icon

Premýšľanie o rozchode v zdravom vzťahu

nutella2
28. mar 2025

Dobrý deň, je tu niekto kto odišiel zo vzťahu, ktorý bol zdravý a boli ste obaja spokojní? Len ste cítili, že niečo nie je v poriadku a možno ste ani nevedeli čo to bolo a bolo vám smutno, že muž, s ktorým ste sa chcete rozísť a ani neviete prečo? Niekedy mám pocit, že je to najlepšie čo som mohla stretnúť. Náš vzťah bol prvé mesiace hrozný. Potom sa to o niečo zlepšilo a neskôr sme sa spolu mali ešte lepšie. Prechádzali sme si rôznymi fázami a zvládli sme to. Lenže ako už prešli 2 roky tak sa cítim tak zvláštne. Hľadám dôvody prečo odísť zo vzťahu a hľadám chyby či na ňom, tak aj na mne. Je to také zložité jeden deň to cítim viac, iný deň s ním chcem byť do konca života, aj keď sama viem, že to asi nie je tak. Aké sú dôvody takéhoto premýšľania a čo sú výhody/nevýhody rozchodu, aj keď je zdravý ten vzťah, aj keď to občas škrýpe? Viem, že je to dobrý muž, len mi príde stále ako keby chcel žiť život toho 16 ročného pubertiaka, ktorý chodí po koncertoch a počúva hudbu, ktorá sa mne ani tak nepáči. Na posledné narodeniny a meniny mi ani neblahoželal. Tuším mi ani nič nedal, neviem už. Zraňuje ma predstava, že by som ho mala opustiť a bojím sa že urobím veľkú chybu. Poraďte mi ženy, možno aj muži, ak budete vedieť zodpovedať na niečo z toho čo je vám známe alebo ste si to prežili. Posledné dodám.. jeho rodina je bohatá a to isté predpokladajú aj u mňa, aspoň takým štýlom sa vždy pýtajú na moju rodinu, nie sú zlí ľudia, len sú až príliš rodinne založení a to moja rodina nie je.

Strana
z2
len_nig
28. mar 2025

Bianka a Jovinecko sa rozišli aj keď sa milovali 🤣🤣🤣 (trápny vtip ja viem, ale nedalo mi to) 🤣🤣🤣

krasneleto
28. mar 2025

poradim ti... zober A4 . na jednu stranu + a na druhu -... vyhodnot

mameha7
28. mar 2025

@len_nig 😃😃čakala som tento komentár

hipuska
28. mar 2025

Nemôžu mať tvoje pocity súvislosť s menštruačným cyklom? Hormonálny vplyv? Ja to tak mám a zásadne v čase PMS vedome nerobím žiadne veľké rozhodnutia. On sa zdá, že je stály...vo svojich prejavoch, hudba čo ho baví, nar.men, nie je to preňho dôležité, atď. Len ty sa stále točis v kruhu, raz áno a raz nie

nutella2
autor
28. mar 2025

@hipuska nie je to tym premyslam nad tym uz nejaku dobu

pl2y
28. mar 2025

Neviem, či by som tvoj vztah nazvala zdravým..resp nie je ani nezdravý, ale je jasne že máš pochybnosti o partnerovi..my ženy mame silnú intuíciu a ja som rada za každý vztah, kde som mala pochybnosti a stroskotal, lebo mám manzela, pri ktorom som tieto pochybnosti nemala..je dokonaly?jasne že nie..ale veci, čo mi vadia sú veci, co som si povedala, že s nimi viem zit..to je asi kľúčové..napis si veci, čo nie sú take dokonale a zvaz si, či s tým viem zit cely zivot..ak sa ti stále vynárajú tie iste dovody, čo ti vadia, tak ti to bude vadit asi cely zivot..napr mne vadilo, keď partner mal potrebu každý víkend si naliat pohar vina alebo otvorit pivo..alebo mi vadili chlapi čo boli lakomí, lebo som vedela, že počas materskej by som nebola v pohode si každé euro pytat..na mojom manželovi mi vadilo max to, že si rad pospi a ja mám vrtuľu v zadku😀tak som sa ja naucila viac oddychovat a on možno menej😀

len_nig
28. mar 2025

@mameha7 aj ja som myslela že tu už bude a keď som ho nevidela musela som, bolo to silnejšie ako ja 🤣🫢

majo11112222
Odpoveď bola odstránená
mili2016
28. mar 2025

@nutella2 možno by bolo načase sa niekde posunúť buď smerom zakladať si rodinu alebo ako si spomínala ísť od seba. Ak sa v tejto oblasti nezhodnete tak máš prakticky odpoveď na svoju otázku

bonboniera
28. mar 2025

“Stále chce žiť život toho 16 ročného pibertiaka a chodiť na koncerty počúva hudbu ktorá sa mne nepáči” to co sú za argumenty 😅

majo11112222
Odpoveď bola odstránená
martinka13
28. mar 2025

Pasuje mi na Teba porekadlo: bolo koze dobre, šla sa na ľad šmýkať. Bez urážky....Veď vyskúšaj. Nik Ti nepovie, či je to správne. To zistíš jedine sama časom.

