Prečo trpia nevinní ľudia, zatiaľ čo zlí prosperujú?
Preco deti trpia a umieraju a ludia, co len ublizuju ostatnym, klamu, su sama falos a tesi ich, ked mozu sposobovat inym bolest nadalej a stale chodia po tomto svete? Preco zlych, krutych a zlomyselnych tu boh? alebo nejaka ina sila? nechava chodit a ublizovat? to je tak strasne hlupe a nespravodlive! Znami, dobri mili ludia, nikomu neublizili a cely zivot pomahali vidim trpiet s rakovinou alebo umierat. A svine, co im nie je nic sväte, co ublizuju este aj vlastnym detom, a cim dlhsie su na svete, tym viac ludom naublizuju bez akychkolvek vycitiek, tak ti su plni zivota a budu si tu behat prinajmensom do 80ky. To co je za chore nastavenie. A este mam verit v nejakeho Boha? preco? preco mam verit, ze existuje nieco tak vsemocne, co ma silu cokolvek zmenit, ale sa mu asi nechce alebo co...
@anonym_autor prečo máš veriť? Môžeš a nemusíš. Môžeš sa hnevať na Boha a môžeš mi ďakovať za to, čo máš. Môžeš a nemusíš. Máš slobodnú vôľu. Sama si za tú voľbu ponesieš dôsledok.
A prečo zomierajú ľudia? Lebo proste toto sú je celé životná skúška. Nie je to prechádzka ružovým sadom. Prečítaj si o živote proroka Joba. Dá ti to veľa odpovedí na tvoje otázky.
Pretoze nevinnych boh nechce mat v tomto pekle,preto.Preto berie k sebe dobrych a zlych tu nechava.No my z nasho rozumu,to stale nechapeme a nepochopime to nikdy az tam na druhej strane vsetko pochopime,preco.
Ale aj dobri ludia ziju v zdravi do 80-90 a viac.
A zli umru skoro. Na choroby. Nehodu.
Zalezi, co vidiet chces a co ignorujes.
Verit nemusis, ak nechces. Viera nie je povinna.
@anonym_autor Boh dal ludom slobodnu volu. Oni sa sami rozhoduju, sami konaju a nesu dosledky svojich rozhodnuti co je ludstvo ludstvom. Boh nas nestvoril ako robotov co budu konat len dobre skutky ako naprogramovane bytosti. On chcel aby sme sa sami rozhodli konat dobro, byt laskavi, cestni, mudro konat a hlavne HO milovat. Nuz, len tu je "problem" ta slobodna vola. Samozrejme, vela veci my ani nevidime, ako ten jednotlivy clovek vyrastal, cim presiel v detstve, co ho poznacilo, preco sa rozhoduje tak ako sa rozhoduje. Ale ako sa pise vyssie, viera nieie je povinna. Ked sa Ti to vsetko nezda, tak never. Ale ci sa ti to paci ci nie, ty to nezmenis. Mozes sa nad tym akurat rozculovat, pohorsovat. Ale ludia budu furt v zivote AJ trpiet, AJ sa smiat, AJ bojovat AJ sa milovat, AJ budu pri sile zdraví AJ ochoreju ....proste takto funguje v zivote, vo svete. Lebo su to LUDIA. A presne, urcite nemaju rakovinu len tí dobrí. Pri detoch je to samozrejme ine, tie su dobre vzdy. Tam to je take, no, tazsie sa s tym zmieruje, ze aj deti trpia chorobami, za ktore vobec nemozu.
@anonym_autor lebo karma nefunguje
Skoda ze karma nefunguje. Lebo taki ako napr Fritzel si dozije 90 rokov a este by rad isiel na svetlo sveta... Fuj
Skoda ze karma nefunguje. Lebo taki ako napr Fritzel si dozije 90 rokov a este by rad isiel na svetlo sveta... Fuj
@anonym_68720d
@alkoholik
Pobyt na tomto svete, na zemi, je len ako kvapka v mori. Na každého spravodlivosť dôjde. A na druhom svete bude trest tazsi.
@anonym_68720d
@alkoholik
Pobyt na tomto svete, na zemi, je len ako kvapka v mori. Na každého spravodlivosť dôjde. A na druhom svete bude trest tazsi.
@lenkakravcova Prepacte na druhom svete ho budu mucit,znasilnovat? Nemyslim radsej keby teraz a tu.
@lenkakravcova Prepacte na druhom svete ho budu mucit,znasilnovat? Nemyslim radsej keby teraz a tu.
