icon

Prekvapujúca reakcia partnera

30. okt 2025

Ahojte, s partnerom sme spolu asi pol roka, schyľuje sa k spoločnému bývaniu keďže už máme aj svoj vek (33 a 39), len ma nedávno zarazila jedna vec a nie som si istá či to len ja takto vnímam a pomohol by mi aj pohľad nezainteresovaných osôb. Stalo sa že sme boli spolu a keď som odchádzala na svojom aute, všimol si že mi nesvieti osvetlenie na ŠPZ. A napísal mi doslova: Daj vymeniť žiarovky lebo je to na pokutu 😊😘
Pritom robí v automobilovej firme, bratovi mení svetlá na kamióne, čo je oveľa väčšia babračka. Takže ma dosť nepríjemne prekvapila jeho reakcia na danú situáciu. Čakala by som niečo v zmysle: Všimol som si že ti nesvietia žiarovky, tento víkend sme spolu tak ti to spravím. Vie, že nemám nikoho známeho kto by mi s tým pomohol. Možno je to len blbosť, ale mne to stále behá po rozume a chcem sa ho na to zajtra spýtať. Zatiaľ by som rada videla vaše postrehy. Možno ostanem zajtra prekvapená jeho odpoveďou, preto chcem vidieť aj iný pohľad.

Strana
z8
rozculena
30. okt 2025

tiež by som bola zarazená,keby ma takto odpálkoval
A možno čaká,že ho požiadaš

doriiis
30. okt 2025

No, celkom normálna reakcia to veru nie je

hindakus
30. okt 2025

@anonym_autor ty nechodíš s autom do servisu?

rozculena
30. okt 2025
@hindakus

@anonym_autor ty nechodíš s autom do servisu?

@hindakus načo by išla do servisu,keď jej frajer to vie urobiť a aj to robí trebárs bratovi

really8
30. okt 2025

@anonym_autor boze zas sa ide rozoberat jedna veta. Spamataj sa zenska. Proste ludia niekedy neodpovedaju tak ako ocakavme. Riesis uplne💩

wade
30. okt 2025

Ake je to auto? Su to dve srubky s najvacsou pravdepodobnostou. Vezmi srubovak, vyber povodnu ziarovku, zastav sa v mototechne, a kup si nahradnu. To len uvidis reakciu 🙂

cyneric
30. okt 2025

Nie je to ani uštipačné, ani karhavé. Možno čaká že ho požiadaš o pomoc ty, ak nemáš prezuté gumy na zimu tak možno usúdil že si svetlo necháš spraviť naraz keď pôjdeš na prezutie a možno si myslí že to vieš spraviť aj sama. Z jednej vety robiť takú dilemu...

pribinak
30. okt 2025

Asi by som tiez bola v miernych rozpakoch. Tiež by som čakala, že frajer ktorý sa v tom vyzná by mi to urobil
Asi je to take jemne sklamanie

unicornlady
30. okt 2025

Mne tá veta nepríde nijak čudná. Veď môžeš odpísať, "zajtra ti ho donesiem, nech mi s tým môžeš pomôcť"

amdornik
30. okt 2025

@anonym_autor čisto teoreticky, nie si ešte v leasingu? lebo ak áno, možno mu ani nenapadlo "babrať" do auta, ktoré nie je oficiálne tvoje.

ale ak ide o staršie auto, ktoré si dávaš robiť do klasického servisu (nie teda autorizovaný, ale prihliadaš aj na ceny) a napísal ti toto......

