Prečo sú niektorí muži finančne šetrní vo vzťahoch?
Držgloš môže byť hocikto aj žena, ale špeciálne by ma zaujímalo toto správanie na chlapoch, lebo ľahšie nájsť chlapa držgľoša ako ženu, aj keď aj to sa stáva ale menej.
Takí čo hľadajú ako by na partnerke ušetrili, nepozvú nikde, nekúpia ani kvietok, na všetkom šetria. Kupujú lacné dary, dovolenka nehrozí, účet by delili najradšej pol na pol. Bolí ich každé minuté euro na partnerku. Niekedy šetria aj na sebe no sú takí že hlavne tej partnerke nedoprajú, na seba problém míňať nemajú.
Pritom v peniazoch že by boli nejak extra chudobný problém práve nie je.
Rozmýšľala som odkiaľ takéto správanie pramení?
Niektorí chlapi boli zneužívaný možno finančne nejakou ženou ktorá ich chcela len na peniaze, tak majú strach že sa to bude opakovať. Ale čo v ostatných prípadoch? Je v tom napríklad nejaký psychiatrický problém? Môže to byť spôsobené zlou výchovou že ten chlap pochádza z nejakej toxickej rodiny a nebol slušne vychovaný?
Čo myslíte?
Toto je o povahe, niektori vyrastli v takych rodinach, tak aj to vela robi... teta presne takto penizky penizky vsetko vidi cez penizky a bratranec je rovnaky, ma 42 - ma dobry job, vlastne byvanie, pekne auto, sportovec... ale vsetko je JEHO, setri, kde sa da, dopraje len sebe... ja sa tym babam nedivim, ze proste s takym niecim sa neda pracovat a planovat ist na matersku a zakladat rodinu, ked on vidi len MOJE a nie NASE a kupit nieco zene je "plytvanie"...
Môže to byť v prvom rade dohodou medzi partnermi lepšie povedané to by malo byť poznám viacero žien, ktoré by drahé dary neprijali jednoducho nepotrebujú muža aby ich živil alebo rozmaznával, žijú spôsobom ja mám svoje ty máš svoje. Čudovala by si sa koľkí ľudia ani neslávia sviatky (narodeniny, meniny, výročie...) alebo len formálne jeden kvietok a to im obom stačí. V iných prípadoch výchovou a naučenými vzorcami správania z domova a prostredia v ktorom vyrastali. Veľmi veľa zrobí aj povaha, minulosť a životné skúsenosti (napr jedna žena to neocenila, tak to považuje za zbytočné aj pri inej) a to sa potom odrazí aj na správaní človeka a naozaj nemusí mať žiadnu psychiatrickú diagnózu ani inú poruchu.
podľa mňa to má človek v sebe, jednoznačne povaha ..
Preco zeny chcu zlych muzov a dobrych nie? Tieto otazky si mozeme hovorit neustale. Na zenach nesetrim. Kytica ked je vhodna tak je,nie nasilu, darcek casom tiez a vobec nie lacny ale nie ked sa pozname tyzden. Vecera v slusnej restauracii je uplna samozrejmost slusne spravanie bez ziarlicostnych scen bez otravovania denne pisanim ahojky co robkas? I tak je to malo. Potom pride debil a ako potom povie potrebovala som iba ..... (Neslusne slovo) Naco stracas cas s lakomcom ? Poloz si otazku takto. Druhy by ti dal co by ti na ociach videl ale nie je to ten zly chlapec.
Ja poznam jedneho takeho experta, ale u neho je uplne zjavne, ze si toto priniesol z detstva. Rodicia mali male prijmy, vela deti, ledva bolo na jedlo a strechu nad hlavou. Takze teraz v dospelosti je ten clovek extremne sporovlivy a skoro vsetko okrem zakladnych potrieb je pre neho zbytocnost. V tomto pripade setri dotycny hlavne na sebe - detom kupi topanky, ale on sam chodi jak somrak, kym sa mu nerozpadnu. Na jedle nesetri, ale novy gauc, dovolenka a pod su zbytocnosti. Ist do aquaparku, len to NIE, tam sa plati vstupne, naco ked nedaleko je jazero, kde sa da kupat zadarmo a doniest lepak z domu. Hlavne, nech su peniaze na ucte, lebo co ked... Ako chlap nie je zly clovek, evidentne si nedostatok v detstve nesie ako traumu dodnes. Jeho zena to s nim uz 10 rokov taha a spracovava ho postupne, ale ja neviem ci by mi toto stalo za to.
