Prečo muži opúšťajú manželky po rokoch manželstva?
Hlboko sa zamyslam nad tym, ako je mozne, ze muz a zena ziju v manzelstve 20-30 rokov, vychovaju deti. Staraju sa o seba, pomahaju su, su si oporou. A zrazu, si muz najde inu zenu. Na svoju manzelku s ktorou zil 20-30 rokov sa vykasle a uz ho viac nezaujima. Ma ju za cudzieho cloveka. Kde je ta laska, muz, ktory mal byt rodina zeny uz navzdy vsetko je prec? To sa len tak zahodi tolko rokov spolu a ta zena uz viac muza nezaujima? Nie je to moj pripad, len nerozumiem ako sa da tak odhodit zena po tolkych rokoch, a vymenit za inu zenu ako vymena nejakeho auta.
Čo poznám takéto prípady tak je to divadielko na verejnosti, v skutočnosti sú to už len dlhoroční spolubyvajuci ktorí čakajú kým deti odrastu a zbohom
Vacsina tych vztahov je roky nefunkcna, len sa to tvari dobre na verejnosti. Takych poznam vela a dobre, ze to ide od seba potom. Mozu este naplno zit a nie cakat
ak by ju miloval, nie je čo riešiť…
@anonym_autor musia tam byt dlhoročne nezhody, ochladnutie atd… nikdy nevieš, čo daní ľudia prežívajú. Tým samozrejme niečo také neospravedlňujem. Ale určite to nie je “len tak”… nedávno som sa tiež vyspovedala svojej kamarátke, čo ma v živote trápi a aký je vlastne náš vzťah s mužom, že si pomaly prestavame rozumieť. A jej odpoved : “ale veď vy vyzeráte na tých fotkách , čo pridávaš tak šťastne”. Treba si uvedomiť, že sociálne siete nie sú realita a nikdy nevidíš skutočne do života ľudí. Vidis len to, čo chcú, aby si videla.
Ako vies ze su si oporou pokial s nimi nezijes? Je to dost odvazne tvrdenie pretoze nikdy nevidis co sa deje za zatvorenymi dverami. Nepoznam ani jeden par ktory takto po rokoch to ukoncil a tvrdili, ze ich vztah bol plny pochopenia, lasky a opory prave naopak. Nikto naozaj nikto neopusti osobu ktoru skutocne miluje a rovnako nebude ju ani podvadzat.
Tak myslite, ze stale sa da verit, ze existuje aj laska az do smrti? Ze, ked si dvaja stale rozumeju aj po 20-30 rokoch spolu a travia spolu cas, lubia sa... Tak by sa teda nemalo stat, ze muz odide za inou a na svoju manzelku zabudne? Lebo to co opisujete teda je v pripade, ze si uz nerozumeli a muz si nasiel inu.
Ty čo máš 14 rokov a píšeš nejaký sloh?
Veď to nie je len o mužovi, v manželstve v partnerstve sú DVAJA. Vždy, vždy, vždy jw to o tých dvoch. Nikdy nie len o mužovi
Vraví sa...."nič netrvá večne,ani láska k jednej slečne"...tak asi na Tom niečo bude
Ty čo máš 14 rokov a píšeš nejaký sloh?
Veď to nie je len o mužovi, v manželstve v partnerstve sú DVAJA. Vždy, vždy, vždy jw to o tých dvoch. Nikdy nie len o mužovi
@pribinak Ale mna zaujima prave ten muz, ze odide od zeny po tolkych rokoch manzelstva a zena ho viac nezaujima. Pocula som pripady, kde podla zeny mali krasne manzelstvo a ze netusi, preco ju vymenil za inu. A mam teda ovela viac rokov ako 14, slohovu pracu urcite nepisem. Len sa zamyslam, ci ked je krasne manzelstvo ci je sanca, ze navzdy. Alebo proste hocikedy sa muz zdekuje a odide za inou.
@pribinak Ale mna zaujima prave ten muz, ze odide od zeny po tolkych rokoch manzelstva a zena ho viac nezaujima. Pocula som pripady, kde podla zeny mali krasne manzelstvo a ze netusi, preco ju vymenil za inu. A mam teda ovela viac rokov ako 14, slohovu pracu urcite nepisem. Len sa zamyslam, ci ked je krasne manzelstvo ci je sanca, ze navzdy. Alebo proste hocikedy sa muz zdekuje a odide za inou.
