Prečo mám výčitky, keď manžel pomáha?
Ochorela som. dutiny slabost kasel sopel klasika. Boli ma hlava vela som nenaspala. kojim 7mesacnu . 7mesacna zacala msa teplotu a 3.5rocnu mam doma tiez doliecuje sa a skolka ma chripkove prazdniny. Poprosila som manzela mech si vezme volno. A neviem preco sa z toho citim vinne a neschopne. Ze predsa bezne sa chore mamy staraju o chore deti ci? Akoze aj tak nelezim lebo stale treba s jednou alebo s druhou nieco. ale manzel sa hra so starsou bol nakupit v lekarni a tak. len mam vycitky ze kvoli mne nepracuje. prvykrat som chora ako dvojmama a nevyznam sa v sebe. a on doteraz podnikal prvykrat je ako zamestnanec a netusim ci si moze zobrat ocr a na koho vlastne ked ja som na materskej s mladsou. ci mam volat vseobecnej. ci na tie dva dni snad len tolko daco ine. no netusim
Poviem ti, bud rada ze mas takeho manzela, pretoze nie vsetky maju taketo stastie. Niektori muzi su stale zastancom ze ich povinnost je len zarabat peniaze a zena sa ma starat o vsetko - o deti, o domacnost, o to aby bolo navarene a bez ohladu na jej zdravotny stav. Absolutne nemaj ziadne vycitky, iba pochval milujuceho a ochotneho manzela 🙂 Prajem skore uzdravenie !
Vinná? Pozri, keby si nemala na výber, tak na 100% to zvládneš rovnako ako všetky. Ale keďže na výber máš, tak namiesto pocitu viny radšej bud vďačná za to, že máš dobrého muža, ktorý je ochotný pomôcť ti. ❤️
Určite je to v poriadku. Nie sme otrokyne aby sme siahali na dno našich síl.
Prajem skoré uzdravenie
Ty sa hlavne lieč. Také hrdinky, ktoré sa s chorobou hrajú na trpitelky a potom odpadnú na slabosť srdca robia zle akurát sami sebe.
Prosím ťa, nevytváraj si cielene okolo seba obraz dokonalého materstva, že žena/matka musí zvládnuť všetko a za každých okolnosti. Však aj ty si iba človek. A rodičia ste obaja. Tak nech sa aj muž podieľa na výchove, starostlivosti a povinnostiach. Dovolenka, OČR, home office a ďalšie benefity sú práve na to, aby sa čerpali v takýchto chvíľach a priebežne počas roka (podľa potreby).
Jasne, existujú dokonale matky ktoré sa dokážu postarať o celú domácnosť a jej členov do odpadnutia. Ale načo? Doplatia na to, respektíve zdravotne sa im to vráti. Ty nie si samoživitelka, že sa musíš nejak zariadiť. Do rodičovstva ste išli dvaja a tak si vôbec nevyčítaj, že niečo nezvládaš sama. Ber to ako super možnosť a bud vďačná, určite nemaj z toho zle pocity. On si nezobral voľno lebo si neschopná, ale preto, že si to situácia vyžadovala. Keď budeš chodiť znovu do prace veľmi oceniš, že je ochotný zostať doma s chorými deťmi a ty nebudes musieť byt za kravu u zamestnávateľa. Len nech mu to zostane 😃 OČR si môže dať buď na dieťa alebo aj na teba.
si chorá, deti máš ešte maličké, je s nimi veľa roboty - namiesto pocitu viny sa teš, že máš doma fajn chlapa, ktorý bez rečí ostal doma a stará sa o vás. V rámci možností si to užite a čím skôr sa všetky vyliečte

Beries to z blbej strany... bud rada, ze vas ma ako prioritu a to volno si vezme. Nie si chora len ty, ale aj deti, coz je hodne blba kombi... "zvladne" zena vsetko, to neznamena, ze musi. On si vezme OCR na dieta alebo na teba, vyjde to zajedno...