Ze je to drzgros, nie drzglos 😁
@anonym_f1955a Dokonca "držgľoš", ľ 😄😄
Ved ho vymen ak potrebujes drahe dary a platit ucty v restike 🤷♀️ Ja si myslim, ze ti muzi preto aj nieco maju, ze neminaju na vselico mozne. Mozno setri na byt, kde budete potom spolu byvat.
neviem, prečo ľudia píšu slová, ktoré písať nevedia, ale k otázke: beriem to tak, že v dnešnej dobe má každý svoje výdavky a problémy a tiež možno "popáleniny" z predchádzajúcich vzťahov, kde sa poučili...
podla mna je velmi tenka ciara medzi drzgros a 'mam nejaky budget a toho sa chcem drzat, pretoze setrim a investujem, aby som sa mal v buducnosti lepsie'. A kazdy ma tu ciaru inde. Urcite by mi ako zene vadilo, keby mi frajer nekupil kvietok alebo cokoladu, alebo obcas pozval na veceru. Ale aby som od neho chcela aby cvakol celu dovolenku pre obidvoch, alebo mi kupoval len tak sperky, tak to zasa nie. Nevravim ze by ma to nepotesilo :D ale neocakavam to, ani si nemyslim ze je to nutne vo vztahu.
@bebba32 Mam deti, jedno az velmi setrne, druhe sype peniaze z vreca. Rodicia rovnaki, vychova rovnaka. Nedostatok nezazili, maju sa nadstandartne.
Zenam vadia skrblici, muzom zlatokopky.
Neviem, so žgrliakmi nemám dobrú skúsenosť. Je mi fuk, prečo to tak má, nie je to pre mňa chlap , s ktorým by som chcela prežiť život a založiť rodinu. Ja sama som bola extrém, že aj z mála som dala. Svoje úspory som dala kedysi frajerovi- lebo však treba pomôcť. Jasné, neostali sme spolu, tie peniaze som nikdy nevidela. Moja chyba. Ale už roky žijem vedľa človeka, čo sa ku mne od začiatku chová štedro, ako k princeznej, v živote ma nenechal zaplatiť účet, nebol problém, keď som bola na materskej, nebol problém, keď som bola bez práce a ani teraz mu neprekáža, že zarábam zlomok toho čo on. Nikdy nič nebolo moje a tvoje a ani mi nevykrikoval ohľadom peňazí nič. Toto je pre mňa chlap.
Ja v tom taký problém nevidim a hlavne je to individuálne, každý je iný
Nie každého chlapa bavi míňať na ženu co ona mu tiež nic nekúpi alebo kupi iba niečo pro forma
Alebo su takí čo radšej odkladaju na dôležitejšie veci ako pre neho ,, blbosti,,
Niekto neminie ani cent ma nikoho
Takže pramení to toho z toho, ze každý je iní🙂
Lebo preto, ze je vsetko nekrestansky drahe a zeny stoja chlapa nemalo penazi? Keby som muz a dnes mam ist s priemernym platom do vztahu, tak asi by ma porazilo. To sa zeny nezamyslate aj nad tym, kolko stoji taka vecera, auto, darceky, vylety? Ja tu stale pisem do podobnych tem, ze dovod je jedine ten, ze zijeme tam, kde zijeme a je tu velka chudoba v porovnani s tym ako sa tu clovek nadre a co za to dostane. A nebavim sa o naozaj bohatych ludoch, ti aj tak najviac sedia na peniazoch, bavim sa o povedzme strednej triede. Ked chlap zaplati hypo, auto, telefon apod a predrazene jedlo (na ktorom mame najvacsiu dphcku v eu) a chodi k holicovi plus nejake handry atd, preco by mal nejaku zenu dotovat? Preco? Je ine, ak na to ma, tak ok, nech pozyva, ale co ma robit taky, ktory nema a chce partnerku?
@bebba32 to je o pohlaví. Muži sú svojou podstatou ( od prírody) vo všeobecnosti hrubší, nastavený na seba. Žena je jemnejšia, citlivejšia, viac sa obetuje deťom, a celkovo vie sa viac obetovať, teda aj viac dávať na deti, rodinu, ponúknuť, darovať, nezištne. Chlap je sebec. Nič viac a nič menej. Chlap opustí rodinu častejšie ako žena. Chlapi páchajú trestnú činnosť asi 90 percent oproti ženám. Kým ženských väzníc máme jednu, dve. Tak mužských mame v každom krajskom meste skoro. Chlapovi je skor jedno, či druhých zraní, nemajú takú empatiu od prírody ako ženy. Aj muži, o ktorých sa matka vzorne starala a mali sa dobre sú lakomci, žene nedopraju, lebo myslia na seba, ako deti. Muži sú vlastne také deti a lakomosť a sebestrednosť patria k deststvu,🥹
Ono zase nevidim dovod aby dospelej zene niekto platil dovolenku. To preto ma byt drzgros?
Ono zase nevidim dovod aby dospelej zene niekto platil dovolenku. To preto ma byt drzgros?
