icon

Preverovanie vzťahov

25. jún 2025

Vždy som si myslela , že keď muž bude debil , že čas a spolužitie to preverí a nechápala som ženy ako že to nevideli . 10 rokov chodenia z toho sme 6 rokov žili v jednej domácnosti , 2 roky manželia , som v 36 týždni a čakám dvojičky chlapcov . Tri mesiace som bola sama, odišiel , vraj tak nevie žiť , lebo že si uvedomil že s deťmi mu končí život. Teraz sa vrátil , lebo ho dotlačila rodina, aj mi to náležite dáva najavo , že je tu len preto lebo jeho matka furt do neho pindala. Nič mu už nevravím , robím si svoje , nevnímam ho . Nakupujem pre seba, varím pre seba, periem pre seba a aj to mi vykrikuje. Dieťa sme chceli obaja, boli na to všetky podmienky priestorové , finančné a vzťah medzi nami bol dobrý , pokiaľ mi už viditeľne nezačalo rásť brucho . Začal unikať ku kamarátom , na chaty, túlať sa po baroch , až sa jedného dňa zbalil a odišiel . Neustále rozmýšľam kde som urobila chybu , čo som si nevšimla že je tohto schopný . Ako ešte viac preveriť si muža aby ste si nevzali takýto exemplár ?

Strana
z2
pribinak
25. jún 2025

Podľa mna si ty chybu neurobila ….on sa zľakol zodpovednosti a od strachu utiekol
(To je niečo čo ty ovplyniť nedokážeš)

Ja by som ho už nechcela. Zlyhal. Nikde nebudeš mat istotu či nezlyhá opäť, či sa budeš môcť na neho spoľahnúť

Ja by som len riešila výživné pre deti keď sa narodia a výživné pre seba
Nič viac

zmrzlinka2021
25. jún 2025

Ako?
Ani nezačať chodiť s niekým, kto má v obľube chaty, chľastu, nemal problém aj s nezáväzným sexom a pod. Vždy je to rizikový jedinec.

Na normálneho muža ani nemusíš s dotyčným bývať pred svadbou. Aspoň ja magora spoznám aj z 30 minutoveho pozorovania.

deti95060810
25. jún 2025

niekedy ani po 20 r manž. a partn. nevieš čo doma máš...😉

doriiis
25. jún 2025

Ťažko povedať.
Pre mňa sú alarmujúce znaky na mužovi napr.Alkohol ( v akomkoľvek množstve,aj v najmenšom),neschopnosť povedať prepáč,prosím,zlyhal som a pod.Take tie chatove,kamarátske typy čo sa musí stretávať s kamošmi, nepracujúci,neschopný starať sa o domácnosť,seba a nezrucny.
Toto sú vlastnosti,ktoré na mužovi musia byt

viestta
25. jún 2025

ztah je vzdy riziko, ze sa nemusi vydarit. Ale preto nemame mat vztahy? No nevyslo vam to, lebo on nie je zrely na rodinu. Tebe bude lepsie bez neho a on nech sa zariadi.

autor
25. jún 2025

nepil , iba priležitoste. Spolu sme takmer svojpomocne postavili dom , máme hypotéku , požiadal ma o ruku , s kamarátmi sa stretával , ale žiadne flámovačky , bol pracovitý a aj doma porobil . Deti aj rodinu chcel . Jeho rodina je v poriadku , mám ich rada, nezasahovali nám do života .Ani moja rodina. A zrazu bum si to rozmyslel . Ako cudzí človek . On si to rozmyslel a ja teraz čo mám urobiť, deti porodiť a beztresne utopiť ako mačence ? Kamarátky mi radia aby som počkala , že to je šok a môže sa to ešte upraviť .Ale ja reálne vidím že on sa tohto života s deťmi nechce zúčastňovať. Nič ho okolo detí nezaujíma teraz , ani mená , ani kočík , postieľka , ležadlá , jednoducho nič . Prichádza , odchádza , ani dovolať by som sa mu nemala ako , lebo ma blokol . Od zúfalstva som mu prvé dva týždne po jeho odchode často volala, tak zrejme asi preto . Každú chvíľu môžem porodiť , dvojičky sú pomerne nízko . Celé okolie je nachystané ma do pôrodnice odviesť , otec mama , brat , svokra dokonca aj švagor . Má 37 rokov, človek by očakával určité dozrenie od muža a takto to vypálilo . V noci príde, má vypité a vykrikuje mi tu že som mu dojebala život aj s tými zasranmi . Úplne mu preplo . Hučí po celom dome, trieska s dverami , nadáva a potom vykrikuje že čo sa zamykám v izbe, že čo je on nejaký vrah aby som sa ho bála.

