icon

Prečo manžel tají svoj príjem pred manželkou?

7. máj 2025

Preco ma chlap potrebu zatlkat kolko zaraba? Sme manzelia 15r, postavili sme dom. Nakupy urobi, ale co uzna on za vhodne. Ked sa nahodou ozvem, odvrkne mam si ist sama ( nakupy robim i ja) naklady na auto su na ňom, ja hlavne detti. Mane 3....je mi z toho na nic, stale vykrikuje co on, co ja....:(O deti v podstate nezajem, vzdy len financie riesi:(

Strana
z2
unicornlady
7. máj 2025

Taký bol zrejme už na začiatku.
15 rokov manželia, a asi aj predtým ste nejaký čas spolu boli, už vtedy sa muselo prejaviť jeho držgrošovanie a individualizmus (že v tom vzťahu nie ste vy spolu, ale ty vs. on)

sweet20
7. máj 2025

Take veci sme mali poriesene pred manželstvom

jamimo
7. máj 2025

@autorka nedokázala by som takto žiť. Myslenie muža ostalo niekde v stredoveku. Dobrý rozvodový právnik by ti povedal: Pani, odkladajte si peniaze bokom na horšie časy, a hlavne pre seba 👆

mamamasama
7. máj 2025

Zila som v tom, že v manzelstve uz nie je moje a tvoje, ale naše. Jeho vyplata chodi na spolocny ucet. Divim sa, ze ste spolu tak dlho a riesis to az teraz.

doriiis
7. máj 2025

A 15 rokov a 3 deti ti to nevadilo? Ani do vzťahu by som nešla s niekým,kto by mi odmietal povedať takúto informáciu.Nieto mu ešte deti rodiť.

lienka.7
7. máj 2025

@autorka keď ta to 15 rokov netrápilo, prečo teraz?

mimikarol
7. máj 2025

Poznala som takého. Ona sa až pri rozvode dozvedela koľko zarábal.
Možno ten tvoj nechce aby si videla kde míňa peniaze.

doriiis
7. máj 2025
@mimikarol

Poznala som takého. Ona sa až pri rozvode dozvedela koľko zarábal.
Možno ten tvoj nechce aby si videla kde míňa peniaze.

@mimikarol ..alebo na koho

cacianka
7. máj 2025
@jamimo

@autorka nedokázala by som takto žiť. Myslenie muža ostalo niekde v stredoveku. Dobrý rozvodový právnik by ti povedal: Pani, odkladajte si peniaze bokom na horšie časy, a hlavne pre seba 👆

@jamimo nielen on, ale aj každá rozumná žena, ktorá má životné skúsenosti. Viem že nás tu budú hejtovat " kde je dôvera a pod " , ale žena je v 98% manželstiev v horšom postavení ( čo sa týka kariéry, majetku, zárobkov , možnosti úspor). Je viac naviazaná na deti a servis okolo nich a domácnosti, tak nemá toľko možností riešiť výšku príjmov a tvorbu rezerv.
Poznám pár príkladov , osobne aj v blízkom okolí, že ženy takto dopadli. A tu na koníku ich je mrte vela. Muž: tvoje € na deti a domácnosť sú ok, sú to naše €, ale do tých mojich sa nestaraj. Potom sa stane, že si nájde namiesto opotrebovanej manželky mladú frndu, a žena odchádza s holou a 2 igelitkami.

jamimo
7. máj 2025
@cacianka

@jamimo nielen on, ale aj každá rozumná žena, ktorá má životné skúsenosti. Viem že nás tu budú hejtovat " kde je dôvera a pod " , ale žena je v 98% manželstiev v horšom postavení ( čo sa týka kariéry, majetku, zárobkov , možnosti úspor). Je viac naviazaná na deti a servis okolo nich a domácnosti, tak nemá toľko možností riešiť výšku príjmov a tvorbu rezerv.
Poznám pár príkladov , osobne aj v blízkom okolí, že ženy takto dopadli. A tu na koníku ich je mrte vela. Muž: tvoje € na deti a domácnosť sú ok, sú to naše €, ale do tých mojich sa nestaraj. Potom sa stane, že si nájde namiesto opotrebovanej manželky mladú frndu, a žena odchádza s holou a 2 igelitkami.

