icon

Prehnala som to?

16. jún 2023

Ahojte..surne sa potrebujem vyrozpravat a precitat si ine nazory lebo ma slahne uz asi..Tak minuly tyzden oslavovala moja dcerka 6 narodeniny oslavu som jej chystala dlho nakolko sme pozyvali aj deticky so skolky kedze sa tento rok so skolkou lucia a vela jej spoluziakov pojde na inu ZS ako nasa..vsetko prebiehalo super bola vyzdoba torta zabava baloniky az do chvile kym neprisla svagrina (muzova sestra) s 3,5 rocnym synom a muzom.Svagrinin syn je od malicke velmi narocne dieta ale cca od 2 rokov je agresivny rozmaznany a podla mna nezvladatelny. Takze oslava prebiehala super nasledne sa tam objavili oni s malym a od tej chvile bol koniec..samozrejme maly hned vsetko nicit do vsetkeho kopat robit zle detom a podobne hned ako nedostal co chcel..svagrina so svagrom sa zo zaciatku pokusali ho usmernit potom to uz ale vzdali..ja som nerobila nic len chodila za nim napravovala po nom to co znicil..proste tato oslava bola pre malú velmi dolezita..my s muzom sme si dali na nej zalezat...a chceli sme aby malá mala vsetko tip top..dcerka sa vzdy najviac tesi na tortu tento rok som jej vybrala temu wednesday ..torta krásna vysperkovana..synovec sa po cca hodine neustale ničenia behania a kricania na chvilu ukludnil ..ja spotena znicena co som za nim behala a davala pozor..tak sme usudili ze je cas na tortu uz aj deti sa pytali ze kedy bude torta..doniesla som teda tortu na podnose vonku k detom ze ideme sfuknut sviecky a nakrajat..synovec hned prisiel ze chce zjest postavicku co bola uplne hore..tak som mu vysvetlila ze najskor nakrajame torticku potom moze spapat ak rodicia dovolia..otocila som sa ze idem pre tanierky..vtedy chytil amok z celej sily do torty sotil ..ta spadla na zem a rozcapila sa..pribehl k nej ešte do nej kopol zobral postavicku co chcel predtym zjest a bezal rychlo prec..vsetci sme ostali sokovani pozerat..dcerka uz slzy v ociach..baby ja som to v tedy nevydrzala a navrieskala som na svagrinu nech si zoberu toho fagana a idu s nim preco lebo to zle dopadne..viem ze som reagovala neprimearne ale fakt do mna vtedy take jedy..lebo to nebolo prvykrat co nam nieco znicil..a proste uz sa to nakopilo..svagrovci zobrali maleho naruky sadli do auta od vtedy sa nam vyhybaju co chapem..a teraz ma to mrzi uz som aj svagrine pisala ze som nemala tak vyletiet ale ze proste nam bolo luto tej torty hlavne ked viem ako sa na nu mala tesila ale nic neodpisuje a nereaguje..

kluska
16. jún 2023

dvaja rodicia na jedno dieta, to je az neuveritelne, ze si nevedia dvaja s nim poradit. Ja ked som mala 3 a pol rocneho syna, tak som este davala pozor na druhe dieta, ktore malo rok a pol. A vascinou som bola na nich sama, neviem co by robili keby mali spolu 4 deti, ze 2 na jedneho.... autorka vobec ale vobec to nie je tvoja chyba, jedine si to mohla rozlozit na 2 oslavy a vobec by som nebehala za tym malym, to maju robit jeho rodicia! alebo ti platia za to, ze im strazis maleho? no neviem si to predstavit, ze dvaja ho nevedia ustrazit. Podla mna sa im to hodi, ze sa niekto cudzi stara o ich dieta a oni obaja nevedia si s nim rady, tj nedaju mu hranice. Oni su ti, ktori by mali sa ospravedlnit a to hlavne tebe a tvojej dcerke, ved ona sa musela hrozne citit na svojej oslave.