@alkoholik ja verím v toto:
Mysleli si snáď tí, ktorí získali zlé skutky, že ich učiníme na roveň tých, ktorí uverili a dobré skutky konali, že rovnými si budú v živote ich aj smrti? Zle veru usudzujú. (Korán, 45:21)
..ako ten, kto je naveky v ohni? A budú napájaní vriacou vodou, ktorá potrhá ich črevá. (Korán, 47:15)
Nepomôže im to, čo získali, v ničom a ani dôverníci, ktorých si učinili mimo Boha. Dostane sa im trápenie obrovské. (Korán, 45:10)
Tí, ktorí odmietli veriť v naše znamenia, tým dáme horieť v ohni. Vždy, keď sa ich kože spečú, vymeníme im ich za kože iné, aby tak okúsili trápenie.. (Korán, 4:56)
Veru, peklo očakáva, tých, ktorí medze prekračujú, bude pre nich miestom návratu. Ostanú v ňom na čas neurčitý. Neokúsia v ňom chládok ani nápoj, Len všetko vriace a studené hnilé, Bude to odplata rovnajúca sa tomu, čo si zaslúžia. Veď oni nedúfali v žiadne účtovanie. (Korán, 78:21-27)
@anonym_autor je tazke vidieť ľudí, ktorých máš rada, trápiť sa a umierať. Lenže zdravie a život zavisi od zdravého životného štýlu, pohybu, stravovania, genetiky, niekedy blbej náhody (ktorá plati pre všetkých rovnako) a obcas i peňazí, a nie od toho, ako sa ľudia k druhým správajú.
Aj ti, ktorí sú dobrí ako med, môžu napr. každý deň papkat koláče, klobásky, dať si pivko, hambáč, kolu a stresovať sa až nezdravo o spokojnosť druhých ľudí. Tak je jasne, že to zdraviu neprospeje.
Možno je rozdiel v tom, či svoj život ľudia prežijú šťastne, v rovnováhe a relatívnom pokoji, v spoločnosti druhých, vzájomnej blízkosti.
Tak ti druhi, sebeckí a egocentrickí mi z toho vychádzajú horšie. Nech sa tvária ako chcú, nemyslim si, že sú dlhodobo skutočne spokojní a šťastní.
Ja verím tomu, ťe v tomto živote máme prekonávať prekážky a naučiť sa milovať, aby naše duše mohli vyrásť na vyššiu úroveň. Všetko tu necháme, čiže zhŕňať majetok a nesnažiť sa o nič viac je premrhanie života a ešte ubližovať iným, to je už veľmi zlé, čo poznačí naše duše. Po smrti sa všetci stretneme ale už len ako energie a tam sa budeme zodpovedať tým, ktorým sme ublížili.
@anonym_autor To je co za nocny vykrik do tmy?
mne to tiež vadi velmi, ja tu doslova trpim na zemi, jedinu aku taku odpoved som.našla v Prisloviach v biblii, a ešte ti poviem jednu vec, ak chceš byt zastanca spravodlivosti, ži podla toho..zastan sa utlačanych, pomož trpiacim, nevinnym zvieratam, chudobnym, staň sa opak toho zla a nositelom dobra.pretože vela krat ludia zo zbabelosti, alibizmu, alebo lenivosti nezasiahnu, kde treba a dobri ludia spachaju samovraždu, lebo su online šikanovaní...modli sa za trpiacich
čo sa rakoviny tyka, neviem prečo niekto ju ma, každy kto uprimne Boha prosi, a hĺada pravdu, dostane odpoveď na svoje otazky
@anonym_autor Tak predovsetkym viera v Boha je vierou, ze zivot ma nejaky zmysel. Nikde nikto nezarucuje, ze to tu nebude narocne a ze Boh bude odstranovat zlo zo zivota dobreho cloveka.
Dalsia vec, to prosperovanie "svine" nie je vzdy take jednoznacne. Ja som si pred par rokmi citala zaznamy starych matrik, aj kvoli predkom, ale aj kvoli historii mojho domu. Docitala som sa, ze aj tu pravdepodobne zila taka svina, lebo ked zomrel, tak v matricnej knihe bola poznamka, ze to bola bozia prozretelnost, lebo to bol hrozny clovek. Nikdy som taky zaznam v matrike nevidela, takze asi to bolo fakt zle. Potom som si citala o nom aj ine zaznamy a vysvitlo, ze ako 3rocnemu mu zomrela mama. Bohvie, kto sa onho staral a ako. Ozenil sa a zena mu zomrela na tuberkulozu. Ozenil sa znova a zena mu zomrela pri porode aj s dietatom. Az s tretou zenou to vyslo, no ale uz bol z neho zly clovek. S podnikanim sa mu darilo, ale dalo sa povedat, ze tento clovek prosperuje?