autor
25. jún 2025

bývala som s ním , na dovolenky sme chodili , ťažké situácie preskákali v živote, nedostatok peňazí keď prišiel o prácu a stavali sme , aj onkologickým pacientom som bola ( melanóm ) a vydržali sme . A moja kamoška s mužom 17 rokov , náhodné tehotenstvo , dnes má ich syn 16 rokov, dcéra 13 a dodnes sú spolu a pekne žijú a nechodili spolu ani rok .

zmrzlinka8
25. jún 2025

je mi to velmi ľúto. veľmi zvláštne zareagoval. dúfam, že sa ešte spamätá. ak nie, kašli naňho. veľmi ti znepríjemňuje tehotenstvo a čo bude ešte potom po pôrode. ja by som ho v takom stave poslala preč. možno tak by sa spamätal po čase. ale nie že je tam, lebo jeho matka chce. on sám musí chcieť. inak ťa bude len trápiť a to nepotrebuješ, ani teraz ani potom.

dadis
25. jún 2025

Ja by som zavolala jeho manke, nech ho berie spat..

jaja066
25. jún 2025

Ahoj prežívam niečo podobné.... Po 15 rokoch, tiež sme spolu dlho chodili,byvali a brali sa ked som otehotnela,co sme plánovali obaja. Pred pol rokom sa mi otocil svet. Ak chces,napis.

bubuzu
25. jún 2025

Podľa mňa celým tým svojim konaním chce dosiahnuť, aby si ho vyhodila ty. Aby mohol byť pred ostatnýmia ale aj sám pred sebou, ako ten, čo sa akože snažil, ale ty si ho poslala preč. Urob to, ale nie tak, že ho vyhodíš. Povedz mu, že keďže vidíš ako mu je ťažko, dovoľujem mu odísť. Pretože ty aj deti potrebujú kľud. A takto s ním nedokážeš žiť. Máš podporu okolia, zvládneš to. Nie každý je stavaný na rodičovstvo, škoda, že sa na to často nedá prísť skôr.

autor
25. jún 2025
@bubuzu

Podľa mňa celým tým svojim konaním chce dosiahnuť, aby si ho vyhodila ty. Aby mohol byť pred ostatnýmia ale aj sám pred sebou, ako ten, čo sa akože snažil, ale ty si ho poslala preč. Urob to, ale nie tak, že ho vyhodíš. Povedz mu, že keďže vidíš ako mu je ťažko, dovoľujem mu odísť. Pretože ty aj deti potrebujú kľud. A takto s ním nedokážeš žiť. Máš podporu okolia, zvládneš to. Nie každý je stavaný na rodičovstvo, škoda, že sa na to často nedá prísť skôr.

@dadis volala som , prišiel švagor a aj jeho druhý brat, naložili ho do auta a prišiel riadne prefackaný , až mu líca horeli . A aj tak pokračuje ďalej .
@bubuzu tiež si to myslím . Alebo ma chce vyštvať z domu k rodičom .
Niekedy mám pocit či u neho neprepukla nejaká psychiatrická diagnóza.

autor
25. jún 2025
@jaja066

Ahoj prežívam niečo podobné.... Po 15 rokoch, tiež sme spolu dlho chodili,byvali a brali sa ked som otehotnela,co sme plánovali obaja. Pred pol rokom sa mi otocil svet. Ak chces,napis.

