Prečo žena má problém so všetkými ženami?
Zdravím, žena má asi tak pol.roka vážny problém so všetkými ženami v mojej rodine (mama, švagriná, sestra). Neviem kedy to začalo, ale už vyše dvoch mesiacov je to fakt na nevydržanie. Vkuse sa len jeduje, ohovára a sťažuje, že sa ju všetci snažia potopiť, znemožniť a neviem čo, pričom veci, ktoré udáva ako dôvod mi vôbec nedávajú zmysel. Počul aj čítal som príbehy o zlých svokrach a švagrinách tak som skúšal dávať väčší pozor, či teda naozaj nepostrehnem nejaké skryté urážky alebo zámery. Ale neviem či je to tou chlapskou ignoráciou ale ja to naozaj nevidím.
Na mojej mame jej vadí, že mi volá dva krát za týždeň a cez víkend (nie každý) sa občas spýta či nezajdeme alebo nechceme obed lebo bude variť. (robí to aj bratovi a sestre). Mama je vdova a ostala sama vo veľkom dome, ale nelipne na nás. Má kamarátky a chodí si z klubu na túry a výlety. Ked treba pomôže ale zase sa nám do toho nejako nestará. Žene naposledy ešte vadilo, že namiesto daru na narodeniny jej dala peniaze. (Aj to iba preto lebo ked sa jej posledné roky opýtala, čo by chcela nepovedala a mamin darček potom vymenila alebo nepoužívala.) A že sestre určite dala viac (čo je pravda ale snažil som sa jej vysvetliť, že je to preto lebo je jej dcéra). Na švagrinej jej vadí jej výchova deti, že naše potom od tých jej odkukaju zlé návyky. Hlavne to, že im dá jesť vždy ked si vypýtajú. Tiež si myslím, aspoň sladkosti by im mohli odopierať viac ale zase nemyslím si, že máme právo sa do nich starať. Naše sú už staršie a vedia kedy môžu sladké a kedy nie a prečo občas im nedáme. Ďalej jej vadí, že švagrinej chodí mama často pomáhať (nosí im jedlo, čo ponúka aj mne aj sestre, alebo ich volá na obed. Ked bola švagriná na rizikovom a brat v zahraničí tak mama chodila jej pomôcť so staršími deťmi, popratať a nakúpiť. To ale robila aj pre nás kým, žena nepovedala, že už nechce aby chodila tak často. U sestry jej zase vadí, keď rozpráva o svojej práci. Vraj to robí často a ona ma potom pocit, že ju zhadzuje. Žena je momentálne nezamestnaná. Sestra je momentálne slobodná bezdetná a kariérne sa jej darí veľmi dobre a hlavne ju to veľmi baví. Ak aj rozpráva o tom veľa skôr to bude preto lebo nič iné sa jej v živote momentálne nedeje nie, žeby chcela žene ublížiť. Ale ja už vážne neviem. Skúšal som sa s ňou o tom rozprávať ale okamžite ma obvinila, že som buď slepý, že to nevidim alebo jej chcem zle tiež ak ju v tom nepodporujem.Občas ma z tej mentálnej atletiky, čo žena vymyslí, prečo to či ono bolo vlastne urážka voči nej alebo myslené tak aby ju zosmiešnilo bolí hlava. Je problém naozaj tak skrytý, že ho nevidím alebo to len žena si ho vytvára vo svojej hlave?
A keby si nájde prácu? Určite by jej bolo lepšie
@luccija momentálne je doma. Poslala si už pár životopisov ale teraz sa snaží nájsť skôr prácu, čo by ju bavila. V tomto ju plne podporujem lebo ako som písal predtým jej práca bola naozaj príšerná.
@monciika ako píšem vyššie. Už poslala pár životopisov ale hľadá si prácu, čo by ju bavila tak to trvá. V tomto ju plne podporujem.
Len či sa teraz neukazuje tvoja žena aj pred tebou aká vlastne je. Možno ani ten kolektív v práci nebol taký zlý, ale tvoja žena má časom problém s každým.
Klobuk dole pred tebou, si obdivuhodny muz.. a teraz budem asi hnusna a nie kazdy ma pochopi, ale mal by si byt k nej tvrdsi. To je len zaciatok a bude si dovolovat coraz viac, pokazi vam to vztahy. Bud tvrdy a dorazne jej povedz, ze si to neprajes. A nech si hlada pracu, pretoze necinnost jej nesvedci.
