Prečo si niektoré ženy nerozumejú s inými ženami?
Mam pocit, ze existuju, zeny, ktore maju malo alebo ziadne kamosky a ine zeny ich moc nemusia. Mozno aj vy niekoho takeho poznate. Preco je to tak? Ak poznate take zeny, co mali/maju spolocne? Preco ich ine zeny nemaju rady?
Ide o to, ze aj ja bohuzial patrim do tej skupiny. Aj v puberte som mala malo kamosiek a teraz, ked uz mam 35+, je to tiez tak. Uz som sa dostala aj do bodu, ze uz len ked vidim zenu a mam sa s nou rozpravat, tak som nervozna a cela nesvoja. Ja zavidim, ked vidim skupiny kamosiek ako chodia spolu na kavu, do kina a tak...
Riesim to, lebo ja mam aj deti a potrebujem mat dobre vztahy s inymi matkami v skole/v skolke, lebo inak mi vrlakrat uju hodnotnotne informacie alebo moje deti nie su pozvane na detske oslavy, lebo ja si nerozumiem s ich mamami 😐
Prosim nedavajte mi rady, ze ved pozvi ich ty a sprav oslavu ty - to som uz vsetko skusala. Vsetko casom stroskotalo a nic z toho. Mna toto snazenie sa uz fakt nebavi...
@anonym_autor 80% zien je prepnutych, ktore by som za kamosky nechcela. Ja sa kamaratim len s tymi normalnymi. Neviem ti povedat, v com je tvoj konkretny problem, ja som tento pocit nikdy nemala, vzdy som mala dobre kamaratky, nie vela, ale par ich vzdy bolo a stacili mi.
Aj ja som taká, ale narozdiel od teba mi to neprekáža. Mnohé ženy sú strašne ufnukane, namyslene, nedá sa s nimi nijak hlbšie porozprávať. Ja zas neznášam klebety a prázdne small tallky o ničom. Poviem na rovinu, čo si myslím a milujem sarkazmus.
Nikdy som nemala nejaké moc dobre kamarátsky,matky zo školy absolutne nie ,tam nebol žiadny kontakt a teraz už nemám žiadneho kamaráta
Je ti to treba snažiť sa o kontakt s niekym s kým to aj tak nemá význam?
@anonym_autor Na takych zenach nemam rada, ze vsetko je problem. Suseda, jedlo, vylet, praca, muz...vsetko.
Obed? Ja toto nelubim.
Leto? Horuco.
Praca? Za take peniaze robit nebudem.
Vzdy je s niecim problem. Jednoducho sa mi nechce opatrne naslapovat v kazdej druhej teme.
Tak ti poviem že pri pohľade na tie mamičky v škole som aj rada že s nimi nemám žiaden bližší vzťah. 😀 Mne stačí moja rodina pohoda a pokoj nepotrebujem chovať hadov v mojej blízkosti. Všetko si to aj tak intriguje za chrbtom a potom sa usmievajú jedna druhej do tváre. To je realita dnešných dospelých žien bohužiaľ. Ak mám kamošky tak tie z detstva toto ostatné naozaj nestojí za reč.