@cacianka mám pár takých kamarátiek 🤔 My deti nemáme, ale, v majetku, financiách a zabezpečení v starobe mám jasno od svojej prvej výplaty. Hráme doma fair-play a tak je to pre mňa fajn. Ináč finančná gramotnosť a pozitívny vzťah k peniazom stále v spoločnosti kríva. Neviem si predstaviť, aby som len ja ťahala finančne napr. deti. No to určite. Deti majú predsa aj otca.

pribinak
7. máj 2025

Tento pán nepochopil že kto ty si …..estw otázka on vie aký máš ty príjem?

bg92
7. máj 2025

Nezobrala by som si niekoho o kom neviem kolko zaraba a nemame rovanky pohlad na financie… uzavretim manzelstva je VSETKO co zarobi zo zakona aj tvoje, ako to ze nevies? a 15 rokov? Kazdy nech si zije ako mu to vyhovuje ale toto je extrem

kassandra25
7. máj 2025

Toto je taký typ muža, ze kde som ja, a kde si ty. Moje miesto, nadradene a tvoje podradené, on pán, ty ten pes. On ta zhodit, ty to prijimat. Plus, hrozne ho zatazujete a kde by on uz bol bez vás. Z tohto tvojho príspevku viem usudit iba toto jedno, mozno by si este vedela menovat iné situácie a moznosti, kde ti bolo nadelene a vyblivnuté, co málo znamenaš

alenamihal
7. máj 2025

Ja poznam vela manzelskych parov,co maju rozdelene fianancie a ja som jedna z nich..a to len preto,lebo neviem kedy chlapovi prepne v hlave ... ani my nemame spolocne prachy aj ked viem presne kolko zaraba manzel,kedze mam jeho firmu pod kontrolou...ale je dost financne negramotny=opak mna...ja sa viem aj uskromnit aj si dopriat,ale v prvom rade pozeram na seba a nie ,nie je to sebectvo.len mam zabezpeku do buducna...mame 2deti a vela financii ide este do kononcenia domu a okolie domu... a ani moj chlap nevie aku mam rezervu pre seba a deti...lebo na 90% chlap necha zenu a decka same a on si uziva..cest vynimkam..ale zase spravanie tvojho muza je nespravne... financie ohladom domacnosti a deti by mali byt rozdelene,ked pracuju obidvaja..a to ,ze ma zena alebo chlap fiancne bokovky je len financna gramotnost a sikovnost...

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
lensii
7. máj 2025

Môj ex bol taký. Až pri určení výživného som sa dozvedela koľko naozaj zarábal a nebolo to málo

autor
7. máj 2025

Jemu takto preplo az po narodeni deti ked som bola na rodicaku a pri stavbe domu. Dovtedy s tym problem nemal. Dom sme zacali stavat po narodeni druheho Na stavbu sa minulo vsetko usetreene a od vtedyvto mam na stole. Podotykam, ze sa nerozhadzujem, nechodim po kozmetickach, kavickach a pod....Myslela som ze sa znormalizuje ked nastupim do práce po MD, vratila som sa do povodneho zamestnania, to som mala na stile ze malo zarabam....

svitlana17
Odpoveď bola odstránená
martin96321
7. máj 2025
@jamimo

@jamimo mozno to poradil aj jemu😉

autor
7. máj 2025

Nakde sa tu i nazor chlapa?

sweet20
7. máj 2025

Dala som to muzovi precitat a suhlasi s komentarmi... bol uz taki pred tym, podla mojho muza.. bud pomoze rozhovor alebo neviem.. tyzden tu nepridem na mk a stale sa riesia tie iste dookola temy ako kazdy den 😀😀

svitlana17
Odpoveď bola odstránená
martin96321
7. máj 2025

Nazval by som to krizou stredneho veku. Mate deti,mate dom,vsetko to trebalo zaplatit a vystavili ste sa financne a zrejme aj emocne uplne......a stale dookola treba nieco platit a zacina si zrejme uvedomovat,ze tak skoro to ine ani nebude. Ale nejak zabuda na to,ze ste na to dvaja.........bohuzial. Ja napriklad nemam ani sajnu kolko zaraba moja priatelka. Ona nevie kolko zarobim ja...

