Prečo niektorí závidia ženám, ktoré získajú vyššiu podporu?
Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.
@lilinka88 toto je socialna politika a socialny stat.. mame volby . Netreba volit socialne strany ked je to tak zle a mozno sa to zmeni. Ja som nikde nenapisala ze schvalujem tento uvidny prispevok. Osobne sa mi nepaci. Ale bohuzial je tam taka moznost vie sa o nej a nic sa s nou nerobi.. a ten kto vie vie... niekedy v roku 2010 ked sa dalo platit dobrovolne len nemocenske a zeny mali tak maximalne materske len na zaklade par plarieb to bolo este horsie.. nastastie to uz zrusili.. ale aj tak je toho kopec. V konecnom dosledku toto je kapusta socialnej poistovne. A ta ma moznosti to riesit.
@jajanka31 pani studovana ekonómka, keď tvrdíš, ze z odvodov za 9 mesiacov si zaplati žena svoju matersku, tak ta poprosím o komentár k tomuto: pre získanie max.materskej 1.600€ mesacne stacilo spekulantke zaplatit zaplatit 3x800€ co je 2.400€ plus zvyšok mat hoci aj dohodu s minimálnym odvodom, ja dám 50€. Cize 6x50€ je 300€ plus 2.400€ je 2.700€ za 9 mesiacov!!! To jej stačilo zaplatiť a aby zo systému vytiahla takmer 13.000€!!! Takže kde si na tu svoju maximalnu matersku takáto spekulantka zarobila ty Einstein??? To fakt dnes dajú diplom každému ako ty 👎👎👎👎👎👎👎
@lenkasarka vôbec to mazať nemusi, lebo odrbavacky to uz využívajú, neboj sa 👌 nie je to nič nové, stačí čítať FB 😉
@lienka.7 nie som ekonomka ale ty evidentne si. Este raz 270 dni max odvkdy a viac a kludne mozu rovnat maximalnej materskej.. toto co uvadzas ty ( a evidentne v tom mas prax ked sa tak vyznas) 🙂 je spekulacia a socilna poistovna to ma riesit ako subvencny podvod. Ma to riesit, riesi/ neriesi.. to nie je moj problem. Osobne nepoznam ziadny takyto pripad aby som dala podnet ak ty poznas daj podnet... ale predpokladam ze nepoznas... ono vsade sa o tom pise kazdy ma silne reci ale kolko zien to skutocne spravi? No kolko? Bude riskovat problemy sebe a zamestnavatelovi na trestnopravnej urovni. A okrem toho jasne lebo kazdy ma moznost sa len tak zamestnat tu a tak tam a dohodnut sa s hocikym na plateni takych a takych odvodov.. trochu reality..
@lienka.7 jaj takto. Nemám fb 😂 nie som dostatocne informovaná
Taká fajná téma....ze Gizka Oňová asi začne znova natáčať....
@emuska30 áno. Koľko máš dnes v peňaženke? 1300 eur
@jajanka31 pokiaľ nie je politická vôľa, SP sama zákony nevie zmeniť predsa. A politická vôľa nie je, lebo by neboli ani voliči, ktorí toto podporujú. A tu sa dostávame k tomu, že sa na jednej strane nadáva ako všetci politici kradnu, na druhej si ich tam zvolili práve tí ľudí, ktorí v určitej podstate kradnú tiež. Teda máme presne takú vlasu, aký sme štát. Je to smutné, ale je to bohužiaľ tak.
A k tomu,že za 270 dní odvedie žena toľko,aby si zaplatila maximálnu materskú len toľko, že máloktora žena či muž má tú max. materskú z max. odvodov za 9 mesiacov. Na maximálnu materskú stačí odvádzať max. odvody 90 dní. Príklad k tomu som uviedla v predchádzajúcom príspevku
@lenkasarka takýto návod krok po kroku dáva na FB niekoľko stránok, dokonca aj bývalý minister práce, sociálnych vecí a rodiny... Tie, ktoré to chcú využiť, to majú dobre naštudované
@jajanka31 ...a áno,tu je pindanie a nadávanie autorke úplne namieste.Pretoze,podľa popisu ona nie je odkázaná na príspevky štátu.Ona sa proste rozhodla,že chce byť s dieťaťom doma dlhšie o pol roka a max.podporu si vybavila.
