Prečo ženy často plánujú budúcnosť vo vzťahu?
Ja by som sa nemal takýmito hlúposťami zaoberať v mojej životnej situácii. Ale len chcem leb tak podebatovať troška. Neplatí to na každú ženu, sú aj výnimky ale všimol som si to tak u známych a v okolí že keď sa dá dokopy párik, majú vážny vzťah tak… Vždy je to obvykle žena ktorá začne vymýšlať že spoločné bývanie, keď to majú tak všelijaké prerábky rekonštrukcie, mužom je obvykle tak dobré ako to je. Neskôr ide že chcela by zásnuby, svatbu… Zase chlap sa do toho nehrnie moc alebo mu stačí nejaká rýchla malá svadba, žena to chce nať také väčšie peknejšie. Potom zase žena začne s tým že deti by sa zišli, majme rodinu. Že vždy proste tá žena tlačí veci. Mužovi stačí že príde z práce, žena ho čaká s teplou večerou, potom si sadne k telke vyloží nohy, otvorí pivko, prečíta noviny a to stačí. A žena skôr tak organizuje že podme na zájazd niekam, premalujme miestnosť. Že ona je tá čo tak stále niečo vymýšla.
Už si sa tu to raz pýtal, čakáš iné odpovede?
Nie, nie každý muž chce prísť domov, vyložiť nohy a dať si pivko.Môj manžel rád majstruje, prerába, športuje, pivko neznáša, ani pred telkou neobsedí lebo je športovec a nie pivný pupek.Aj v domácnosti urobí všetko to čo ja sám od seba.
Rád cestuje a ani do detí som ho netlačila ja lebo som ani nevedela, či nejaké chcem.Takže to bolo spoločné rozhodnutie.
Taký typ muža ako opisuješ by som nechcela mať za manžela a nie, že by som ho ešte k niečomu nútila.
@dankabetka 😂😂😂👍
? ...ani nie. Muz prisiel s tym,ze seriózny vztah so svadbou. Muz prisiel s tym,ze podme do domu. :D A deti sme si spravili hadam spolocne.. Urcite si nemyslim,ze muzi su nejako extra neiniciativni. Niektori su aj velmi zorganizovani a poriadkumilovni. Niektori si sami aj prerobia a prisposobia byvanie. Niektori su pripraveni na detí..
Ako pises, nie vsetky zeny su take a takisto AJ opacne. Nie vsetci muzi su taki 😉 niekedy je to dokonca naopak, nuz treba hladat zhodu.
@romi0310 Nie je na tom nič keď žena porodí neskôr, veď možno okolo 30tky nemá stabilného partnera, prácu, bývanie ale ak ho žena do 35ťky má a deti mať chce tak by bolo lepšie nečakať.
Ja ako 26 ročná žena na dieťa čakám 2 roky.
A možno sa ani nedočkám a tiež si život užívam, ale som nastavená tak, že si ho užijem aj s dieťaťom.
V 40tke sa spoliehať na plodnosť je také naivné.Tam už do toho kvalitne nahráva aj vek a kedže ja som dieťa 20tničky a môj súrodenec 40tničky tak je vidieť ten rozdiel.A máloktorá otehotnie prirodzene a ani IVF nie je záruka.
Už nikdy tam nebude čas užiť si len vo dvojici zatiaľ čo v 40tke mať veľké deti prináša svoje výhody.Moja krstná má už veľké deti a má kopec času si v 50tke užívať ešte s manželom, cestujú kade tade, športujú.
Ale to je len môj názor.Keď už som sa rozhodla pre dieťa tak chcem mať kopec energie aj na svoje záľuby.
@gta5man v minulej diskusii si na mna posobil inteligentne. Ale tak beriem, ze pri tvojej diagnoze je asi bezne znizene EQ.
