icon

Prečo si ma partneri nevážia?

ibaja29
7. apr 2024

Uz ani sama neviem, ci mam stastie na zlych partnerov, alebo je chyba vo mne, alebo sa v muzoch nevyznam. Vzdy som sa vo vztahu snazila byt dobrou a milujucou partnerkou, ale pritom nestratit samu seba, svoje zaujmy atd. Doma sa snazim vytvarat pohodove a prijemne prostredie, rada varim, peciem, proste staran sa o domov. No neprehanam to zas, staram sa aj o seba, mam zaujmy, cvicim, sportujem, nezanedbavam sa, netocim sa len okolo partnera, ale chcem aby sme mali doma taku pohodu. No mam pocit, ze to nestaci. Pokial sa snazim doma aj navarim, mam pocit, ze kazdy ma po case zacal brat ako samozrejmosrlt. Ze to vzdy spravim. Ale ja to robim rada a s laskou. Nevyvolavam hadky pre hluposti. Nemam problem ist niekam aj sama bez partnera, no s tym bol tiez casto problem. A celkovo mam pocit, ze si ma ziadny partner, ani terajsi, az tak nevazi.

Strana
z2
ibaja29
autor
7. apr 2024

@barbora0308 dakujem za radu, tu knihu si urcitr precitam ☺️ ano tak kazdy musi aj na sebe popracovat..no pokial mam stale hladat chybu v sebe, pracovat na tom a druha strana v sebe chybu vidiet nebude, tak je to asi zbytocne

lonely66
Odpoveď bola odstránená
babydesire
7. apr 2024

@ibaja29 no mozno sa az moc snazis , mozno si mu to nepovedala a nevie ze potrebujes prajavy lasky,ucty atd..ja ked nieco chcem poviem to, ked mi nieco chyba, poviem to, ked ma nieco trapi poviem to

ibaja29
autor
8. apr 2024

@babydesire odkomunikovat som sa to snazila, ale aj tam bude asi problem v komunikacii samotnej aj s terajsim partnerom. A mam stale pocit, ze co poviem ja je vela krat prepocute a podstatne je hlavne to, co rozprava on. Ak nahodou odpoviem kratko ale pritom ho pocuvam, no nemam co na to viac povedat, tak sa hneva. Ze ma pocit, ze sa bavi sam so sebou. No casto sa stane, ze ja zacnem nieco hovorit a on na to iba uhm alebo je ticho, alebo zmeni temu. Akoby ho vobec nezaujimalo, co hovorim. A ked mi on hovori nieco uz asi 3ti krat a poznam to uz cele a nerozvijam komunikaciu dalej, tak to je pre neho katastrofa. Mam cim dalej viac pocit, ze aj tento partner nebude pre mna vhodny, ze je zamerany hlavne sam na seba, co na zaciatku vobec tak nebolo. Prejavoval strasny zaujem o mna a teraz to uz opadlo proste

xnatalkax
8. apr 2024

@ibaja29 je to sebec a egoista. A co sa ti na nom paci to vies povedat?

ibaja29
autor
8. apr 2024

@xnatalkax tak na zaciatku bol fakt pozorny zaujimal sa aj mi pomohol sam od seba, ked som nieco potrebovala, napriklad niekam odviezt a tak. Teraz to uz robi pomenej akoby. Je sikovny zodpovedny vobec nepije napriklad co mi prislo super, lebo byvali si aj ked sem tam ale radi dali a vadilo mi to. Kedze otec je alkoholik..prisiel mi proste ako super chlap do zivota konecne, no teraz si zacinam viac vsimat nejake veci, ze mozno to bola len pretvarka aby ma namotal

xnatalkax
8. apr 2024

@ibaja29 no to vies ako je ked vtacka lapaju pekne mu spievaju. Nepije alkohol a este co? Ine prednosti cim ta zaujal?

ibaja29
autor
8. apr 2024

@xnatalkax no asi to tak bude. On bol dost dlho sam a myslela som len, ze mal smolu na zeny, ale asi bude problem inde. Rozumeli sme si, rovnake nazory na vela veci, citila som sa pri nom super celkovo, ale akoby to vsetko uz opadlo

xnatalkax
8. apr 2024

@ibaja29 a on sa zaujima o teba? Ze ako sa citis, co ta trapi alebo tak?

ibaja29
autor
8. apr 2024

@xnatalkax niekedy ano inokedy zas nie, zalezi to aj od toho, kolko ma toho v praci..

xnatalkax
8. apr 2024

@ibaja29 ale asi ty viac o neho nez naopak nie?