ja mám málo kamošiek ale nie preto že by ma nemali iné ženy rady…
takže neviem aký problém by to mohol byť, prečo ťa nemajú rady. ale napíšem ti aké ženy nemám rada ja - buď ufňukané za všetko alebo také s tou tvrdou povahou ako buldozer…
ja som do voza aj do koča a také ženy mám aj rada…
a hej, sliepky tiež nemám rada 😏
tie 3 typy žien…
@anonym_autor ja ti poviem moj nazor. Tiez som taka ako ty. Mam ozaj len zopar kamaratok. Nikdy som okolo seba nemala vela bab, lebo som introvert, neviem len tak oslovit cudzich ludi. Ked uz niekto oslovi mna pokecam bez problemov ale prva nie. A aj co som mala byvale kamosky postupne to skoncilo najmä pocas materskej, takmer vsetky sa na mna vykaslali. Ked mali oni deti, sme normalne komunikovali, ked uz aj ja tak konecna. A dalsia vec, ja som si tiez vzdy viac rozumela s muzmi, som sarkasticka, obcas si aj ponadavam, ale hlavne sa nebojim riesit a vykomunikovat si problem. A toto bol u mna kamen urazu. S viacerymi kamoskami ked bol nejaky problem oni sa to vzdy snazili zamiect pod koberec aj ked ja som sa snazila si to vydiskutovat. A casom sa cele kamaratsvo nejak stratilo lebo to medzi nami kvasilo a kazda mala svoju pravdu. Vzdy som sa musela kazdemu ozyvat prva ja a ked som sa ja neozvala odvtedy sme sa nevideli. A tak som si povedala, ze taketo ,,kamaratky” nepotrebujem. Dlho mi trvalo zmierit sa s tym, mrzi ma to stale. Snad najdem po materskej nejake nove kamosky v praci napriklad. Drzim palce aj tebe🙂 Mam susedu, co tvori na instagrame dojem, ze ma milion kamosiek, ale v realite nema ani jednu🫣🫤Naco to je dobre. Nikdy nevies ako to maju iní.
V detstve a v puberte som nemala moc kamarátok. V dospelosti som sa spýtala tých svojich pár, že v čom by mohol byť problém. Nuž, ževraj som príliš priama a občas poviem niečo síce pravdivé a úprimné ale v nie vhodnej chvíli. Takže mi ostali len tie, čo to vedia akceptovať a dokonca si túto vlastnosť vážiť, lebo vždy keď potrebujú naozaj úprimný názor, prídu za mnou. Za mňa je ešte moja druhá vlastnosť, čo môže ľuďom vadiť, že mi je u prdele, kto si čo myslí, takže si užívam niekedy momenty naplno.
A preco musis mat silou mocou kamosky a este sa vtierat matkam deti.
My robievame oslavy cisto doma s rodinou,dcera chodi kade take ku spoluziackam na oslavu a s mamami sa len pozdravim,alebo prehodime par slov.Malu doveziem,aj odveziem.
Alebo mi zavola otecko spoluziacky,ci sa mala moze ist k nim hrat,malu zase zoberie aj dovezie.
jezis tato "nova" moda robit detom a ich spoluziakom ( nebodaj aj rodicom) oslavy. Nuz kto raz naskoci na tuto vlnu bude to mat kazdym rokom tazsie s oslavami. Nespadni aj ty do toho a oslavujte v rodinnom kruhu a basta. Absolutne neprikladam ziadnu dolezitost oslavam deti, ci sa tam moje deti zucastnia ci nie. A dve z troch uz mam 11 rocne a tie som presvedcila, ze oslava moze byt aj navsteva mcdonalda napr a ani deti uz netuzia sa zucastnovat. Ale kvoli tomu chciet udrziavat kontakt s inymi matkami, ani nahodou! 🙂
To ja nemam rada tie zeny, ktore uz a priori odsudzuju a zhadzuju ine zeny. Existuje vela priamych zien, vela zien, ktore nebavia ohovaracky ani typicky zenske temy, len treba hladat tych spravnych ludi a filtrovat. Len to si vyzaduje vynalozit nejake usilie.
Kamosky mam, lebo na tych kamaratskych vztahoch pracujem. Tak ako na rodinnych ci partnerskych. Obcas som zhovievava ja, obcas su ony. Byt len sama pre seba je pohodlne, no nezdrave, podla mna. Je skvele, ked dokaze byt clovek aj sam so sebou, no tiez je dobre rozvijat aj vztahy mimo rodinu.
