icon

Prekvapujúca reakcia partnera

30. okt 2025

Ahojte, s partnerom sme spolu asi pol roka, schyľuje sa k spoločnému bývaniu keďže už máme aj svoj vek (33 a 39), len ma nedávno zarazila jedna vec a nie som si istá či to len ja takto vnímam a pomohol by mi aj pohľad nezainteresovaných osôb. Stalo sa že sme boli spolu a keď som odchádzala na svojom aute, všimol si že mi nesvieti osvetlenie na ŠPZ. A napísal mi doslova: Daj vymeniť žiarovky lebo je to na pokutu 😊😘
Pritom robí v automobilovej firme, bratovi mení svetlá na kamióne, čo je oveľa väčšia babračka. Takže ma dosť nepríjemne prekvapila jeho reakcia na danú situáciu. Čakala by som niečo v zmysle: Všimol som si že ti nesvietia žiarovky, tento víkend sme spolu tak ti to spravím. Vie, že nemám nikoho známeho kto by mi s tým pomohol. Možno je to len blbosť, ale mne to stále behá po rozume a chcem sa ho na to zajtra spýtať. Zatiaľ by som rada videla vaše postrehy. Možno ostanem zajtra prekvapená jeho odpoveďou, preto chcem vidieť aj iný pohľad.

anonym_c0b00a
31. okt 2025
@zuzanita1609

🤦 baby,vám poniektorým "hrabe" viac než mňe 😅. V servise áno pracujú hlavne muži a sú niektorí takí... všelijakí 🤭,ale aby niekoho normálneho napadla myšlienka,že radšej ju vymením sám (si povie žiarlivý chlap) ,akoby som mal svoju priateľku, ženu odporučiť do nejakého servisu,aby ju nedajbože chlapi neobletovali? Vážne? To už iné fanasmagorie, celý koník 🤭😜.

@zuzanita1609 áno, nenechá ma chodiť po servisoch a doprosovať sa chlapom, radšej mi to vymení sám.
A áno, stalo sa mi veľakrát, že mi vypisovali, otravovali atď
Sa spamataj a nerob teátro..

zmrzlinka2021
31. okt 2025
@anonym_autor

@kitycat nikde som nepísala že ma kupovať žiarovky. Len som napísala ako zdôraznil že ich zaplatím. Vkuse kalkuje a ja toto nepotrebujem

@anonym_autor

Prečo si mu nepovedala na to, že očakávam že on to zaplatí?

Ako jasne, s ním koniec, ale veľmi by ma zaujímala jeho reakcia

wayway
31. okt 2025
@anonym_autor

@bluka2 aj mne sa zdá že je to "ja na prvom mieste" , až mi niekedy pripadá samoľúby. A keď mi pripomenul tie kvety a zopár iných láskavosti, tak som mala pocit že to berie ako niečo za niečo a nie z lásky. A nie je to tak že on len dáva a ja beriem, vtedy by som tomu rozumela. Ja pracujem v lekárni a keď bol chorý tak som mu priniesla vitamíny, lieky bez toho aby ma o to musel žiadať, ani by mi nenapadlo mu to pri nejakej nezhode alebo hádke pripomínať. Pre mňa sú to nezištné skutky, ktoré sa robia z lásky a dosť ma mrzí keď to niekto berie inak.

@anonym_autor Zle sa to cita. Toto je clovek, ktory vsetko pocita co dava, a na nic nezabudne. Nevyznieva to tak, ze vie nezistne a z lasky davat.

laila22
31. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik auto je staršie (r. 2008) takže už doňho nechcem veľa investovať, práve preto ma to tak prekvapilo. Ide asi o pár minútovú záležitosť preňho jednoduchú. A ďakujem za reálne skúsenosti zo života, spomenula som si na situáciu kedy mi pripomenul mi že mi kupuje kvety. Inak som to považovala za pokojný vzťah, postupne začínam mať zlé pocity.