Skus sam porozmyslat, ako a dokedy by taki chlapi, na ktorych zeny "netlacia", zili. A ako by take vztahy dopadli... Ake typy zien by to museli byt, aby boli vecne spokojne a stacilo by im si vecer vylozit nohy a "otvorit si pivo" (snad aj zeny mozu). Kam by taky vztah skor ci neskor smeroval. Ci sam chlap skor ci neskor nebude potrebovat spravit krok vpred/ zmenu. A preco chlap ma pravo na servis (vecera) a zena nema. Porozmyslaj trosku aj z inych aspektov 🙂
Možno ohladne inej veci som sa pýtal. Len tak analyzujem veci. Veľa číatam iné diskusie + porovnávam aj s tým čo v okolí zažijem počujem… To len čisto hypotetický príklad bol. To že muž čo robí môže mať rôzne formy. Už tu zaznelo že napríklad chlap je furt pri počítači, mastí playko xbox, chodí na ryby, proste čokoľvek. Nemusí to byť menovite len to. A aj vo funkčných vzťahoch počúvam od známych že žena ho uháňa stále vymýšla a to nejde o mužov čo sú na nič. Muž ktorý má stabilnú prácu, dobrý zárobok (dobrý ako nemusia živoriť a čo treba si môžu bezproblémov dovoliť) aj okolo domu porobí opraví, ale jemu s partnerkou stačí len spoločne žiť. Nechce dieťa ale ona ho do toho tlačila, nechcel svadbu ale ona ho do toho tlačila. Akože vyhovel jej len proste má narážky typu: “Takéto veci ženy stále potrebujú, mne bolo dobré aj bez toho”. Podobné poznámky som počul aj od iných. Akože šli do toho, len vždy nejak tak že sa s tým zmierili spravili to pre tú ženu, ale nikdy neboli iniciátormi. Takto som to myslel. Napríklad bežná vedata medzi chlapmi: žena chce aby sme vymalovali; žena chce prerábku kúpelne; boli sme v ikei lebo žena chcela…; žena našla nejaký zájazd tak udeme k moru; chápete toto myslím.
Keď je chlap sám tak sa musí vedieť postarať lebo zastupuje v domácnosti ženu aj muža. A potom sú takí čo sa skoro ženia a tam možno zas to je že mama sa muo také starala a potom zase nevesta/manželka… A tak sa nemusel.
Nemusí to tak provokačne znieť že je muž doslova neschopák lenivý ale že proste sú menej nároční. Napríklad velakrát sa aj vtipy o tom robia aj vo filmoch to zaznie že žena je tá čo si spomenie na narodky aj bratranca z tretieho kolena, chlap zabudne že majú výročie… Že muži to tak nedržia v hlave nezajíma ich to. Napríklad švagriná mi tresne také dátumy že len pozerám. Pripomenie mi že ten a tamten má narodky. Už dva týžden pred pred výročím spomína že budú mať výročie. Ženy majú tendenciu vyžívať v takých veciach. Kým brat povie že jemu to je jedno keby si aj nikto nespomenul na narodky či výročie že niekedy ani on sám si to nesleduje ani nevie že ich má. Tak som myslel že zeny sú také akoby akčnejšie. A tamtí chlapi že vyliezť na najvyššie hory a také? Ja by som to mohol viete čo. Mám aj iné problémy ako nejaké hory.
My o vlku a vlk… v telke… Práve teraz idú skutočné príbehy s katkou brychtovou (niečo podobné ako rodinné prípady) a práve terajšia časť je o tom že ženatý muž má milenku, aj sa dohodli že bude ju mať len popri manželstve ako milenku a ona súhlasila. Akosi časom ona začala vymýšlať že jej to nestačí, a mal by sa rozviesť, mať s ňou dieťa. Proste zase to bola žena čo začala chcieť viac. Mužovi to tak vyhovovalo. Aj jej to pripomenul že boli dohodnutí. Ona vyrobila cirkus a rozišla sa s ním. Potom sa tas dali dokopy. Ale drámu vyrobila žena nie muž.
Konkrétne o tom bola síce tá druhá téma tak len som dal ako príklad. Kto v tej téme nebol tam je reč o tom že žena začne chcieť tie veci ako manželstvo a doeťa z biologického hladiska. Tu je reč o tom že ženy všeobecne stále vymýšlajú a muži sú takí minimalisti že im stačí aj taký základ.
@gta5man ty si myslis, ze chlap, ktoremu staci, ze ma o seba postarane a sex (teda ma nejaku viac ci menej stalu partnerku) je uplne v poriadku a len ta zena, ktora chce zakladat rodinu, mat spolocny domov, chodit na dovolenku, vymalovat kuchynu a vymenit vysedeny gauc v poriadku nie je?
Vsak ked sa nechce viazat, zenit, budovat domov, plodit a zivit deti, prisposobovat sa patrnerke... tak nech ostane sam. Upratat a uvarit si moze aj sam, za sex si zaplati. Nebude mat ziadne starosti, nemusi nikoho pocuvat, o nikoho sa starat. Bude si lebedit v tom minimalistickom zaklade, ktory mu pre zivot staci. Na co je takemu chlapovi zena?
@drahomirrra ja teda v mojej rodine poznam tri pary, pred 30tkou a dlhe roky sa im nedari. Kdežto ja, moja sestra, aj brat sme mali deti az po 35tke a ziaden problem. Takze vek vzdy nie je zarukou ;) a ber ohlad aj na pary, ktore spoznali zivotneho partnera az neskor, ako pred 30tkou. Nemajme prosim zasrarale nazory, ledy mat alebo nemat deti ;)
@viestta a prave toto je dalsia vec na uvahu… Načo sa takí vôbec ženia? Lebo len vidím tých vyhoretých ľudí z toho že lutujú že do toho šli, a keby mohli vrátiť čas tak by do toho nešli… Presne tak. Úplne súhlasím. Rodiny nechajme tým čo to chcú a vedia to robiť. Ostatní nech sa do toho nekafrajú a bude pokoj.