Píše,že hneď po rodičovskej ktorá bola cez 400 € si to vybavila.Takze aké odvody za posledné dva roky/ 270 dni.Z rodicaku 400€?
To,že to tento štát umožňuje je jedna vec,ale to,že niekto kradne a ojeb.va a ešte sa tým chváli je druhá vec.Naozaj máš pocit,že autorka si tieto peniaze zaslúži? Že,keď sedela doma 3 roky tak si zaslúži toľko a možno viac,ako ten čo tie 3 roky pracoval?
@lilinka88 som o niečo múdrejšia. Vôbec som o tom netušila.
@doriiis nesedela starala sa o dieta, ktore raz bude robit na dochodky a aj vdaka tomuto dietatu stat nezanikne. Neschvalujem jej konanie ale zakon to umoznuje. Mozno to nie je spravne ale je to zakonne. Urcite jej tychb1300 nezavidim a cudujem sa jej. Ja by som do toho nesla. Rodicak bude vzdy fixny bez ohladu na odvody a na to aka vyska a cas platenia bol..otazne by bolo kolko mala matersku ak tiez 500 eur tak to urcite spravodlive nie je.
@jajanka31 no a presne o tom to celé je presne tak ako sama píšeš nie je to spravodlivé. A už vôbec nie voči matkám ktoré majú ťažko postihnuté deti a ani z ďaleka nedostanú toľko eur. Takých žien je tu na Mk veľmi veľa. A tento jej výkrik je voči nim veľmi veľmi bezočivy. Už len kvôli tým ženám by som na jej mieste drzala ústa a nie sa tu z môjho pohladu posmeše nadrapovala aká šikovná je.
@jajanka31 zhodneme sa teda na tom,že zákonné to síce je, to im nikto neberie...morálne voči ostatným už ani nie a chváliť sa tým takto a dávať tie ženy na piedestál, to už vôbec. Lebo ozaj čo majú povedať tie ženy, ktoré nemôžu pracovať kvôli tomu,že sa starajú o choré deti a dostávajú almužnu. Alebo tie, ktoré deti bohužiaľ nemôžu mať. A nemôžu si takto po RD vyšpekulovat vysokú podporu, ale majú ju naozaj takú, aká im z ich odvodov prislúcha...
A to dieťa, o ktoré sa starala, bohužiaľ nebude robiť len na naše dôchodky, ale aj na dlhy, ktoré si štát robí týmto rozdávaním
@doriiis ja som sa už prestala rozčuľovať nad týmto zneužívaním, nakoľko zákon je daný a s tým neurobím nič, umožňuje to, ako veľa iného nezmyselného, pričom tie peniaze by sa mohli využiť na milión iných veci, kde ozaj chýbajú... Ale toto chvalenie aké sú šikovné, keď vlastne si len prečítali jeden návod, je fakt des... Aké keď sa zníži daňový a prídavky, lebo nie je z čoho, budú prvé čo budú nadávať
Ty vole a ja sprosta som isla do prace od rocneho decka 🙈...a podporu som vycvachtala na zakladajuce podnikanie...ach takto zo mna cigan nikdy nebude 😔...kazdopadne odhliadnuc od pointy temy trojrocne dieta vo vacsine pripadov uz davno potrebuje kolektiv a nie byt alibi pre hniliaka
dosli Ti tabletky? 🙂
@lilinka88 ...aha,no vidíš.Ja som bola na rodicaku ešte v dobe,keď bol nejakých 270 € či koľko.Neviem.Kedze ja sprostá nečítam návody na ojebabranie štátu na FB a len pracujem a pracujem jak blbá a odvádzam dane jak prasa,aby sa autorka a jej podobne večne na rodicaku,s 5 tími deckami a dobrovoľne nezamestnane čo si chcú užívať voľno mali dobre .

@lilinka88 ja by som to na tvojom mieste zmazala,lebo si dala návod krok po kroku ako odrbat systém 😂