icon

Prečo matky oslovujú dospelých synov ako dieťatká?

11. máj 2025

Už keď je tu dnes ten Deň Matiek, prečo niektore mamy majú potrebu volať svojich 25+ ročných synov "Dieťatko" alebo "Miláčik" alebo "Zlatko"?🙃

Strana
z2
biba_18
11. máj 2025

doma?

0silvia0
11. máj 2025

Nevieme, spytaj sa tych matiek.

zuza.m
11. máj 2025

Teda osobne som nepocula este ze by niekto oslovoval svoje dospele deti dietatko a podobne 😃a na zlatku nevidim problem

valikasikulova
11. máj 2025
@zuza.m

Teda osobne som nepocula este ze by niekto oslovoval svoje dospele deti dietatko a podobne 😃a na zlatku nevidim problem

@zuza.m slovo "dieťatko" tam dopísal zas admin 🤦‍♀️😀

Tak doma kľudne aj kuriatko, miláčik (lepšie ako tela a debil ), ale na ulici by som tak isto nekricala na neho

lauriik
11. máj 2025

My mame take mami v rodine co zabudli, ze ich synovia uz pomaly 50 rokov oslavuju - Romanček, Robko, Edynko, Miloško 😅

tramtada31
11. máj 2025
@valikasikulova

@zuza.m slovo "dieťatko" tam dopísal zas admin 🤦‍♀️😀

Tak doma kľudne aj kuriatko, miláčik (lepšie ako tela a debil ), ale na ulici by som tak isto nekricala na neho

@valikasikulova tak aj ja mám kolegu, ktorého mama v 35+ vola zdrobneninkou zo zvieracej rise, aj nás niekedy rodičia. Nie je na tom nič zle. Presne, lepsie ako by nás oslovili lenivec, pankhart, debil či vyzierka a pod 😀

subartic
11. máj 2025

Ja mám 25 ročného syna a volám ho zdrobnelinou jeho mena. To však neznamená že mu zasahujem do života alebo nedajbože ho riadim . Jednoducho ho tak volám .

miskakyska
11. máj 2025

…..z lásky?

stankadu
11. máj 2025

Lebo vzdy to bude pre mamu jej malé dieta 😁 Ja som vždy bola pre maminu pipinko a čo by som dala za to, aby som to mohla počuť znova 😢

blancheporte
11. máj 2025

Mám 21 ročného syna a doma mu poviem zo srandy dieťatko moje.....a volá sa Samuel tak ho oslovujeme Samko. Aj babky ho tak oslovujú. Na dieťatku nevidím nič zlé,ani úchylné. Je to moje dieťa predsa.

surriana
11. máj 2025

Zrejme preto že bez ohľadu na to či majú moje deti 5,10,30 alebo 40 rokov stále sú to moje deti.❤️

lucka_ke
11. máj 2025

môjho otca volala jeho mama až do jej smrti "synček" mne to pripadá milé... svojmu synovi (17) tiež občas poviem miláčik, zlatko... nie pred kamošmi, ale v súkromí často a aj ho volám zdrobnelinou Radko, Raduško, pretože ho mám rada a vyjadrujem mu tým svoju lásku a aj keď bude mať 40 mu tak kľudne poviem nevidím na tom nič zlé

lucia13022023
11. máj 2025

Svokra vola môjho muža menom a občas mu povie, že je jej macko. Nevadí to ani jemu, ani mne. Majú pekný vztah.

sisska96
11. máj 2025

Lebo je to jej syn????? 😂

la_dolce_vita
11. máj 2025

Pretoze niektore sme proste take matky, mozno trochu pateticke, ale nevidim na tom nic zle, ved je to mile, pre mna to budu stale moje deti, hoci su uz dospele.

som_realistka
11. máj 2025

Myslim, ze podstatne je, ako sa potom spravaju ako svokry, moja mamina do smrti oslovovovala nas deti zdrobnelinami, ale mala zasadu, ze svoje partnerske zivoty si mame riesit s partnermi a vacsinou ak uz k tomu prislo tak podporila nase polovicky.