Ženskú kamošku mám jednu, aj to preto, lebo sa poznáme od malička, od škôlky. Už v detstve som viac vyhľadávala chalanov ako kamošov a ostalo mi to v puberte a v dospelosti. Mám rada mužskú energiu, ich pohľad na vec, na riešenia problémov. V 90% som obklopená mužmi, aj v práci, aj v súkromí. Mám dvoch najlepších priateľov.
@anonym_autor ja som si vždy lepšie rozumela s mužmi ako so ženami. Ja nedávam tie prázdne debaty ktoré vedú napríklad kolegyne v práci 😀 mi to príde také jak rozprávanie o ničom. Mala som aj kamošku ktorá mi často volala , mala už dávno po 30tke a riešila sprostosti ako pubertiačka že kolega sa na ňu pozeral alebo že s ňou asi flirtuje a začala mi analyzovať čo to môže znamenať a podobné SR*čky a pritom mala priateľa 😀 mňa také veci absolútne nezaujímajú, ja sa radšej rozprávam o niečom čo má zmysel, rada žartujem, mám rada sarkazmus a takú bezstarostnosť a preto si lepšie rozumiem s mužmi lebo neriešia SR*čky.
@anonym_autor ja som si vždy lepšie rozumela s mužmi ako so ženami. Ja nedávam tie prázdne debaty ktoré vedú napríklad kolegyne v práci 😀 mi to príde také jak rozprávanie o ničom. Mala som aj kamošku ktorá mi často volala , mala už dávno po 30tke a riešila sprostosti ako pubertiačka že kolega sa na ňu pozeral alebo že s ňou asi flirtuje a začala mi analyzovať čo to môže znamenať a podobné SR*čky a pritom mala priateľa 😀 mňa také veci absolútne nezaujímajú, ja sa radšej rozprávam o niečom čo má zmysel, rada žartujem, mám rada sarkazmus a takú bezstarostnosť a preto si lepšie rozumiem s mužmi lebo neriešia SR*čky.
som na tom podobne, asi ako väčšina tu. a podobne ako
@anonym_51d355 rozumiem si skôr s mužmi. som typ, ktorý veľa počúva, vníma, menej hovorí. bežné ženské reči typu, kde si kúpila tú sukňu, aké máš krásne topánky! atď. atď. mne absolútne nič nehovoria. a keďže, buďme úprimní, drvivá väčšina žien vedie reči takého typu + o ďalších témach, ktoré mne fakt nič nehovoria alebo ma nebavia, tak potom áno. mám možno 2 kamarátky, ale také, s ktorými si rozumiem a keď vedieme rozhovor, rozumieme si, máme podobné životy, témy na rozhovor, povahy... keďže pracujem v kolektíve, tak ak sa niekde bavia na mne nič nehovoriace témy, opýtajú sa ma niekedy, čo ja na to, slušne s úsmevom odpoviem: veď ma poznáte, mne toto nič nehovorí, nemám na to nejaký názor. a je vybavené. ony nemajú pocit, že ich ignorujem a ja sa zachovám tak, aby som ich neurazila. a dovolím si tvrdiť, že to nebude tým, že sa nemáme rady. jednoducho sme odlišní ľudia a vzájomne sa tolerujeme.