kp7333
28. mar 2025

Vztah, v ktorom jeden z partnerov opomenie narodeniny toho druheho, nie je podla mna zdravy. Nemate spolocne zaluby, nie ste na rovnakej vlnovej dlzke. Vlastne si nevymenovala ziadne pozitiva. Ono po 2 rokoch zalubenost opadne, hormony vyprchaju a odrazu vidime na partnerovi aj chyby. Je na tebe, co si ochotna tolerovat.

nutella2
autor
28. mar 2025

@majo11112222 mne islo skor o to ze mi neblahozelal nie o nejak dar

nutella2
autor
28. mar 2025

@bonboniera take ze ja premyslam uz trosku nad inymi vecami nez zit zivot dietata ?

nutella2
autor
28. mar 2025

@mili2016 on chce deti az o 5 rokov cca a ma strach byt otcom je to pre neho este skoro ja by som nemala problem mat dieta o rok mozno o dva ale on ma ine plany chce si prakticky este uzivat to nie je zle ale ja som si tou fazou presla uz pred nim

lindusss2016
28. mar 2025

@nutella2 odisla zamilovanost. To je cele. Asi tvoj prvý vaznejsi vztah.

deti95060810
28. mar 2025

ak nemáte deti tak kľudne vyskúšaj..

nutella2
autor
28. mar 2025

@kp7333 on aj vedel ze ich mam len no neblahozelal a argumentoval tym ze mi kupuje mcdonalds tak preto mi to pride take trochu pod moju uroven aj ked sa milujeme a sme na seba naviazaní

nutella2
autor
28. mar 2025

@lindusss2016 mala som viacero vztahov a dlhodobe.

majo11112222
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
28. mar 2025

@nutella2 a kolko mate rokov? Zamilovanost konci po dvoch rokoch, to je normalne empiricky overeny fakt 😁 takze kolko si mala vztahov, ktore trvali dlhsie ako dva roky?

nutella2
autor
28. mar 2025

@majo11112222 nezijeme spolu a vtipne mi to zrovna nepride, stale sme na seba naviazaní a milujeme sa, hadky opadly uz davno len konkretne k tvojim otazkam teraz jeho argumenty ku tym narodeninam/meninam bol taky ze ved mi kupil aspon mekáč co mi prislo take ze ved to moze urobit hocikedy (a aj robi) skratka nepadlo tam ziadne vsetko najlepsie ani nic ine nevravim ze je to najhorsia vec co moze clovek vo vztahu urobit deju sa aj horsie veci.

nutella2
autor
28. mar 2025

@lindusss2016 pred nim 2 vztahy ktore trvali dlhsie alo dva roky ale ja nevravim nikde ze zamilovanost vyprchala

sense
28. mar 2025

Keby je váš vzťah zdravý a ty si v ňom spokojná tak takto neuvažujes....

nutella2
autor
28. mar 2025

@kp7333 su aj pozitiva to ano zamilovanost tam stale je len mna zaujima konkretne to na co som sa pytala v tej uvodnej sprave

nutella2
autor
28. mar 2025

@sense tak aspon daj odpoved nejaku na tu konkretnu spravu ktoru som pisala ako uvodnu lebo takto si z tvojho komentaru nemozem nic vziat nedal/a si mi ziadnu radu alebo tak

bonboniera
28. mar 2025

@nutella2 to ze je pre teba problem ze on počúva inú hudbu ako sa tebe páči je práve dokazom toho ze rozmýšľaš úplne ako dieta … a teda nevedela som ze ísť na koncert je pubertálne 🫣

bonboniera
28. mar 2025

@majo11112222 chodiť na koncert je nedospele? Nedospele je argumentovat ze rozmýšľaš nad rozchodom (okrem iného) preto ze frajer počúva hudbu co sa ti nepaci

nutella2
autor
28. mar 2025

@bonboniera mne nevadi ze pocuva hudbu ktoru ja zrovna prilis nepocuvam citaj s porozumenim a vyjadruj sa k niecomu comu sam rozumies maj sa

Strana
z2