andreatytler
16. jún 2023

@huxy Uplne suhlasim s tym ze ho mali od zaciatku ustriehnut jeho rodicia, ale oni to vzdali a autorka to dobrovone zobrala na seba. Bola to ona kto vysvetlil synovcovi ze tu figurku nemoze chytat. Ak by som bola ja v jej situacii, pred tym ako by som od neho odisla, by som niekoho poziadala aby na neho dohliadol. Ale ona to neurobila. Vie velmi dobre aky je synovec. Pozna ho uz dlho a ma s nim kopec skusenosti. Bolo nesmierne nerozumne od neho odist v momente ako mu zakazala sa dotknut figurky na torte.

vroni
16. jún 2023

Reagovala si neprimerane vtedy, keď si dovolila, aby sa na oslavu dovolila sprostá švagriná s besnym spratkom. Nabudúce povedz svokre, ze oslava môže byť u nich len pod podmienku, ze švagriná s deckom sa tam neobjavia ani omylom. Inak robíte odteraz oslavy inde. Poprask v rodine bude tak ci onak. A v každom prípade na tvoj účet, tak nech to aspoň stojí za to.

vanilkovazmrzka
16. jún 2023

Akoze pardon? Maleho satana nechat vyvadzat a robit si co chce? Nepotrebuje to decko nejaku odbornu pomoc?

kika900
16. jún 2023

ohýbaj ma mamko... nechápem, čo riešiš. Teraz má 3 a pol roka, čo budte riešiť, keď bude mať 12? podpáli vám auto a zdemoluje dom? Lebo on chce postavičku? Práve takéto situácie vyčistia vzťahy, myslím, že pre nich je to dosť veľký výkričník. Pár na zadok by nepotreboval len mladý, ale aj rodičia. Ja by som sa všetkým ospravedlnila a hlavne vám zaplatila škodu bez mihnutia oka a ťahala s mladým preč.

autor
16. jún 2023

@vanilkovazmrzka potrebuje podla nas aj vela ludi z okolia co ho poznaju ale svagrovci nechcu o tom ani pocut

kluska
16. jún 2023

@vanilkovazmrzka potrebuje skor normalnych rodicov, co mu daju hranice a budu si za tym stat, tj pocuvat aj jeho plac, vrestanie a nie pre pokoj ho nechaju robit vsetko co chce. Takisto potrebuje aj ich pozornost.

autor
16. jún 2023

lebo to dieta ma 3,5 roka a vzivote som ho nevidela sa usmiat..len plač..alebo agresivita..

kluska
16. jún 2023

a videla si v zivote jeho rodicov aj nejako na to reagovat? davaju mu hranice? dodrzuju ich?

autor
16. jún 2023

@kluska aj teraz reagovali, kricali nanho aj dostal po rukach ked robil zle..ale po chvili uz to vzdali a nechali ho nech si robi co chce..

andreatytler
16. jún 2023

Preco si im nic nepovedala celu oslavu?

autor
16. jún 2023

@andreatytler pretoze som nemala cas..behala som za malym..do toho sme obskakovali deti s muzom ..a stale som cakala ze si to vsimnu ze beham za ich dietatom a zareaguju

andreatytler
16. jún 2023

Ale kde. Vyhovorka.
Zoberiem 3.5 pod pazuchu a odnesiem rodicom a poviem im aby si ho strazili, alebo isli domov.
Stavias sa do role obete.
Nechcem ti nakladat, lebo problem zjavne zapricinil niekto iny, ale odmietas si priznat svoj podiel na probleme. Toto sa dalo riesit, predist tomu. Prinajhorsom si z toho mozes odniest ponaucenie do buducna, ale nie, ty si sa prisla rozculovat nad tym ako svagrina nezvlada vychovu.