@jaja066 bábätko už máš na svete ?

domkakvet
25. jún 2025

Toto u muzov nie je caste, ale nebude rozmaznany a teraz prisla zodpovednost, tak to nezvladol?

julia_romeo
25. jún 2025

to, co zazivas, nie je tvoja chyba. niektori chlapi proste nezvladaju, ked sa zivot zacne tocit okolo niekoho ineho ako ich samych. a casto sa to ukaze az ked ide do tuheho – ako napr. pri dietati.

netrap sa tym, ze si ho neodhalila skor. vela ludi vie roky vyzerat v pohode, kym nepride skutocna zivotna situacia. a aj vtedy sa niekto zbali a zdrhne, lebo jednoducho nezvlada.

robis spravne, ze si robis svoje a chrani si tym seba aj deti. nemusis ho zivit, obskakovat ani ho tahat nasilu do reality.

na druhej strane – je pravda, ze niektori chlapi sa len zlaknu, zlyhaju v prvej ostrej situacii, ale casom dospeju. ked uvidia tie deti, ked ich podrzis v rukach ty a nie on. moze sa stat, ze mu to docvakne, ale zatial tomu vela nenasvedcuje.

nedrz sa nadeje, drz sa faktov. a chran si nervy, energiu aj deti. ak sa raz rozhodne byt zodpovedny, musi to urobit sam – nie preto, ze ho niekto dotlaci.

sandria
25. jún 2025

Tak to, ze sa z toho vyvlečie by som mu vyhodila z hlavy. Najbližšie 3 roky bude makať a pekne sa starať. Dvojičky sú záber to sama ako chceš zvládnuť? On bude pekne na striedačku v noci s tebou a keď bude treba pôjde nakupovať, prať aj vysávať, všetko by som mu dala robiť. Čo to ma znamenať ? Absolutne by ma nehlo odísť z domu a ani jeho by som nevyhadzovala. Musíš sa postaviť za seba a deti a riadne mu vysvetliť ako sa veci budú vyvíjať.

zmrzlinka8
25. jún 2025

to s tou diagnózou aj mne napadlo

rejka7
25. jún 2025
@zmrzlinka2021

Ako?
Ani nezačať chodiť s niekým, kto má v obľube chaty, chľastu, nemal problém aj s nezáväzným sexom a pod. Vždy je to rizikový jedinec.

Na normálneho muža ani nemusíš s dotyčným bývať pred svadbou. Aspoň ja magora spoznám aj z 30 minutoveho pozorovania.

@zmrzlinka2021 ale prosím ťa z 30 minútového pozorovania. Si pozri krimi príbehy, podcasty, a krimi stanice. Tisíce a tisíce prípadov o tom ako partner zavraždil partnera po 20, 30 rokoch spolužitia a deťmi, bez detí. Nie, nikdy nevieš koho máš pred sebou a čoho je schopný. Nikdy si nemôžeš byť druhým človekom na 100 percent istá. Doporučujem "who the hell did I marry" ( koho som si to vzala) ak vieš po anglicky. Budeš oči otvárať. Pozri si Gary Ridgway, zabil 49 žien a jeho žena nemala tušenie, pochvaľovala si, akého má trpezlivého a dobrého muža. Alebo Jozef Fritzl čo 24 rokov väznili a znásilňoval dcéru v suteréne domu a žena nemala ani tušenie.

deedol
25. jún 2025

prosim ta vyhod ho prec, nech ti v nejakom afekte (ci uz alkoholovom alebo psychiatrickom, neodvazujem sa hodnotit cez internet) neublizi alebo nech neublizi detom, ked sa narodia. poradis si aj bez neho, mas zazemie, starych rodicov z oboch stran, to zvladnete. ale uz spolu nebyvajte v jednej domacnosti, povedz aj jeho mame, ze sa ho bojis.

sissy27
25. jún 2025

A teda preco ste este “spolu” ? Preco chodi opity tam kde si ty, preco sa nezbali a nejde tam kde mu je lepsie? Pises, ze rodiny vam do nicoho nezasahovali, ale zaroven ho donutili sa k tebe vratit - tak to mi pride ako celkom slusny zasah do vasho vztahu 🤷‍♀️ ved nech si ide tam kde mu bude lepsie a otcovske povinnosti obmedzi na stedre vyzivne. Viem, ze to nie je idealny model rodiny, ale rozhodne lepsi ako nadavky, urazky, opity chlap, ktory s nicim nepomoze, len zavadzia…