Ja vždy keď pozerám aféru že ženaty chlap si užíva milenky a rodina mu je skôr na príťaž, musí to tajiť atď. Nakoniec sa ajtak rozvedie. Tak načo sa vôbec taký ženil? Iné je ak to niekomu vyhovuje že chce mať aj rodinu aj milenky. Ale teraz mám na mysli tých ktorým tá rodina prekáža a potom to končí rozvodom. Nezaujíma sa o deti, tak ho treba naháňať aspon aby výživné dal. Tak takému nebolo jednoduchšie ostať sám a mať len milenecké vzťahy?
@gta5man odporucam pytaj sa tych chlapov. Urcite sa nezenili preto, ze im pred oltarom buduca svokra, svokor alebo nevesta stali s pistolou pri hlave.
Tym koncim dnesne filozoficke uvahy o nesmrtenosti chrusta, pretoze sme sa nakoniec dostali k tomu, ze zenia sa aj ti, ktori sa na to nehodia a nie je to viny zien, ze ich k tomu dohnali. (a zucastneni nesu vsetky nasledky, co tato udalost donasa)
Nie je to tak v každom vzťahu ale vo veľkej väčšine áno, muž by rád pohodlie pokoj a kľud a žena je tá ktorá proste chce niečo doma zmeniť, niekam cestovať, svadbu deti...ženy chcú proste hniezdiť a muži majú radi svoje zaužívané teritórium kde to majú očuchané a dobre to tam poznajú preto nechcú veľmi zmenu. ani na jednom z toho nie je nič zlé
@romi0310 Nemyslim si, ze mam zastarane nazory. Skor som realista. Bohuzial, neplodnost sa posuva ku coraz nizsim rocnikom. Rovnako predcasna menopauza je otazka coraz mladsich zien. Take su fakty. Nie moje nazory.
V druhej téme sa spomenulo že muž na to má čas aj do 50-ky. Žena nie. A z toho vyplýva ten tlak. Biologické hodiny. Stane sa že niektorá v pohode odrodí aj po 45-ke a niektorá sa nevie oplodniť ani pred 30-kou ale to už je iný príbeh… V tejto téme ide o názory a zmýšlanie ženy, jej vnímanie života, čo chce ona, čo chce muž…
No dobre. Pozrieme si hranicu a potom uvidíme. JOJ-ka teraz. Poďte pozerať je to sranda. Dnes pani stračinová odhalí ze ten záhadný pašerák kalich je vlastne miestny farár. Julova dcéra chce odísť z obce. Uvidíme ako to dopadne.
Pozerávate seriál Tomáš a Diana? Tam je to krásne vystihnuté ako to funguje.
@medda_beda Strucne a výstižne. Super 👍
my skor opacne 😀 mna manzel este na zaciatku otravoval s byvanim, aj ked vtedy som ho viackrat odmietla 😀 potom ma on poziadal o ruku a trval na tom, ze chce aby som bola jeho manzelka, on navrhol ci si neurobime babatko 😄 cize vacsinu navrhol on, takze toto neplati, ze zena do vsetkeho tlaci. a ja zas neviem povedat, ze on by ma do toho vsetkeho tlacil, akurat s tym prisiel on a ja som rada suhlasila 🙂) ak nejaky muz berie ze ho zena tlaci do vsetkeho tak to pekne nie je a ten vztah moc za to nestoji
Len som si spomenula ako po rozvode, keď si chcem teraz ja len užívať kľud a deti, hlásili zrovinka takí čo až po štyridsiatke si uvedomili že by sa nejaké to dieťa aj zišlo, bo dovtedy si užívali. Aj pár ďalších rozvedených kamošiek mi to spomenulo. Akoby to že už dve deti mám zvyšovalo možnosť že ešte jedno bude. A mladé ich nechcú. Dokonca aj na nejaké brnkanie na city bolo ako je nešťastný že nemá dediča a rodičia vnúča. Mali si to riešiť skôr.
