icon

Prečo partner ignoruje sny a túžby svojej priateľky?

21. júl 2025

Pekný večer ženy. Tak sme s priateľom trochu dlhsie odlúčeni keďže som odcestovaná. Som sama tak mam čas premýšľať nad životom nad ním nad všetkým. Vždy sa tešíme na večer keď si napíšeme. Dnes som mala potrebu sa s ním zdieľať o nejakých zmenách ktoré by som rada urobila aby som sa mala lepšie co sa budúcnosti týka. Som celkovo dosť pozitívne naladená len nemám akosi človeka s ktorým by som sa mohla rozprávať a teda mi prišlo prirodzene ísť s tým za partnerom. No jeho reakcia bola zvláštna. Hneď do mňa skočil ze odkedy som preč prepína mi a rozmýšľam nad blbosťami. V podstate povedal ze moje sny a ambície sú pre neho blbosti. Zamrzelo ma to ale teda povedala som mu ze nemusíme sa rozprávať o ničom takom ze si to nechám pre seba veď lepšie urobím. Hneď sa začal hádať a nadávať ze prečo chcem veci meniť prečo si myslím ze sa nemám s kým rozprávať ze kto je on potom pre mňa atď. Povedal ze ani mňa nezaujíma co hovorí on - konkrétne vtedy keď si robím čo chcem - keď si neželá aby som dakde šla napr na výlet a ja aj tak pôjdem. On so mnou ísť nechce ale nechce aby som išla sama alebo s hocikým. Som dospela v tomto je moja hranica a za tu nejdem. Nie je mojím otcom. Nuž urazil sa a povedal ze o mne nechce do pondelka vedieť (pondelok sa vraciam domov) ze mal pre mňa prekvapenie ale ze ľutuje to ze sa snažil atď. Proste z komára somár. Nestalo sa nič také odmlčal sa vypol sa a už nepísal na posledné 2 sms. Nemám v pláne sa mu do pondelka ozvať presne ako chce. Išla som za ním s dobrým úmyslom zvozil ma snažil sa zatiahnuť do hádky a ušiel. Ja neviem ozaj to aj vašich mužov obťažujú vaše sny a túžby?

Strana
z2
reanda
21. júl 2025

a naco ti je taky partner, ktoreho obtazujes? sa v pondelok vrat niekam inam

denkabemommy
21. júl 2025

@anonym_autor a kde je tvoja hranica na debilných partnerov? S takýmto psychopatickým cvokom by som nebola ani keby mi platil.
Naozajstný muž, ktorý ťa bude brať za rovnocennú partnerku a nebude mať väčšie ego než zdravý rozum, ťa vždy v každej situácii podporí, možno ti slušne povie, že je to blbosť ale aj tak ťa podporí, ak bude vidieť, že to myslíš naozaj vážne 🙂. To ti píšem preto, aby o sa tohto neurotika zbavila a našla si to, čo naozaj chceš a potrebuješ do svojho života

autor
21. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor a kde je tvoja hranica na debilných partnerov? S takýmto psychopatickým cvokom by som nebola ani keby mi platil.
Naozajstný muž, ktorý ťa bude brať za rovnocennú partnerku a nebude mať väčšie ego než zdravý rozum, ťa vždy v každej situácii podporí, možno ti slušne povie, že je to blbosť ale aj tak ťa podporí, ak bude vidieť, že to myslíš naozaj vážne 🙂. To ti píšem preto, aby o sa tohto neurotika zbavila a našla si to, čo naozaj chceš a potrebuješ do svojho života

@denkabemommy nezažila som ešte také partnerstvo neviem ako by to malo fungovať. Doma som videla to isté otca veľmi nezaujímalo kto čo chcel a hneď všetko znegoval. Zažila som si nezáujem o veci ktoré ma trápia alebo zaujímajú ale aj extrémny záujem kde som už vo vzťahu nemohla dýchať. Ten stred to optimum som nemala ani len možnosť vidieť vo svojom okolí nie to ešte zažiť na vlastnej koži vo vzťahu

enmery
21. júl 2025

No svoje hranice asi nepoznáš. On na výlet nejde, lebo nechce, ale ani nechce, aby si niekam šla ty sama a ani s nikým? Nechať si sny pre seba?O čom sa môžete baviť, o počasí?Alebo ako je on úžasný a vôbec nie zakomplexovaný?Akože žena, tento muž Ti vo vážnej situácii akurát bude príťažov, ešte ti viac zvýši kortizol a nevykomunikuješ si s ním nič.
Tu na teba tie povestné red flags priam kričia, ty ich fakt nevidíš?

vler
21. júl 2025

@anonym_autor ako dlho ste vo vztahu? Zijete v jednej domacnosti?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
denkabemommy
21. júl 2025
@anonym_autor

