icon

Prečo niektorí závidia ženám, ktoré získajú vyššiu podporu?

3. máj 2024

Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.

princezna_bosorka
3. máj 2024

mozno preto, ze ide o totalne zlyhanie statu. Cely socialny system je maximalne neprehladny, deravy ako reseto a nespravodlivy.

ps: tiez mam najvyssiu podporu, lebo som podnikatel a mam sikovnu uctovnicku a viem si to zariadit, ale aj tak je to podla mna svinstvo, ze stat o tomto vie a nechava sa zneuzivat "sikovnymi".

A strasne sa mi otvara nozik vo vrecku, ked pocujem, ako "nasi neprisposobivi spoluobcania zneuzivaju socialny system". Hovno zneuzivaju - tahaju z neho, co sa da, aby nepomreli od hladu, lebo v tomto skorumpovanom rasistickom state ich v niektorych regionoch nikto na pracovnu zmluvu nikdy nezamestna. A preto vacsina z nich nema sancu dostat normalny dochodok alebo matersku. Tolko k tej "sikovnosti".

annm81
3. máj 2024

@lilinka88 "na jednej strane nadáva ako všetci politici kradnu, na druhej si ich tam zvolili práve tí ľudí, ktorí v určitej podstate kradnú tiež."

Presne o tomto to je. Ľudia si volia vládu a volia si ju na svoj obraz. Väčšine Slovenska - bežným ľuďom- zas až tak nevadí klamstvo, krádež a podvod - najmä ak z toho majú niečo pre seba. Prečo by teda nevolili rovnakých politikov, akými sú oni občanmi?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jolien88
4. máj 2024

Ze sa vam chce tu hadat kvoli zene ktora provokacne napise ze si vie VYBAVIT (to znamena ze nepracovala resp nejakym sposobom odrbala stat) najvssiu matersku. Vyslovene ide o provokaciu.

Ale ine som chcela. Vidim ze mnohe zeny nechapu princip odvodov a vyplacania davok v tomto state. Takze fu guje to tak ze jeden mesiac stat vyberie odvody od pracujucich ludi (socialne, zdravotne, nemocenske….) a DRUHY mesiac ich vyplsti na davkach (dochodky, PN, materske, ….). Neexistuje nic take ze robim 10 rokov a uz som odviedol xxx Eur statu a potom mi to bude stat vyplacat. Stat nema ziadne “usetrene” peniaze. Keby teraz zamestnavatelia prestali platit odvody tak buduci mesiac nie je z coho vylatit dochodky ani materske ani nic. (Musel by si stat pozicat - teda to robi aj teraz napr pri 13 -14 dochodkoch). Cize ked spadne tento system tak sme vsetci v pr..li.
@jajanka31

Preto ide aj Ficovi o nase II. piliere lebo je tam niekolko miliard ktore chce minut lebo mu chybaju peniaze v statnom rozpocte. Ale tym pripravi takmer 2 000 000 ludi o uspory na dochodok, lebo stst im v buducnosti hovno da. Treba si naozaj setrit na dochodok.

jednoduchomaria89
4. máj 2024

Mna to doslova šokuje , ja poznám viacero žien , ktoré sa netrhajú do prace , trošku popracovali , niektoré vyslovene len 9 mesiacov a sup sa rodiť a naťahovať rodičovské , podpory atd . Potom keď nedajbože sa podarí nastúpiť do prace, tak hneď riešia OČR a PN , ja neviem ja si nepamätám z mladosti , žeby moji rodičia toľko ležali doma . Keď vás muž pošle do riti , tak čo budete robiť ? Keď nie ste schopné pracovať ? Nemáte záujem sa realizovať ? V zahraničí sa maká , ano majú skrátene úväzky ale málokto leží doma 10 rokov za peniaze iných a potom sa reálne ľudom s nešťastným osudom nedostane pomocí. No hanba

bublinka1426
4. máj 2024

@jednoduchomaria89 ja sa cudujem s alkou lahkostou ale davaju ocr pn to akoze naozaj? kazdy ma problem s chrbtom ci ma depresie ci s tym tam chodia. :O

bublinka1426
4. máj 2024

@lonely66 ano a taky dostane na tych 5 deti este krasny pridavok na deti , pochopili, kde je vola tam je cesta,

milanemila
4. máj 2024

Verim, ze tento prispevok je iba trapna provokacia. Mne je luto, ze zijem v krajine, kde sa podvod povazuje za sikovnost, ako to ty prezentujes :D
A ja teda podoru urcite nezavidim, kedze z mojho platu by som ju max mala ako aj matersku, tehotenske atd.
Pre mna je to skor chuderizmus, vychcanost a lenivost zdvihnut zadok a ist do prace, raz sa ale aj davky “minu” a potom sa pozriem na to, ako tieto “sikovne” zienky budu uspesne v zivote.

