icon

Prezradil svokor darčeky deťom? Ako reagovať?

19. dec 2024

Povedali by ste nieco,alebo byt ticho?
Ja si vacsinou poviem to co na jazyku,ale poslednu dobu ma vytaca fakt ze svokor.
Robi naschval. Vzdy ked tam ideme zhadzuje moje deti. Napr 4r sa chvalil svokre ze viem to a to. Pochvalila ho. A on furt daco ma ,daku primitivnu poznamku,ze a co ked to vies ,to vie kazdy,ale ratat a pisat ani citat nevies. Tak vzdy odpovieme ,ze predsa ma 4r a do skoly sa chodi od 6r. Tak mi odpovedal, ze ani obrazok nevie nakreslit ,ze tam len carbe dake akoze auta a ze ked da dve kolesa ,ze mysli si ,ze je to auto. Akoze totalne ma vytaca.
No a k veci. Teraz naposledy prezradil detom ,ze co im kupili na vianoce. Este tak hlupo ,ze pridite si potom pre darceky ,mate nachystane. Starsí syn pozrel ,ze coooo ako to moze vediet ,ze maju nachystane,tak sa pytal ze co maju kde nachystane. Snazila som sa to zastavit,ale on ich zobral do izby a ukazal im darceky ,ze tuto je lego,tu je to a ono. Mam normalne chut s muzom sa nato vykaslat nech sa hra on s tym. Starsiemu sme potom doma vysvetlili ze teda Jezisko neni naozaj ale ze mensiemu nech to nerozprava.
Fakt uvazujeme tam neist po vianociach.

Strana
z3
autor
21. dec 2024

@terezkaarthuramax moje deti su uplne ze odlisne. Ze asi ani jednu vec nemaju taku ze by som povedala ze toto robia uplne rovnako

personality
21. dec 2024

Co najviac obmedziť kontakt, tu iné nepomôže. Dement bude už len väčší dement. Ja si niekedy poviem, že keď takýto človek umrie, to je asi to najlepšie čo v živote dokázal.

tiika
22. dec 2024

Čiže si myslis, že nielenže sa nevie vyjadriť, ale chce pritom i niekomu ublížiť, zraniť ho? Prečo to robí? Môžeš sa ho narovinu spýtať a keď odpovie napr.nech si o sebe nenamyslaju (alebo hocičo iné), opäť môžeš pokračovať otázkou Takze podľa vás si o sebe namýšľajú? Atď pokračovať.
Alebo sa ho opýtaj, či jeho v detstve nikto nechvalil, či mu to vadilo, či ho s niekym porovnávali..? Lebo je fakt divne, ze tie druhé vnúčatá chváli. Ako keby aj on v detstve zažil takéto nerovnaké správanie. Možno si to neuvedomuje, ze to prenáša ďalej, môžete mu to pripomenúť.

majusik1304
22. dec 2024

Nedovolila by som aby sa niekto takto otvorené vysmieval, ponižovali moje deti. Rodina nerodina. Toto by som nestrpela. Držím palce.

andreatytler
22. dec 2024

Och. To je mi luto. Mna by Jezisko az tak netrapil. Je to skoda, ale co uz.
To zhadzovanie by som ale netolerovala. Vobec by som sa nesnazila o uchovanie dobrych vztahov s clovekom ktory ublizuje mojim detom. Nikto na svete nebude zhadzovat moje deti aby si pomastil svoje chabe ego. Normalne by som svokra razne zastavila priamo tam v momente ako deti zhadzuje ze takto ich zhadzovat nesmie. Ziadne ospravedlnovanie ze ma demenciu, alebo zazil traumu. Zhadzovanie robil tvojmu muzovi cely zivot, takze to demencia nie je. A traumu asi mal, ale to mu nedovoluje aby si svoje mindraky kompenzoval na svojich a tvojich detoch. Toto musis razne zastavit.

pimpa12
22. dec 2024

Tak to si sa ešte dobre ovládla. Ja by som mu teda riadne vyčistila žalúdok. A bolo by mi jedno koľko má rokov. Lebo toto nie je vekom, toto je čistá zlomyselnost.

zabka1987
22. dec 2024

Tak toto správanie je teda dosť cez čiaru a to ja som dosť pokojný a chápavý človek . Starý otec by mal dieťa podporovať v rozvoji , no toto ? Čo si dokazuje ? A svokra na toto nič nepovie akože ? A tie darčeky ? To tiež hrúza . Ja by som tam viac ani nešla

salije
23. dec 2024

Podla mna syn nebol jeho oblubeny a tym padom ani synove deti ( a vsetko so synom spojene ) nebudu oblebene, je to toxicky clovek, ktory taky bol cely zivot a nie ze na starobu sa takym stal. Ja by som skoncila s navstevami nadobro, ja znesiem, ale decka takto zhadzovat, no fuj

autor
23. dec 2024

@zabka1987 jeden raz sa mensí babke podpisal na obrazok. Sice vie len tlacene velke pismenka ale vie. Dedo zhodnotil ze to vie kazdy hlupak uz dnes. Vtedy som mu povedala ze aby vazil slova,aby maleho nepriamo neoznacoval za hlupaka,lebo si budem mysliet ,ze hlupak je on sam. A zacnem to aj detom hovorit ze je hlupak on. Ci sa mu to bude pacit. Zobral sa a isiel prec z domu.

@salije to stale aj moj muz hovori,ze nikdy ho neobluboval,ze vzdy bol az za surodencami. Najviac oblubena bola jedna sestra najstarsia a ostatne deti boli nikto a nic pre neho.

zabka1987
23. dec 2024

To je čistý narcisticky K… , akože neznášam nadávky ale teda tu by som sa tuším už ani ja neudržala a obdivujem vás v tomto a hlavne tvojho muža , že ešte neodstrihol kontakt s ním . Svokra je vtedy kde ? Ja neverím , že toto jej nevadí .

autor
23. dec 2024

@zabka1987 vies co svokra povie ,ze nevsimajte si ho,on aj jej ze kolko krat nieco zatrepe,ale ze ho ignoruje. Ona si mysli ze uz neni ok. Ze on to tak nemysli atd.
Neviem niekedy co si mysliet naozaj. Neviem akoze stve ma riadne. Vela krat ked svagrina nieco povie,ze dedo sa stazoval atd. Tak sa jej pytam ze ako by to ona niesla keby islo o jej deti. Tak som vzdy dostala odpoved ze ma vela rokov aby som ho nechala.

Strana
z3