@denkabemommy nezažila som ešte také partnerstvo neviem ako by to malo fungovať. Doma som videla to isté otca veľmi nezaujímalo kto čo chcel a hneď všetko znegoval. Zažila som si nezáujem o veci ktoré ma trápia alebo zaujímajú ale aj extrémny záujem kde som už vo vzťahu nemohla dýchať. Ten stred to optimum som nemala ani len možnosť vidieť vo svojom okolí nie to ešte zažiť na vlastnej koži vo vzťahu

@anonym_autor tak už vieš čo nechceš. Ale to samozrejme neznamená, že si ty budeš robiť čo chceš a muž ti bude tlieskať, sú tam vždy kompromisy, aby boli obaja spokojní. Proste vzťah nie je one man show 🙂

autor
22. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Išla som sama nikde nepíšem ze som išla s niekym. 🤷‍♀️ Prečo by ľudia vo vzťahu nemohli cestovať sami? Pôvodne sme mali ísť spolu. Boli sme dohodnutí od januára a v máji to zrušil. To som mala zrušiť aj ja? Keď som sa na to tešila už od minulého leta? Mala som za to ze partner je človek s ktorým sa môžem porozprávať o hocičom ale tak asi nie radšej si budem viesť denník tak aspoň nebudem mat pocit ze otravujem. Vy muži si to myslíte jednoducho. Žena je len na varenie a na sex ale ze ona ma svoje ciele sny túžby ambície pocity to už vás nezaujíma. Prečo by som mala ostať doma len preto ze on chce? Nie je mi otec aby mi zakazoval dakde chodiť. On mi tieto cestovateľské sny nenaplní ale sama si ich nemôžem napĺňať tiež? Kde je tomu logika?

autor
22. júl 2025
@vler

@anonym_autor ako dlho ste vo vztahu? Zijete v jednej domacnosti?

@vler skoro rok. Nebývame spolu

autor
22. júl 2025
@enmery

No svoje hranice asi nepoznáš. On na výlet nejde, lebo nechce, ale ani nechce, aby si niekam šla ty sama a ani s nikým? Nechať si sny pre seba?O čom sa môžete baviť, o počasí?Alebo ako je on úžasný a vôbec nie zakomplexovaný?Akože žena, tento muž Ti vo vážnej situácii akurát bude príťažov, ešte ti viac zvýši kortizol a nevykomunikuješ si s ním nič.
Tu na teba tie povestné red flags priam kričia, ty ich fakt nevidíš?

@enmery neviem dokážeme prekecat cele hodiny ale ani neviem o com. Obsah našich rozhovorov si nepamätám takže asi nič hlboké to nebude. Len ma udivuje prečo žena nemôže fungovať aj sama keď už je v partnerstve. Prečo zrazu musí všetko riešiť s mužom všade ísť s ním atď

autor
22. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor tak už vieš čo nechceš. Ale to samozrejme neznamená, že si ty budeš robiť čo chceš a muž ti bude tlieskať, sú tam vždy kompromisy, aby boli obaja spokojní. Proste vzťah nie je one man show 🙂

@denkabemommy mali sme ísť spolu. On to zrušil. Bol uzrozumeny s tým ze pôjdem sama ešte ma odprevadil na letisko. Každý deň si voláme a píšeme. Boli sme fakt v pohode, a keď som sa chcela o niečom zmysluplnom porozprávať veď sa to tak trocha týka aj jeho tak zrazu je zle

autor
22. júl 2025
@denkabemommy

@denkabemommy keď on potreboval vypočuť nie raz som s nim rozprávala do noci aj keďsom už mala od únavy zavreté oči. Vypočula som ho povzbudila a bola som tu pre neho. Škoda ze opačne to nefunguje

mischy00
22. júl 2025

Ste 2 typy osobností, ktoré sa navzájom nechápu. Mozno aj intelektuálne ste na inej úrovni, on praktický, ty si ulietavas na svojich snoch a predstavách. On nimi nežije, jeho nebavia a ani baviť nechcú. Ja rozumiem, ze chceš zdieľať svoje nadšenie ale ak to raz niekoho nezaujíma, len sucho vypočuje, to sa nezmení. Bud si budeš plniť svoje sny sama alebo sa naučíte na kompromisy. Tento typ muža je ale skôr o tom, ze sa budeš vo väčšej miere prispôsobovat ty jemu, ako on tebe. A co z duše neznášam, je citové vydieranie...ja som ti nieco pripravil ale ty sa nechovas tak a tak, tak nič z toho nebude. To robia čistí manipulatori 🤢