@anonym_autor mňa by to sklamalo. Mne mení žiarovky kolega, hneď ako si všimne, že mi nesvieti nejaké svetlo. Ide kúpiť žiarovku a vymení. Je to pár minút, nikdy nič nechce, ale vždy sa mu revanzujem, čokoládou, bonboniérou. Takže u frajera by ma takáto reakcia sklamala..

laila22
31. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor .. och nie, toto nie. Toto bud buď extra lenivý jedinec alebo trošku taký horenos. Aby jeden chlap nevedel zistiť ročník auta a bez procesu vymeniť jednu žiarovku. Toto nebude dobrý chlap do zivota

@doriiis pán dôležitý

really8
1. nov 2025
@anonym_autor

@kitycat nikde som nepísala že ma kupovať žiarovky. Len som napísala ako zdôraznil že ich zaplatím. Vkuse kalkuje a ja toto nepotrebujem

@anonym_autor mna by len zaujimalo ale neocakavam ze odpovies, ci si sa ohradila ked ti to povedal. Ze halooo pozri sa necitim sa dobre to je pre teba problem to vybavit sam? To ti je zatazko na mna minut euro a kupit zoarovku? Ci zase len ticho ostalo?

princkrason
1. nov 2025

cez tyzden som menil ziarovku na sluzobnom aute a trvalo to 10 sekund . Kupa ziarovky ma stala 0,7 eur a este ,ani ma to nenapadlo ,ze blok dam do firmy preplatit by som sa hanbil .... a tu je z toho tema tyzdna PS: nie som automechanik

kitycat
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a ohradila si sa nejako, ze si chora a ze nemozes ist? Ci si usta itvaras iba na MK?

Keby si s nim inak a otvorenejsie komunikovala, tak by vas vztah mohol vyzerat uplne inac

anonym_c0b00a
1. nov 2025
@zmrzlinka2021

Ženy, úprimne.

Predstavte si situáciu. Chodíte s chalanom pol roka, zarábate 2,5 násobok viac. Tiež by ste platili väčšinu spoločných výdavkov, možno aj celú dovcu?

@zmrzlinka2021 ja áno, aj som to tak mala, bolo mi trápne si dovoliť viac ako on, tak som to robila všelijak, aby to ani jemu nebolo trápne, chodili sme na pobyty, wellness, ktoré som platila ja, kde bola aj polpenzia, aby neminul na stravu, lebo teda drinky atď platil on, to by ma zaplatiť už nenechal.
Rovnako býval u mňa, kde v rámci možností priniesol víno, čokoládu a keďže mal prechodnú prácu a svoje výdavky tak som presne videla, keď financie už nesahali a aj vtedy sme cestovali, povedala som že platím ja, lebo mal meniny, narodeniny, opravil mi niečo..
Dnes je to už inak, má svoje podnikanie a čokoľvek čo sa mňa týka, mojej rodiny je nápomocný, tiež ma zobral na dovolenku.. Nikdy som mu to nevyčítala, veď to bolo moje rozhodnutie a neboli to len jeho darčeky, užívala som si to tiež, to mám uzavreté a nečakám nič na oplátku.
Čakám hejty🤣, ale aj o tom je vzťah, potiahnuť niečo a nekalkulovať vo vzťahu kde je láska, neľutujem tie trápne papieriky, spomienky zostanú navždy.

autor
1. nov 2025

Ja som nikde nepísala že má všetko platiť chlap, len sa mi nepáči také kalkulovanie a prerátavanie pri každej príležitosti. Potom z toho človek ani nemá taký zážitok, lebo rozmýšľa či nie je tomu druhému niečo dlžný.

autor
1. nov 2025
@kitycat

@anonym_autor a ohradila si sa nejako, ze si chora a ze nemozes ist? Ci si usta itvaras iba na MK?

Keby si s nim inak a otvorenejsie komunikovala, tak by vas vztah mohol vyzerat uplne inac

@kitycat ozvala som sa, že sa necítim dobre aj keď o tom vedel. Nie je potrebný tento agresívny podtón príspevku, mám radšej keď sa každý baví slušne a s úctou. Žene, ktorú ani nepoznáš napíšeš či si otvára ústa len na MK.

danieli
1. nov 2025

Dnes je zial taka doba, moje tvoje a 50:50, neviem si to predstavit, ved to by som si nacenila aj lasku a starostlivost? Ja som ti urobila ranajky zajtra ty mne? Prebalila som dieta, zajtra ty, dnes varim obed ja zajtra ty? Ved to je kolosalne trapenie takto kalkulovat peniaze a lasku…by som chodila vsade s kalkulackou a zapisovala si ci mam kupit cokoladku, lebo aj on mi doniesol? Vratit do obehu take dokonale stvorenie…zivot je jazda, kazdy den zmena, sance, prilezitosti, stahovanie, kupa byvania, deti, choroby, kazdy jeden den plny vyziev a meni sa aj financna situacia, to by on ako siel na dovolenku a ty nie lebo si materskej?

