icon

Prekvapujúca reakcia partnera

30. okt 2025

Ahojte, s partnerom sme spolu asi pol roka, schyľuje sa k spoločnému bývaniu keďže už máme aj svoj vek (33 a 39), len ma nedávno zarazila jedna vec a nie som si istá či to len ja takto vnímam a pomohol by mi aj pohľad nezainteresovaných osôb. Stalo sa že sme boli spolu a keď som odchádzala na svojom aute, všimol si že mi nesvieti osvetlenie na ŠPZ. A napísal mi doslova: Daj vymeniť žiarovky lebo je to na pokutu 😊😘
Pritom robí v automobilovej firme, bratovi mení svetlá na kamióne, čo je oveľa väčšia babračka. Takže ma dosť nepríjemne prekvapila jeho reakcia na danú situáciu. Čakala by som niečo v zmysle: Všimol som si že ti nesvietia žiarovky, tento víkend sme spolu tak ti to spravím. Vie, že nemám nikoho známeho kto by mi s tým pomohol. Možno je to len blbosť, ale mne to stále behá po rozume a chcem sa ho na to zajtra spýtať. Zatiaľ by som rada videla vaše postrehy. Možno ostanem zajtra prekvapená jeho odpoveďou, preto chcem vidieť aj iný pohľad.

amdornik
31. okt 2025
@zmrzlinka2021

Ženy, úprimne.

Predstavte si situáciu. Chodíte s chalanom pol roka, zarábate 2,5 násobok viac. Tiež by ste platili väčšinu spoločných výdavkov, možno aj celú dovcu?

@zmrzlinka2021 keby som ja mala v danej chvíli 2500 eur a on 1000 eur na výplate, tak po pol roku známosti by som nemala problém potiahnuť ten wellness.. hoci ty si asi nepochopila podstatu veci. a to už len tú, že chlapi sa stále v minulosti považovali za galantných, spoločnosť ich považovala za galantných. galantný chlap sa nepýta partnerky, koľko zarába, ale z času na čas ju pozve aj na niečo viac ako je len 50:50. myslím, že ten wellness pobyt mohol uhradiť on preboha...

anonym_d3808d
31. okt 2025
@zmrzlinka2021

Ženy, úprimne.

Predstavte si situáciu. Chodíte s chalanom pol roka, zarábate 2,5 násobok viac. Tiež by ste platili väčšinu spoločných výdavkov, možno aj celú dovcu?

@zmrzlinka2021 nepísala som nikde o celej dovolenke, výlet pre oboch by som kľudne zaplatila.

sense
31. okt 2025
@zmrzlinka2021

Ženy, úprimne.

@zmrzlinka2021 nie po polroku by som dovolenku chlapovi nezaplatila , ale zas ja by som ani nečakala že ju zaplatí on. S takisto ja by som navrhla dovolenku ktorú si možné dovoliť zaplatiť obaja, ak by ten chlap chcel ale dovolenku nad moje pomery, nemala som problm povedať, sorry ale toľko na dovolenku nemám/nie som ochotná dat

sense
31. okt 2025
@amdornik

@zmrzlinka2021 keby som ja mala v danej chvíli 2500 eur a on 1000 eur na výplate, tak po pol roku známosti by som nemala problém potiahnuť ten wellness.. hoci ty si asi nepochopila podstatu veci. a to už len tú, že chlapi sa stále v minulosti považovali za galantných, spoločnosť ich považovala za galantných. galantný chlap sa nepýta partnerky, koľko zarába, ale z času na čas ju pozve aj na niečo viac ako je len 50:50. myslím, že ten wellness pobyt mohol uhradiť on preboha...

@amdornik tak ale zas na druhej strane pred 30 a viac rokmi málokto chodil v polročnom vzťahu na dovolenky do zahraničia, Max tak pod stan niekde na Zelenú Vodu či na Duchonku

amdornik
31. okt 2025
@sense

@amdornik tak ale zas na druhej strane pred 30 a viac rokmi málokto chodil v polročnom vzťahu na dovolenky do zahraničia, Max tak pod stan niekde na Zelenú Vodu či na Duchonku