nikaeli
11. máj 2025

Moja svokra oslovuje môjho manžela takou komoleninkou, ktorú vymyslel on sám, keď bol malý a nevedel ešte vysloviť svoje meno správne - a tak mu to jednoducho prischlo. Nik mu tak nehovorí, iba jeho mamka, hoc už má oveľa viac ako tebou spomínaných 25. Je to ich. Nik im to nevezme. A keď to niekomu vadí, je to iba jeho problém.

henka123123
11. máj 2025

Co je koho do toho ako ja budem volat svojho syna aj ked bude mat 50?

katrin69
11. máj 2025

Mám 8ročnú dievku a 5ročného syna.. Ešte majú ďaleko do dospelosti, ale môžem priznať, že ešte "včera" som si ich priniesla z nemocnice... Nám rodičom ten čas letí, ale iba pri pohľade na deti. Takže stane sa, že nám také roztomilé oslovenie dieťaťa vykĺzne z úst. Je to prejav lásky. Záleží od vás, či si to vydiskutujete, či je to vhodné, alebo nie. Moje deti reagujú, na babatko, láska, opička, bambula, na rôzne zdrobneniny ich mien...
Muža, ktorý má 41 a poviem mu "zlatko", tak sa nenahnevá... Takže záleží len od vás, ako to prijímate. Je to len uhoľ pohľadu.

pininka1
11. máj 2025

Moja svokra vola môjho muža, teda svojho syna Jozef, čo mne príde otras, nikto ho tak nevolá. Mňa vola moja mama celý život Janička a boli by mi divne, kebyže mi povie Jana. Rodičom neprestávas byť zato ze ma tvoje dieťa 25. Ale zas ja rešpektujem to dané dieťa ako sa mu to páči.

mamamasama
11. máj 2025

Zasa vzťah svokra a tvoj muž, čo? 😅🤣

majlo1234
11. máj 2025

Ja svojho 40+ muza tiez volam zdrobnenym menom😆 budem mozno aj syna na stare kolena, ve dje to len oslovenie

minenkaa
11. máj 2025

Teda ja mám ešte staršie decko a tiež ho oslovujem dietatko,láska
Vám ludianuz uplne drbe toto riesit

simsalabim
11. máj 2025

Neoslovujem ho takymi zdrobnelinami, ako si sen napisala, ale volam ho casto menom s koncovkou -ko. Pride mi to ako vyjadrenie naklonnosti. Ako ked James je Jamie. A kedze ma zahranicne meno, tak aj menom na sposob toho Jamie.

kaca222
11. máj 2025

Lebo ho tak volajú celý život a stále je to ich dieťa. Mne môj tato hovorí “dieťatko moje” a to mám 30. Manžela tiež mama volá zdrobnelinou, nerozumiem, prečo by mi to malo vadiť.

kacena4
11. máj 2025

ked budes mat dospele deti pochopis... ja tak tiez hovorim detom a nevidim v tom nic zle

zuzitko74
11. máj 2025

Lebo je to ich súkromný vzťah s ich vlastným dieťaťom. Iných ľudí je do toho nič. Táto otázka je zbytočne rýpavá, zas by niekto chcel , aby jeho subjektívny názor bol normou pre celú spoločnosť a súdi ľudí, len preto, že on by to robil inak.

anketkarka
11. máj 2025

A keď sa ich opýtajú ako sa vyspinkal a napapal...tak ma napne. Nemôžem za to. Zaujímavé je, že pri dcérach som si to nevšimla pri žiadnej mame....

rozculena
11. máj 2025
@anketkarka

A keď sa ich opýtajú ako sa vyspinkal a napapal...tak ma napne. Nemôžem za to. Zaujímavé je, že pri dcérach som si to nevšimla pri žiadnej mame....

@anketkarka tvoja svokra sa to pýta tvojho muža?

rozculena
11. máj 2025

moja ex svokra oslovovala svojich synov predo mnou tak,ako boli krstení. Neviem,ako ich volala,keď som tam nebola a bolo by mi to jedno,aj keby im hovorila "zlatko"
Je to ich vzťah.
Moja mama ma oslovovala skratkou,alebo aj zlatko mi povedala...už mi to nikdy nepovie

Strana
z2