ciastocne suhlasim s tebou....lebo chlapi by mali mat tiez pravo na vlastny sposob zivota,akykolvek,ale takmer vzdy su prevalcovani zenami, dokonca aj v tom,ako sa budu obliekat...navyse sa obcas smejem, ked sa zeny stazuju, ze muzi zarabaju viac-ale kto vlastne tie peniaze mina? zeny...chlapovi by nenapadlo menit zavesy,alebo zariadenie domu podla aktualnych trendov...to si zeny nechcu priznat...na druhej strane-domacnost je vizitka zeny, okrem toho mnoho chlapov robi v spinavom pracovnom prostredi-takze su vacsinu dna zvyknuti na nieco,co by normalna zena nevydrzala-takze ti chlapi nemaju sajnu,ako sa vytvara utulny domov a ze brzdova kvapalina odlozena v spalni je pre zenu fyzicky nepripustna😂..a ze 20 rocna malovka s plesnami je zdraviu skodliva...takze namiesto vylozenych noh tam niekto musi makat,aj tu veceru prichystat...a ked to zena nechce robit sama ako otrok tak musi muza pohanat-mne to prislo unavne a znicujuce...mnoho chlapov frfle-ale len do momentu, ked sa porovnaju s nejakym kamosom, ktoreho este ziadna zena neosedlala-a zrazu vidia, ze oni,aj ked ich zenske buzeruju,ziju podstatne lepsie,modernejsie,aktivnejsie,maju deti,ze zivot aj zili a nevideli len v telke...v kazdom pripade-par by sa mal najst,mat rovnaky pohlad na zasadne veci,aj v tom ako zit-a nie ze jeden sa musi prisposobovat alebo menit...ked chce chlap lenosit-tak je to ok,ale treba si najst partnerku s rovnakym zmyslanim...zeny sa bohuzial rychlo menia na mamu c. 2...alebo spravkynu domu a majetku...velmi rychlo,a pri spolocnom byvani okamzite zaujmu svoje miesto veliaceho dostojnika😂....ja mam pocit ze zijeme v matriarchate...ale mnohym to vyhovuje...
No hentá žltá žena to napísala velice dobre. Tak som to myslel presne. A nielev v TV ale mnoho prípadov sa stalo reálne čo som spozoroval v živote na známych. Nuď tí muži boli úplne pod papučou alebo sa snažili tváriť že im to vyhovuje ale z vonka to bolo jasné že je to podľa ženy, a nakoniec tí čo si v neprítomnosti ženy aj zafrflali že ako im bolo dobré za slobodna. A potom presne tie veci že odkedy majú ženskú sa ináč obliekajú, začnú zmeny v domácnosti, kým boli sami tak sa tam roky nič nemenilo, celý deň boli v montérkach, kľudne aj nejaká tá pneumatika v spálni. Ako tá Popoy to si prečítajte. Dvaja kamaráti sú tak že keď sa stretneme tak stále pozerajú na hodiny že idem už lebo žena sa bude hnevať. Alebo že žena je preč na pár dní tak sa môžeme flákať. Aj keď sa nesťažujú na zadaný stav ale v týchto maličkostiach to vidím. Další kamoš zas ani nevyhladáva vzťahy, má len kamarátky ale vraví že jemu by to narúšalo život keby spolužil s partnerkou. Žena maximálne len na kamarátstvo.
A čo ondíte? GTA5 je velmi super hra. Väčšina z vás to určite hráva. Nepoznám rodinu kde by nebol Xbox, Playstation, alebo minimálne herný počítač.
Zahrajte si Fortnite a Roblox. Tiež dobré s môžete aj po sieti aj viacerí. Tak čaute. Minul sa mi kredit tak už nebudem môcť. Ahojte.
@majla87 kde by som ja vzal na hernu konzolu či počítač keď som chudobný? Hrávam so synovcom. Býval som u rodičov, teraz u brata. Mám jednu izbu, žiadny majetok, iba starý televízor (viete ten so sklenenou obrazovkou) cez setopbox na anténu čo je zadarmo príjem (žiadne platené káblovky, orange, o2, digi a tak), jeden starý smartfón s popraskaným displayom). Pozerám telku netvrdím že celé dni lebo keď mám robotu tak chodím tam. Ale vždy ma vyrazia. Tak som často na úrade práce. Ale na to je téma tak o tom tam.
A rodina ma živiť nebude mi povedali tak asi budem bezdomovec. Teraz len tak prispievam na energie keď mám peniaze dám nejako naškriabem čo treba, niekedy meškám s platbou. Kým to rodina toleruje je dobre ale na ubytovniach také netolerujú. Nezaplatíš = letíš!

@romi0310 Ano, ano, tieto “uzivatelky zivota” si potom podavaju klucky v centrach asistovanej reprodukcie. A uz aj oooovela mladsie kusy, nez 40. Kazdeho osobna vec. Zivot a mladost sa da uzivat aj s dietatom a to nenahraditelnym, inym sposobom. A to som syna veru skoro nemala, mala som takmer 30.