icon

Prečo ženy prežívajú tak náročné obdobia?

26. feb 2024

Často zamýšľam nad touto otázkou prečo to máme my ženy taký ťažký život? Už len to čo všetko musíme vytrpieť.
Menštruácia neznášam to každý mesiac strašne mi to znepríjemňuje život. Meniť si vložky a stále si dávať pozor či niečo nepretieklo. Zmeny v tele prsia ma bolia mám ich ťažké ako kameň na dotyk bolestivé. Ďalšia vec pôrod sakra to bolí, mala som dva pôrody prirodzene plus zotavenie po pôrode. Dojčenie pohryzane bradavky nevyspate noci. Jedno pozitívum čo má žena že môže priviesť na svet svoje najväčšie lásky svoje deti. Ostatné čo telo aj myseľ ženy musí vytrpieť výkyvy nálad, starať sa o domácnosť a všetko maličkosti.
Chlapi to majú omnoho ľahšie. Je to taký nefér nemyslite?

kassandra25
26. feb 2024

Nezamyslam sa nad nicim a vobec nie nad tym, co je dané. Robim presne to, co ako chcem a ma bavi, nemam ziadne zdrav.problemy a vsetky mozne výkolaje a potiaze si ovplyvnim sama myslou a zelaniami vopred na co najmensie potiaze a presne najmensie sú. Vsetko si regulujem myslou a volou a presne si vopred nasmerujem tak ludí, potom sa to odvíja vo moj vzorec. Vobec nikto sa tu nenarodil pre to, aby trpel, kazdý si to vytvára sám, co bude. Ked si niekto sám nevie pomoct, iní mu nepomozu teprv. Dokonca kazdý moze dosiahnut pre neho obrovskú danú vec, ak je pre nu zanietený a posadnutý, ale pozor, vec hranicí iba s dobrom a svetlom, ak v nej nie je lásky, nepokúsaj sa o nu.

kika147
26. feb 2024

Veru, k tomu su niektorí muzi také hovädá , že si tu ženu zato všetko nevážia a nájdu sa aj násilnícki psyhopati

lakebabe
26. feb 2024

To je rôzne väčšinou v okolí mam ze chlap zabezpečuje väčšinu , aspoň po finančnej stránke každý nech ma ako mu to vyhovuje, ale veľa chlapov sa toho stále drží ze sa stará o rodinu hlavne po finančnej stránke.
Pokiaľ ma doma žena neschopného idiota ktorý ako píšeš príde domov a vala si vajca pred tv a s ničím nepomôže, tam už by som sa zamyslela kde ta žena má rozum že s takým niekym vôbec je. Nebudem vyplakavat ze mam ako žena ťažký život len preto ze mam doma neschopaka. Radšej sa zamyslím nad tým prečo som si s takým niekym založila rodinu

evickuska
26. feb 2024

asi mas vela casu filozofovat 😁

eniaq
Odpoveď bola odstránená
prizrak7
26. feb 2024

Máš veru milné predstavy o chlapskom živote, viac penazí takmer vždy znamená viacej stresu, či to tí chlapi priznajú alebo nie. Priemerná 20 ročná baba ma x napadnikov. Po priemernom 20 ročnom chalanovi neštekne ani pes.

janka27101988
26. feb 2024

Ahoj 🙂 ja svoje zenstvo praveze oslavujem a som nesmierne vďačná 🙌 nepreháňam! Spôsob akým ženy dokážu vnímať, cítiť, čo to telo dokáže je maximálne fascinujúce. Neviem, či si rodila. Ja mám dvoch synov. Jeden akútna sekcia počas pôrodu a druhy prirodzene. Oba pôrody boli pre mňa nádherným zážitkom, i keď prvý nedopadol podľa predstáv.
Myslím, že musíš trošku pátrať po príčine, prečo mas také pocity?
A začala by som hľadať tie pekne veci, dostať sa trošku do ženskej energie.

