icon

Prečo muži nemajú radi nemanželské deti?

14. aug 2024

Aký je Váš názor nato?

Strana
z3
wieruska1
14. aug 2024

Tak napriklad moj ex muz nema rad svoje deti a z tych nemanzelskym od svojej novej partnerky sa ide poskladat….. myslim ze kazdy muz to ma inac 😂 a aj zena samozrejme

michaela329
14. aug 2024

Že to nie je pravda...moj strýko vychoval s laskou dve.

aeruginosa
14. aug 2024

Nemyslim si, ze sa da takto zovseobecnovat.

simsalabim
14. aug 2024

Naozaj nemozes zovseobecnovat, tak, ako nie kazda nevlastna matka je macocha.

nika3136
14. aug 2024

Poznam aj muzov ktori nemaju radi ani svoje vlastne a po rozvode napriklad nie su vobec v kontakte

ivuska027
14. aug 2024

Rovnako ani zeny nemusia mať radi muzove deti. Poznám ženu, miluje všetky deti, postará sa, ale vlastne by nechcela za žiadnych okolností. Sú ženy aj muzi, ktorí nemajú radi ani svoje, nie to cudzie (viď tu kopa tém s citovymi traumami z detstva).
Ani jedna odpoveď na otázku nebude mať výpovednú hodnotu. Každý to ma inak. Tu ani neexistuje správna odpoveď.

veeerooonkaaa
14. aug 2024

Ako dieťa som to vnímala rovnako, myslela som že moj nevlastný otec ma nelúbi tak ako svoje vlastné kedže bol velmi prísny len na mňa. Dnes viem že ja mam iba jedneho otca (aj keď je nevlastný) vychoval ma a staral sa o mňa preto lebo chcel aj keď nemusel a bola to povinnosť iného muža, lúbi ma ako svoju vlastnú.

autor
14. aug 2024

@ivuska027 aká správna odpoveď? mňa nezaujíma iba to, prečo niektorí muži nemajú radi svoje nemanželské deti.

jana_eyre_2
14. aug 2024

Môj brat mal nevlastného syna a odjakživa ho ľúbil.. moja sestra vždy vravela, že pokiaľ muž naozaj ľúbi ženu, nemôže nelubit jej deti.. a ja si myslím to isté..

ivuska027
14. aug 2024

Napríklad, lebo to nie je jeho povinnosť ich mať rád. Keďže v otázke je názor, tak môj názor je toto. Treba sa možno spýtať konkrétneho muža. 🙂

petronelag
14. aug 2024

Čo som poznala takéto prípady, tak muži keď sa s matkou dieťaťa rozišli alebo rozviedli, tak tam muselo byť niečo zlé. A často tie zlé vzťahy ďalej pokračujú, niekedy sa s tým dieťaťom ani poriadne nestretávajú, takže aj keď by ho chceli mať radi tieto okolnosti to kazia. Ako aj tu raz písal nejaký muž, že nevie, či má platiť výživné, keď matka dieťaťa ani neprevzala list, kde sa nato pýtal.
A nevlastné deti terajšej manželky, to tiež je nie veľmi ružové, hlavne ak majú aj svoje spoločné dieťa. Ale existujú aj výnimky.

luccija
14. aug 2024

Lebo to nie je jednoduché prijať cudzie dieťa môže tam byť averzia na exa, nie každý je tak empatický, že to vie.A záleží od koľko rokov sa spoznali atď...ak od malička je väčšia šanca, že mu prilbe k srdcu ako drzý puberťák.Vavsinou sa to ukáže, keď majú potom spoločne dieťa je menšie viac ho treba chrániť buduje si s ním vzťah od malička...zažíva s ním veci, ktoré so starším nie.
Je to všetko individuálne chlap, ktorý nemal svoje deti podľa mňa viac prilnie k "vyzenenym"
To je všetko od povahy chlapa citov atď...

luccija
14. aug 2024

A často sa stáva, že žena povie to je moje dieťa my to máme takto ..a chlap sa potom citi ako len do počtu.Dieta sa prioritne obracia na mamu...

melanta
14. aug 2024

A prečo ženy chodia/žijú s mužmi, ktorí nemajú radi ich deti? Muž nemusí mať rád cudzie deti. Ale žena by nemala chcieť s takým mužom byť. Takže ak dieťa žije v domácnosti, kde ho otčim nemá rád, tak v prvom rade je to obrovská chyba matky.

sasa1310
14. aug 2024

ja som asi jediná to správne pochopila. Máš na mysli jeho biologické deti, ktoré s ním nevyrastali. Mali ich napr. s milenkou, alebo celkovo v inom vzťahu a neskôr má v manželstve ďalšie vlastné deti, s ktorými normálne žije. No jednoducho nemá k nim vzťah od malička

alienkami
14. aug 2024

Niektorí muži všeobecne nie sú otcovské typy - tí nemajú radi ani svoje manželské deti. Niektorí si len nevytvoria ten správny vzťah k matke svojich detí a ten "nevzťah" prenesú aj na deti... potom si nájdu inú partnerku, s ktorou si ten vzťah vytvoria, a tam si vytvoria vzťah aj s deťmi (bez ohľadu na to, či sú len jej alebo sú spoločné)

alienkami
14. aug 2024

Myslím tým, že to, či sú deti manželské alebo nie, nemá priamy vplyv na vzťah muža k nim.

koniarova
14. aug 2024

Napísala si to ako hotentot. Nerozumiem otázke.

autor
14. aug 2024

@ivuska027 "určite Ti odpovie"

autor
14. aug 2024

@koniarova ty si pravdepodobne žena, tak sa tak správaj

h2
14. aug 2024

Máš na mysli nevlastné deti? Alebo čo sú to nemanželské deti? Môj muž má 3 vlastné deti: dve manželské (s bývalou manželkou) a jedno nemanželské, so mnou. Ale jeho sú všetky a všetky má aj rád.

autor
14. aug 2024

@sasa1310 správne si to pochopila. Áno, aj kvôli tomu to môže byť

autor
14. aug 2024

@h2 nemanželské. Nepíšem o nevlastných

h2
14. aug 2024

Tak potom nevidím dôvod, aby ich nemal rád len a len preto, že s ich matkou nie sú manželia. Ale ak s nimi ani nežije od ich narodenia, tak asi preto. Proste si k nim nevytvorí vzťah.

autor
14. aug 2024

@h2 je to možné ale predsa je na ňom si ho vytvoriť

peknyvladko
14. aug 2024

Ak myslis deti ineho chlapa, tak preco by ich mal mat rad?? Nevidim dovod

h2
14. aug 2024

@peknyvladko Nemyslí deti iného chlapa.

h2
14. aug 2024

Niekedy, keď rodičia spolu nevychádzajú, mu môže matka brániť v styku s deťmi, prípadne ich manipulovať proti nemu.
Odhliadnuc od toho, ja si nemyslím, že vo všeobecnosti platí, že muži nemajú radi svoje nemanželské deti.

peknyvladko
14. aug 2024

@h2 v tom pripade nevidim dovod ich nemat rad

minenkak
14. aug 2024

Lebo nie každý musí mať každého rád,ja tiež nemám rada mužove deti a on moje áno

Strana
z3