icon

Prečo niektorých ľudí dráždi životný štýl v pohode?

14. aug 2025

Stretávam sa s tým, že časť ľudí nedokáže prijať môj prístup k životu a až sa vytočia, keď mám iný názor. Nikdy úplne nechápem, ako môže niekoho vytočiť, že niekto žije inak, ale stáva sa, že sa bavíme o niečom, alebo situácia vyplynie zo života a niekto je podráždený z mojej pohody.
Ja sa nehrniem za ničím. Pracujem na sebe a posúvam sa v živote ďalej, ale v klude svojim tempom, za ničím sa neženiem. Nemám potrebu stále makať ani všetko robiť dokonale. Som spokojná so svojím telom a mám rada kľud. Cestujem, hýbem sa, mám rada zdravú stravu, ale neberiem nič striktne. Všetko robím tak, ako mi je príjemné a prispôsobujem si aktivity svojim aktuálnym potrebám.
Nemám problém vstať o 5 ráno a ísť niečo robiť, ak sa mi chce, ale ani spať do obeda a mať pokojný deň. Stretla som sa s tým, že niektorí ľudia boli podráždení z toho, ako môžem byť tak v kľude, keď oni nevedia ani cez víkend spať do obeda a cítia potrebu stále niečo robiť. Napríklad, keď sme mali víkend s kamarátkou, ona išla behať a ja som šla iba na prechádzku. A vytočilo ju to, až som sa spýtala, prečo to vôbec rieši, keď sme sa na ničom nedohodli a nijak som ju neobmedzovala svojou neúčasťou.
Alebo iní makajú na sebe, aby mali dokonalú postavu a keď ja poviem, že nevidím zmysel v neustálom snažení sa o dosiahnutie ideálu, zhrozia sa, že ako to, že to nemám v hlave nastavené rovnako.
A čo ma zaujíma – ako môže niekoho vytočiť fakt, že sa cítim spokojná so sebou, keď nemám potrebu makať na sebe ako blázon, len aby som mala o kus štíhlejší driek alebo vymakané bruško? Keď im poviem, že to nestojí za to, začnú sa pohoršovať. Čo je na tom vlastne také dráždivé? A prečo to niektorých dokáže až tak rozhodiť, že sa stanú nepríjemní v komunikácii alebo im to pokazí náladu?
Už som zažila, že sa pár ľudí naozaj vytočilo. Mne je z toho stále trochu do smiechu, keď sa také niečo stane. Alebo búrlivo obhajujú, aké to má pozitíva, až sa zadychajú, pričom ja nijako neprotirečím, iba nežijem ich presvedčenia a názory.
Ako to máte vy? Zažívate to aj vy, alebo ste tí, čo sa dokážu vytočiť na pohode iných?

Strana
z2
anonym_0357a0
15. aug 2025

@anonym_autor slovaci sú závistlivý zlý národ a nikdy s nikým nerozoberaj svoj životný štýl, je ich do toho ho..o.

sisaka
15. aug 2025
@anonym_0357a0

@anonym_autor slovaci sú závistlivý zlý národ a nikdy s nikým nerozoberaj svoj životný štýl, je ich do toho ho..o.

@anonym_0357a0 v tom prípade by malo byť autorke hovno do toho, či si niekto buduje kariéru, robí od rana do večera, ráno behá, cviči a cez deň sa neváľa v pyžame, všakže… Možno keby sa nepovyšovala nad ľudí, ktorí žijú inak a nekonfrontovala životný štýl iných ľudí nikto by ju nemal potrebu “riešiť”

anonym_528a74
16. aug 2025

@anonym_autor Pohoďak má velmi blízko k lenochodovi😄.

panonia
16. aug 2025

Možno si len leniva, no to mi je už len závidenia hodny životný štýl😄. A vieš čo im možno lezie na nervy? Že za každú cenu im ideš hovoriť ako si v pohode.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_cc8b3f
17. aug 2025

@anonym_autor A možno si len namýšľach ako veľmi si v pohode a opak je pravdou.Mozno ťa presne opačne ľudia vnímajú.
Inak by tento príspevok nikdy nevznikol.

Strana
z2