tak zo životných skúseností mi to tak trošku smrdí tým, že aj v budúcnosti sa buď budeš musieť obracať na cudzích ľudí alebo ti každú "službu", ktorú ti prejaví/urobí/vykoná, bude časom vykrikovať. poznám človeka, ktorý dokázal vlastnej žene vykrikovať 3 roky to, že jej raz v živote podaroval k meninám 500 eur, aj to cielene (trošku z témy) a to na opravy nevyhnutného na jej staršom aute, aby prešla STK. ona to na to aj použila, stálo to niečo cez 400. zvyšok použila normálne, na nákup potravín.. (nie je náročná, čiže iste si nekúpila topánky za 100)... tak či onak, je to nepodstatné. bol to dar s odporúčaním, že na čo je ten dar. na tento účel to aj použila, auto prešlo STK.... napriek tomu, akonáhle došlo k nezhodám vo vzťahu, akýmkoľvek, akosi sa to vždy zvrtlo na tých podarovaných 500 eur. ten chlap jej jasne a nie raz naznačil, že čo on všetko pre ňu robí, že jej dal 500 eur, atď, atď... vždy to nejak zvrtol, len aby vykričal. a poznám aj ďalšie prípady v ďalších vzťahoch...
čo majú spoločné? časom tie ženy počúvali: mala by si si to dať vymeniť... už vieš, kto ti to opraví?... čo myslíš, koľko ľudí je takých, čo to vie urobiť?.... to bude drahé, na to sa priprav....
šlo o ľudí, ktorí ešte spolu nežili alebo sa rozhodli spolu nežiť a pán frajer/priateľ/druh/manžel bol jednoducho tak trošku toxickým partnerom. dával im pociťovať, že nech si poradia samy, alebo asi - nech žobronia o pomoc práve u nich? neviem. ale u mňa je táto komunikácia nanajvýš divná, obzvlášť, ak mám také prípady v okolí...

olimuc
30. okt 2025

Asi bu som odpisala, drahy zajtra mi ju mozes vymenit, naco ta mam? A pockala by som na reakciu a podla toho sa zariadila. Mozno zajtra bude mat pripravenu ziarovku, len chcel byt vtipny 🤷‍♀️ sice nevydalo … ale nikto z nas ho nepozna, ani styl vasej komunikacie … niektori chlapi vela kvakaju okolo vsetkoho, ale spravia a u inych by to bola vystraha … co nespravis, nezaplatis atd sama - nemas. Ty ho poznas … aj ked pol roka nie je vela …

anonym_c15cb2
30. okt 2025

Nabudúce ked bude na ceste k tebe: "nezabudni si večeru nech niesi hladný 😊😘 "

autor
30. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor čisto teoreticky, nie si ešte v leasingu? lebo ak áno, možno mu ani nenapadlo "babrať" do auta, ktoré nie je oficiálne tvoje.

ale ak ide o staršie auto, ktoré si dávaš robiť do klasického servisu (nie teda autorizovaný, ale prihliadaš aj na ceny) a napísal ti toto......

tak zo životných skúseností mi to tak trošku smrdí tým, že aj v budúcnosti sa buď budeš musieť obracať na cudzích ľudí alebo ti každú "službu", ktorú ti prejaví/urobí/vykoná, bude časom vykrikovať. poznám človeka, ktorý dokázal vlastnej žene vykrikovať 3 roky to, že jej raz v živote podaroval k meninám 500 eur, aj to cielene (trošku z témy) a to na opravy nevyhnutného na jej staršom aute, aby prešla STK. ona to na to aj použila, stálo to niečo cez 400. zvyšok použila normálne, na nákup potravín.. (nie je náročná, čiže iste si nekúpila topánky za 100)... tak či onak, je to nepodstatné. bol to dar s odporúčaním, že na čo je ten dar. na tento účel to aj použila, auto prešlo STK.... napriek tomu, akonáhle došlo k nezhodám vo vzťahu, akýmkoľvek, akosi sa to vždy zvrtlo na tých podarovaných 500 eur. ten chlap jej jasne a nie raz naznačil, že čo on všetko pre ňu robí, že jej dal 500 eur, atď, atď... vždy to nejak zvrtol, len aby vykričal. a poznám aj ďalšie prípady v ďalších vzťahoch...
čo majú spoločné? časom tie ženy počúvali: mala by si si to dať vymeniť... už vieš, kto ti to opraví?... čo myslíš, koľko ľudí je takých, čo to vie urobiť?.... to bude drahé, na to sa priprav....
šlo o ľudí, ktorí ešte spolu nežili alebo sa rozhodli spolu nežiť a pán frajer/priateľ/druh/manžel bol jednoducho tak trošku toxickým partnerom. dával im pociťovať, že nech si poradia samy, alebo asi - nech žobronia o pomoc práve u nich? neviem. ale u mňa je táto komunikácia nanajvýš divná, obzvlášť, ak mám také prípady v okolí...