tinqua
22. júl 2025

Mám na teba tri otázky...keď si mu to hovorila...hovorila si o svojich plánoch ako o spoločnej budúcnosti, alebo ako o sólo jazde?... cítiš sa v jeho blízkosti free, alebo musíš vždy odôvodňovať svoje rozhodnutia?....bol to jediný incident, alebo sú tie výbuchy a ticho častým nástrojom výchovy, ktorý používa?... vieš, ak toto bol jednorazový výbuch, dá sa s tým pracovať....ale musí sa to uchopiť hneď, skrátka rozkopať, pomenovať a ošetriť....ale ak je toto vzorec, tak zažívaš pasívnu agresivitu, kontrolu a emočný trest a z dlhodobého hľadiska ťa to zničí.... proste rovnica je jednoduchá....ak niekoho tvoja sloboda zraňuje, máš vedľa seba neslobodného človeka a neslobodný človek bude z teba časom chcieť urobiť spoluväzňa. Takže treba zistiť, či je schopný komunikácie a rastu....ak nie, budeš si musieť zvoliť medzi jeho pokojom a svojím životom...a tu už ti hovorím kašli na neho

sova7
22. júl 2025

Tak si chvíľku mimo vzťah máš odstup teraz sa ukázalo s kým si. Všade by si mala chodiť iba s ním s nikým sa nebavit poslúchať ak neposluchas príde trest bude mlčať. Tvoje sny záujmy vlastne ty ho v podstate nezaujímas zaujimas ho len keď robíš čo on považuje za spravne. Radiť sa máš iba s ním. Dostaneš darček keď urobíš co chce on. Čo si pes? Skoc a dám ti odmenu? Fakt ti nebude samej lepšie? Fakt nutne potrebuješ chlapa? Tento sa ešte aj správa ako tvoj otec

denkabemommy
22. júl 2025
@anonym_autor

@denkabemommy keď on potreboval vypočuť nie raz som s nim rozprávala do noci aj keďsom už mala od únavy zavreté oči. Vypočula som ho povzbudila a bola som tu pre neho. Škoda ze opačne to nefunguje

@anonym_autor hm tak ste proste nekompatibilný, na tvojom mieste by som to ukončila, lebo sa budete navzájom trápiť a to ani jednému nebude prospievať 🙂

anonym_a138a2
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sorry, ale nehodíte sa k sebe, nie ste ochotní počúvať jeden druhého. Om teba, ale ani ty jeho

mandzula
22. júl 2025

Ked sme boli pubertaci, radi sme sa ohanali "prupovidkou", ze laska nie je o tom, ze hladime na seba, ale hladime spolocnym smerom. Netusili sme, samozrejme, o co ide, vtedy to bolo len pubertalne filozofovanie, no dnes uz viem, ze je to vo vztahu sakra dolezite.
To, ako ti dal najavo, ze tvoj smer je mu cudzi, javi znamky pasivnej agresivity - nekonas podla mojich predstav, potrestam ta tichom.

sevrin
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor joooj to je nič, v pondelok sa vráť, ani mu to oznamovať nemusíš, proste už mu nikdy nič neoznamuj a keď sa náhodou ozve, tak sa tvár, že sa musel pomýliť lebo ty ho nepoznáš 😅

o__o
22. júl 2025

Ja uz by som sa mu neozvala, ani v pondelok ani nikdy.. a mozno by som si pre zmenu teraz ja vypla telefon. Dost naprd chlap toto

diaamax
22. júl 2025

Vo vztahu by si sa mala citit konfortne TY. Ak ti to nevyhovuje poloz si otazku, ci v tom chces pokracovat.

romiada
22. júl 2025
@anonym_autor

@mirokub Išla som sama nikde nepíšem ze som išla s niekym. 🤷‍♀️ Prečo by ľudia vo vzťahu nemohli cestovať sami? Pôvodne sme mali ísť spolu. Boli sme dohodnutí od januára a v máji to zrušil. To som mala zrušiť aj ja? Keď som sa na to tešila už od minulého leta? Mala som za to ze partner je človek s ktorým sa môžem porozprávať o hocičom ale tak asi nie radšej si budem viesť denník tak aspoň nebudem mat pocit ze otravujem. Vy muži si to myslíte jednoducho. Žena je len na varenie a na sex ale ze ona ma svoje ciele sny túžby ambície pocity to už vás nezaujíma. Prečo by som mala ostať doma len preto ze on chce? Nie je mi otec aby mi zakazoval dakde chodiť. On mi tieto cestovateľské sny nenaplní ale sama si ich nemôžem napĺňať tiež? Kde je tomu logika?

