icon

Prečo sa môj bývalý zrazu ozýva?

18. jún 2025

Ahojte. Neviem ako zacat. Mala som jeden dlhy 12 rocny vztah, v ktorom sme sa nikde neposunuli. Bola som trpezliva, priatel vsak nechcel ani spolocne byvanie, ani zasnuby, ani dieta. Vzdy len povedal, ze jasne vsetko bude, len mame este cas. Roky som to neriesila, bolo nam fajn, chodili sme na vylety, dovolenky, vecere. Nikdy nezabudol na moje narodeniny, len akosi nemal zaujem sa niekam posuvat. Mne roky utekali,kamosky uz boli davno vydate, mali babatka a ja som ani s priatelom nebyvala. Velmi ma to stvalo.
Po 30tke som totalne zmenila myslenie, nechcela som chodit hore dole medzi jeho a mojim bytom, chcela som rodinu, chcela som dietatko. Tak som to jednoducho ukoncila. Pretoze som si myslela, ze takto budeme pokracovat dalsich 12 rokov a ja tu rodinu mat nebudem.
On najprv hral divadielko, ze je uplne v pohode a nic sa nedeje. Ja som si nasla asi po pol roku ineho muza, po roku vztahu som zistila, ze som tehotna, vobec som to neplanovala. S otcom mojho dietata sme to skusali, aj byvanie, aj vychovu syna ale nekliklo nam to. Mali sme uplne ine predstavy, aj o vztahu aj o vychove. Ako otec sa snazi,je skvelym otcom, nelutujem, ze som s nim otehotnela, synovi nic nechyba. Moje dieta je mi vsetkym, konecne som stastna, len som chcela plnohodnotnu rodinu.
Problem je moj ex, ktory sa mi zacal ozyvat, ako som mala mat dietatko s nim, ako ma miluje, ako mu chybam. Ako sa chce o nas starat, aky bol blbec. Lenze od nasho rozchodu presli skrori styri roky. Nehovorim, ze mi niekedy nechyba ale za 12 rokov mi nedal nic z toho po com som tuzila, co je uplne normalne pri dlhsom vztahu. Sem tam nas “nenapadne” stretne alebo mi zasle kyticu a malemu auticko. Vypisuje mi smsky, ako pochopil o com je zivot a podobne blbosti, ktorym ja teda osobne neverim.
Nemam velmi chut sa vracat do vztahu s ex, len ma zaujima, co tym vlastne sleduje? Ja do tych muzskych hlav nevidim, nerozumiem im. Vdaka

Strana
z2
unicornlady
18. jún 2025

Ja si myslím, že každý má právo dozrieť. Aj on sa mohol zmeniť. To, že sa tak dlho nemenil neznamená, že sa nezmení nikdy.

Ja ho nepoznám, takže neviem.
Len hovorím, že život je práve o tom vývoji, dozrievaní.
Lebo tvrdiť, že ľudia sa nemenia (ako sa zvykne hovoriť), nie je pravda.

Ale ak ty ho nechceš vôbec, tak mu to narovinu povedz.

autor
18. jún 2025
@unicornlady

Ja si myslím, že každý má právo dozrieť. Aj on sa mohol zmeniť. To, že sa tak dlho nemenil neznamená, že sa nezmení nikdy.

Ja ho nepoznám, takže neviem.
Len hovorím, že život je práve o tom vývoji, dozrievaní.
Lebo tvrdiť, že ľudia sa nemenia (ako sa zvykne hovoriť), nie je pravda.

Ale ak ty ho nechceš vôbec, tak mu to narovinu povedz.

@unicornlady mozno sa naozaj zmenil, ved bude mat coskoro 40tku. Ja som mu to viackrat povedala, ze teda nemam zaujem sa k nemu vracat, pretoze som uz niekde inde, ale on to stale skusa.

alickapusinka
18. jún 2025

Možno neveril že s nim skončiš a posunieš sa dalej.Do vzťahu s ktoreho budeš mať dieťa.Možno si myslel že len tak akože o tom hovoriš.Možno sa bál otcovstva možno dozrel inač zmyšľa človek na 20 rokov a ináč na 40 rokov.No chce ťa nazad podľa mňa len si daj pozor aby si nakoneic neostala s 2 deťmi sama že budete opäť spolu budeš čakať dieťa s ním a ON svoje spravanie zmeni aj vôči tebe aj vôči dieťaťu tvojmu a po nezhodach znova zdupka a TY budeš mať dve deti.