@sense ja som nikde nepísala, aby uhradil dovolenku. on je ten, čo si vymyslel wellness a on je ten, čo povedal autorke, že polovicu si hradí.
a v minulosti síce nechodili na dovolenky, ale tiež pozvali ženu na obed, večeru, kávu, do kina, divadla. a boli si vedomí, že to platia. bolo nemysliteľné, aby toto očakávali od ženy. jednoducho nejaká galantnosť by tu mala byť. obzvlášť pri tak rozdielnych príjmoch. alebo nech si potom hľadá takú, čo zarába 2500 ako on a nech si všetko platia napoly. neviem si predstaviť život s takým človekom, to musí byť utrpenie. a diskusie čítaš. je ich veľa takých, čo žena sa stará o 2-3 deti a ešte ona chúďa ťahá nákupy z rodičáku.... a chlap nepustí peniaze, lebo majú ísť na polovicu... také niečo možno očakávať aj od tohto držgroša.

hefo
31. okt 2025
@13uzivatelka11

@doriiis a ako sa dá zistiť ročník auta len z pohľadu na auto? 🤦‍♀️ Nie je v tomto prípadne jednoduchšie opytat sa? 😀

@13uzivatelka11 Tých žiaroviek sú bežne tak maximálne tri druhy, a v tom istom modeli auta sú na 99% všade tie isté nezávisle od ročníka. Kto sa trochu venuje autám, nemôže mať s tým problém zistiť to aj bez vypytovania sa.

Mne to príde tak, že sa mu nechce, ale zase keď ho už požiadala, tak nechce byť úplne za chrapúňa. Otázkou naviac možno dosiahne, že namiesto zisťovania údaja ona radšej poprosí otca/brata/koňa, a chalanko sa z toho vyzuje. Ak si pamätám mňa po pol roku vzťahu, tak by som jej v takej situácii hneď povedal "počkaj chvíľku, ak sa veľmi neponáhľaš" a začal to rozoberať (to je tak na 15 sekúnd, keď má človek nejaký primeraný šrobovák, a ten ja nosím v batohu s notebookom stále), pozrel sa, aká je to žiarovka a na prvej pumpe alebo v Tescu kúpil žiarovku a vymenil. Dnes mi to už, pravda, po 15 rokoch manželstva trvá dlhšie...

zmrzlinka2021
31. okt 2025
@amdornik

@amdornik ale veď ja ti to ani nevyvraciam, len vnímam že kebyže to je opačne, tak by taký chlap bol tu označovaný za prizovnika

amdornik
31. okt 2025
@zmrzlinka2021

@amdornik ale veď ja ti to ani nevyvraciam, len vnímam že kebyže to je opačne, tak by taký chlap bol tu označovaný za prizovnika

@zmrzlinka2021 no ja sa budem opakovať. podľa mňa je normálne (alebo ja to tak chápem), že žena je to nežnejšie pohlavie a predsa len, ten chlap by mohol urobiť raz za čas takýto galantný krok a pozvať ju niekam bez toho, aby očakával odvetu alebo aby jej to stále nezabudol pripomenúť, akonáhle sa mu to hodí.
iste, aj žena ho môže prekvapiť hocijakým spôsobom, kľudne tiež uhradením niečoho, čo zas baví jeho... nevylučujem. ale autorka má pol ročný vzťah a on všetko prepočítava na drobné... toto by ma odradilo.

sense
31. okt 2025
@amdornik

@sense ja som nikde nepísala, aby uhradil dovolenku. on je ten, čo si vymyslel wellness a on je ten, čo povedal autorke, že polovicu si hradí.
a v minulosti síce nechodili na dovolenky, ale tiež pozvali ženu na obed, večeru, kávu, do kina, divadla. a boli si vedomí, že to platia. bolo nemysliteľné, aby toto očakávali od ženy. jednoducho nejaká galantnosť by tu mala byť. obzvlášť pri tak rozdielnych príjmoch. alebo nech si potom hľadá takú, čo zarába 2500 ako on a nech si všetko platia napoly. neviem si predstaviť život s takým človekom, to musí byť utrpenie. a diskusie čítaš. je ich veľa takých, čo žena sa stará o 2-3 deti a ešte ona chúďa ťahá nákupy z rodičáku.... a chlap nepustí peniaze, lebo majú ísť na polovicu... také niečo možno očakávať aj od tohto držgroša.