katka700
26. feb 2024

Všetko čo si napísala je pravda, ale ženy majú ťažký život aj preto že:
- kladú na seba príliš vysoké nároky
- priam narcisticky sa vyzivaju v tom že sú lepšie, krajšie, chudsie, pracovitejsie než iné ženy - stačí pozrieť tunajšie diskusie
- radi zhadzuju iné ženy aby sa cítili lepšie
- podporuju rodové stereotypy
- myslia si že cesta k rovnoprávnosti je správať sa a konať ako chlap

hefo
26. feb 2024

Každý to má ťažké v niečom inom, ale kľudne sa tu môžete niektoré skupinovo ľutovať 😉

h2
26. feb 2024

Neviem, či to majú ženy ťažšie, alebo ľahšie, ale ja osobne by som nechcela byť chlap.

majlo1234
26. feb 2024

Co sa tyka tehotenstva a materstva, mame to tazsie definitivne. Niektore veci mame v zivote aj lahsie, muz sa mi smeje, ze nedostanem nikdy ziadnu pokutu(niekedy ano, niekedy nie), nemusela som sa na diskoteke bat, ze dostanem kres papulu od nejakeho machra…proste niektore veci maju zeny jednoduchsie. Ale ja by som teda bola chlapom hned, keby sa dalo😀

mandzula
26. feb 2024

Tieto zenske vyplakavacky su mi az smiesne. Treba tie veci brat ako fakt a nie sa stale lutovat a dokazovat si, ake sme oproti chlapom akoze ubohe.

kayyaa
26. feb 2024

Tak ja to tak vobec nevnimam. Asi mam velke stastie😊. Menstruaciu ani "neviem", ze mam, ziadne bolesti ani nic, porody som mala super, krasne, dojcenie tiez bezproblemove.....neviem, mne sa paci byt zenou, je to skvele😃❤️

mikadooo
26. feb 2024

Treba veľa komunikovať s partnerom, nie sťažovať sa a ľutovať sa, ale spraviť zo vzťahu naozaj partnerský vzťah. Počúvať sa navzájom. Zároveň si všímať aj toho druhého, čo všetko robí on, lebo každý máme tendenciu poukazovať na to, čo robím ja ja ja a prehliadať to, čo robí ten druhý pre vzťah či rodinu. Komunikovať láskavo, bez výčitiek. Po malých krôčikoch upravovať spolužitie k ideálu, poprosiť, poďakovať... Čo sa mi nepáči, povedať, že sa mi to takto nepáči a rada by som to mala inak - prosím. Kritiku prijímať s otvorenou mysľou. Čo sa mi páči, pochváliť, že je to super nápad. Sila slov je obrovská, nie len pozitívnych, ale žiaľ aj negatívnych. Nie, nemám to úplne takto, ako som to teraz opísala 😄. Ale pri každej mojej tendencií "sebaľutovať sa", sa snažím premýšľať v týchto bodoch. Prípadne večer pokecať s mužom, len tak ako sa má a hlavne ako sa mám ja 😂. Povedať mu, že akosi nie som spokojná, že je toho (bolo toho dnes) na mňa veľa. Väčšinou to má okamžitý efekt - mne sa uľaví, vzduch sa vyčistí aj bez hádky. (Samozrejme toto neplatí ak má doma niekto partnera psychopata, manipulátora alebo sebca a podobne, tam už sú určité vzorce, ktoré sa ťažko menia, ale zas nerobme zo všetkých chlapov chorých jedincov, väčšina je v pohode).

autor
27. feb 2024

@prizrak7 V mojom okolí aj žena aj chlap zarábajú približne rovnako, tým pádom chlapom opadne stres z práce. Píšeš že priemerná 20rocna baba má x nápadníkov, jedine ak je pekná môže mať. Priemerná obyčajná baba nemá žiadnych nápadníkov. Ale to už je na inú tému.
@janka27101988 Áno rodila som 2 pôrody prirodzene, to jediné je dar ženy že vie priviesť na svet detí. Ináč nevidím žiadny plus čo majú ženy.
@mikadooo Ja sa nikde neľutujem, len píšem že ženy to majú ťažšie. S manželom máme pekný vzťah no ak napriek tomu sa necítim dobre vo svojej koži ako žena. Nevidím okrem pôrodu deti žiadny pozitívum čo majú ženy