marianarem
25. jún 2025

Je to bohuzial tak, ze niektore vlastnosti cloveka sa odkryju az pri dietati. Aj u zien to plati, sama sa nestacim divit, kde sa niektore veci vo mne beru. Cize ani sama seba som nemala pred dietatom uplne spoznanu.
Niekto naozaj ten napor zodpovednosti nezvladne. Mam v okoli aj pripad, kedy muza po narodeni dietata postihla panicka porucha, zacal sa bat aj vychadzat z domu. Niektori chlapi su zase prehnane ochranarski, vyhadzuju zene na oci kazdu modrinu a neustale ju buzeruju, pricom to nikdy predtym nerobili.
Da sa to mozno trochu spoznat na tom, ako sa muz sprava ohladom zodpovednosti za ine veci. Niekto je napriklad ozaj slusny, dobry clovek, pracuje, podiela sa na domacnosti a vsetko, ale trebars necha vacsinou organizovat a rozhodovat partnerku. Alebo sa castejsie ako bezny muz radi s mamou. Pracovne vyhladava skor pozicie, kde mu povedia, co ma robit a nerobi dolezite rozhodnutia. Ale niekedy to bohuzial nespoznas.

romiada
25. jún 2025
@anonym_autor

nepil , iba priležitoste. Spolu sme takmer svojpomocne postavili dom , máme hypotéku , požiadal ma o ruku , s kamarátmi sa stretával , ale žiadne flámovačky , bol pracovitý a aj doma porobil . Deti aj rodinu chcel . Jeho rodina je v poriadku , mám ich rada, nezasahovali nám do života .Ani moja rodina. A zrazu bum si to rozmyslel . Ako cudzí človek . On si to rozmyslel a ja teraz čo mám urobiť, deti porodiť a beztresne utopiť ako mačence ? Kamarátky mi radia aby som počkala , že to je šok a môže sa to ešte upraviť .Ale ja reálne vidím že on sa tohto života s deťmi nechce zúčastňovať. Nič ho okolo detí nezaujíma teraz , ani mená , ani kočík , postieľka , ležadlá , jednoducho nič . Prichádza , odchádza , ani dovolať by som sa mu nemala ako , lebo ma blokol . Od zúfalstva som mu prvé dva týždne po jeho odchode často volala, tak zrejme asi preto . Každú chvíľu môžem porodiť , dvojičky sú pomerne nízko . Celé okolie je nachystané ma do pôrodnice odviesť , otec mama , brat , svokra dokonca aj švagor . Má 37 rokov, človek by očakával určité dozrenie od muža a takto to vypálilo . V noci príde, má vypité a vykrikuje mi tu že som mu dojebala život aj s tými zasranmi . Úplne mu preplo . Hučí po celom dome, trieska s dverami , nadáva a potom vykrikuje že čo sa zamykám v izbe, že čo je on nejaký vrah aby som sa ho bála.

@autorka "vypité a vykrikuje mi tu že som mu dojebala život aj s tými zasranmi" toto som sú prečítala a mam dosť 😪 pošli ho kade ľahšie. Vyzeras byť múdra, silná žena. Máš podporu jeho aj svojej rodiny. Držím Ti palce aby si vedela ochrániť seba aj deti pred ním.

vetthy
25. jún 2025
@sandria

Tak to, ze sa z toho vyvlečie by som mu vyhodila z hlavy. Najbližšie 3 roky bude makať a pekne sa starať. Dvojičky sú záber to sama ako chceš zvládnuť? On bude pekne na striedačku v noci s tebou a keď bude treba pôjde nakupovať, prať aj vysávať, všetko by som mu dala robiť. Čo to ma znamenať ? Absolutne by ma nehlo odísť z domu a ani jeho by som nevyhadzovala. Musíš sa postaviť za seba a deti a riadne mu vysvetliť ako sa veci budú vyvíjať.

@sandria hádam srandujes. Ako donútis volakoho vysávať,nakupovať,prebalovat dojčatá,ak sa mu nechce?! Zbožňujem tie odpovede, ako z kurzu nepodareneho kouca

vetthy
25. jún 2025

Autorka, sucitim sa s tebou a z celého srdca ti držím palce. Prežívas veľmi citlivé obdobie, kt.v normálnom prípade by mali byť najkrajšie v živote ženy a ty takto....mala by si vyhľadávať volajakeho psychologa a povypravat sa s ním,aspoň by sa Ti trošku uľavilo. My sme tu síce solidárne,ale predsa laici. Ale prikláňam babám,nedrz ho násilím pri sebe. My ho nepoznáme,ale fakt,môže sa to skončiť fatálne. Alebo prave opak,raz sa zobudí,ako zo zlého sna a bude najlepší tatko na svete. Bodaj by sa to stalo. Ale teraz sustred sa len a len na seba, na svoje blaho,povypravaj so svokrovcami,nech ho prichylia a volakoho,komu doverujes,aby išiel bývať k tebe,alebo nech príslušníci prestriedaju. Par mesiacov po pôrode potom si začni rozmýšľať,čo ďalej,teraz to zamkni do 13ej komnaty a ries výlučne seba a maličkých. Fandím Ti.