amdornik
1. nov 2025
@anonym_c0b00a

@zmrzlinka2021 ja áno, aj som to tak mala, bolo mi trápne si dovoliť viac ako on, tak som to robila všelijak, aby to ani jemu nebolo trápne, chodili sme na pobyty, wellness, ktoré som platila ja, kde bola aj polpenzia, aby neminul na stravu, lebo teda drinky atď platil on, to by ma zaplatiť už nenechal.
Rovnako býval u mňa, kde v rámci možností priniesol víno, čokoládu a keďže mal prechodnú prácu a svoje výdavky tak som presne videla, keď financie už nesahali a aj vtedy sme cestovali, povedala som že platím ja, lebo mal meniny, narodeniny, opravil mi niečo..
Dnes je to už inak, má svoje podnikanie a čokoľvek čo sa mňa týka, mojej rodiny je nápomocný, tiež ma zobral na dovolenku.. Nikdy som mu to nevyčítala, veď to bolo moje rozhodnutie a neboli to len jeho darčeky, užívala som si to tiež, to mám uzavreté a nečakám nič na oplátku.
Čakám hejty🤣, ale aj o tom je vzťah, potiahnuť niečo a nekalkulovať vo vzťahu kde je láska, neľutujem tie trápne papieriky, spomienky zostanú navždy.

@anonym_c0b00a 👍

lentakyterapeut
1. nov 2025
@zmrzlinka2021

Ženy, úprimne.

Predstavte si situáciu. Chodíte s chalanom pol roka, zarábate 2,5 násobok viac. Tiež by ste platili väčšinu spoločných výdavkov, možno aj celú dovcu?

@zmrzlinka2021 uplne bez problemov celu dovolenku peniaze nemaju taku hodnotu ako clovek ku ktoremu nieco citim

asocial
1. nov 2025

Podľa mňa to nie je partner do života. Presne ako niektoré ženy hovorili, keby si bola na materskej, tiež by ste šli 50:50? Podľa mňa máš správny úsudok.

pralinka25
1. nov 2025

no chapem ze zamrzi ale na druhej strane dakuj bohu ze sa prejavil tak skoro a nestratila si s nim 10 rokov zivota. toto je des.
a tu je pekne vidiet ze je preto sam lebo je to chuj.

kitycat
1. nov 2025
@anonym_autor

@kitycat ozvala som sa, že sa necítim dobre aj keď o tom vedel. Nie je potrebný tento agresívny podtón príspevku, mám radšej keď sa každý baví slušne a s úctou. Žene, ktorú ani nepoznáš napíšeš či si otvára ústa len na MK.

@anonym_autor nechytaj ma tu za dlovicka, ale tam frajerovi vysvetli ako sa veci maju.
Chcela si nazor, ttu ho mas bez prikras a cupitania okolo

kavasaki370
1. nov 2025

@anonym_autor Čauko. Určite sa poobzeraj po niekom inom. Normálne by som mu dal úvodzovkách kopačku na hlavu. Ja ťa ani nepoznam a by som ti to proste opravil.
Veď keď ste vo vzťahu, tak tvoje auto je aj jeho predsa v princípe. Keď sa ĺubite, tak ste v tom obaja spoločne. Tvoje pokazené osvetlenie je aj jeho pokazené osvetlenie. Za mňa je v tvojom veku polroka malo na spoločné bývanie. Daj tomu ešte polroka a už nebudete spolu hehe.
Je to egoistický lakomí tupec, ktorý sa nevhodne k tebe správa.

autor
2. nov 2025

Ďakujem za vaše reakcie. Zostať sama v 33 rokoch nie je bohviečo, ale nemám inú možnosť pokiaľ nechcem trpieť.

asocial
2. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem za vaše reakcie. Zostať sama v 33 rokoch nie je bohviečo, ale nemám inú možnosť pokiaľ nechcem trpieť.

