icon

Prečo sa môj bývalý zrazu ozýva?

18. jún 2025

Ahojte. Neviem ako zacat. Mala som jeden dlhy 12 rocny vztah, v ktorom sme sa nikde neposunuli. Bola som trpezliva, priatel vsak nechcel ani spolocne byvanie, ani zasnuby, ani dieta. Vzdy len povedal, ze jasne vsetko bude, len mame este cas. Roky som to neriesila, bolo nam fajn, chodili sme na vylety, dovolenky, vecere. Nikdy nezabudol na moje narodeniny, len akosi nemal zaujem sa niekam posuvat. Mne roky utekali,kamosky uz boli davno vydate, mali babatka a ja som ani s priatelom nebyvala. Velmi ma to stvalo.
Po 30tke som totalne zmenila myslenie, nechcela som chodit hore dole medzi jeho a mojim bytom, chcela som rodinu, chcela som dietatko. Tak som to jednoducho ukoncila. Pretoze som si myslela, ze takto budeme pokracovat dalsich 12 rokov a ja tu rodinu mat nebudem.
On najprv hral divadielko, ze je uplne v pohode a nic sa nedeje. Ja som si nasla asi po pol roku ineho muza, po roku vztahu som zistila, ze som tehotna, vobec som to neplanovala. S otcom mojho dietata sme to skusali, aj byvanie, aj vychovu syna ale nekliklo nam to. Mali sme uplne ine predstavy, aj o vztahu aj o vychove. Ako otec sa snazi,je skvelym otcom, nelutujem, ze som s nim otehotnela, synovi nic nechyba. Moje dieta je mi vsetkym, konecne som stastna, len som chcela plnohodnotnu rodinu.
Problem je moj ex, ktory sa mi zacal ozyvat, ako som mala mat dietatko s nim, ako ma miluje, ako mu chybam. Ako sa chce o nas starat, aky bol blbec. Lenze od nasho rozchodu presli skrori styri roky. Nehovorim, ze mi niekedy nechyba ale za 12 rokov mi nedal nic z toho po com som tuzila, co je uplne normalne pri dlhsom vztahu. Sem tam nas “nenapadne” stretne alebo mi zasle kyticu a malemu auticko. Vypisuje mi smsky, ako pochopil o com je zivot a podobne blbosti, ktorym ja teda osobne neverim.
Nemam velmi chut sa vracat do vztahu s ex, len ma zaujima, co tym vlastne sleduje? Ja do tych muzskych hlav nevidim, nerozumiem im. Vdaka

Strana
z2
madeincssr
18. jún 2025

@macatt mozno ze chlapi to maju s konickami inak ako damy. Su pre nich dolezitym faktorom stastneho zivota (lebo su tak trochu vecne deti). Myslis/myslite, ze ubudanie konickov partnera povedie k dlhodobo stastnemu partnerstvu/manzelstvu?

macatt
18. jún 2025
@madeincssr

@macatt mozno ze chlapi to maju s konickami inak ako damy. Su pre nich dolezitym faktorom stastneho zivota (lebo su tak trochu vecne deti). Myslis/myslite, ze ubudanie konickov partnera povedie k dlhodobo stastnemu partnerstvu/manzelstvu?

@madeincssr áno, určite.. mne sa takýto vzťah páčil a vyhovoval, nebola nuda a boli sme obaja spokojní, neliezli sme si vobec na nervy za tie roky..
Preto ma to prekvapilo, že chcel zrazu niečo meniť, aj keď z jeho strany bolo jasné, že nič meniť nebude..

macatt
18. jún 2025
@madeincssr

@madeincssr každý deň a každá noc čo sme spolu strávili bola vytúžená a naplánovaná, lebo popri jeho koníčkoch a mojich povinnostiach to bola makačka skĺbiť..
A proste by sme to lepšie neskĺbili nikdy, lebo tých koníčkov má naozaj veľa, tak čo chcel teda meniť a posúvať nechápem..

berta100
18. jún 2025
@macatt

@madeincssr každý deň a každá noc čo sme spolu strávili bola vytúžená a naplánovaná, lebo popri jeho koníčkoch a mojich povinnostiach to bola makačka skĺbiť..
A proste by sme to lepšie neskĺbili nikdy, lebo tých koníčkov má naozaj veľa, tak čo chcel teda meniť a posúvať nechápem..

@macatt A mozno ma inu vo vyhlade a tym, ze vedel, ze nebudes mat zaujem vztah posunut, bude mat dovod na ukoncenie.Nie preto, ze nemas zaujem o spolocne byvanie ale ze sa nejaka nova okolo neho kruti.Roky mu to vyhovovalo, tak ste isli do vztahu a zrazu taka zmena😀Kolko mate rokov?

macatt
18. jún 2025
@berta100

@macatt A mozno ma inu vo vyhlade a tym, ze vedel, ze nebudes mat zaujem vztah posunut, bude mat dovod na ukoncenie.Nie preto, ze nemas zaujem o spolocne byvanie ale ze sa nejaka nova okolo neho kruti.Roky mu to vyhovovalo, tak ste isli do vztahu a zrazu taka zmena😀Kolko mate rokov?