@autor ak jej sebahodnota je veľmi nízko, tak jednorazovo to nepomôže. Viem, že je ťažke sa pekne správať k niekomu, kto robí dusno a hľadá problém tam kde nie je. Ale trpezlivý láskyplný prístup a každodenne ubezpečovanie aká je dobrá by mohlo pomôcť. Je to akoby terapia láskou. A keď hundre, tak jej kľudne môžeš dať bozk a povedať jej, že aj keď hundre, tak ju máš rád. A možno pochopí a prestane. Držím vám veľmi palce a dúfam, že Tvoj zrelý pohľad na vec jej pomôže a budete spolu šťastní. Dôležité je si pripomínať to, že ona nie je zlá, len sa cíti ohrozená a menejcenná a potrebuje oporu.
Z toho co pises mi vychadza, ze si naozaj vynimocne starostlivy a citlivy manzel. Tvoja zena ma doma poklad, ktory si nevazi alebo si to neuvedomuje. Uz len to vela znamena, ze ta to trapi a ze pises sem.
Toto, ze ked je nieco povies, tak sa rozplace a zamkne v izbe je bud:
- Emocionalna nestabilita alebo nezrelost.
To je ten lepsi pripad, lebo to nerobi naschval.
Nedokaze racionalne spracovat svoje emocie,
ktore ju prevalcuju. Musi dozriet.
- Manipulativne spravanie, citove vydieranie.
To je horsi pripad lebo to robi naschval s cielom
dosiahnut nieco u teba, resp. ta zmanipulovat
(napr. proti rodine)
Obidva pripady su problem, ktory treba riesit. Je to vyzva, skuska pre vase manzelstvo, ktora ho moze rozdelit alebo este pevnejsie spojit.
Porozmyslala by som nad nejakym poradenstvom (napr. krestanskym ak ste krestania) alebo manzelskou poradnou. Vacsina parov tam ide v hodine dvanastej, ked uz su rozvodove papiere na stole.
Netreba cakat dovtedy, treba zacat riesit problem cim skor.
A najlepsie bude, ak si obaja uvedomite, ze ste v tom spolu a tahate za jeden povraz a nie proti sebe.
@viky_21 súhlasím. Toto sme mali v rodine. Žena prišla o prácu a pomaly sa začalo kaziť všetko. Priatelia, rodina bola zlá. Už je len so svojim mužom, ktorého dobre ničí. Čiže na to veľký pozor. Nepíšeš, koľko máte rokov. Určite nech si hľadá prácu. Nikde vzťahy nie sú dokonalé, ale peniaze treba. Aj pre tvoje duševné zdravie. Ver mi, viem o čom píšem!
@sima234 to dufam nie. Sme spolu uz 15 rokov z toho 10 manželia. Nejako si neviem predstaviť, že až tak dlho by som to nevidel aj keď stať sa môže všeličo.
@la_dolce_vita chápem, prečo to píšeš, ale ja by som to asi nezvládol byť na ňu tvrdý. Stále dúfam, že to nejako rozumne vyriešime.
@krtko1313 ja mam 38 a ona 36.
Ďakujem všetkým za rady a názory. Skúsim sa s ňou o tom ešte normálne porozprávať. Hádam sa to zaobíde bez sĺz. Ak nie tak ešte skúsim poradenstvo. Prajem peknú nedeľu.
Byt tvrdym myslim byt razny a nekompromisny. Ked zacne, tak povedat dorazne, ze dost, toto si neprajem pocuvat, na to nemas pravo. Ona skusa, co si moze dovolit a ak uvidi, ze moze, bude sa to stupnovat. Na taketo spravanie a citove vydieranie plati len toto, ziadne ustupovanie a lutovanie. Si dobrak a ona to vie, ale bohuzial, v tomto robis chybu. Treba mat hranice aj vo vztahu, ved nikto jej nic zle nerobi ani neublizuje.. peknu nedelu aj tebe.
Ono niekedy ak konstruktivnou kritikou mozes aj u stabilnej osoby spustit plac. Som v tomto rovnaka, ale nemal by si byt kvoli tomu vystraseny. My zeny jednoducho placeme casto a vacsinou to velmi pomoze vycistit vzduch. Ak si ludia, casto aj emocne, veci vysvetlia -je to ok, urazky a osobne utoky v hadkach nie su ok. Takze toho placu sa neboj. Ja osobne si myslim, ze to jej toxicke spravanie prameni z momentalnej frustracie. Rok byt nez prace riadne zmava tvojou sebahodnotou. V 36 rokoch uz by nemal byt problem si najst pracu, nema ona nejake ine problemy? To vyhoretie riesila s odbornikom?
No nedá mi to, musím napísať: máš skvelú skveluuu gramatiku.😍klobuk dolu.Taktiez musim napísať: máš veľkú az prevelku dávku trpezlivosti so svojou ženou.
A nakoniec dodám: tvoja polovička je frustrovaná sama zo seba,trebalo by sa jej zamestnať aby prisla na iné myšlienky.Tvoje " ženy" v rodine su úplne v pohode.