@beata_k autorka nepíše o dovolenke, téma je o inom, ako o tom, že muž má platiť žene dovolenku🤦
Booože, to je zas hlbokomyseľná otázka. No tak lebo sú lakomci, je to povahová črta, ľudia sú proste rôzni
Doniesli si to z prostredia kde vyrastali, sú taká povaha. Po x neúspešných rande kde možno natrafili na ženu ktorá šla vyslovene po peniazoch, "nechcú investovať" zbytočne alebo preto že prišli na to že žene nestačí málo. Pozv na kávu, problém že je to len káva, pozve na večeru , zas problém že je to len obyčajná restika, dá kvietok , problém že je len kvietok a nie kytica, ktorou sa dá chváliť.
Dôvodov môže byť veľa.
Rovnako ako u žien, prečo niektorej stačí na prvé rande prechádzka v parku, alebo káva ktorú si dokáže zaplatiť aj sama a iná by o takého áno bicykel neoperela , lebo pre ňu je on drzgros a ona pre neho hneď zlatokopka
@bebba32 nerozlisujes dve rozdielne veci. Hodnota a cena. Ukazem ti to na aute. Zoberme si take BMW X5. Stoji cca 80tis. Pre niekoho je to bezpecne, pohodlne auto a stoji mu za to tych 80tis zaplatit. Pre niekoho je to iba dopravny prostriedok z bodu A do bodu B, na ktore moze v pohode pouzit Daciu za 20tis. Preco by mal teda platit 80tis? Tych 60tis radsej pouzije na nieco ine....
A rovnaky pohlad moze mat na veceru v restauracii, lebo sa na to pozera iba ako na jedlo a nema vyznam pre neho ist do nejakej vychytenej restauracie, kym ina osoba sa na to moze pozerat ako na zazitok a rada by si ho vychutnala
Takze z mojho pohladu je to iba porovnavanie ceny a hodnoty, ktoru za tu cenu dostanes. Cena je jednoznacna, dana cenovkou/uctom, ale hodnota je pre kazdu osobu ina. A niekto je za ten pomer ochotny zaplatit, druhy nie
@anonym_f1955a Tu zjavne došlo k zmiešaniu - držgroš a žgrloš.
Zas vieme, že ľudia sú nevzdelaní a nesčítaní a špeciálne tu na koníku je ich obrovská hromada.
@bebba32 nerozlisujes dve rozdielne veci. Hodnota a cena. Ukazem ti to na aute. Zoberme si take BMW X5. Stoji cca 80tis. Pre niekoho je to bezpecne, pohodlne auto a stoji mu za to tych 80tis zaplatit. Pre niekoho je to iba dopravny prostriedok z bodu A do bodu B, na ktore moze v pohode pouzit Daciu za 20tis. Preco by mal teda platit 80tis? Tych 60tis radsej pouzije na nieco ine....
A rovnaky pohlad moze mat na veceru v restauracii, lebo sa na to pozera iba ako na jedlo a nema vyznam pre neho ist do nejakej vychytenej restauracie, kym ina osoba sa na to moze pozerat ako na zazitok a rada by si ho vychutnala
Takze z mojho pohladu je to iba porovnavanie ceny a hodnoty, ktoru za tu cenu dostanes. Cena je jednoznacna, dana cenovkou/uctom, ale hodnota je pre kazdu osobu ina. A niekto je za ten pomer ochotny zaplatit, druhy nie
@rooskoliv oj, veľmi si to prešpekuloval. Buď je muž skúpy alebo nie je skúpy. Takto jednoducho to žena vníma, keď s chlapom randí a rozhoduje sa, či si s ním založí rodinu, alebo nie. Ide s chlapom vín a muž jej zaplatí kino, kúpi kávu a pukance. Tak je to od neho pekne, stojím mu za to, ďalšie rande bude. Chlap zaplatí za seba, nič nekúpi. Žena si povie, načo s ním pôjdem na ďalšie rande? Ani za poondiate kino mu nestojím, radšej pôjdem s kamoškou.
@rooskoliv auto súhlasím, večera nie....pri večeri to nie je len jedlo, je to predsa pozvanie na večeru so ženou, ktorej dáš úctu aj tým, že to zaplatíš, a prípadne bude ten vzťah pokračovať...
@bebba32 lebo im to ženy umožňujú. Za každú cenu chcú byť emancipovane, platiť si kávu, kino, večeru od začiatku vzťahu, šetria ako trúby, aby mali financie počas MD a RD, no kto by to nebral? Ja som stara škola, randila som v časoch, kedy by muž bral ako urážku, keby si žena na rande chcela zaplatiť kavu
ModryKonik je plný žien, ktoré žijú vo svojej bubline. V inej téme tu nadávali, žeby nepozreli na chlapa, ked zarába pod 1000eur mesačne. Sranda, ze v takom PO kraji to zarába viac ako 50% chlapov. Median v čistom tam je ledva 950eur a to pre mužov, ženy majú ešte menej. Ale samozrejme na modrom koniku všetky zarábajú tolko denne 🤣 to jeidne ze patria do smerackej mafiánskej bandy tak by to dávalo zmysel.
@bebba32 lebo sú finančne gramotní…