Prečo moslimovia berú kritiku ako urážku?
ahojte, ženy,
prosím anonymne, čo najviac ako sa dá.
som partnerka moslima uz 4 roky a spolu žijeme. je pre nich normálne, keď žena na nich zakričí, alebo sa nanho jeduje, prípadne ho kritizuje, aby to on bral ako najväčšiu urážku na svete, drzosť, prejav disresspectu a drzosti? prejav toho, že si ho nevážim? prečo sa nemôžem hnevať nanho, a musím držať stále hubu a krok. To v ich kultúre tak majú? Mne tvrdí, že áno, a žena má vedieť, že nesmie kričať na muža, hnevať sa nanho, lebo je to prejav disrespectu, neucty a prejav drzosti. vtedy sa on rozčertí ešte viac, alebo sa nebaví, prípadne ide preč. úplne ma odignoruje. Žijeme v moslimskej krajine. Stále mi trvdí, že žena nesmie prejavovať hnev, neúctu partnerovi, a nesmie sa hnevať. a iné. prejav extrémnej drzosti voči mužovi. Je tradičný moslim ano a máme iba nikah.
Mala som pred ním tiež moslima , bol rovnaký.
rovnaké skúsenosti máte?
pre nás slovenky je úplne normálne si pokričať, rozčúliť sa, byť nevrlé, a manžel sa za to na náš nehnevá ani nehuláka a pod. Mala som manžela slováka dva roky, ten môj krik, hnev, bral Oka a všetko sme si vyjasnovali. Keď ma niečo nas**lo, tak sme si pokričali, vybuchla som a pod. pri tomto novom partnerovi, si to nesmiem dovoliť. lebo ma hned uzemní. Ja nie som talianka, ale proste, keď ma nase**e tak sa naštvem riadne, dám to najavo a poviem si svoje, aj zvýšim hlas. na tom nie je nič nenormálne, aj môj otec s mamou tak žili. Môj terajší muslim partner, to nechápe. A tvrdí, že to ako žena nesmiem robiť. Lebo mám k nemu úcta, a kde má on ku mne úctu, ked sa správa otrasne, ako sa správa? to je bez úcty práveže a stále ma označuje pojmom, drzá žena a neuctivá. ja som z neho niekedy už na nervy. mám pocit, že mi z neho prepne, ke´d nesmiem ukázať a dať najavo svoj hnev, nesúhlas, kritiku. čo je on Bohom, aby mi rozkazoval takto? a potom sa nebavil pbol urazený 3 dni, nespal so mnou a bol zúrivý ešte viac AKO SOM ja ?
je úúplmne normálne, že žeNA SA nastve, za nieco, napr. slubil, že zavolá, odignoroval ma, slubil,že toto urobí hento, neurobil. tak jasne, že mu to dám vyžrať a poviem mu to, čo si o tom myslím. ked s niečím nesuhlasim, a je veľa na telefone, stve ma to a poviem to podrazdene aj normálne. On všetko berie ako kritiku, ako obvinovanie, urážku jeho cti a pod.
@aliziana
Zeby laska? A myslela som so ze to zvladneme nejako.. Ze sa poddam a bude..
@aliziana ale nejde to uz moc
Môj manžel ale zatiaľ manžel Nikah tak sme mali konflikty ale nikdy na mňa nepoložil ruku. Odišiel von a išiel nakúpiť. Potom sme sa o tom porozprávali. Extrémne nepríjemný rozhovor sme viedli viac krát a v pohode. Veľmi vnímavý
Moslimovia sú mekkanskí a medinskí. Mekkanskí moslimovia sú moderní a dobré duše a mekkanský moslimovia sú veľmi radikálni
Moslimovia sú mekkanskí a medinskí. Mekkanskí moslimovia sú moderní a dobré duše a mekkanský moslimovia sú veľmi radikálni
@izrasa To, co jsi napsala je nesmysl. Leda že by se jednalo o Araby z těchto měst - Arab z Mekky a Arab z Mediny. To potom ano, ale jinak rozdělení muslimů na mekkánské a medinské je nesmysl.
@anonym_autor vždy budeš pre neho len drzá, neúctivá, menejcenná žena. Tak čo ešte robíš v takom vzťahu? Skonči ho, kým je čas.
Ano, je to pre nich jedna z najhorsich veci. Ja mam uplne schopneho chlapa, ale minule mi zacal davat nejake nevyziadane rady akurat pri vstupe to tazkej krizovatky; v strese som nakricala daco na neho (v skratke) a oni toto beru fakt zle.
Mali sme to este raz, isli nejake oficialne auta, on ze uhni doprava, ja som chcela akurat uhnut do lava; vpravo bola prekazka, tak mi zas sposobil stres v soferovani.
Teraz pochopil, ze na neho nekricim nikdy, okrem premavky a teraz nepovie ani slovo, ked soferujem… nech sa pouci aj tvoj chlap, co nema robit a ty tiez nemusis na neho nakricat ** v normalnych ** situaciach

A Teba niekto prinútil vydať sa za chlapa, ktorý Ti nevyhovuje?