mimikarol
16. jún 2023

V prvom rade si ich mala upozorniť nech si nanho dávajú pozor sami. Žiadne také že som dúfala že si všimnú že behám za ich dieťaťom. A nemala si sa ani ospravedlňovať. Dobre si spravila že si vybuchla. Možno im to otvorí oči a keď nie, už by som ich viac x na oslavu nepozyvala

minutka
16. jún 2023

To ty by si sa nemala s nimi bavit. A oni nech sa omluvia. A preplatia tortu. Maju nevychovane decko, tak nech lapia doma

veronicka88
16. jún 2023

Nechce sa mi čítať komentáre...tak len z môjho pohľadu...sme ľudia,s jednou trpezlivosťou,s jedným životom....je úplne normálne že sa v tebe nakopila zlosť a vybuchla si...to by si musela byť iný flegmatik keby si tu tortu rozdychala....ja by som to nedala...a asi by som sa ani neospravedlnovala...veď nemáš prečo....výčitky sú úplne normálne....ale všetko to prejde....

andreatytler
16. jún 2023

Autorka a aj to ako celu situaciu nasledne riesis...
Ospravedlnis sa za svoju reakciu, co je podla mna spravne, ale neziadas ziadne vysvetlenie od svagrinej. Mala si je povedat vsetko to co si povedala nam tu. Ako ti uz dho vadi jeho spravanie u vas a to ako ho neusmernuju. Minimalne si mala od nej ziadat nahradu za tortu. Zase len cakas ze sa svagrinej otvoria oci a zmeni spravanie. Proste si otvor usta a hovor o svojich hraniciach ak chces skutocne nieco zmenit.

river_song
16. jún 2023

Na jednej strane ta chapem, ja by som asi uz tiez vybuchla. Na druhej strane chapem aj ju. Urcite ju to mrzi, ale zase tiez keby si na mna takymto stylom nahukala a v momente nas vyhodila a nedala ani priestor na nejaké ospravedlnenie alebo nápravu, tiez by som asi nemala chuť ti dvihat telefon..

deti95060810
16. jún 2023

decko vo veku 3.5 roka a 6 ročné deti je asi troška aj rozdiel.... vo všetkom.
na druhej strane si myslím že až moc si lipla na tej oslave - však aj tak píšeš - vyšperkované. moc záležalo.... veď to boli len 6 ročné narodky....🙄

aluskasm
16. jún 2023

Nuz deti su odrazim svojich rodicov. Ak svagrinin syn znicil tortu umyselne mali by sa v prvom rade ospravedlnit svagrovci za spravanie svojho syna a za tortu mali zaplatit. To ze sa teraz zduvaju a nekomunikuju je ubohe a neslusne. Nemate si co vycitat. Aj vy ste len clovek a reagovali ste tak ako ste to citili. Svagrovci by sa mali hanbit. Na navstevy ani oslavy by som ich uz radsej nevolala.

minutka
16. jún 2023

@deti95060810 dieta v ziadnom veku nema nicit veci, oslavy, torty. 3.5 r dokaze byt rozumny tvor. Ak nie, rodicia ho maju drzat na uzde. Dievca ma narok si vl narodky uzit do syta

valeria_h
16. jún 2023

Autorka je mi to veľmi ľúto, ale Ty si nič zlé neurobila. To, že sa urazili,.no nech sa urážajú a nech si konečne urobia poriadky s malým kazisvetom..on zničil oslavu Tvojej dcéry. Ale ako to už na MK býva, už Ti naložia, že pridávaš info postupne a hrdinky samozrejme, že na čo oslava u svokrovcov, mala si ju mať doma a bol by kľud. No fakt na hlavu niektoré užívateľky, ale tu už sa nečudujem ničomu.

valeria_h
16. jún 2023

A švagriná keď je taká laxná, ani sa nečudujem, že si nevie poradiť s malým. A vyhovárať sa a ospravedlňovať, že sú to len deti .. no s čo že sú to deti? Rodičia nezakročia a potom sa čudujeme čo nám z detí vyrastie. Drzí smradi.