@anonym_autor a ty si sa s ním už rozišla? Ako to zobral?

weleda123
2. nov 2025

@autorka, absolútne s ním neostávaj, prosím ťa. Keď takto kalkuluje už na začiatku vzťahu, predstav si o 4-5 rokov čo bude. Nedaj bože by ste mali dieťa a budeš doma na MD/RD... Taký človek by bol schopný ťa nechať bez peňazí a potom tu budeš zakladať témy, ako nemáš na mlieko a plienky a podobne. 33 rokov ešte nie je žiadna staroba. Nájdeš si lepšieho.

autor
2. nov 2025
@asocial

@anonym_autor a ty si sa s ním už rozišla? Ako to zobral?

@asocial snažil sa ma presvedčiť aby som ostala, že na sebe popracujeme. Vysvetlila som mu že nie sme rovnako nastavení, inak vímame veci. Ja som viac emočne založená, on viac racionálne a materiálne. Nefungovalo by to pri riešení vážnejších vecí a pri dieťati.

autor
2. nov 2025

Samozrejme že som si poplakala, ešte mi povedal že mám skreslené vnímanie života. Ja som už viac nehovorila, nemám rada zbytočné konflikty, ktoré nevedú k riešeniu.

amdornik
2. nov 2025
@anonym_autor

Samozrejme že som si poplakala, ešte mi povedal že mám skreslené vnímanie života. Ja som už viac nehovorila, nemám rada zbytočné konflikty, ktoré nevedú k riešeniu.

@anonym_autor no samozrejme, presne ako som predpokladala. ty máš skreslené vnímanie života. on je asi pán dokonalý. dobre si urobila, autorka. fakt. také hlúpe reči by mal zakaždým v budúcnosti, keby sa mu čokoľvek nepáčilo. vždy by našiel problém v tebe, nikdy nie v sebe. ver tomu...

autor
2. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor no samozrejme, presne ako som predpokladala. ty máš skreslené vnímanie života. on je asi pán dokonalý. dobre si urobila, autorka. fakt. také hlúpe reči by mal zakaždým v budúcnosti, keby sa mu čokoľvek nepáčilo. vždy by našiel problém v tebe, nikdy nie v sebe. ver tomu...

@amdornik spätne si uvedomujem že tak to aj bolo. Sám seba vnímal ako dokonalosť, len ja som mala chyby. Škoda že som na to neprišla skôr, ale uverila som tomu a snažila som sa zlepšiť až som bola nešťastná. V tej chvíli som si to neuvedomovala, pripisovala som to náročnému obdobiu.

stevvvka
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor autorka, ja ti z celého srdca gratulujem😍🌹😀
Zbavila sa sa pána "dokonalého", a iba za cenu nových ziaroviek🙂👌

Sanozrejme, že ty si preňho tá vadna, a precitlivena...a neviem aká... Dobre ti blikali vlajocky... Len ak bude chcieť byť milý, a skúšať to napraviť, nevrat sa k nemu, dôveruje svojej intuíciu... Čaká ta niekto lepsi❤️

Ale ako fakt... Ušetriť si celoživotné trápenie za cenu žiaroviek... Ďakuj Bohu za tu spravu, čo ti otvorila konečne oci😃

princkrason
4. nov 2025
@anonym_autor

@amdornik spätne si uvedomujem že tak to aj bolo. Sám seba vnímal ako dokonalosť, len ja som mala chyby. Škoda že som na to neprišla skôr, ale uverila som tomu a snažila som sa zlepšiť až som bola nešťastná. V tej chvíli som si to neuvedomovala, pripisovala som to náročnému obdobiu.

@anonym_autor a ta ziarovka na aute uz je opravena? 😉

hefo
4. nov 2025
@princkrason

@anonym_autor a ta ziarovka na aute uz je opravena? 😉

@princkrason Ak, tak asi nie ním. Však sa s ním rozišla, ty by si exke opravoval auto?

anonym_79dfbd
4. nov 2025

Otvor si sampus 🎉

princkrason
4. nov 2025
@hefo

@princkrason Ak, tak asi nie ním. Však sa s ním rozišla, ty by si exke opravoval auto?

@anonym_autor
@hefo „ anciáša tvojho ” vsak pokutu dostane , 🙂