icon

Prekonali ste krízy v dlhodobých vzťahoch?

Včera o 06:36

Chcem sa opýtať tých, ktorí majú dlhoročné vzťahy, povedzme viac ako 8rokov. Zažili ste v partnerstvách krízy, napríklad parmesačné, kedy ste si povedali, že ten vzťah už zomiera a končí? A potom sa vám to podarilo ustáť a ostali ste spolu? Žiaľ môjmu manželstvu zvoní umieračik a my dvaja už nemáme nádej, lebo muž nemá záujem riesit. Ale zaujíma, či iné stabilné vzťahy išli cez odcudzenie zase k vzájomnej blízkosti..alebo či vždy je to tak, že keď sú tí dvaja spolu dlhodobo, proste je to lebo partnerstvo klape len s bežnými občasnými roztržkami.

Strana
z2
anonym_cb9607
Včera o 09:20

Ale toto u vas nie je kriza, ale manipulacia, pretoze trestanie tichom je sposob tyrania. Najma ak to trva dlho - dni, tyzdne. Vyrastala som v takej domacnosti a ver, ze tym aj deti priserne trpia. Ak tresta tichom aj ich, ked je nastvany na teba.
My sme s muzom obaja tvrdohlavi, vieme sa neskutocne pohadat, no netrestame sa tichom, lebo nie je po jednom alebo druhom, snazime si to vysvetlit inokedy, ked opadnu velke emocie.

arianna25
Včera o 09:31
@anonym_autor

@kocuris to áno, ale úplne to odmieta, lebo on nevidí problém. Trhá mi to srdce, ešte to v sebe spracúvavam, no pochopila som , že musím chrániť deti a seba.

@anonym_autor presne to je problém že tebe to trhá srdce a on je so sebou spokojný. Ty trpis, on asi nie.

tilly
Včera o 10:24

25 rokov a jasne. Raz je lepšie, raz horšie. Minimálne dvakrát to bolo na rozvod. Ustáli sme to. Ešte čakám, že prídu aj väčšie krízy.

tilly
Včera o 10:27
@anonym_autor

@anonym_58d450 u nás ide o to, že muž ma naozaj ťažkú tvrdohlavu povahu a z domu naučené, že keď nie je po jeho, odmlčí sa. Takže ma pravidelne ignoruje, aj týždne, a nikdy sa neospravedlni. Kvôli nemu som začala navštevovať psychológa, ktorý mi vysvetlil, že to je nezrela osobnosť a nezmení sa, keďze nechce sám ani si to nepripusta. Preto žiaľ koncime.

@anonym_autor toto robí aj môj, ale najviac to bolo tri dni. Najprv ma to strašne vytáčalo, aj ma to vytáča, ale postupne som prišla na to, že to nie je primárne trestanie tichom, ale skôr jeho proces, spracovavanie situácie. Keby to trvalo týždne, nedávala by som to. Pre mňa je to teror.

anonym_c87ebd
Včera o 10:53
@anonym_autor

@anonym_c87ebd prosím rozvinies to trochu? Netreba detaily, ale že čoho sa zhruba týkali problémy?

Psychické problémy (úzkosti, pokusy o samovraždu,), alkohol, nevera, ponižovanie. Teraz je to ako-tak “dobre”, život nás posunul úplne niekde inde. Obaja študujeme, vzdelávame sa, posúvame vyššie.

autor
Včera o 10:54
@tilly

@anonym_autor toto robí aj môj, ale najviac to bolo tri dni. Najprv ma to strašne vytáčalo, aj ma to vytáča, ale postupne som prišla na to, že to nie je primárne trestanie tichom, ale skôr jeho proces, spracovavanie situácie. Keby to trvalo týždne, nedávala by som to. Pre mňa je to teror.

@tilly no áno, ja som si postupne uvedomila aj na sedeniach s psychológom, ak som si o Tom čítala a pozrela milión videí a u nás sa už jedná o psychické týranie. On iný nebude. Mne to poznanie otvorilo oči. Nie je to ako u vás spravovanie, on mi to vyslovene dáva ako trest. Preto už riešim právnika a rozvod , zatiaľ o Tom nevie. Ale ja vidím jeho rodičov a čo nás s deťmi v budúcnosti čaká, a to odmietam. Radšej sama, ako s niekým, kto mi zámerne ubližuje.

anonym_c13b5c
Včera o 11:45

My 22 rokov spolu a krizu sme neprekonali. Ale ja uz som nechcela na tom pracovat. Pochopila som rovnako, ze to co by sa muselo zmenit sa nikdy nezmeni. Tiez tam bolo kadeco, zlozite zivotne podmienky, nezhody v intimite. Po narodeni deti sa zacali ukazovat vazne problemi, co si manzel niesol so sebou z povodnej rodiny. A len pred nimi utekal, z domu, od rodiny. Teraz je to samozrejme velmi tazke, ale velmi tazke by to bolo, aj keby sme ostali spolu. Takto sa pokusim z toho vymotat aspon sama za seba a za deti.

tilly
Včera o 15:25
@anonym_autor

@tilly no áno, ja som si postupne uvedomila aj na sedeniach s psychológom, ak som si o Tom čítala a pozrela milión videí a u nás sa už jedná o psychické týranie. On iný nebude. Mne to poznanie otvorilo oči. Nie je to ako u vás spravovanie, on mi to vyslovene dáva ako trest. Preto už riešim právnika a rozvod , zatiaľ o Tom nevie. Ale ja vidím jeho rodičov a čo nás s deťmi v budúcnosti čaká, a to odmietam. Radšej sama, ako s niekým, kto mi zámerne ubližuje.

@anonym_autor veľa síl 🙏🙏

anonym_4e650a
Včera o 17:26

@anonym_autor nájdi si milenca, na chvíľu to pomôže. Budeš spokojná atď, len sa nesmieš zaubit

anonym_d7243f
Včera o 18:14

@anonym_autor Áno mali po 7.rokoch a prekonali. Lebo sme chceli obaja.Sme spolu 25.rokov .Prežili toho veľa..aj dobré aj zlé a to nás posilnilo.

anonym_400657
Včera o 20:16

@anonym_autor s biolog otcom mojho dietata sme to neustali

lukma
Dnes o 04:20
@anonym_autor

@anonym_58d450 u nás ide o to, že muž ma naozaj ťažkú tvrdohlavu povahu a z domu naučené, že keď nie je po jeho, odmlčí sa. Takže ma pravidelne ignoruje, aj týždne, a nikdy sa neospravedlni. Kvôli nemu som začala navštevovať psychológa, ktorý mi vysvetlil, že to je nezrela osobnosť a nezmení sa, keďze nechce sám ani si to nepripusta. Preto žiaľ koncime.

@anonym_autor Volá sa to pasívna agresivita a trestanie tichom. Je to strašné. Aj môj muž to občas robí, ale vydrží to len do druhého dňa. On mlčí deň a ja sa z toho spamätávam týždeň. Je to veľmi zraňujúce. A tiež sa mi za 16 rokov nikdy za nič neospravedlnil. Lebo on nikdy neurobil nič zlé.

sense
Dnes o 04:46
@anonym_autor

@anonym_autor ja som sa kvôli tomuto pred pár rokmi rozviedla a neľutujem....a paradoxne to prispelo aj dcere, lebo deti to vnímajú aj keď si to rodičia nemyslia

Strana
z2