@anonym_autor myslím že mirikub Ti to napísal ako upozornenie aký typ partnera je ten tvoj, nie aby si tak fungovala. Aspoň ja som to tak pochopila. Aj mne pripadá že Ty si na jeho vkus "až moc nezavislá". Mňa keby takto obmedzovali, snažil sa upratat niekto ,tak by veľmi skoro bol môj bývalý asi. Ja nie som zástancom vzťahu 24/7 ani toho aby sme robili všetko vždy a spolu. A tento Tvoj mi príde, že by Ťa ani za volant nepustil aj kebyže 100x lepšie šoférujem ako on. Nemáš čo chodiť sama, nemáš mať premudrele názory a moc veľa snov lebo tu jeho zakrpatenosť náhodou prerastieš a on potom chudák nebude chlap.

mischy00
22. júl 2025

Nemusí to byť nutne na rozchod ale z vlastnej skúsenosti ti poviem, že to bude vždy o tom, ze buď povolis alebo buchnes po stole a pôjdeš si za svojím.
Ak su 2 partneri, kde sa nevedia vzájomne tešiť, ze ten druhý robí niečo, co ho baví...je to trápenie, doživotné. Mne stačí, ze uz len to , ze si preč, chceš si len užiť výlet, on robí všetko preto, aby ti aj tam pokazil náladu a radosť. Toto robia partneri vtedy, ak su nevyrovnany a majú potrebu ovládať iných. Ze na, tam sa tráp, ked ma neposluchas....

zmrzlinka8
22. júl 2025
@sova7

Tak si chvíľku mimo vzťah máš odstup teraz sa ukázalo s kým si. Všade by si mala chodiť iba s ním s nikým sa nebavit poslúchať ak neposluchas príde trest bude mlčať. Tvoje sny záujmy vlastne ty ho v podstate nezaujímas zaujimas ho len keď robíš čo on považuje za spravne. Radiť sa máš iba s ním. Dostaneš darček keď urobíš co chce on. Čo si pes? Skoc a dám ti odmenu? Fakt ti nebude samej lepšie? Fakt nutne potrebuješ chlapa? Tento sa ešte aj správa ako tvoj otec

@sova7 👍

domkakvet
22. júl 2025

@anonym_autor ak sa udobrite nechaj si kontrolky zapnute v zmysle, ci ti bude vyhovovat do buducna jeho spravanie.

zuzikak
22. júl 2025

ak spolu nebyvate tak lepsie pre teba. Vylozene ho tvoje zmyslanie obtazuje a tvoje plany zmietne zo stola. To je cista manipulacia z jeho strany. Este ti bude rozkazovat, kedy sa mu mas ozvat a kedy nie ? Este aj citovo vydiera, ze nieco pre teba chystal a teraz to lutuje ? To do buducnosti neukazuje nic dobre. Hlada nie partnerku ale sluzku a handru zaroven. Uprimne toto nie je partner pre teba ak nechces zit s debilom, co ta obmedzuje a riadi zivot len podla seba. Tvoj nazor nie je podstatny a doslova ho obtazuje.

anonym_065ca4
22. júl 2025

Je to manipulator, sebec, pouziva pasívnu agresiu a trestanie tichom , citove vydieranie .Vsetko musi byť podla neho.Prikazy, zakazy, oduvanie.Ide podla vzorca
Najradsej by ta dal do klietky.V rovnocennom vztahu sa partneri mozu pohybovat sami, bez toho druheho, mozu ísť aj na vylety, majú priatelstva, milujuci partner to chape.
Pozri si videa Dvořáka na nete , ci nema viac znakov narcistickeho manipulátora
Tento typ muza ta casom znici, budes nestastna.Odid pokial sa da a chces mat pekny zivot.

ronie338
22. júl 2025

Mňa môj podporuje v mojich snoch. Rozhodla som sa ísť na školu a on je ten, ktorý ma v tom podporuje najviac a dodáva mi odvahu a že keď to nevyjde teraz tak budúci rok ale nech to nevzdávam. Podporujeme sa navzájom. Nie je problém keď chce on ísť niekam aby sme šli spolu alebo aj šiel sam a rovnako to funguje aj naopak. Sme spolu 6 rokov.

bluea
22. júl 2025

Urob laskavost sama sebe a neozvi sa mu uz nikdy. To co je za debila, ze ti povie, ze o tebe do pondelka nechce vediet? Bez ohladu na to, ci ta podporuje v inych veciach alebo nie. Chory na hlavu, utekaj kym nemate ziadne spolocne zavazky.

romiada
22. júl 2025

@anonym_autor "Proste z komára somár" to nie je ani náhodou. Iba sa parádne vyfarbil keď nie je po jeho. Skáče jak cirkusovy lev v klietke, ktorého štipla osa.

Strana
z2