@amdornik áno to je zlý výber partnera, ak chlap očakáva že žena z rodicaku bude platiť polovicu nákladov, hoci sa o všetko stará....toto treba mať vydiskutovane predtým.....ale to je presne ako keď žena kým nie sú deti sa stará o celú domácnost lebo sa chce ukázať ako dobrá gazdiná, chlapa len ofukuje, lebo veď sa to patrí....a potom sú prekvapene že prídu deti a všetko je na ich pleciach.
Ale súhlasím s tým že pri polročnom vzťahu pripomínat že jej kúpil kvety je no go

anonym_d3808d
31. okt 2025
@sense

@sense pred tridsiatimi rokmi sme po pol ročnom vzťahu na dovolenke pri mori boli, prečo nie? Veď sa píše rok 2025.

sense
31. okt 2025
@anonym_d3808d

@sense pred tridsiatimi rokmi sme po pol ročnom vzťahu na dovolenke pri mori boli, prečo nie? Veď sa píše rok 2025.

@anonym_d3808d tak ale to ste boli zrejme jedny z mala

anonym_d3808d
31. okt 2025
@sense

@sense neviem, nikdy som to neriešila, moja známa bola s frajerom v roku 1997 v Thajsku, rok pred tým na Malorke, nemyslím si, že sme boli taká výnimka

amdornik
31. okt 2025
@sense

@sense ale vieš, že ani nie? ja som bola prvý krát pri mori pred 21 rokmi. a už vtedy som si bola vedomá, že v mojom (vtedajšom) veku iní moji známi či spolužiaci zo ZŠ boli už ako 15-roční pri mori (čo bolo ďalších viac ako 10 rokov dozadu). aj mladší niektorí. a nebolo ich málo... len u nás na to neboli peniaze. ale v rodinách, kde sa nechlastalo, tam raz za čas si dovolenku veru po páde komunizmu dožičili. suma sumárum, môže to byť viac ako tých 30 rokov....
tak či onak, to nie je podstatné. podstatné je, že henten autorkin čudák je držgroš 😀

autor
31. okt 2025

Píšem vám ako to dopadlo. Spýtala som sa ho či sa mu veľmi nechcelo do tej výmeny púšťať alebo sa mi to len zdalo. Odpovedal že to je preňho cudzie auto (vysvetlila som mu už skôr že je písané na môjho otca kvôli nižšej poistke, ale jazdím na ňom len ja, je za moje peniaze, môj otec má svoje nové auto) a doplnil že do cudzích áut sa nemontuje. Potom mi povedal že zajtra pôjdeme kúpiť žiarovky a že ich zaplatím a on to spraví. Síce som od včera večera v teplotách a hlas mám ledva počuteľný, budem musieť ísť s ním. Aspoň som zistila ako sa správa v takýchto situáciách. Pre mňa to už vlastne skončilo, len musím nabrať síl a uzavrieť to naozaj.

amdornik
31. okt 2025
@anonym_autor

Píšem vám ako to dopadlo. Spýtala som sa ho či sa mu veľmi nechcelo do tej výmeny púšťať alebo sa mi to len zdalo. Odpovedal že to je preňho cudzie auto (vysvetlila som mu už skôr že je písané na môjho otca kvôli nižšej poistke, ale jazdím na ňom len ja, je za moje peniaze, môj otec má svoje nové auto) a doplnil že do cudzích áut sa nemontuje. Potom mi povedal že zajtra pôjdeme kúpiť žiarovky a že ich zaplatím a on to spraví. Síce som od včera večera v teplotách a hlas mám ledva počuteľný, budem musieť ísť s ním. Aspoň som zistila ako sa správa v takýchto situáciách. Pre mňa to už vlastne skončilo, len musím nabrať síl a uzavrieť to naozaj.

@anonym_autor no je to magor... to ste telefonovali či si bola osobne?

doriiis
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor .... Toto veru nie je chlap do budúcnosti. Naber energiu čím skôr, lebo len strácas čas s nim

amdornik
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inak, na tvojom mieste zájdem do nejakého súkromného servisu aj so žiarovkami, pekne poprosím, či by mi to do 10 eur neurobili a na neho by som sa už úplne vytoto.... ak natrafíš na dobráka, ktorému to potrvá 2 minúty, možno nevezme ani cent.... ale ja by som dala, už len za ochotu... kedysi som mala staré auto a chodila som k jednému chalanovi, akože fakt bol milý.. nikdy za výmenu žiarovky nevzal nič. už ma s tým hneval. nie raz sa vyjadril: ja si to zaúčtujem u tých, čo chodia na audinách 😀 😀 nikdy na neho nezabudnem, dobrá duša. to len tak, na pobavenie. možno aj ty nájdeš takú dušu, čo ti také drobnosti urobí za málo alebo za nič. z času na čas mu dáš nejaké euro, čokoládu, zákusok... a budeš mať kľud. toto nie je chlap pre tebe. to je hnoj.