@anonym_autor Tiez mam ozajstnych kamosiek len 3 co su take,ze to tiahneme dlhe roky. Neubudlo zo mna. Idem na kvalitu kamaratstiev, nie na kvantitu. Naco ti bude vela kamosiek, ked to budu len take povrchne, aby sa nepovedalo a take len "lebo sa to patri"🙄? V praci sa chceli takto so mnou skamosit 2 kolegyne, aj som dala tomu sancu, no nastastie viem selektovat. Ked sme sli po praci na kavu alebo niekam len tak pokecat, tak aj jedna aj druha stale hovorili len o sebe a svojich problemoch, co teda som vypocula, nazory moje nepocuvali, nie za to,ze by boli zle, ale za to,ze potrebovalo neustale viest monolog, moje veci ich nezaujimali, lebo akonahle som aj nieco zacala o sebe, tak to prelinuli zas na svoje problemy asi po jednej dvoch mojich vetach...uz ma to vycerpavalo, boli ako take vyciciavacky energie. Ked som aj nieco povedala zo srandy, alebo som chcela nech nevidia vsetko tak negativne, tak to absolutne nebrali. Tak ja som nebrala ich a tak som to stopla. A zial takychto zien je vela. Tie 3 kamosky co mam je o inom, povieme si navzajom radosti aj starosti, vypocujeme sa navzajom, podporime sa ak je treba, ale vieme sa vela spolu zasmiat aj na hovadinach co je super, nie su take zadebnene len do seba a vieme si uzit ten cas, ked niekam aj ideme a hlavne smiechom, srandou, ale pokial treba aj sme si oporou, ak sa niektorej z nas nieco deje. Velmi selektujem ludi, ktorych si pustim blizsie a kamosky "na oko" len aby boli nepotrebujem. Raz mi moj krstny, kym este zil povedal, ze co sa ludi tyka chod na kvalitu, nie na kvantitu a odvtedy sa tym riadim, uz je tomu aj 13 rokov a dobre mi je tak. Zasmejem sa s kolegovcami v praci (tie 2 boli z predoslej prace), pokecame, ale nechavam to v praci. Ak aj skocime po praci na kavu a je sranda s tymito, ok beriem prezijem pekne chvile, ale tam to konci. Malokoho si vpustim do zivota. Vies potom su aj typy take, ze sa na teba nalepia a myslia si,ze zijes len pre nich-musis nonstop odpisovat, ist von ked oni chcu, mat vzdy cas ked chcu- a taketo typy k sebe nepustam, niesom nikoho opatrovatelka ani vyplnacka casu😄 Takze treba rozlisovat koho si pustis blizsie a ked ten clovek bude skutocne stat za to,lebo sa nebudes citit pri nom nervozne, ale uvolnene a bude to take spontanne obojstranne kamaratstvo, nezistne...tak taku osobku si drz🙂
Nemám kamarátky a ani nemám záujem sa so ženami kamarátiť. Nebaví ma počúvať ohováranie, vysmievanie, riešiť kto má čo oblečené, ktorá koľko kg pribrala, alebo kto s kým spáva atď. proste úplné sprostosti. A to rieší veľa mamičiek na ihriskách atď. ja radšej urobím animátorku deťom (aj cudzím) na ihrisku, vybláznim sa s nimi ako počúvať tie hlúpe reči. Skúsila som - nie ďakujem. A to sú matky spolužiakov a spolužiačok môjho dieťaťa, alebo susedky. Nemôžem povedať, že kamarátky, ale drvivá väčšina žien je takáto. Alebo sťažnosti na ich mužov 😂😂😂 no čo si si moja zlatá vybrala, to máš. Vlastne tu na MK máme živý príklad toho, aké somariny riešia ženy a vlastne ako sa ženy správajú ak niekto príde s nejakým problémom, že je tu výsmech, ponižovanie, šikana atď. a toto sa deje aj v reálnom živote a potom sa aj tieto ženy čudujú, keď niekto šikanuje ich detí, vysmieva sa im a pod. Veď to vidia denno denne doma, počujú a keď to môže dospelý človek, prečo by to nemohlo robiť aj dieťa? asi tak nejako. Ale mne ani kamošky nechýbajú, ja mám dosť kamošov, s ktorými je sranda, dobrý humor a neriešia blbosti.
Toto je taka „pick-me“ diskusia az to boli. Ano takmer vsetky zeny ohovaraju a intriguju a nemaju zmysel pre humor, len tie co ste sa tu stretli ste vynimky.
Tak ja neviem kde sa pohybujete, ale ja som teda brutal introvert a este aj zijem v zahranici, a mam okolo seba skvele zeny. Pracovite, spolahlive, vtipne, pomahame si ked nam zavru skolku, niektora z nas ochorie…a nie som nejak extra zenska, vyrastla som so 4mi bratmi, vzdy mi bol chalansky svet blizsi.