@anonym_autor krásne manželstvo ….ale len z jej pohladu ….on mohol byt dlhodobo nespokojný
Keď sa potom rozorava takýmito ženami a rozoberáš dopodrobna ich manželstvo vzťah tak tam vidíš take problém y a trhliny že ti to ide oci vyvalit, ale tie ženy to nevidia
Týmto si tých mužov nezastávam, len tvrdím, že často je to už mŕtvy vzťah
@anonym_autor vacsina tych zien ti povie ze ziadne problemy v manzelstve neboli a stalo sa to “len tak” a “zrazu”. A potom si vypocujes chlapa a zistis ze pravda je niekde uplne inde a problemy tam boli roky. Len zeny si to velakrat pripustit nechcu.
Tajomstvo dlhého manželstva je obojstranná práca oboch partnerov. Úcta, rešpekt, podpora, muž má byť mužom a žena zase ženou. Ale clovek nikdy nevie, čo sa stane zajtra alebo o 10 rokov... jednoducho city ochladnu, niekto ma zdravotné problémy, niekto chce niečo viac, deti dorastu odídu a manželia sú odcudzeny, vzťah na diaľku ak manžel je v zahraničí... atď... je to prirodzené. Dialo sa to aj predtým a deje sa to stále. Šťastné manželstvo nie je určené všetkým, aby žili spolu šťastne až do ich smrti 60 rokov spoločne. Život je o zmenach a našich reakciách na ne. Odchod partnera aj po rokoch nemusí byť tragédia... je to nová cesta a zmena, len všetci sa toho boja (aj ja). Ale dá sa s tým pracovať. Treba sa prispôsobiť a vziať zodpovednosť za svoj život do vlastných rúk.
@anonym_autor pretože veľa žien si myslí že keď dajú mužovi všetko...rozumej starajú sa o dieťa, robia doma slúžku že to stačí a im stačí to že muž položí každý mesiac na stôl výplatu.A vela krát zabúdajú byť aj partnerky, lebo deti, lebo domácnosť..lebo čo vlastne ten druhý po toľkých spoločných roku zrazu chce (je jedno či muž alebo žena(..plus na vzťahu treba neustále pracovať....obidve strany. Nevraviac že veľa párov ostáva spolu lebo deti, ...lebo čo povie rodina ....okolie...atď a potom deti odrastu a už nie je nutnosť sa hrať na úplnú rodinu. Alebo prídu na to že si absolútne nerozumejú, nemajú si čo povedať, nemajú spoločné záujmy, lebo nikdy na vzťahu nepracovali, lebo veď boli deti..
Poznam taky ,,vztah,, kde sice spolu ziju ale ta zena muza uz davno nezaujima.Nechce ju, netuzi po nej,Je pre neho len gazdina a matka deti.Pre ludmi hraju divadlo ako im to funguje.Vylety, dovolenky, fotky - cista pretvarka a pre deti len chaos v hlavach.Intimita nefunguje, ziadne bozky, pohladenia , tuzba.Citovo odpútaní .Tak co je lepsie pre ten par a hlavne deti? Ukoncit nefunkcne a dat si sancu na nový zaciatok alebo cely zivot prezit v nestasti?Ale samozrejme je vrchol chrapunstva neukoncit nefunkcne, a pocas vztahu hladat milenecky vztah .Neviem si predstavit prezit svoj jediny zivot so spolubyvajucim a trapit sa .
Moj otec to urobil po 32 rokoch, proste sa zalubil, kedze s mamou uz stastny nebol a rozviedli sa. Laska velakrat vyprcha, stava sa to casto. My sme uz boli dospele a on este chcel zit naplno.
@anonym_autor asi mu nieco chybalo pocas tych rokov s manzelkou🫢A u druhej to nasiel-aj ked az o 30 rokov.To su tie nestastne vztahy ze "sak co,zostanme spoli kvoli detom".Alebo su aj taki,ktori su spolu kvoli spolocenskemu statusu....to co sa deje v tych rodinach za zavretymi dverami,nevieme. .
@anonym_autor No tak si sudruh vyratal ze co mu zivot so starou gardou berie a dava oproti novemu stavnatemu , dal si to do rovnoce a rozhodol sa podla vysledku
@anonym_autor castokrat je v hre kriza stredneho veku. Doma maju matku deti a gazdinu, a oni chcu este zit. Zeny si castokrat neuvedomuju, ze navarene, oprate a upratane vo vztahoch nestaci. Treba udrziavat vztah spolocnymi zazitkami, zaujmami a zaujmom o toho druheho.