lakebabe
27. feb 2024

Vidíš tak to je predsa super ako sama píšeš, že v tvojom okolí zarábajú muži a ženy rovnako. Tak aspoň tam nie je diskriminácie. A uz ako si to doma zadelia to je o dohode. Nikde nie je napísané že chlap nemá robiť doma nič a žena všetko. Pokiaľ obidvaja zarábajú majú si deliť aj povinnosti doma a o deti. Ženy si to samé sťažujú lebo sa predbiehajú ktorá zvládne viac a ktorá bude okolo chlapa skákať viac. Vidím to tu na koniku , ale aj na okolo. Za to si ale ženy môžu same , že sa potrebujú hrať na nenahraditeľné. Treba sa skúsiť naučiť požívať svoju ženskosť a trochu ju využiť aj vo svoj prospech.

veselo_neveselo
27. feb 2024

Ja zas nemyslim, oni to maju v inom zas tazsie.
Hormonalne burky prezivaju i chlapi, co myslis preco sa o bich vravi ze maju dve hlavy?
V nasej spolocnosti musia byt iniciatorom, zivitelom, tou skalou na kt zavisi rodina, zena, deti - to tiez nie je malo.

Jedine co mi vadi ze veda ako taka bola vedena muzmi a na zeny sa tam zabudlo - a zabuda.

777januska777
27. feb 2024

Toto nie je o pohlaví. Toto je skôr o okolnostiach. Ženy si to same sťažujú a komplikujú. Dokazujú si pred mužmi, ze dokážu všetko a zvládnu všetko. Dokazujú, že sú silné a sebavedome ženy, naháňajú sa a sú príliš hrdé ukázať, že je na ne niečo veľa. Potom keď je to na ne už vážne veľa sú sklamane a zničené a čudujú sa, ze chlap ich neberie vážne a nerieši. A tento istý vzorec potom prenášajú na ďalšie generácie a iné ženy. Muži si tieto veci k ženám nemajú chuť dokazovať to len zeny majú stále v sebe pocit menejcennosti svojho pohlavia.

mikadooo
27. feb 2024

To nevidím ani ja (nejaké "pozitívum " z toho, že som žena). Ale časom som dospela k poznaniu, že tieto myšlienky mi proste otravujú každodenný život...🤷 Snažím sa preto tieto negatívne pocity prestať pitvať. Proste spravím čo treba a snažím sa radšej vnímať pozitíva z toho. Napríklad že som sa naučila s dcérou na písomku a ona dostala jednotku a mám na tom zásluhu, lebo JA som jej venovala svoj voľný čas a učila som sa s ňou. Pochváľ sa vnútorne, že si výborne navarila, že si skvele upratala, áno, máme toho veľa, to je pravda, máme toho viac ako muži, to je tiež pravda. Netvrdím že nie a nejdem to ani nasilu meniť, ešte to bude pár generácií trvať, aj keď posuny k lepšiemu sú. Som tam kde som, nemám žiaľ pinďuláka medzi nohami, tak si to aspoň spravím čo najznesiteľnejšie a najpríjemnejšie. Ale ešte raz opakujem - nie vždy to ide, každopádne, snažím sa o to. Nechcem prežiť svoj život v depkách a zatrpknutá len preto, že som to "horšie" pohlavie...

zuzubb007
27. feb 2024

Ja to vidím pozitívne až veľmi, byť ženou je pecka zvládam ako zvládam všetko snažím sa, a menštruácia tak vložky používať to by trafilo aj mňa, tampóny a žiadny problém a idem, deti učenie všetko, varenie je to makacka ale mňa táto forma baví aj keď samozrejme občas vypenim, ale ja by som nechcela byť chlapom 🤣, šibačky, balenie žien, zásnuby, mať prácu a zárobok aby žena bola spokojná aj problém dnes a podobne no čo ja viem

lakebabe
27. feb 2024

@zuzubb007 asi záleží aj ako si to žena nastavi v hlave, ja som z toho mala cely život len benefity ci v zamestnaní ci doma. Chlapi mi veľmi ulahcovali život a pomáhali vo vela veciach. Myslím ze to majú o moc tazsie vo veľa prípadoch .

neviditelnypes
27. feb 2024

Ale zase ten chlapský strach, že ak sa mi nepostaví tak moja ťažko vybojovaná samica odo mňa určite utečie a ešte mi bude pred svorkou vyplazovať jazyk, musím uloviť aspoň toľko jedla ako ostatní inak bude zle, a čo ak vychovávam cudzie dieťa... a nemám sa ani komu vyžalovať.