Ale asi je jednoduchsie povedat si „ony su chyba“, ako sa pozriet kriticky na seba.
PS: by ste kukali ako vedia ohovarat chlapi.
V podstate nemusím princeznicky/ufnukane,nesamostatne/, ale ani tzv hrdinky/vždy všetko zvládajú a zvládajú to lepšie ako ostatné ženy,tvrdia, že nikdy nezlyhali a rady dávajú rady,s obľubou kritizujú iné ženy podľa pravidla "ja som to zvládla, tak musíš aj ty a ak nie, tak si neschopná a lenivá,,/,a pritom majú okolo seba ľudí, ktorí robia veci miesto nich.Casto by bez pomoci iných boli na tom ešte horšie ako my nedokonalé ženy, ktoré občas niečo nestihnú, občas niečo nezvládnu.Snazim sa správať korektne aj k ženám, aké som opísala, ale nepotrebujem takéto kamarátky a ony asi tiež nepotrebujú takú kamošku,ako som ja😀,a tak kamošky, s rovnakou krvnou skupinou ako je moja, môžem porátať na prstoch jednej ruky...
@anonym_autor ja ťa chápem.. mne vadí akú sú niektoré zavistlivé, premeriavajú si ťa, ohovárajú.. ja som ten typ ži a nechaj žiť a je mi jedno kto čo robí.. tiež nemám rada ženy, ktoré idú cez mrtvoly, nemajú chrbtovú kosť, idú ti po mužovi a podobne.. stalo sa mi to..
Ahoj, ja to mám rovnako. Nikdy som si nevedela nájsť ani len naj kamošku. Vždy som bola introvert a len som sa kde tu priplietla do skupinky báb v škole, ale nikto mi nebol blízky. Mám 2 sestry, to mi vždy vykompenzovalo chýbajúce kamošky. Aj teraz s nimi mám super vzťah a sakra úprimné rozhovory aj názory , feedbacky na všetko bez prikrášlovania 😁 A pred časom sa mi ozvala spolužiačka zo strednej, tak sa stretávame častejšie, ale to nie je úplne to, čo by som nazvala blízkou kamoškou. Máme trošku odlišné životy. Ona single, veľa času, ja vydatá 2 deti, ťažko to skĺbiť. Skôr mi chýba taká tá úprimná kamoška s deťmi, možno spoločnými záujmami . Bohužiaľ tu kde bývam, nepoznám iné ženy, pri prechádzkach s deťmi sa nepodarilo nejako naraziť na moju krvnú skupinu. Možno keď začne škôlka, škola.
Toto je taka „pick-me“ diskusia az to boli. Ano takmer vsetky zeny ohovaraju a intriguju a nemaju zmysel pre humor, len tie co ste sa tu stretli ste vynimky.
Tak ja neviem kde sa pohybujete, ale ja som teda brutal introvert a este aj zijem v zahranici, a mam okolo seba skvele zeny. Pracovite, spolahlive, vtipne, pomahame si ked nam zavru skolku, niektora z nas ochorie…a nie som nejak extra zenska, vyrastla som so 4mi bratmi, vzdy mi bol chalansky svet blizsi.
Ale asi je jednoduchsie povedat si „ony su chyba“, ako sa pozriet kriticky na seba.
@anonym_4cff62 ano. Ja mam tiez okolo seba uzasne zeny, celkovo ludi. Som 55+, ale som v kontakte s ludmi so ZS, gympel sa stretavame kazdy rok a to lietam z opacneho konca krajiny, mam odtial najkamosku celozivotnu, stale si hovorime "lubim ta" a myslime to vazne, za zivot som nazbierala tiez par hlbokych priatelstiev, su to rozlicne bubliny, ale navzajom sa poznaju, chodim na damske jazdy aj mimo SK, nieco som pozbierala v pracach.