Lebo byť štastný muž a žena vnímajú rozdielne,
Pre ženu sú priorita deti a partner ide do úzadia, on to aj chápe a vyhovuje mu to.
Lenže po rokoch na druhej koľaji objaví ameriku a docvakne mu to, že popri deťoch a v povodnom vzťahu sa na vrchnú pozíciu už nevyhrabe.
A tak odchádza bez boja ako víťaz.. posero
No normalne, stava sa. Mas rozne povahy ludi, my to chapat nemusime
@anonym_autor Poznam dva take pripady, rozvod v oboch pripadoch bol asi aj po viac ako 30tich rokoch. Navonok tie manzelstva vyzerali byt v poriadku, ale neboli. Bol to uz len nejaky zvyk. Teraz obaja ti chlapi ziju s ovela mladsimi partnerkami, jeden dokonca stihol aj 3 deti.
@anonym_autor castokrat je v hre kriza stredneho veku. Doma maju matku deti a gazdinu, a oni chcu este zit. Zeny si castokrat neuvedomuju, ze navarene, oprate a upratane vo vztahoch nestaci. Treba udrziavat vztah spolocnymi zazitkami, zaujmami a zaujmom o toho druheho.
@0silvia0 niekedy ani to nepomôže... s niekým tá kríza treskne tak, že žena môže byť v topu po všetkých stránkach vrátane sexu, vizáže, zmýšľania, a on aj tak vezme kramle, pretože zrazu potrebuje doháňať všetko, čo mu rodina "vzala". Poznám osobne taký prípad. Nepochopiteľné.
Áno existujú aj dlhoročné šťastné manželstvá, treba na nich však pracovať z oboch strán.
Muz neodide zrazu … ono zvonka vyzera vsetko idealne a krasne, usmiate fotky z dovolenky … ale kazdy znasa starnutie inac. Potrebuje dohnat, co nezazil … napr ak si zobral lasku zo strednej, potrebuje si zdvihnut ego, nudi sa …atd. Tak si chlap pomysli … deti su prec, tak co … mozem si robit, co chcem. Urcite existuju manzelstva az do smrti, ale v dnesnej dobe by som sa na to nespoliehala … hlavne nie v pripade ak ma chlap o dost viac penazi a postavenie … mlada otrci a stary chnapne. Preto povazujem za dolezite, aby partneri boli zabezpeceni na starobu kazdy po svojej osi. Ked stary povie po 30 rokoch vystahuj sa moj dom … ostava vela zien pozerat ako zaba z prachu … aj zena po 30 rokoch moze vyhodit stareho frasa …. Len kvoli majetkom je to viac menej zriedkave … preto nechapem zeny, co pevedia manzel zarobi ja budem doma …. A ked budes v dochodkovom veku co? Kazdemu chlapovi moze “preskocit” a ist nahanat 2 pubertu
@anonym_autor teba zaujíma len správanie muža, ale - presne ako ti píše @pribinak - na dobré aj zlé vzťahy treba dvoch. Správanie muža nemôžeš oddeliť od správania ženy
Tá žena čo tvrdí, že mali krásne manželstvo... možno len jej nič nechýbalo a len ona to tak cítila. Ona cítila šťastie možno v stereotype a on zase nie.
Neznášam slovo gazdiná . To bolo u sedliakov keď muž bol gazda , pracoval na poli a zvieratami a žena sa starala o dom a všetko kolo domu. Mňa to vytáča toto slovo. Skôr by som sa nazvala mešťanka
A niekedy je to aj inak... muž nič nehľadal a zrazu stretol pochopenie, podporu, radosť, šťastie, smiech, zábavu, vášeň, kvalitný sex a po čase sa zamiloval a zistil, že toto je to, čo v živote s manželkou nezažil...
Neznášam slovo gazdiná . To bolo u sedliakov keď muž bol gazda , pracoval na poli a zvieratami a žena sa starala o dom a všetko kolo domu. Mňa to vytáča toto slovo. Skôr by som sa nazvala mešťanka
@katulienkax 🤣ako slovo "nachovat" (narod) taka huliakovcina😅

Nikdy naozaj nevidis do domacnosti a vztahov druhym ludom, co a preco sa dialo.