motylik2559
18. jún 2025

Ahoj, zmenit sa kludne za ten cas mohol, ale pokym to s nim neskusis, nezistis. Miesto toho, aby si sa nas tu pytala preco, si v prvom rade ty v sebe utras, ci to s nim skusit chces alebo nie. Ked ano vybehni s nim na kavu, ked nie, tak jeho kontakt zablokuj nech mu nedavas falosne nadeje a prestan s nim komunikovat a prijimat darceky. Take jednoduche🤷‍♀️

madeincssr
18. jún 2025

A neklapalo vam aj nieco (vela) ine, ci len sa to nikam neposuvalo? Mozno ta naozaj miloval (miluje), a ty? Ale mozno len spomienkovy optimizmus, zvyk... Do muzskych hlav vidiet nemusis, ale do svojej a ex mozes nazriet len ty, ak chces (a ex tiez chce).

cacianka
18. jún 2025

buď ho zablokuj, keď nemáš záujem a je ti fuk, alebo daj jednu šancu - na jedno stretnutie, rozhovor a potom sa rozhodni. 12 rokov mal čas a teraz odrazu by chcel všetko dohnať ? Narovinu by som sa ho na to všetko spýtala, ale len pri osobnom stretnutí, nech vidím výraz tváre, očí, reč tela, prečo to neriešil vtedy, spoločné bývanie, zásnuby, dieťa. za tie roky nič, absolútne nič a teraz odrazu ?

zuzanapjat
18. jún 2025

12 rokov ste spolu len randili, nežili ste spolu. Tým pádom je to úplne cudzí človek. Človeka spoznáš jedine ak s ním žiješ a denno denne riešite xy vecí prameniacich zo života... je rozdiel niekoho poznať ako príjemného spoločníka na výlety s ktorým sa navštevuješ a je rozdiel človeka poznať ako sa chová keď treba pomôcť s výchovou, financiami, poriadkom, ako sa chová keď má ponorkovú chorobu a zlý deň v práci a do toho dieťa (a ešte cudzie) vyžaduje pozornosť atď atď. Tak ako si zistila pri otcovi svojho syna. Tvoj ex je zúfalec a cudzinec, ktorému ušiel vlak a tak stavia na istotu. Evidentne človek, ktorý sa mal tak rád, že si nevedel predstaviť s tebou spoločnú domácnosť neuveriteľných 12 rokov. Toto nie je o tom, že dozrel. Toto je zúfalý a doslova trápny počin, pretože otravuje cudzinku s ktorou už 4 roky nemá spoločné ani len tie vzájomné návštevy a výletiky. Ruky preč od neho...

sisska96
18. jún 2025

Jasne že sa ozýva. Prešli mu roky a ostal sám. Tak teraz skúša . Ako sa hovorí keď neni kôň aj somár je dobrý.

zuzanapjat
18. jún 2025

A podľa teba naozaj hral divadielko, že je s rozchodom v pohode a nič sa nedeje? 🙂 On bol v pohode... Keby ťa miloval, chýbala by si mu tak, že by prehodnotil váš rozchod už vtedy . Minimálne by doliezol hneď, ako si si našla iného chlapa. Ja v tom vidím človeka ktorý pozerá len na seba a svoje potreby. Teraz si niečo zase ON zaumienil a zas ide len o neho. Nemiloval ťa ako zvyknú muži milovať. Muž, ktorý miluje chce byť so ženou v spoločnej domácnosti a nenechá ju ukončiť vzťah. To by si videla vtedy, keby tebe tvrdil, že nechce spoločnú domácnosť a dieťa a následne si našiel ženskú s ktorou by mal do polroka všetko čo s tebou nechcel. A čo by sme v tom všetci videli? Že inú skutočne miloval....

ha_ha
18. jún 2025

Mala som tiež dlhoročný vzťah, ktorý sa nikam neposúval, hoci my sme spolu aspoň bývali. Rozišla som sa s ním presne z toho dôvodu. Zrazu pri rozchode už bola aj žiadoať o ruku, aj dieťa by chcel, aj nové vhodnejšie bývanie, hoci ani len to predtým nechcel. Ale pre mňa už bolo neskoro. Keď to nechcel sám od seba, keď na to mal milión príležitostí, tak takto "z donútenia" som to ja nechcela.