Zle, negativne, ufrfkane som nevpustila dnu. A to vedieme hlboke rozhovory az po detail fondov v 2.,3. pilieri a investicnych platformach, sharujeme eknihy a mame oblubenych detektivov ❤️, serialy a hrdinov, dokonca sharujeme skrine, ak nuektora potrebuje oblecenie na speci prilezitost.
Zeny v mojom blizkom kruhu su pre mna dolezite a som stastna, ze sa mame ❤️.
@anonym_autor nemala som žiadne kontakty s matkami, kým bol syn v škôlke, teraz ide do 4.triedy a mám tel.cislo jedinej mamy - matky spolužiaka, ale nie preto, že som s ňou kamarátka, ale občas kvôli deťom sa potrebujeme niečo dohodnúť.
To som presne ja! 😀 celý život som mala tak 1 alebo 2 kamošky, aj teraz na materskej mám jednu jedinú…pritom frajerov som mala vždy kopu, bili sa o mňa 😅 neviem to pomenovať, možno je tam nejaké to superenie s inými ženami aj keď podvedome…
@anonym_4cff62 brala by som že som “pick-me” ak by som sa takto prezentovala pred mužmi… ale ja sa tak pred mužmi neprezentujem… mne sú cudzí ukradnutí, či muži či ženy 😏 len muži s ktorými sa stretávam v živote to menej riešia ako ženy…
Popravde nájsť normálnu ženu, je celkom umenie, proste nie každý každému sadne, mne vadí, keď je niekto múdry ako rádio, alebo len on vie najlepšie, alebo aj debilné názory na politiku a podobne, aj neočkujúce mamičky a inak prepnuté s tymi tiež nemám o čom rečniť, čiže nájsť si kamošku s ktorou si budeš rozumieť je zázrak
To som presne ja! 😀 celý život som mala tak 1 alebo 2 kamošky, aj teraz na materskej mám jednu jedinú…pritom frajerov som mala vždy kopu, bili sa o mňa 😅 neviem to pomenovať, možno je tam nejaké to superenie s inými ženami aj keď podvedome…
@anonym_560da5
Haha, ano, aj ja to tak mam s tymi frajermi - akoze nemozem povedat, ze by sa o mna bili, ale mala som viacero frajerov, vzdy som si ich lahko nasla. Teraz som uz vydata, ale aj doteraz je to tak, ze s muzmi sa mi lahsie rozprava, je to cele take prirodzenejsie a nepripadam si pritom ako debil...
Ano, tiez je to enjako tak, ze ja s rymi zenami vo vnutri asi superim, ale co ja viem... nechcem s nimi superit, netusim preco to tak je
@anonym_4cff62 Toto je inak velka pravda, najvacsi ohovarac a klebetnik akeho poznam je moj kolega. Muz robi na stavbe a tiez hovori ze tam sa riesi len futbal, hokej a ktoreho zena s kym zahyba alebo kto dlzi peniaze 😀

Ja si myslim ze vo svojej podstate musis tusit alebo vediet, co na Tebe inym zenam "prekaza" alebo pride nesympaticke.
Ja som napr prudko vyhranena voci zenskym kolektivom (jednu pracu som odmietla vyslovene kvoli tomu), ja nedavam tie blaboly, ohovaracky, debaty o absolutne nicom, v niektorych ohladoch si viac s chlapmi rozumiem a vzdy to tak bolo... ale napriek tomu mam normalne aj velmi dobre kamosky medzi zenami.
Osobne si ale myslim, ze ak je clovek niekomu nesympaticky a ak ma aspon trochu sebareflexie, musi tusit/vediet "v com je problem". Tusis aj Ty? Preco to moze byt tak? Nehovor ze "netusis", este ked hovoris ze zavidis take vztahy a kamaratstva a mas s tym problem stale a vsade. Niekde to musi skripat aj na Tvojej strane - a tam by som zacala, ci to viem nejako ovplyvnit.