lujza123
27. feb 2024

Myslím si ze je občas pre nás moderne ženy tazke spojiť sa zo svojou podstatou, zo svojim ženstvom …

Ja mám napríklad menštruáciu/cyklus rada. Vložky sú síce otras, ale s menštruačným kaliskom je to super. Ked si celý ten cyklus začneš uvedomovať a žiť podľa neho objavis celkom nový rozmer života. Napríklad ja mám vzdy posledný deň menštruácie alebo tesne po pôst, večer si dám kupel, masku na tvar, vlasy a naozaj sa cítim znovuzrodene. Ako začína nový cyklus mám veľa energie, nápadov, v športe najlepšie výsledky. Ak môžem všetky veľké výlety, nové pracovne projekty naplánujem po ms.
Zevraj ženy vďaka pravidelnému krvácaniu ziju dlhšie, podľa mňa na tom niečo pravdy je

V strede cyklu, počas ovulácie sa žena cíti najviac sexi, podľa mňa aj najlepší čas na romantiku, nie taký ten bežný sex ale niečo specialnejsie, rande s muzom, veceru sviečky atd

A tesne pred ms zas s čistým svedomím kúpiť kilo čokolády a nejst nikam.

lujza123
27. feb 2024

To extra staranie sa o domácnosť a deti , naozaj záleží od vnútorného nastavenia ženy. Žena môže byt bohyňa ale aj slúžka, je to len na nej, na jej prístupe k životu.
Je to jej voľba s kým ma deti a s kým žije. Kľudne sa môže starať viac o domácnosť zatiaľ co jej muž tvrdo pracuje aby ich zabezpečil, stavia im dom, stará sa, delia si povinnosti takto viac tradične ale robia to s láskou jeden pre druhého, budujú si život spolu ….
No a kľudne môže byt s totálnym sebcom a hniliakom co si žije sam pre seba a necháva sa obskakovat

Ale všetko je to len a len voľba danej ženy, za to ze sama otroci okolo deti, chlapa, domácnosti nemôže jej ženské telo, môže za to jej hlava ze sa tak rozhodla

dankabetka
27. feb 2024

ahoj, ja som presne z tohoto dovodu, ze si myslim, ze muzi to maju predsa len trosku lepsie ( nepisem lahsie...) chcela mat deti - chlapcov ( a aj mam a som hrozne rada).
Moj pohlad, snad nikoho neurazim...
- ak zena nechce deti... je divna a len tuzi po kariere, ak je to muz.. ok nechce deti
-ak chce zena mat deti viac .... je divna, alebo chce sediet 15 rokov na materskej a nechat sa zivit chlapom.... ak chce viac deti muz.... och aky frajer, ze sa postara...
-praca : ak zena ide na pohovor - pytaju sa jej na pocet a vek deti ( osobna odzita skusenost viac krat), ak muz.... dostane pochvalu, ze ma usporiadnu rodinu a je zodpovedny ( osobna skusenost mojho muza)
plat: mozem porovnavat , nakolko s manzelom pracujeme v rovnakej oblasti : plat muza je vzdy lepsi ako moj...( ok beriem, bola som na materskej a usli mi roky praxe, ale niesom slepa a vidim plat dalsich kolegov... to nie je staznost, ak by si niekto myslel, len konstatovanie)
domacnost : ak je doma spina a bordel - zena je bordelarka, chlap len proste nestihol aleboo sa mu nechce.
Menzes a porod, kojenie. ...ok, to je kapitola sama o sebe, my zeny vieme...
-ak fajci zena- mala by prestat, ak pije- to uz toboz nie je sprave... fajcenie a alkohol u chlapov je tolerovanejsii spolocnostou, ak sa " ozere" chlap... ok vypil si, ak zena " tak je troska a chudera
- zena sa ma o seba starat : vlasy, nechty, pokozka a aj samozrejme postava, chlap nelakuje nechty, nekremuje m2 koze, a povedzme otvorene aj to brucho na nom , nie je taka tragedia ako na zene
-o tom, ze radsej v noci sama ani von nechodim, lebo sa moze stat " hocico zle" tiez netreba dlho pisat.
Dalsia kapitola, co mna osobne velmi vytaca : ak chlap opusti rodinu a deti, odrazu nemusi nic... akurat platit vyzivne... ak by to urobila mama, uz je to krkavcia mat a co je to za zenu, ze sa vykaslala na deti. Ak sa narodi nahodou chore dieta... vela chlapov tuto skutocnost neustoji a opustaju rodinu...a zena to ma akoze ustat sama? ....