sense
31. okt 2025
@amdornik

@sense ale vieš, že ani nie? ja som bola prvý krát pri mori pred 21 rokmi. a už vtedy som si bola vedomá, že v mojom (vtedajšom) veku iní moji známi či spolužiaci zo ZŠ boli už ako 15-roční pri mori (čo bolo ďalších viac ako 10 rokov dozadu). aj mladší niektorí. a nebolo ich málo... len u nás na to neboli peniaze. ale v rodinách, kde sa nechlastalo, tam raz za čas si dovolenku veru po páde komunizmu dožičili. suma sumárum, môže to byť viac ako tých 30 rokov....
tak či onak, to nie je podstatné. podstatné je, že henten autorkin čudák je držgroš 😀

@amdornik tak áno po tých príspevkoch čo následne pridala a aj hlavne tom poslednom príspevku je to tak ako pises

sense
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak toto by už nebol mojim priateľom. Ale buď rada že si prišla na to skôr, čo je zač ako ste začali spolu žiť. A skoré uzdravenie

autor
31. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor no je to magor... to ste telefonovali či si bola osobne?

@amdornik osobne

lentakyterapeut
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pekny debil 😑 boze

kitycat
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak si daj auto na seba prepisat? Ja neviem preco ma kupovat ziarovky ci tebe ci tvojmu otcovi. Nemusi ta zahadzat milionmi, nemusi ti vycitat vsetky kvety... uz vidis preco je tak dlho sam... na rozchod staci chytit telefon neviem ... ak byvas u rodicov tak to byvanie skusit mozes... pol roka ste spolu 🙏

anonym_8240c7
31. okt 2025

Ach, ze Ty kupis ziarovky a on to vymení 🙈🙈🙈

autor
31. okt 2025
@kitycat

@anonym_autor tak si daj auto na seba prepisat? Ja neviem preco ma kupovat ziarovky ci tebe ci tvojmu otcovi. Nemusi ta zahadzat milionmi, nemusi ti vycitat vsetky kvety... uz vidis preco je tak dlho sam... na rozchod staci chytit telefon neviem ... ak byvas u rodicov tak to byvanie skusit mozes... pol roka ste spolu 🙏

@kitycat nikde som nepísala že ma kupovať žiarovky. Len som napísala ako zdôraznil že ich zaplatím. Vkuse kalkuje a ja toto nepotrebujem

terezka1947
31. okt 2025
@anonym_autor

@kitycat nikde som nepísala že ma kupovať žiarovky. Len som napísala ako zdôraznil že ich zaplatím. Vkuse kalkuje a ja toto nepotrebujem

@anonym_autor ak ti to vadi,tak mu to povedz. Možno si to neuvedomuje. Alebo,rovno dá ho opýtaj,ako si to prestavuje v manželstve...tieto veci je dôležité vedieť.

amdornik
31. okt 2025
@terezka1947

@anonym_autor ak ti to vadi,tak mu to povedz. Možno si to neuvedomuje. Alebo,rovno dá ho opýtaj,ako si to prestavuje v manželstve...tieto veci je dôležité vedieť.

@terezka1947 ale čo si. je to magor.... veď píše dievča, že ten chlap má 39 rokov. neuvedomuje si, ako to vyznie? ale OK, je sám, slobodný, bezdetný.... to vysvetľuje viac. asi menil žiarovky v živote už viacerým babám 😀

bluka2
31. okt 2025

Tak sme sa až tak nemýlili...tak veľa síl, toto je o ničom

bluka2
31. okt 2025
@terezka1947

@terezka1947 to jej fakt môže byť jedno, ako si to predstavuje v manželstve

anonym_f5c89d
31. okt 2025
@terezka1947

@terezka1947 mne 10 rokov ex tvrdil ako by ma nikdy neopustil, tehotnu uz v ziadnom pripade. Nemusis ani hadat kedy to nacasoval 😀 Chlapom netreba verit, za nich vzdy hovoria len a len skutky.

anonym_c0b00a
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor riadny úbožiak fakt v NAY stoja 2ks žiarovky 1€
https://www.nay.sk/autoziarovka-philips-vision-...