ibaja29
autor
8. apr 2024

@xnatalkax je to tak veru

tamtamka26
9. apr 2024

@ibaja29 koľko má rokov? mám doma niečo podobné... zo začiatku to bolo pre mňa nepochopiteľné, často som cítila nezáujem, nevedel sa prejaviť voči mne atď. občas som s tým už chcela praštiť. nie je to ani teraz ideálne, občas má taký deň, že si viac "hľadí svoje", ale tak ja som už drzá a poviem mu: ani ťa nezaujíma, aký som mala ja deň? neboj, ako sa zahanbí... 😉 občas ich treba dostať do úzkych a tiež im treba nastavovať zrkadlo - robiť a správať sa tak, ako oni. a keď sa na to ozve?? povieš, že sa správaš tak ako on.... aj s tým hladením prestaň. nech ťa nemá ako na podnose. ja viem, že máš možno absťák, ale skús vydržať. zbadá, že niečo sa deje, že by sa mal posnažiť aj on. skús to takto. inak, môj otec bol tiež alkoholik. asi podvedome si vyberáme také tie divné (neviem to presne charakterizovať) typy, už som si to všimla na sebe...

xnatalkax
9. apr 2024

@tamtamka26 lenze takyto si neuvedomia ze to robia aj oni ked im nastavis zrkadlo.. tiez hovorim z vlastnej skusenosti. Ale ano treba sa takto ohradit, len to dlhodobo je vycerpavajuce. Ked nedostavas to co aj ty davas…

tamtamka26
9. apr 2024

@xnatalkax no veď, ak sa ohradi, povie mu, ze správam sa presne tak ako ty... Im to ťažko dochádza, lebo sak ego, dlha samota (môj rovnako) atď, ale ak ju naozaj chce, "podda sa"... Len to chce množstvo trpezlivosti.

xnatalkax
9. apr 2024

@tamtamka26 mozem ti napisat?

macatt
9. apr 2024

No chlap sa v takomto vzťahu necíti dôležitý… preto sa snaží rozprávať o sebe…cíti sa ako piate koleso u voza, ničím ti nepomáha, nepriloží ruku k dielu a z toho je frustrovaný a ani večer sa mu do ničoho nechce.. unudený, nepodstatný.. treba sa mu dostať do hlavy, zapriahnuť ho, robte veci spolu, spolu si urobte večeru, napečte koláč, ukáž mu čím ti urobí radosť, napr nech ti kúpi zmrzlinu, keď priloží ruku k dielu tak ho pochváľ, večer popros o masáž… musí mať pocit, že ho potrebuješ a že je nenahraditeľný🫶

tamtamka26
9. apr 2024

@xnatalkax jasne

ibaja29
autor
10. apr 2024

@tamtamka26 ma 34 no zarazilo ma co mi predvcerom povedal na to, ked som s nim chcela o tom rozpravat. Ze on to berie tak, ze ked sme spolu, tak ze sa mi vlastne venuje, travime spolu cas, ze nebezi za kamaratmi ani do krcmy. Takze logika dnesnych chlapov je asi taka, ze zena ma byt vlastne vdacna za to, ze chlap s nou po praci travi cas. Lebo iba ja som chcela vztah a vlastne neviem co tym chcel povedat. Ze mam byt asi fakt vdacna, ze je so mnou. Tak tymto ma dorazil..

tamtamka26
10. apr 2024

@ibaja29 no hej, oni si myslia, že robia pre nás neviem čo.... mala si mu povedať, že veď kľudne zajtra choď do tej krčmy, ja si urobím vlastný program. nech vie, že sa z neho nepokakáš a nie si odkázaná len na jeho spoločnosť.... daj mu trochu pocítiť, že ti je možno ľahostajný, nech sa má na pozore...

tamtamka26
10. apr 2024

@ibaja29 ja keď som môjmu niečo vytkla, čo sa mi nepáčilo, povedal mi, že on môže aj odísť. a ja že veď ja ťa nedržím! myslíš si, že niekam šiel?? to je proste taký psík, čo len šteká a nehryzie...😉

ibaja29
autor
10. apr 2024

@tamtamka26 no mali by sme byt vdacne, ze ten ich vzacny cas obetuju pr nas asi no nie? Vsak uz to tak robim, idem sama kam chcem kedy chcem a samozrejme, uz sa mu to akosi nepozdava. Ani tak ani tak

tamtamka26
10. apr 2024

@ibaja29 musíš byť proste trochu tvrdšia... neskáč len ty okolo neho, nechaj sa obslúžiť aj ty. alebo mu v sobotu ráno povedz - urobíš raňajky? ty ich vieš také výborné... alebo dala by som si tú výbornú polievku/omáčku/kávu, ktorú vieš len ty urobiť....

ibaja29
autor
10. apr 2024

@tamtamka26 skusit to mozem no som zvedava aka bude odozva

babydesire
26. apr 2024

@ibaja29 ono to opadne vzdy, pri kazdom, nemozes chciet aby bolo vsetko tak ako na zaciatku,,vztah sa vyvija meni,,treba sa tomu prisposobit,vztah udrzovat a utuzovat,,je ti obcas narocne ale ak je tam vzajomna laska, sudrznost,pochopenie a dovera..je to laska aj ked obcas mas pocit ze je to spatne..nehladaj dokonalost,tu nenajdes..vela stastia

Strana
z2