s tebou dobre komunikuje pretoze si maju kde vyliat tvoje srdce / dusu / bolest, zas ta len vyuziju a tak si neustale ako koberec o ktory sa vzdy niekto ocisti, prestan uz riesit veci pre druhych a zacni si konecne budovat vlastny zivot...