Pri vsetkej ucte, neurazam chlapov, vobec mi o to neslo a myslim si, ze je vela fajn manzelov a otcov.... ale ak by som si JA mala vybrat ci chcem byt zena alebo chlap, tak volim to druhe. A to mam dve zdrave deti, super muza, pracu v muzskom kolektive, chudu postavu, zdrave vlasy, cistu domacnost ( v ramci normy pri 2 detoch 🙂), nefajcim a pijem len vino 😀 ....

carolynka
27. feb 2024

Ja s tebou suhlasim co sa tyka toho fyziologickeho hladiska, hlavne teda ta menstruacia. Pre vela zien je to kazdomesacna hroza, tyzden PMS, tyzden menstruacie, tyzden sa davas dokopy a tyzden sa citis fajn. A tak dokola. 1 z 10 zien ma endometriozu, vela z nich ma PCOS, adenomyozu, a niekedy trva roky kym sa dopracuju k diagnoze. Obrovske mnozstvo bolesti len kvoli tomu, ze maju maternicu. Pre mnohe zeny su reci o care zenstva a mesacneho cyklu nezmysel.
Co sa tyka rozdelenia domacich prac atd., to uz zalezi od nastavenia zeny.

katka700
27. feb 2024

@dankabetka 👏👏👏 krásne si to zhrnula
ešte pridám, že ak:
-má chlap telesné ochlpenie inde než vo vlasovej časti hlavy a nadocnicovych oblúkoch je proste mužný, bujny kanec na testosteróne. Ak má to isté žena je muzatka, hormonálne nevyrovnana a ešte aj humusacka čo nezvláda základnú hygienu
- ak má žena vrásky je vraskava starena, vyzerá ako 80tnicka a lemra čo už dávno mala chodiť na botox a natierať sa retinolom. Ak má vrásky muž starne do krásy 😂

dogblock
27. feb 2024

...a potom si valas zadok 2 roky na materskej :D :D :D

autor
27. feb 2024

@dankabetka Super rozpísané a všetko je do bodky pravda.

777januska777
27. feb 2024

@dankabetka ak muž nechce deti, tak žena čaká, že si to rozmysli a ani potom nechce deti, tak je za blbca.
Ak sa chlap chce obliecť inak alebo si aj lakovat nechty, tak je divný.
Ak chlap plače je slaboch co sa nevie kontrolovať.
Ak chlap zarába menej ako jeho žena, tak je slaboch.
Ak chlap nemá vodičak a auto nie je chlap.
Ak sa chlap nevie bit a vyhýba sa konfliktom, tak je slaboch.
Ak chlap odmieta piť je za divneho.
Ak sa chlap stara o deti a pomáha s domacnostou, tak je pre svoje okolie čudak a podpapucnik.
Ak chlap nie je technicky zdatný a nevie niečo spraviť v domácnosti je slaboch a nie je chlap.
Ak chce byť chlap kaderník, zdravotný brat alebo iné "ženské povolanie", tak je divný a nie je pravý chlap.
Skoro vždy za rozpad manzelstva môže muž v očiach okolia.
Ak je aj žena nie úplne schopná vychovávať dieta, tak muž na súde aj tak neobstojí, pri najlepšom z toho bude striedava starostlivosť.
Ak je muž sexualne obtazovany ženou, tak také obťažovanie neexistuje, to je len chlap, ktorý je slaboch a nevie si poradiť.
Ak žena bije muža je to všeobecne akceptované ak muž udrie zenu tak muž je násilník.
A mohla by som pokračovať. Žena a muž majú iné problémy a iný pohľad na problémy, ale to neznamená, ze nejaké pohlavie to ma ľahšie.