Prečo ženy chcú všetko a mužom stačí pokoj?
Všimol som si, že čím viac sa snažím v partnerstve o rovnováhu a pohodu, tým viac mám pocit, že „to nestačí“. Ženy ako keby stále niečo riešili, chcú hlbšie rozhovory, intenzívnejšie zážitky, viac pozornosti. My chlapi sme často vďační za pokoj, ticho a trochu kľudu po práci. Nemyslím to zle, len si to porovnávam.
Vieš čo, aj ženy by chceli pokoj, ticho a trochu kľudu po práci. Ale nemajú ho, lebo chlap chce ticho, pokoj a kľud po práci a očakáva, že o všetko, o čo sa treba postarať, sa postará žena. A keď ona chce, aby sa aj on o niečo staral, o deti, o domácnosť, o bežné veci v živote... tak on to berie, že ONA od neho niečo chce, ONA nedá pokoj.
Aj ženy majú rovnakú stavbu tela ako muži. Majú len jedny nervy, len dve ruky, ale dve, tri deti. Častokrát však má len muž právo a žena nie. Aj žena chce ticho a pokoj po práci, ale často ho kvôli mužovmu kľudu a regenerácii nemá.
No, ženy riešia, máš pravdu, niekto z rodiny musí vyriešiť jedlo, ho kúpiť, vyložiť, pripraviť, spratať. Deti poriešiť. No, to väčšinou nejde, keď je kľud a ticho. 🤔
Ja mam naštastie muža čo rad nakupuje a vlastne všetko rieši on lebo on to robí rád nechcem mu kaziť radosť....s Tebou by som teda nechcela byť😄😄😄.
Nie je to vždy pravidlom. Ale ženy sú viac také emocionálnejšie, chcú cítiť také aj vnútorné spojenie so svojou polovičkou, i keď si to niekedy možno neuvedomujú a muži bývajú viac takí racionálnejší a pragmatickí, oni to tak do hĺbky neriešia, neanalyzujú. I keď tie vzorce sa časom môžu meniť a prispôsobovať sa. Ale zo všeobecnosti to tak bolo, vlastne základná psychologická analýza 🙂 preto ženy majú na takéto pokeci kamošky na tzv. "babské reči" ako to niektorí nazývajú.
Vieš čo, aj ženy by chceli pokoj, ticho a trochu kľudu po práci. Ale nemajú ho, lebo chlap chce ticho, pokoj a kľud po práci a očakáva, že o všetko, o čo sa treba postarať, sa postará žena. A keď ona chce, aby sa aj on o niečo staral, o deti, o domácnosť, o bežné veci v živote... tak on to berie, že ONA od neho niečo chce, ONA nedá pokoj.
@ha_ha presne si to vystihla!
Tiez chcem klud a ticho. Ale u nas to nie je mozne, lebo mojmu muzovi stale idu usta, nevie byt chvilu ticho…
S kolkymi zenami si vo vztahu? Hovorit mozes max o tej jednej, ktora taka je.
Pretoze zena nikdy nieje spokojna, stale potrebuje riesit, ohovarat, porovnavat. 😀 muz je rad ked ma cas na seba, svoje myslienky, napady, vizie.
Bol pokus dali na opusteny ostrov skupinu zien, po par dnoch ohovarania, skupinkovanie, zla nalada. Ked zopakovali u muzov, boli spolu, opekali, spolocne postavili pristresok, ohnisko, plavali uzivali si prirodu.
Vzdy zalezi od osobnosti ale u vacsiny zien a muzov to je tak.
Pretoze zena nikdy nieje spokojna, stale potrebuje riesit, ohovarat, porovnavat. 😀 muz je rad ked ma cas na seba, svoje myslienky, napady, vizie.
Bol pokus dali na opusteny ostrov skupinu zien, po par dnoch ohovarania, skupinkovanie, zla nalada. Ked zopakovali u muzov, boli spolu, opekali, spolocne postavili pristresok, ohnisko, plavali uzivali si prirodu.
Vzdy zalezi od osobnosti ale u vacsiny zien a muzov to je tak.
@greywolf Daj zdroj na ten pokus, strašne by ma to zaujímalo.
Aj mne stačí mať už hlavne svoj pokoj a nepotrebujem muža, s ktorým treba niečo analyzovať, riešiť a nasilu sa motivovať.
Ty vies co, ked sme minule kecali s kamoskami tak vacsina nechce vsetko, vacsina chce aby od nich nikto nic nechcel 😃

No komplex buniek je viac ako len jedna bunka......