Ahoj, neviem síce odpovedať na tvoju otázku (možnože si fakt niečo nepostrehol a možno máš naopak pravdu), ale mám skúsenosť s nezamestnaným človekom v rodine, a ten sa choval veľmi podobne. Sám sa cítil pod psa (hoci to nikdy nepriznal), tak obracal hnev na iných so zámienkou, že oni ho vyprovokovali/oni mu chcú zle. Keďže šlo o chlapa, neohováral a nerobil intrigy, ale rovno vybuchol na dané osoby. Čiže tvoja žena môže byť v rovnakej situácii. Nech si nájde prácu - menej stresujúcu, napr. v inom sektore alebo na polúväzok.
Podľa mňa je závistlivá a frustrovaná,a hlavne nič jej nie je dobre,neváži si pomoc od tvojej mamy,ma odmietavý prístup aj keby jej tvoja mama nič nerobila.Možno ak sa zamestná,sústredí energiu na kolegyne a tvoju rodinu nechá n pokoji.Môj muž by takú ženu asi dávno opustil.
Tvoja manželka by potrebovala psychológa, vyzerá že je veľmi zranená a začína sa to nabaľovať až natoľko, že si už zranenia vyrába sama. Podľa mňa nestačí tvoj rozhovor s ňou, lebo teba berie za zaujateho človeka, ktorý sa stavia proti nej. Pomohol by jej psychológ, ktorý by jej ukázal aj iný pohľad na situácie.
Ono toto ma korene niekde v detstve a pravdepodobne preto, ze je introvert... sudim podla toho, ze rada maluje a ak ide niekam o dve hodiny sa vrati a asi nechce nejako nikam chodit. Trosku mi ten opis pripomina mna, aj ked tazko povedat, u nas su tie vztahy toxicke celkovo je tam alkoholizmus a ine zavislosti a to je potom tazko vychadzat. Nemyslim si, ze to tvoja manzelka robi schvalne, ale ako hovorim, tam su hlbsie problemy a ona tie veci naozaj vidi, tak ako ich opisuje. Urcite aj ziarli, ze mate pekne vztahy...
No podľa toho čo píšeš, je to teda šikovná manželka. Možno, že má pocit, že je mimo všetkého diania. Možno by chcela byť stredobodom pozornosti a to ju ubíja a preto hľadá chyby na druhých. Nikto jej nieje dobrý a tak narúša celú rodinnú pohodu. Skús ju častejšie pochváliť pred mamkou, sestrou aj švagrinou, možno to zaberie.
Aha, to sa ospravedlňujem, asi si to napísal po mne a už som nebola na MK.. veľa šťastia prajem 👍🏼
Nudí sa , a potrebuje byť stredobodom pozornosti, ale nedarí sa jej to, no stále je to len jedna verzia a to tvoja.. ale samozrjeme, že žena by to rozvetvila možno cosi prikrašlila.. a cítiť, že veľmi žiarli a svojim chovanim s tebou manipuluje, ty sa jej ospravedlniš snaď ani sám netušiš prečo, len aby si sa necítil ako ubožiak ?..
Závidí aký máte vzťah so svojou najbližšou rodinou. Dajte si pozor, aby Vás pomalý, ale isto neodstrihla od Vašej rodiny.
Mnohí s tým majú skúsenosť vidíš. Všetko to sedí na tých mojich čo poznám, len boli o cca 5 rokov starší. Všetko išlo pomaly, nenápadne. Sem tam hnev, hádky, sebalutosť, ona sa narobila, ona je unavená. Už ani priateľov nemajú, ani z rodiny. MUSÍ ísť robiť! Pozor, nespraviť chybu, že sa stále budeš prispôsobovať k manželke, len aby bol kľud!
Môj manžel tiež veľa vecí nevidí, ja mám tiež problém so ženami s manželovej strany. Len oni sú také strigy že pred manželom nič a mne robia riadne nervy. Takže možno iba nehovorí ako sa správajú. Z mojej strany by to bolo na dlhé rozprávanie ale možno za chrbtom tiež jej ubližujú
@autor mňa by celkom zaujímalo ako ten rozhovor dopadne. Nechápem, že Ti ženy radia byť na ňu tvrdý. Keď má nejaký problém so sebahodnotou a Ty na ňu začneš byť hrubý, tak je to neuznanie jej pocitov. Môže to byť zúfalý pocit toho, že ešte aj Ty si proti nej. A Ty vieš, že nie si proti.
@anketkarka pekne si to napisala, aj mna by zaujimalo, ako to dopadlo, ten rozhovor.

Ja si myslím, že sa nudí a dobieha ju stereotyp, cíti sa možno nedocenená, lebo robí to isté a nikto to už dostatočne neocení. Tak hľadá chyby na iných ženách, aby sama seba presvedčila, že toho robí viac než dosť a lepšie ako ostatné. Nech si nájde prácu, lebo to neskončí a bude to horšie.