icon

Prečo sa mi cíti lepšie byť sama?

2. jan 2025

Ahojte, chcem sa Vám trošku pozdieľať.
Pred vyše rokom sme sa spoznali s jedným mužom. Malo to byť len nezáväzné, ale akosi sa to domotalo tým,že častým trávením spoločného času sa vytvorilo citové puto.
Samotný ,,vzťah," bol veľmi komplikovaný, nakoľko sme si obaja niesli so sebou rozbité osobnosti a životy.
Moja osobnosť si snahou získať sympatie toho druhého vzala na seba všetky, alebo takmer všetky jeho problémy a podliezala.
On sa časom prejavoval nepríjemným správaním ako pasívna agresia, urážlivosť, zastrašovaním,...Okrem toho mal i finančné problémy a ja som sa často cítila len zneužívanou, hoc to nikdy neboli veľké čiastky.
Bolo toho viac.
Ja som tiež nebola bez viny. Posúvala som hranice, bála sa vyjadriť nespokojnosť, bála sa že oňho prídem.
Prišlo to však do bodu, keď už som sa cítila pod tlakom a prestávalo mi záležať na tom človeku ako i vzťahu s ním. Mala som málo času pre seba a keď som bola s ním, neprejavoval som sa uvoľnená.
Stratila som samú seba, hoc už predtým som mala problém s tým, kto vlastne som.
Ku koncu novembra sa to vyhrotilo hádkou, kde padli z jeho strany i nadávky na moju osobu, keď som sa rozhodla, že ja už končím. Bola som už natoľko rezignovanou. Hádka nikam neviedla, pretože to bol slovný šalát.
Zo dňa na deň sme to ukončili a mne nachvíľu odľahlo.
Necítila som nič, len prázdno a úľavu.
Odvtedy trávim väčšinu času sama a v posteli. Neposunula som sa zatiaľ nikam, čo sa mojej osoby týka.
On sa od začiatku rozchodu pokúšal o to, aby sme si to vysvetlili a urovnali to.
Po mesiaci sa opäť ozval a veľmi mi chcel zdeliť ako začal meniť vo svojom živote veci. Začal mi písať slová, ktoré nebol nikdy schopný vysloviť. Však mne tie slová, čo by si priala počuť každá žena zrazu nepôsobili radosť. Ostalo len prázdno a moja nedôvera.
Zrazu ma predstava návratu a záväzku desí, zrazu mi je lepšie samej, hoc nemám žiadnu sebavedomie a sebaúctu.
Keď sa mu to snažím vysvetliť, píše o tom aký je smutný, a vnímam také mierne nátlaky. Nechce sa s tým akoby zmieriť.
Je mi to ľúto, ale necítim to tak. Nemám v tom pokoj a radosť.
Človek sa môže začudovať, že sme spolu trávili čas vyše roka a kedysi by to bolo mojím prianím. Ale teraz? Teraz vnímam to, že každý ďalší vzťah by bol pre mňa len väzaním v ktorom by som opäť nemohla objaviť to, kým skutočne som.
Viem, že tej druhej strane to môže prísť ako keci, výhovorky, veď sa predsa tak snaží. Ale aj mne pôsobí smútok, že to nebudem ja, ktorá ho bude milovať, na druhej strane príde niekto kto ho bude chcieť milovať a bude to lepšie než by to kedykoľvek bolo somnou. Moja túžba vlastniť, ktorú si často mýlime s láskou v tomto vzťahu pominula.

balerina2025
2. jan 2025

necitam vsetko, ale radsej sama, ako s ''debilom''

januska12323
2. jan 2025

Veď je dobré, že ste sa konečne rozišli.

kitycat
2. jan 2025

Hroko tazko dom to docitala... stacilo mi dojst po vetu, ze si posuvala hranice.

Co si myslis? Ze sa zmenil?

Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Skusa to lebo nema do koho kopnut, od koho peniaze tahat. Je ti lepsie samej lebo to nebol dobry vztah.

Takze popremyslaj ci chces hladat niekoho ineho alebo sa ides zase zahrabat s zahodit posledny kusok sebaucty.

Ano, stale ju mas, ale zadupes si ju sama svojimi rozhodnutiami

grof_monte_christo
2. jan 2025

Na začiatku píšeš, že to malo byt niečo nezáväzné. Preco vstupujes dobrovoľne do takýchto vzťahov, ktoré zaváňaju problémami, keď potrebuješ niečo úplne iné a to pevnú pôdu pod nohami.

klotildabazarik
2. jan 2025

Ja neviem ja som asi sprosta ale nechapem tych dvoch ludi co ked sa rozidu sa k sebe vratia akoze wtf? Ved pre nieco sme sa rozisli, tak asi sa nebudem k tomu vracat🙄

nika23t
2. jan 2025

Príspevok písaný na štýl lacného románu, horko ťažko som dočítala do konca, aj to som preskakovala vety. Keď sa v tomto duchu niesli aj Vaše debaty, tak je super, že si to ukončila.

janinah
2. jan 2025

Utni kontakt,úplne.

yelena159
2. jan 2025

Tie sladké rečičky čo ti píše a ako sa zmenil je pasca. Úplne utni kontakt.