zuzubb007
18. jún 2025

Zablokuj si ho a povedz mu nech ti dá pokoj, že máte zo synom vlastny život, tadeto cesta nevedie ....., časom si isto nájdeš takého, ktorý Vás bude milovať, ostal chlapec sám tak si mu zrazu dobrá, len sa nedaj znova dokopy s nim a never na rozpravky

som_realistka
18. jún 2025

prečo sa ozýva? lebo nenašiel takú čo by mu tolerovala jeho životný štýl tak ako si mu ho ty tolerovala 12 rokov. To že Ti teraz píše je zase iba o ňom. Je sám, bude síce s Tebou ale nie nezmení sa, len vidí, že mu bude pohodlnejšie s Tebou.

cimage
18. jún 2025

Chlapom trva dlhsie, kym im zacnu tikat biologicke hodiny ako zenam. Zalezi ako to citis ty. Ak by tam bola mala sanca na vztah, tak by som isla s nim a malym niekam do parku. Pri rozhovore uvidis kam sa posunul. Mozno nikam, len je sam, alebo uz je ready pre rodinu a spolocny zivot.

januska12323
18. jún 2025

Pokiaľ ho nechceš tak mu to jasne vysvetli a neprijímaj darčeky. Pokiaľ by si to chcela skúsiť tiež mu to povedz a choď na to pomaly.

macatt
18. jún 2025

Nevie zabudnúť na tých 12 rokov, zistil o čo prišiel..
Vtedy sa viazať nechcel, ale osvietilo ho, keď mal možnosť porovnať s inými vzťahmi..
Prežívam niečo podobné po 13 rokoch ,,chodenia,, som sa ja posunúť nechcela( nasťahovať si ho🙄) dal mi ultimátum a teraz po 3 mesiacoch robí veci, ktoré nikdy nerobil( kupuje darčeky, vyznáva lásku atď)
Ale nechce sa mi do toho, môže robiť aj kotrmelce😆, tiež bol strašne nad vecou a neviem zabudnúť na ten vlažný xicht a úľavu krorú predstieral😡 a teraz zrazu plače?! Neverím mu to..

macatt
18. jún 2025

Neriešim to, držím sa toho ako sa zachoval 3 mesiace dozadu a neviem sa cez to preniesť.. po 4 rokoch tiež neviem čo bude.. ale myslím, že rovnako nič 😋

danica2711
18. jún 2025

veď sa ho spýtaj, čo tým sleduje! Ak to nedokážeš, daj sem telefónne číslo, spýtam sa ho ja... Ale inak na návraty po rozchodoch veľmi neverím, vždy tam ostane nejaká pachuť...

7miriam77
18. jún 2025

Ak k nemu už nič necitis, ak si si naozaj istá, že ho vo svojom živote nechceš, tak mu to na rovinu povedz...natvrdo mu to vysvetli. No predtým si to riadne premysli, pretože cesta späť už nebude. Chlap dozrel a je možné, že to naozaj úprimne oľutoval....ty ho poznáš aky je. Skúša ťa získať späť, a možno to myslí naozaj a úprimne. Poznám páry, kde si dali šancu druhý krát a funguje im to. Ono aj záleží ako si predstavuje budúcnosť....a to by ste si vedeli vydebatovat len keby ste si dali vzájomnú šancu. Či máš v pláne ostať sama ? Rozhodnutie je na tebe 🍀🍀🍀

sisska96
18. jún 2025
@macatt

Neriešim to, držím sa toho ako sa zachoval 3 mesiace dozadu a neviem sa cez to preniesť.. po 4 rokoch tiež neviem čo bude.. ale myslím, že rovnako nič 😋

@macatt no ale keď nič vážne si nechcela po 12 rokoch, tak neviem čo čakáš

ika02
18. jún 2025

On bol vtedy slobodný?