Su tu potom pravdaze aj psychopati, ktorym sa ani nic nestalo, len su emocne plochi, nemaju empatiu a preto vacsinou manipuluju s ludmi a vyuzivaju ich vo svoj prospech. Casto sa im velmi dari. Ale na druhej strane, pochybujem, ze ich ma niekto ako ludi naozaj rad. Vacsinou maju okolo seba roznych prisluhovacov a oportunistov a zeny zlatokopky, pripadne zavisle osobnosti. Tak tiez tazko povedat, co je to prosperovanie.
Preto lebo takto funguje príroda, prežijú silnejší. Napr. vlk, zabije nevinnú ovečku, alebo lev uloví nevinnú antilopu. Alebo dva jelene sa pobijú a zase vyhráva ten "zlý" a získa za odmenu stádo samíc. A takto to je odjakživa, a je jedno či je to vlk alebo človek, proste život funguje takto, vždy prežili silnejší (z nášho pohladu zlý) od kedy je príroda prírodou. A tie rozprávky o bohu sú pre naivných, ktorých takýmto spôsobom manipulujú a ovládajú "zlí" silnejší.
Pretoze nevinnych boh nechce mat v tomto pekle,preto.Preto berie k sebe dobrych a zlych tu nechava.No my z nasho rozumu,to stale nechapeme a nepochopime to nikdy az tam na druhej strane vsetko pochopime,preco.
@vladuska2 Ako tam zapadaju detske hospice? To su plne malych kriminalnych hajzlikov?
@anonym_autor Preco si vobec myslis ze existuje spravodlivost? Je to umely ludsky konstrukt aby sa plebs nemusel zapodievat svojou momentalnou situaciou a lepsie mu isla robota od ruky - bud poslusny a pracovity a mozno v buducnosti nieco dobre dostanes....
Spravodlivost neexistuje , zle veci sa deju dobrym ludim a dobre veci sa deju zlym ludom a vice versa uplne bez akehokolvek planu alebo dovodu . Ako ked prsi - niektore kvapky dopadnu na kopu hnoja a niektore skoncia v peknom jazierku - uplne bez dovodu.
@vladuska2 Ako tam zapadaju detske hospice? To su plne malych kriminalnych hajzlikov?
@martinmmartin toto sa dá vysvetliť jedine tým, že nežijeme len jeden život, ale viac životov a možno v minulom/lých živote/och títo ľudia páchali zlo a teraz si potrebujú zažiť opak, aby veci pochopili, alebo aby pochopili ich blízki, inak si to zdôvodniť neviem
uvediem príklad - niekto bol v minulom živote nacista v koncentračnom tábore, v tomto sa narodí ako postihnutý a celý život trpí, načo? aby pochopil čo je to bolesť, nezáujem okolia, prípadne týranie... je to kruté ale jedine toto mi dáva zmysel
podobne ak si niekto neváži ženu, bije ju, a podobne tak sa môže narodiť ako žena a mať v tom živote veľa detí, aby pochopil aký ťažký život to je
niekto kto si neváži prírodu sa môže narodiť do púšte, bez vody
je to škola pre dušu, aby veci pochopila a niekam sa posunula
toto je iba vec pohladu... jednak nevies kto je dobry zly.. casto je to len pohlad z dialky a nejake osobne "presvedcenie" ze ten je taky a onaky. Dalsia vec, nie je pravda ze len "dobrym sa deje" = ochoreju rovnako tak vraj "zli".
A ze maju/nemaju? po majetkovej stranke? nuz ja zo zivota viem, ze ano ludia co sa cely idu rozdat, casto koncia s holym zadkom. Pochopitelne. lebo v prvom rade musia na svoj blahobyt mysliet. Skromnost velmi ospevovana vedie okrem ineho k podcenovaniu sa, nepracovani na tom aby mi bolo lepsie.. = clovek musi byt akcny ak nieco chce mat, inak sa dostane k hojnosti iba šťastím. Poznam aj zamoznych ludi, ktori pomahaju, ale v minulosti zili na rozkoch suchych a makali aby nieco mali. Teraz pomahaju aj si uzivaju a maju..
K spravodlivosti sa nevyjadrujem, to je vec diskutabilna a hlavne zaplatitelna ak na to mas.
☕ Aj keď sa ti to nezdá, všetko sa deje v náš prospech, dobro a zlo udržiavajú rovnováhu vo svete. Keď chýba skúsenosť a poznanie, bez bolesi - nepoznáme súcit, bez temnoty nepoznáme svetlo. Niečo ako duševná telocvičňa.