bublinka1426
4. máj 2024

@princezna_bosorka

jedno je pravda ze mame velmi zly socialny system , uz skoro ziadne istoty do buducna, pri vladach, ktore vsetko rozkradnu...na druhu stranu podme takto robit vsetci a som zvedava kto bude odvadzat peniaze do statnej kasy...

ti co ziju v regionoch / na dedinach nemaju 800 eurove najomne ci hypoteky na 400 -500 000 kedze ceny nehnutelnosti dalej od mesta klesaju.... to ze nam vznikli hladove doliny, je jeden fakt, druhy je ten ze uz su nuteni zial ludia cestovat do miest za pracou. uz to lepsie v regionoch nebude. smola. ale to nie je dovod, aby ludia boli na ID ci dlhodobo PN... ..neopravnene. poznam moho takych, to beri peniaze zo systemu, a cele dni vysedavaju v krcmach. v podedenych domoch naozaj nemaju az take naklady na byvanie a uz nemaju preco sa vracait do prace, ked stat je dojna krava a oni mozu mat vylozene nohy ...a k tomu este praca na cierno a minimalne odvody zivnostnikov, co zarabaju velke prachy ale maju sikovnu uctovnicku, tiez nie je ziadna vyhra. potom placu ze maju male dochodky...ale kazdy nech robi ako uzna za vhodne.

Slovensko sa touto cestou naozaj ruti k zaniku. cele zle.

bublinka1426
4. máj 2024

@milanemila niekedy mam pocit ze tento stat radsej bude podporovat nezamestnanych aby mal dovod brat zamestnanym, dvihat dane a poplatky. aby sa mali na co vyhovorit.

monicatko20
4. máj 2024

@tamtamka26 no tak ty s tvojim primitívnym príspevkom si tiež od normálneho zmýšľania ďaleko ..

diaszoky
4. máj 2024

S klamstvom prejdes cely svet no nazad sa nevracaj!

moonlight1210
4. máj 2024

Ak sa madam chce pochvalit, ze si valala sunky doma, potom knucala kamosovi do telefonu, nech ju papierovo zamestna na par mesiacov, lebo nebude mat za co plienky kupovat, ked uz si nevedela dat acylpirin medzi kolena a dala sa zbuchnut tomu, co jej doma iba nadava a neda ani euro, tak nie, to jej nezavidim.

Ani tie peniaze na par mesiacov. Lebo chvilu bude ruka hore, noha v torte a nasledne pojde niekomu knucat o pozicky zas. Odlozit si totiz nedokaze, zarobit tiez nie, ak musela “vybavovat vyssiu”.

Tak co mame takym zavidiet? Skor lutovat to dieta, co bude potom spoluziakom zavidiet novu tasku, tenisky, ci peracnik.
Lebo co vychova matka, ktora ide po peniazoch, ktore si nedokaze vlastnymi schopnostami zarobit a musi na to ist ako stary smejd? Odrbavat a klamat, kde sa da?

jednoduchomaria89
4. máj 2024

@bublinka1426 ved toto sa deje celý čas 🙂 starajú sa len do pracujúcich , idú im vykradnúť 2.pilier , zvýšili odvody pre zamestnávateľov , zdravotne odvody , ale na “životne štandardy “ ostanym (hlavne nezamestnaným ) nesiahli . Je to veeeelmi zaujímavé . Som zvedavá do kedy bude 2 mil zamestnaných živiť 3 milióny dôchodcov , deti a nezamestnaných

bylinka25
4. máj 2024

Autorka, doprajem ti tú vysokú podporu, užívaj si v zdraví, len nezabudni, že ti na ňu prispieva aj taká bezdetná chudera, ako ja.

drahomirrra
4. máj 2024

@jednoduchomaria89 Kym neklakne republika… co bude podla mna coskoro. Fico si uziva posledne styri roky, ludia (aj jeho volici) zacali mat toho dost. Prevezme to klasicka pravica, ktora sa reforiem neboji a ludia budu horko, ale horko prehorko plakat. Zacne to dphckou, bude pokracovat vsetkymi prispevkami, zrusenim debilnych tehotenskych a blbovin…

jednoduchomaria89
4. máj 2024

@drahomirrra podľa mňa to je za rohom , no jo on má 60 rokov , nemyslím si , že by to ešte ťahal do 70tky, nahrabane na 5 generácií dopredu , pozdravujem jeho voličov , ktorych sa práve tie reformy a šetrenia najviac dotknú .

drahomirrra
4. máj 2024

@jednoduchomaria89 Ved tu budu revy, aj na fore, ked sa bude platit vsetko, nech sa ludia pripravia na zdravotne pripoistenia, kto zaplati, bude mat osetrenie, kto nie, cakacka rok.. Akekolvek socialne vyzierky to maju spocitane.

bublinka1426
4. máj 2024

@bylinka25 bezdetna chudera to vazne? vaz si sama seba viac , ako podla tv opisu. kazda zena je silna. hlavu hore a nelutuj sa.