andreatytler
26. jún 2025

To je mi velmi luto. Mas to tazke. Zial stava sa to. Pamatam si ako sem pisala zena ktorej takto zduchol muz tusim par dni pred embryotransferom. Tiez ze sa na to neciti.
Tiez by som ho poslala prec. Robi uz aj tak stresovu situaciu este horsou. Potom hladaj pre seba pomoc s detmi po narodeni. Sama na 2 novorodencov, to bude skutocne narocne.
Nema milenku?

brendaa
26. jún 2025

Ty ho máš rada? Je to hrozná situácia ja si neviem predstaviť ze ho vrátia po 3 mesiacoch, len tak jednoducho ku mne - domov..... Ze tu máš ženu a ži s ňou naspäť ... žiadne ospravedlnenie, ľútosť... a ešte je na "koni"...
Ako autorka toto ti treba, takto chceš žiť?....
To mu chceš stále odpúšťať?...
Tvoja budúcnosť je v tvojich rukách , nebola by si posledná slobodná mamička....
Vysporiadanie majetku a predbežne opatrenie na deti... o chvilu porodíš.....

mimikarol
26. jún 2025

Odíď od neho, alebo ho vyhoď. Ja by som mala strach o deti.
Ty si nič neurobila zle. Jednoducho sa to stane že ten za koho by si bola ochotná schytať guľku bude v ruke držať zbraň.
Je to od neho obrovská zrada. Aspoň že rodina je na tvojej strane.

bonboniera
26. jún 2025
@rejka7

@zmrzlinka2021 ale prosím ťa z 30 minútového pozorovania. Si pozri krimi príbehy, podcasty, a krimi stanice. Tisíce a tisíce prípadov o tom ako partner zavraždil partnera po 20, 30 rokoch spolužitia a deťmi, bez detí. Nie, nikdy nevieš koho máš pred sebou a čoho je schopný. Nikdy si nemôžeš byť druhým človekom na 100 percent istá. Doporučujem "who the hell did I marry" ( koho som si to vzala) ak vieš po anglicky. Budeš oči otvárať. Pozri si Gary Ridgway, zabil 49 žien a jeho žena nemala tušenie, pochvaľovala si, akého má trpezlivého a dobrého muža. Alebo Jozef Fritzl čo 24 rokov väznili a znásilňoval dcéru v suteréne domu a žena nemala ani tušenie.

@rejka7 zbytočne jej píšeš, ona predsa ViE 🤦‍♀️ na mudrlantky z MK sú štúdie a psychológia prikrátke!

rejka7
26. jún 2025
@bonboniera

@rejka7 zbytočne jej píšeš, ona predsa ViE 🤦‍♀️ na mudrlantky z MK sú štúdie a psychológia prikrátke!

@bonboniera veru, napadol ma teraz Mikuláš Černák, prvotné psychologické a psychiatrické posudky vylúčili psychopatiu aj poruchu osobnosti, dokonca aj Prof. Heretik, súdny znalec z odboru psychologia ho klasifikovali ako psychicky zdravého. Teraz, keď sa odvolal znova posudky robili a teraz čítam, že mu už zistili psychopatiu a narcizmus. Vychádzali zo správania a pozorovania z výkonu trestu.😱. Takže za 30 minút ani súdny znalec testy nestihne urobiť, nieto ešte diagnózu stanoviť. Aj tichý, milý, láskavý a nápomocný kolega môže doma ženu dobodať🥺.

bubuzu
26. jún 2025

Počuj, no tak to urob, dovoľ mu odísť. Budeš to s ním mať len zbytočne ťahšie. Deti zvládneš. Nebude to sranda, ale aspoň budeš mať pokoj a žiaden stres z toho, čo vyvedie.

Strana
z2