Zlo vzniká - lebo máme možnosť slobodne si vybrať, existuje aby sme sa učili, rástli, posilnili si na základe porovnávania charkter, je len naším ľudským pohľadom na situácie - niekedy je zlo potrebné , nie je chybou. Zlo je produkt nevedomosti, chamtivosti, nešťastnej duše z nenaplnených túžob, potrieb, nenávisti - k sebe k ostatným, z traumy, z tlaku okolností. Nikto nie je "vrodene zlý", zlo nie je produktom genetickej informácie, formuje nás vplyv okolia, prostredia..
Naopak dobro sa vytvára z empatie, zdravých medziľudských vzťahov, keď máš srdce naplnené radosťou.. Vtedy sme schopní vidieť ho, cítiť, prijímať a dávať ho. Byť menej ktitíckí a ublížení ..
Môžeme robiť "dobré" veci zo zlých dôvodov(napr.pýcha, ješitnosť, falošné konanie dobra pre efekt) a "zlé" veci z dobrých úmyslov.
"Boh dopusta zlo?" Zlo je skúška. Karma prítomná v naších životoch - každá naša myšlienka a konanie vytvoria energiu, .. naše správanie v živote má svoje následky. Neboj, kto má byť odmenený, bude. Kto má byť potrestaný, bude.
Ak ti Boh nedvíha telefón, vie prečo to robí, máš teraz ťažšie obdobie ale ver, .. veci sa dejú pre tvoj prospech. Karma prítomná v životoch a obraz zla, nepohody ťa učí pracovať na sebe, vykonať zmenu, zbaviť sa vlastných negatívnych vlastností, rozmýšľať.., viesť zmysluplnejší život.., skutkami.. Ak živíme v sebe pesimizmus, Boh ten telefón nedvihne niky. Boh má zmysel pre humor. Skúša nás a my skúšame jeho. A, mimochodom, ... aj mne niekedy nedvíha 😎 . Všetkým prajem pohodový deň.
vypočuj si Prislovia, ked budeš hodinu žehlit, možno ti to niečo dá, a možno nie..tam konkretne sa veĺa hovori o utrpeni, spravodlivosti aj nespravodlivosti, o trpiacich aj tych, ktori konaju zlo a maju sa dobre...
https://www.youtube.com/watch?v=J_0hf-4pbY0podla mojho nazoru je tento svet to 'peklo z biblie' a preto umieraju ti dobri aby sa oslobodili z tohto utrpenia. Co vsak nepochopim na tomto svete ze trpia uz deti, ktore za nic nemozu. Zeby pomsta za svoj minuly zivot???
podla mojho nazoru je tento svet to 'peklo z biblie' a preto umieraju ti dobri aby sa oslobodili z tohto utrpenia. Co vsak nepochopim na tomto svete ze trpia uz deti, ktore za nic nemozu. Zeby pomsta za svoj minuly zivot???
@katulienkax toto vôbec, na take blbosti neverím, ano je nejaky trest, ale po smrti
ja v čo verím, že človek môže konat dobro a to je jediné, čo tu po ňom zostane
@katulienkax toto vôbec, na take blbosti neverím, ano je nejaky trest, ale po smrti
ja v čo verím, že človek môže konat dobro a to je jediné, čo tu po ňom zostane
@karolinakr Kto rozhoduje co je dobro a co uz nie? Ty? Pre niekoho dobro pre ineho peklo....
@anonym_autor Preco si vobec myslis ze existuje spravodlivost? Je to umely ludsky konstrukt aby sa plebs nemusel zapodievat svojou momentalnou situaciou a lepsie mu isla robota od ruky - bud poslusny a pracovity a mozno v buducnosti nieco dobre dostanes....
Spravodlivost neexistuje , zle veci sa deju dobrym ludim a dobre veci sa deju zlym ludom a vice versa uplne bez akehokolvek planu alebo dovodu . Ako ked prsi - niektore kvapky dopadnu na kopu hnoja a niektore skoncia v peknom jazierku - uplne bez dovodu.
@martinmmartin asi tak ako píšeš, veci sa skratka deju, nie sú zle alebo dobre, sú take aké sú. Niektoré ubližujú, iné pomáhajú. To, či nám ublizia alebo nie castokrat záleží od nás. Niekoho môže jedna vec posilniť, druhého udupat, a naopak. Takze závisí od prijímateľa nie od veci, udalosti samotnej.
To len mi ľudia si všetko delia na dobre alebo zle, neustále hodnotia, diagnostikujú, neziju v prítomnosti a nevnimaju veci bez posudzovania.
@karolinakr Kto rozhoduje co je dobro a co uz nie? Ty? Pre niekoho dobro pre ineho peklo....
@martinmmartin daj priklad, čo je dobre a zaroveň peklo