margotka17
7. máj 2025

Ou, tu bude chyba niekde už skôr. Kľudne aj 2 aj 3 účty, ale obaja vedieť, kto koľko má a koľko je na spoločnom + kód ku kartám. Mne môj muž už na začiatku povedal, koľko zarába a to sme ešte ani spolu nechodili, len sa občas stretli v meste. Skús s ním hodiť reč, možno sa bojí, že čo bolo všetko skončilo v dome a začal šetriť, tak to chce utajiť.

kikappp
7. máj 2025

U nás máme každý svoj účet, ale nikto z nás nemá dôvod tajiť koľko tam ma ,všetko je spoločné. Nikdy nebolo treba nič riešiť všetko bolo prirodzene .
Nerozumiem ako sa dá v manželstve fungovat na moje a tvoje .

mantilka
7. máj 2025

Autorka peniaze sú v manželstve spoločne, je len na tebe ako ho presvedčis, že robí protiprávne.
Už počas chodenia ti mala blikať kontrolka, lebo taký chlapi zahmlievaju info o prijme celý čas a delia si na moje a tvoje.
Pozri si niekde poradňu zadarmo a opýtaj sa právnika.
My máme jeden účet.
Môj expriatel mi po roku povedal, že on nechce spoločne financie....pre mňa to bol red flag. Už prvý vážny nesúlad, za krátky čas sme sa rozišli.

bonboniera
7. máj 2025
@doriiis

A 15 rokov a 3 deti ti to nevadilo? Ani do vzťahu by som nešla s niekým,kto by mi odmietal povedať takúto informáciu.Nieto mu ešte deti rodiť.

@doriiis počas randenia sa pýtaš muža koľko zarába?

betulinka1
7. máj 2025

Takto, podla mna to rozdelenie financí je takto zle, lebo vlastne neviete aky balik mesacne miniete. Jeden ucet a percentuálny vklad kazdeho z vas, podla vysky prijmu. Ostatne si necháte na účtoch. Lebo keby ste chceli setrit, vlastne ani neviete ako, lebo nepoznáte cisla dom, hypo, energie, nakupy, deti, kruzky…. Potom uz by nebol dovod aby niekto niekomu nieco vykrikoval, lebo otvori IB a vidi na co sa mina. My to tak mame a aj pozname svoje prijmy zo mzdy. Ale napriklad ja muzovi nehovorim odmeny. Tie si komplet odkladam, keby nieco…ale nemyslim rozvod, skor odide auto, niekto bude PN atd….. Cize nevie kolko mam nasetrene, kolko investujem a kde. Napriklad ako prekvapenie na Vianoce dostala rodinka dovolenku pri mori. Cize nie som ani nejaky zgrlos ale mam rada svoje peniaze pod svojou kontrolou. Cize, ak tvoj muz setri, co vobec nemusi byt tolko kolko si myslis, lebo nemas prehlad a on je evidentne nervozny kvoli peniazom, tak zase je fajn, ze nieco budete mat nasetrene keby nieco.

tramtada31
7. máj 2025

Sama píšeš, že ste minuli uspory, tak je nervozny, že musí zivit ďalšie 4 krky. Možno ho majú prepustiť z prace, ak už sa tak nestalo. Prečo chceš pocut nazor inych (chlapov) a nespytas sa ho, prečo je taký?

jamimo
7. máj 2025
@martin96321

@jamimo mozno to poradil aj jemu😉

@martin96321 možno 🤭 Ja som ináč zástanca (od samého začiatku vzťahu) otvorenej komunikácie a férovej hry. Nikdy som nebola za to, ak napr. žena chcela oholiť chlapa na skalp, alebo muž vyhnal ženu s 2 igelitkami. Poznám viac prípadov 🙄 Vo financiách, majetku, aj fungovaní vzťahu, domácnnosti, prípadu čo ak... treba mať jasno 👆

Strana
z2