@amdornik auto je staršie (r. 2008) takže už doňho nechcem veľa investovať, práve preto ma to tak prekvapilo. Ide asi o pár minútovú záležitosť preňho jednoduchú. A ďakujem za reálne skúsenosti zo života, spomenula som si na situáciu kedy mi pripomenul mi že mi kupuje kvety. Inak som to považovala za pokojný vzťah, postupne začínam mať zlé pocity.

pralinka25
30. okt 2025

tak jasne da sa na to pozerat s nadhladom, ja tiez nie som ziadna dramaqueen. nejde o zivotnu vec, ale asi by ma to tiez sklamalo. nejde len o tu ziarovku. ale presne take to citanie medzi riadkami. ono totiz toto je presne to - tych milion malych detailov (dnes moderne nazyvanych cervene vlajocky) ktore mnohi ludia opominaju a potom za 15 rokov otvoria oci a zrazu to uvidia vsetko naraz a cuduju sa ako sa ten druhy zmenil. nezmenil on taky bol vzdy len to boli male "bezvyznamne" veci ktore sa dobre prehliadali.

keby som chcela byt ustipacna a mrcha dosiroka by som sa usmiala a povedala jasne drahy mam super kamosa, on mi to rad opravi aspon pokecame. dik za radu.
chlapi chcu byt hrdinovia. ten tvoj je v presvedceni ze uz ta ma istu tebe sa netreba snazit. naco. porad si. keby si bola nova kost opravi ti to aj za jazdy ako chuck norris.

bystrozraky
30. okt 2025

@anonym_autor Jasný flirt. Tvoja odpoveď mala byť v takomto zmysle: Jasné, cowboji, na kedy si ma objednáš? 😊😘 Je to také jednoduché. Ak sa budeš všetko snažiť vysvetľovať negatívne, tak to bude negatívne. Ale samozrejme, opatrnosť je tiež na mieste... Prajem veľa šťastia ;)

amdornik
30. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik auto je staršie (r. 2008) takže už doňho nechcem veľa investovať, práve preto ma to tak prekvapilo. Ide asi o pár minútovú záležitosť preňho jednoduchú. A ďakujem za reálne skúsenosti zo života, spomenula som si na situáciu kedy mi pripomenul mi že mi kupuje kvety. Inak som to považovala za pokojný vzťah, postupne začínam mať zlé pocity.

@anonym_autor fúha... tak to už hej teda....
no... ak ti už ráčil pripomenúť, že ti kupuje alebo kúpil kvety... ver mi, že z toho nič dobré "nekuká" do budúcna. takto to vidím ja. možno sa mýlim. urob to takto. začnite spolu žiť a uvidíš, ako sa prejaví celkovo pri riešení problémov, obzvlášť takých, ktoré potrebujú nejak zainvestovať. pri tom si v hlave spočítaj, či teda má na to právo, alebo či je fakt lakomec. asi vieš, čo tým myslím. ak ty zarobíš 1000 a on 3000 a pri oprave sprchovej batérie v hodnote 60 eur ti povie, aby si dala 30, tak nech si o mne myslí kto chce, čo chce, utekaj dievča....

autor
30. okt 2025

Nezvyknem dramatizovať, ale z tej vety som mala pocit že to vypovedá niečo o jeho charaktere. Vôbec som to nečakala, lebo predtým bol ku mne láskavý, ale možno už má naozaj pocit že sa nemusí snažiť

anonym_b5cb13
30. okt 2025

@anonym_autor ved sa ho opyaj: " A ty by si to nevedel"? Vybavene, pripadne uzavretý.

autor
30. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor fúha... tak to už hej teda....
no... ak ti už ráčil pripomenúť, že ti kupuje alebo kúpil kvety... ver mi, že z toho nič dobré "nekuká" do budúcna. takto to vidím ja. možno sa mýlim. urob to takto. začnite spolu žiť a uvidíš, ako sa prejaví celkovo pri riešení problémov, obzvlášť takých, ktoré potrebujú nejak zainvestovať. pri tom si v hlave spočítaj, či teda má na to právo, alebo či je fakt lakomec. asi vieš, čo tým myslím. ak ty zarobíš 1000 a on 3000 a pri oprave sprchovej batérie v hodnote 60 eur ti povie, aby si dala 30, tak nech si o mne myslí kto chce, čo chce, utekaj dievča....

