icon

Prečo niektorí ľudia znevažujú pocity ostatných?

10. aug 2024
pribinak
10. aug 2024

Píšeš veľmi všeobecne. Ale dám príklad z druhej strany

Mala som kolegyňu ktorá okolo vserkeho vzdychala stonala a ochkala, vserko prežívala ako koniec sveta
Nedalo sa to počúvať. Každý bral nohy na plecia, alebo ju rovno posielali do prdele

Jedna vec je vyjadrit svoje emócie, na to má každý právo, ale druha vec je ako to spracuje druhy človek

autor
10. aug 2024

@pribinak sú to veci z detstva, ktoré majú vplyv na osobu do vzťahov a celkovo do dospelosti.

pribinak
10. aug 2024

Tak tá osoba ktorá niečo zažila v detstve a je rým zaťažená až do dospelosti by mala chodiť na psychoterapiu aby sa od toho odpútala a spracovala to

autor
10. aug 2024

@pribinak aj chodí, ale niekto nevie pochopiť ako môže mať niečo vplyv na život človeka keď sa to stalo pred rokmi.

markusrasford
10. aug 2024

@pribinak keď sa to nedalo počúvať tak si mala odísť a nezdrziavat sa v jej prítomnosti. Proste ona to prežívala zas niekomu je všetko svet gombícka. Treba aj toho druheho rešpektovať. Je zaujímavé že všetci ste sa zhodli ze ju treba posielať do prdele.

autor
10. aug 2024

Si myslím, ze ak niekto chce vedieť co človeka trápi a chce vedieť prečo chodí na terapie.. on sa zdôveri a ten druhy to nadlahcuje, tak ja neviem naozaj.

pribinak
10. aug 2024

@markusrasford presne o rešpekte to celé je. Aj ona musí rešpektovať, že nie každý má náladu počúvaj jej stonanie cely deň

Od nej utekal každý, šéf ju už na další projekt nevzal.

sara07
10. aug 2024

v bežnom živote si s týmto viem poradit lebo sa to dá - argument, protiargument atd
mne osobne skôr vadí ked sa ta spyta mudr ako sa máš , ty mu to stručne povieš a on to totálne zlahčí .. doplatila som na to aj pri pôrode, nezaujímalo ako sa ja citím, u prvorodičiek je to tak bodka,.. otvaraju sa dlho bodka ... potom hasili a mäsiarina čistá ... do papierov že mi dali pred pôrodom injekciu nebolo napísané , dokazat som to po 5 dnoch už nevedela cez rozbor ko, a sestričky boli ticho radšej .. totálna bezmonoct

k47
10. aug 2024

Tak asi tomu proste nerozumie. Niektori ludia sa viac zaoberaju emociami a psychologiou, niektori menej. Ak za mnou pride skorutmutena kamaratka, ze ma vrasky okolo oci, tak tiez nebudem chapat, preco je to problem.
Bud nema podobne zazitky, alebo ma/pozna niekoho, kto ma, a nema z toho problemy, pripadne jej take zazitky pridu normalne, alebo sa spraval/a k niekomu sposobom, ktory ty opisujes ako problematicky, a nechce si priznat, ze to je problem (ale to je trochu konspiracne).

lindous
10. aug 2024

Nemám rada, keď niekto porovnáva veľkosť problémov a niečo zľahčuje len preto, lebo on zažil "horšie"... ale niektorí ľudia proste nemajú toľko empatie, nedokážu sa do toho vcítiť, prípadne nevedia ako na takéto problémy reagovať a možno to nemyslia vôbec zle a tým že to zľahčia sa snažia odľahčiť situáciu alebo si myslia, že tým človeka podporia ("veď to nie je až také hrozné")... píšeš veľmi všeobecne, takže ťažko na to povedať niečo konkrétnejšie...

domiklik
10. aug 2024

Nedostatok empatie