rejka7
2. jan 2025

Dobré, že si to ukončila, vzťah by ťa zničil, len musíš vytrvať a nepolaviť. Keby si to znova zlepila s ním, za pár týždňov si tam, kde si teraz a zase by si premýšľala nad rozchodom a odznova to isté.

ina2405
2. jan 2025

Veď je všetko v poriadku. Prečo si napísala takýto román ohľadom rozhodnutia, s ktorým si spokojná? Toľko obkecov🙄

autor
2. jan 2025

Cítim sa zasa previnilo, že to tak mám a tá druhá strana je ublížená.

grof_monte_christo
2. jan 2025

Prestaň to vnímať ako niečo osudové. Jeden nezrely jedinec, s ktorým si mala nezáväzny vztah. Inak toto je jedna novodobá kravina, toto priateľstvo s výhodami ze až. Skončí to v 90% takto. Načo toľko omáčky okolo toho. Je Schluss, ty si daj svoj život do poriadku, nehrn sa do žiadnych vzťahov, kým nebudeš v pohode a za týmto úplne normálne zavri dvere. Koniec.

ahhola
2. jan 2025

Aj tento vztah ti nieco dal, ale uz ho neobnovuj a hladaj dalej. Rozbity krcah sa da zlepit, ale uz sa na neho neda pozerat. Prajem ti stastnejsiu ruku do buducna a trochu toho stasticka na chlapov. 🍀

ahhola
2. jan 2025

@nika23t
nika23t

Dnes o 11:17
Príspevok písaný na štýl lacného románu, horko ťažko som dočítala do konca, aj to som preskakovala vety. Keď sa v tomto duchu niesli aj Vaše debaty, tak je super, že si to ukončila.

Ma si najskor zena, ktora ide po radu absolvovat kurz tvoriveho písania, aby sa to nike zapacilo? Snad si tak narocna aj na seba, ako na nestastnicu, ktora si tu vyliala dusu. Na nespravnom mieste, kebo nika23t... 🤪

som_realistka
2. jan 2025

Tak a toto je Tvoj problém, Ty sa cítiš previnilo, lebo druhá strana je ublížená. Pokecaj si s kamoškou, ktorá Ti poskytne pohľad zvonku. Druhá strana je ublížená, ale aj Tebe bolo ublížené, skončilo to, a druhá strana hľadá cestu späť, lebo vie, že Ťa môže ovládať a najlepšie to uhrá tak, že Ty si mu ublížia a nedajbože sa máš aj ospravedlniť. Choď na prechádzku, začni sa venovať sama sebe. Choď do útulku, prihlás sa na venčenie psíkov, urobíš dobre sebe aj im, a navyše, sú to dobrí poslucháči a nič nevykecajú 🙂
Popracuj na sebe (viem, otrepané) ale postupne sa to zlepší. Držím palce

nika23t
2. jan 2025

@ahhola juuuj, toto bolelo. Snáď Ti je lepšie a budeš mať krajší deň.

ahhola
2. jan 2025

@nika23t ty si sa naviezla prva do autorky, ty uz krajsi den mas🗽

joesvk
2. jan 2025

Autorka, už mu nič nevysvetľuj.
Ak nepochopí, tak ho všade zablokuj.
A ďakuj svojej intuícii,že si to skoncila skôr,ako by si mala s ním veľké záväzky

nika23t
2. jan 2025

@ahhola aha, ale Ty sa môžeš navážať do mňa. To je v poriadku. A napísala som len svoj názor. Že sa Tebe nepáči, to je Tvoj problém. Týmto ukoncujem debatu s Tebou a Teba tiež prosím, aby si mi viac nevenovala čas. Toto nie je príspevok o mne.

vvvvb
2. jan 2025

Bodaj by sa necítil ublížene, keď stratil niekoho, kto ho dotoval a ešte si na ňom mohol liečiť tie svoje mindráky a frustrácie. Ako sa ten musí ľutovať.... Tiež mám v živote takého jedného a už sa pýtam prečo ho mám vlastne dotovať, keď on všetko zničí, stratí alebo rozpredá?

viestta
2. jan 2025

On sa citi ublizene a ty mas z toho vycitky? Po tom co som vladala precitat sa len spytam: Kde si zabudla sebeuctu, hrdost a hlavne rozum? Mala si ich vobec niekedy?

zooeynka
2. jan 2025

Normalne ho blokni, to sa neda citat ako sa v tom sprtas...normalne dlab nanho, skoda energie nad nim premyslat. Sa choval otrasne k tebe, este prachy tahal(snad aj vratil), stastnou ta nerobil tak naco riesis jeho pocity?

rorino
2. jan 2025

Už si ťa pekne zmanipulovali a teraz už len taká za nitky,kedy hlupucka sadne na lep.Hladaj príspevky žien,ktoré sa dokázali vymaniť z takéhoto chorého vzťahu,tie by ti mohli pomôcť pochopiť,že ty si jeho obeť.A už žiadne putovanie sa.Prebwr sa,začni žiť,tak von čaká na teba lepší,ktorý ťa bude milovať a nie ovládať.