@amdornik zatiaľ sme spolu riešili len dovolenku, ja som išla prvýkrát k moru. Platili sme všetko fifty fifty. On zarába asi 2,5x toľko čo ja. Nedávno spomínal že by sme mohli ísť na wellness, tiež na polovicu.

autor
30. okt 2025
@anonym_b5cb13

@anonym_autor ved sa ho opyaj: " A ty by si to nevedel"? Vybavene, pripadne uzavretý.

@anonym_b5cb13 stalo sa. Odpovedal samozrejme že by som vedel a nech mu napíšem ročník auta aby zohnal žiarovky.

really8
30. okt 2025
@anonym_autor

Nezvyknem dramatizovať, ale z tej vety som mala pocit že to vypovedá niečo o jeho charaktere. Vôbec som to nečakala, lebo predtým bol ku mne láskavý, ale možno už má naozaj pocit že sa nemusí snažiť

@anonym_autor to ze to tu riesis a ake mas nazory je vacsi red flag ako to ze sa hned netrhal na prvu dobru ti to opravit

doriiis
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b5cb13 stalo sa. Odpovedal samozrejme že by som vedel a nech mu napíšem ročník auta aby zohnal žiarovky.

@anonym_autor .. och nie, toto nie. Toto bud buď extra lenivý jedinec alebo trošku taký horenos. Aby jeden chlap nevedel zistiť ročník auta a bez procesu vymeniť jednu žiarovku. Toto nebude dobrý chlap do zivota

amdornik
30. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik zatiaľ sme spolu riešili len dovolenku, ja som išla prvýkrát k moru. Platili sme všetko fifty fifty. On zarába asi 2,5x toľko čo ja. Nedávno spomínal že by sme mohli ísť na wellness, tiež na polovicu.

@anonym_autor je mi to ľúto. ale ak on zarába o 2,5x viac ako ty... ak by bol chlap, gentleman... tak by ti aspoň niečo z tej dovolenky uhradil. alebo by ten wellness vzal na seba...

amdornik
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno, zoženie, urobí. ale obávam sa, že pri každej príležitosti nezabudne ti to pripomenúť...

autor
30. okt 2025
@really8

@anonym_autor to ze to tu riesis a ake mas nazory je vacsi red flag ako to ze sa hned netrhal na prvu dobru ti to opravit

@really8 aké mám názory?

doriiis
30. okt 2025
@really8

@really8 ... Autorka má zlý pocit oprávnene. Normálny chlap by to vymenil bez slov

13uzivatelka11
30. okt 2025
@doriiis

@anonym_autor .. och nie, toto nie. Toto bud buď extra lenivý jedinec alebo trošku taký horenos. Aby jeden chlap nevedel zistiť ročník auta a bez procesu vymeniť jednu žiarovku. Toto nebude dobrý chlap do zivota

@doriiis a ako sa dá zistiť ročník auta len z pohľadu na auto? 🤦‍♀️ Nie je v tomto prípadne jednoduchšie opytat sa? 😀

domkakvet
30. okt 2025

@anonym_autor za mna je to dost velky red flag.

p.j.jacky
30. okt 2025

V prvom rade by som vôbec neponahlala so spoločným bývaním .
A áno mohol ponúknuť že ti to spraví .
Napríklad ja si svoje auto servisujem sama . Muž sa mi postara len o prezúvanie .
Tiež keď sme spolu začínali išli sme so všetkým fifty fifty . Teraz sme rodina . Mame každý svoje financie a podľa možnosti sa podielam na rodinnom rozpočte .

pralinka25
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja neviem. ja som s mojim muzom chodila 5 mesiacov ked ma pozval na dovcu do tunisu - tiez to bola moja prva dovolenka pri mori v zivote. on bol student v tom case a nechcel odomna ani cent. ja teda nie som rozhodne zlatokopka to on velmi dobre vie ale vtedy sme boli spolu kratko ale skratka ma pozval. bolo to teda 20 rokov dozadu to je fakt ale vtedy asi este vedeli byt muzi gantlemani.

Strana
z8