lienka.7
4. máj 2024

@drahomirrra a zrušením, resp.skratenim rodicaku tak ako to uz v rámci setriacich opatreni navrhoval Odor kedysi. To bude pre takéto vyvalovacky doma ten povestný klinec do rakvy 👌👌👌 som zvedava, co budu robiť potom.

lienka.7
4. máj 2024

@drahomirrra a vieš čo, ja súhlasím, aby bolo komercne zdravotné pripoistenie. Mne strhavajú z platu také odvody ze až, a taka co sa vyvaluje doma, za tu stat platí minimum. A samozrejme, starostlivosť mame mat rovnakú? Jednoducho nie je možné mať všetko zadarmo. Budeme ako v USA, mas prachy, ošetria ta, nemáš prachy, zomrieš na zápal slepaku. Vsak predsa sme tu chceli ten skvelý západ. Tak ho budeme mat 👌
A potom nech si tu vypisujú, aké sú "sikovne" ze pumpli stat o max.matersku alebo podporu 👌🤣

tamtamka26
4. máj 2024

@monicatko20 určite ma zaujíma názor osoby, ktorá ani nevie, ze bzdocha nie je mzdocha 🤣🤣🤣

monicatko20
5. máj 2024

@tamtamka26 gratulujem 🙏 🤣 objav roka teda fakt..🤣 skus nájsť niečo, čo sa nedá pripísať preklepu

lavender94
5. máj 2024

Ja im nezávidím, dokážem si zarobiť viac a neviem čo je take super na tom, že niekto dá výpoveď zo stabilnej prace kvôli par šupom. Je super, že tu ta možnosť je, ale predlžovať si tým materskú mi príde maximálne nezodpovedné a krátkozraké. Keď si po tom polroku nenájdu tie ženy prácu, zostanú bez príjmu. Hlavne keď to je obdobie, kedy sa nová práca hľadá fakt ťažko. A poviem ti takto, nie každá matka ma záujem kvasiť 3 a pol roka doma a spievať si detské pesničky. Mne išlo preskočiť po roku a keby si mám toto dobrovoľne predlžovať skôr by to nášmu vzťahu s dcérou uškodilo. Beriem, že nie každý to takto ma. Ale vážne vám to príde ako super vydrbanie so systémom? Toľko veci čo sa môže pokaziť, že by som si to ako matka, ktorá ma zodpovednosť aj za iného ako seba nedovolila risknúť. Radšej si túto možnosť nechám na obdobie, kedy to budem potrebovať

mladena
Autor odpoveď zmazal
bylinka25
6. máj 2024

@bublinka1426 To som myslela ironicky, jasné, že si vážim seba aj muža, nemôžeme za to, že nemôžeme mať deti, ja som sa tak nerozhodla, ale osud tak rozhodol, čo už, dôležité je, že sme spolu šťastní.
Našťastie toto sme riešili ešte pred svadbou, že čo ak nebudeme mať deti, tak budeme žiť jeden pre druhého, však ani deti nie sú zárukou šťastia.

bylinka25
6. máj 2024

@bublinka1426 Som žena na ID, manžel tiež ja mám 406€, muž ani 300, plus dostávame nejakých 25€ príspevok na ošatenie, hygienu, kôli tomu, že máme praktickú slepotu a všeličo zničíme, hlavne obuv nestačíme kupovať, ale v živote by mi nenapadlo vyšpekulovať so štátom a ešte sa tým aj chváliť, aká som ja šikovná.
Vždy, keď žiadame o konpenzáciu, donesiem všetky dokumenty, faktúry, pokladničné bločky, aby som sebe aj im dokázala, že nemienim dokazovať svoju "šikovnosť".
Plne si uvedomujem, že náš dôchodok je z daní ostatných ľudí, teda aj Vás.
Autorka, závidela by si dvom invalidom, ktorí sa nemôžu zamestnať, lebo majú tak podlomené zdravie a stále sa zhoršuje?

lienka.7
6. máj 2024

@bylinka25 a presne pre takých ako ste aj vy kvôli hentakym vychcanym hyenam "mamnatopredsanarok" chýbajú peniaze v systeme. Lebo sú ľavé zarobiť si same na seba prácou a doma by najradšej drepeli až do dôchodku. Hovno robiť, ale naťahovať ruku, to áno.... Ale verím, ze sa im to všetko raz vráti 👌

bublinka1426
6. máj 2024

@bylinka25

ja viem o com pisete.

tento stat podporuje darmopzracov a vychcancov. :/ a ''sikovne'' mamicky
moja suseda je zdrava zena, co ma zdravie dieta a umelo sedi na zadku uz 2 rokom, na predlzenom rodicaku...dieta cele dni v skolke

a ona sa opaluje na zahradke. ved muzicek zaraba a ona ma zadara 500 euro ci kolko.
smutne a podotykam ZDRAVA ZENA so zdravyn dietatom

bublinka1426
6. máj 2024

@lienka.7 presne !!!