macatt
18. jún 2025
@sisska96

@macatt no ale keď nič vážne si nechcela po 12 rokoch, tak neviem čo čakáš

@sisska96 asi si zle čítala, ja som očakávania nemala a on vedel do akého vzťahu so mnou ide..
Ja už mám čo to za sebou..
Napriek tomu sa chcel posúvať, ale nič preto neurobil, čakal asi že mu vypracem pol bytu keď mi dal ultimátum a to som neurobila😁

sisska96
18. jún 2025
@macatt

@sisska96 asi si zle čítala, ja som očakávania nemala a on vedel do akého vzťahu so mnou ide..
Ja už mám čo to za sebou..
Napriek tomu sa chcel posúvať, ale nič preto neurobil, čakal asi že mu vypracem pol bytu keď mi dal ultimátum a to som neurobila😁

@macatt no divné potom prečo sa chcel vrátiť :o

ha_ha
18. jún 2025
@sisska96

@sisska96 Lebo človek, ktorý dáva ultimáta, čaká, že ten druhý si vyberie jeho. No a keď nevyberie, tak je ohromne prekvapený a už by zrazu bral aj to, čo bolo predtým. Dávať niekomu ultimátum, nikdy nie je dobrá voľba.

domkakvet
18. jún 2025

Keby bola situacia ina, tak by sa dalo povedat, ze dostal rozum, alebo nieco lutuje, ale nie je to v tvojom pripade, lebo 12 rokov je velmi vela, vztah uz bol davno prechodeny, za dalsie nema charakter, ked vie ze mas partnera a dieta a vyznava nejake city, ktorymi si pravdepodobne bud potrebuje uznat svoje ego, alebo nenasiel nic lepsie, tak uz si mu aj ty dobra.

ha_ha
18. jún 2025
@domkakvet

Keby bola situacia ina, tak by sa dalo povedat, ze dostal rozum, alebo nieco lutuje, ale nie je to v tvojom pripade, lebo 12 rokov je velmi vela, vztah uz bol davno prechodeny, za dalsie nema charakter, ked vie ze mas partnera a dieta a vyznava nejake city, ktorymi si pravdepodobne bud potrebuje uznat svoje ego, alebo nenasiel nic lepsie, tak uz si mu aj ty dobra.

@domkakvet Ona partnera nemá, zostali s dieťaťom sami.

macatt
18. jún 2025
@ha_ha

@sisska96 Lebo človek, ktorý dáva ultimáta, čaká, že ten druhý si vyberie jeho. No a keď nevyberie, tak je ohromne prekvapený a už by zrazu bral aj to, čo bolo predtým. Dávať niekomu ultimátum, nikdy nie je dobrá voľba.

@ha_ha presne👍 očakával, že dostane čo chcel.. ubytovanie, slúžku čo mu bude variť, prať a on bude ďalej svoj čas a peniaze investovať do svojich koníčkov.. lebo on nemenil nič na spôsobe života a nevidela som žiaden posun, len prázdne reči..

ha_ha
18. jún 2025
@macatt

@ha_ha presne👍 očakával, že dostane čo chcel.. ubytovanie, slúžku čo mu bude variť, prať a on bude ďalej svoj čas a peniaze investovať do svojich koníčkov.. lebo on nemenil nič na spôsobe života a nevidela som žiaden posun, len prázdne reči..

@macatt On sa chcel prisťahovať k tebe? Vôbec sa ti nečudujem, dobre si urobila. Keď mu na tebe záleží, nech to teraz dokáže.

macatt
18. jún 2025
@sisska96

@sisska96 no lebo do vzťahu treba aj niečo investovať a on nemá čo..
Tak skúsil, on meniť nič nechcel, len chcel viac… pohodlia..

domkakvet
18. jún 2025
@ha_ha

@domkakvet Ona partnera nemá, zostali s dieťaťom sami.

@ha_ha dakujem za upozornenie a v tom pripade beriem spat, ked ze neprejavuje city zadanej zene a paci sa mi aj tvoj nazor, ze davat ultimatum nie je dobra volba, tak ze autorka skus dat sancu, ale opatrne, lebo pri tom ze za 12 rokov je vztah prechodeny ostavam.

macatt
18. jún 2025
@ha_ha

@macatt On sa chcel prisťahovať k tebe? Vôbec sa ti nečudujem, dobre si urobila. Keď mu na tebe záleží, nech to teraz dokáže.

@ha_ha áno, koníčkov neubúdalo, ale reči pribúdali.. získala by som akurát tak špinavé trenky😇
Človeka poznáš za 13 rokov..

Strana
z2