viera
16. jún 2023

@katkami123 Ja som nikde nepisala,ze nemaju nikam chodit🙂…Konstatovala som,ze tam mala xy signalov nato, aby sa vedela zariadit…Je ine 3,5r.chlapec a ine 6r.dievca.6r.dievca nema zaujmy ako 3,5r chlapec a podobne…Priklad vie aky je maly divoky,tak mohla spravit oslavu iba s jej kamoskami a druhu s rodinou,kde by jej bolo jedno ze ten maly aj na strop vyleze…Alebo mohla povedat na zaciatku jeho rodicom,ze ci by viac nanho dohliadli ako inokedy…A mohla by som dalej a dalej pokracovat…Je mi aj luto chlapca lebo tiez zavrieskat nech si zoberu fagana..Ved ten maly to vnima…Sa ani necudujem ze robi potom naschvali ,hlavne ked mu aj rodicia daju po rukach…Ked vedela ze tam pride taketo torpedo,tak sa nejak zariadim…A tiez uz len chodila som za nim a napravovala a podobne.Boze si viem predstavit ako sa ten maly musel citit…Ten maly to nespravil len tak mal nejaky dovod a poslat ho hned domov aj s jeho rodicmi bez vysvetlenia a doriesenia situacie🤦‍♀️Mozno sa aj chceli ospravedlnit,mozno im to aj bolo aj luto ale ona im nedala moznost…Podla popisu zvreskla a vyhodila ich…

angelovka
16. jún 2023

@viera nechapem celkom vetu: mal nejaky dovod ze to urobil? Aky dovod ?znicil tortu lebo chcel postavicku? To je dovod?

huxy
16. jún 2023

@viera jediný dôvod prečo to spravil, lebo keď nieco chce, tak to musí mať. A viem si predstaviť tú výchovu. Benevolentnu, bez hraníc, a potom to takto dopadne. Ja z duše neznášam rozmaznané decka, čo robia druhým zle. Aj keď v prvom rade za to môžu rodičia.

rorino
16. jún 2023

Švagriná asi nemá všetkých po kope,keď prišla,už som čítala,že ste ich museli pozvať do svojrinho domu,tak sa teda ona mala chopiť rozumu a povedať,že prídu inokedy,lebo obe strany viete aký chlapec je

mamina7070
16. jún 2023

oni sa mali ospravedlnit tvojej dcere a nahradit co sposobilo ich dieta
naco sa im ty ospravedlnujes ??? ty sa nevies postavit za svoje dieta ? aky mu davas priklad ? ze na tvojej dcere ti nezalezi ?
ja by som im napisala nech zaplatia sumu za tortu alebo objednaju taku istu a na oslavy maju s nim zakaz vstupu

katkami123
16. jún 2023

@andreatytler
Nie každá žena je asertivna, vidíš, že autorka ma problém v tom, že jej svokra všetko diriguje, ešte aj koho ma pozvať na oslavu. Autorka ma zjavný problém povedať ľuďom nie a povedať im otvorene, čo jej vadí. Namiesto toho, aby sla priamo za svagrinou a povedala jej, obskakujem ti tu tvoje decko, nie je ti to trápne, mám tu na robote aj iné veci, tak chce byt silou-mocou s každým za dobre a boji sa povedať si vlastný názor a dúfa, že druhým dôjde. A aj keď mi prídu rodicia toho chlapca čudní, keď si iba jedno dieťa 2 dospeli ľudia nedokážu ustriehnuť, pre mňa nepochopiteľné, tak aj tak sa ešte ona im ospravedlňuje a pchá, pritom chybu urobili rodicia, majú si na dieťa dohliadať. A do budúcna bude mat autorka len a len problémy z toho, že sa boji povedať druhým svoj názor, lebo by sa urazili. Ale žiaľ, taka je. Tu je chyba jedine v rodičoch toho chlapca.

viera
16. jún 2023

@angelovka dovod taky ze ho vsetci beru ako zleho…?On sa nenarodil zly…Ci ano?…Tak potom taketo dieta si to kompenzuje…A o tom cely cas hovorim…Ze mala xy dovodov moznosti to spravit inac…Ja vidim aj na jej strane vela pochybeni..