@berta100 áno, ja som to tiež tak pochopila, že má asi niečo iné vo výhľade…
Tak som uvoľnila cestu…
Možno mu to s tou inou nevyšlo a teraz sa chce vrátiť naspäť..
Tak či tak veľa som si uvedomila, hodil ma cez palubu bez mihnutia oka.. a už je zbytočné to rozoberať..

ema22270
18. jún 2025

Ty mas teraz dieta a nie s nim. Aj keby ste zacali znovu spolu chodit, moze Vas kedykolvek opustit, lebo vsak nic ho k tebe neviaze. Ale dietatu, aj tebe to moze znovu ulbizit. Je to ale na tebe, ako to citis, mozno to mysli naozaj uprimne a mozno lutuje.. a celkovo asi mu trosku uz aj usiel vlak a zostal sam.

martinadomianova
18. jún 2025

Bohvie čo tým sleduje. Mne sa to tiež stalo. Zablokovala som, kde sa dalo a mám svätý pokoj.

autor
18. jún 2025

Ja teda nerozmyslam nad vztahom s nim, zabila som 12 rokov a dalsie nechcem. Len ma zaujimal pohlad, co tym sleduje. Kedze mne je dobre aj takto so synom, samej. Cas ukaze, ci si niekoho najdem/ ale do tohto vztahu by som uz nerada vpadla. Druhe sance za mna nie…🤔

autor
18. jún 2025
@madeincssr

A neklapalo vam aj nieco (vela) ine, ci len sa to nikam neposuvalo? Mozno ta naozaj miloval (miluje), a ty? Ale mozno len spomienkovy optimizmus, zvyk... Do muzskych hlav vidiet nemusis, ale do svojej a ex mozes nazriet len ty, ak chces (a ex tiez chce).

@madeincssr neklapalo to v najdolezitejsich temach, buducnost, manzelstvo, deti. Oci mi chcel zalepit dovolenkami, vyletmi, darmi.
Ku koncu vztahu sme sa uz ani nerozpravali, nevideli tyzdne, casto som si pripadala ako partnerka s vyhodami. Len sme sa hadali, mali na vsetko opacny nazor. kym ja som tuzila po rodine on riesil len seba a karieru. Byvat so mnou nechcel lebo by to mal daleko do prace, k nemu som sa nastahovat “nemohla” lebo ma maly byt. Vzdy si nieco nasiel. Uplna strata casu s niekym, kto so mnou do buducna neratal

autor
18. jún 2025

A napisala som mu dnes, v skratke.
Ze ja som s auz posunula niekam inam a nechcem uz riesit minulost, ani sa vracat k uzavretym veciam, ze z mojej strany k nemu uz nic nepocitujem. Na co mi odpisal litanie o tom, ako by to bolo vsetko uplne inak, ako by nam dal vsetko na svete, ze pri inych nikdy nezazil co so mnou… blablabla tak ho asi bloknem🙄🙄

berta100
19. jún 2025
@macatt

@berta100 áno, ja som to tiež tak pochopila, že má asi niečo iné vo výhľade…
Tak som uvoľnila cestu…
Možno mu to s tou inou nevyšlo a teraz sa chce vrátiť naspäť..
Tak či tak veľa som si uvedomila, hodil ma cez palubu bez mihnutia oka.. a už je zbytočné to rozoberať..

@macatt No vyzera to tak, manipulacia a plan B.
13 rokov je dlha doba ale keď ma byt nieco nefukcne radšej to ukoncit a byt sam.Lebo nedobra psychika sa casto podpise aj na fyzickom zdravi a za to ziaden chlap nestojí.A ked ma prist niekto do cesty, urcite pride.Drzim palce

yoginka231
19. jún 2025

Lebo si nevie najst nikoho 🙂 Tak už aj ty si mu dobra.

berta100
19. jún 2025

Anonym
Typicke chlapske blaboly ked nic lepsie nieje nablizku, tak si spomenul na teba🙂

autor
19. jún 2025
@berta100

Anonym
Typicke chlapske blaboly ked nic lepsie nieje nablizku, tak si spomenul na teba🙂

@berta100 tiez si myslim. To by som radsej dala sancu otcovi mojho syna nez jemu.

bambulka224
23. jún 2025

Myslím si, že po 4 rokoch sa už otrepal, možno si len chce niečo dokázať.
Veď kamoši byť môžete....

Strana
z2