icon

Priateľ asi nemá rád moju rodinu

10. nov 2025

Ahojte,mám taký problém že priateľ pracuje v zahraniči a ja na sk.Hlavný problem je ten ,že keď zavolam svojich rodičov na noc,dva k nám (možno fakt raz za dva mesiace) tak hovorí že si robím z bytu hotel atď..Proste mi pride ako keby zavidel alebo neviem že idem ja napriklad k rodičom atd.Semtam si dám s mamou víno keď sme spolu ale počas toho jak sú u mňa alebo ja u nich tak mi vypisuje že moja mama a ja sme alkoholičky atd..Proste si niekedy musím vymyslieť dôvod prečo idem k našim spať na viac dni atd..pritom on je v zahraniči..Pride mi ako keby nemal rád moju rodinu a pritom oni chcú k nám chodiť aj spať,zabaviť sa atd ale s nim sa proste nedá .. Stále musim mame hovoriť že neviem uvidime atd.. Naši mu nič nikdy neurobili tak neviem prečo taký je fakt a zavidim ľudom ktorí môžu tráviť čas s rodičmi koľko chcú atd.. je poďla vas toto dôvod na rozchod?

zmrzlinka2021
10. nov 2025

@anonym_autor
Byt je koho? Lebo ak tvoj, frajera do toho nič.

Pre mňa rodina je základ. Tvoj frajer veci vníma inak, treba si povedať, čo má zmysel s ním ďalej chodiť.

anonym_49f5c8
10. nov 2025

@anonym_autor a aky ma on vztah s jeho rodinou? Ak nie taky blizky tak mu je to proste cudzie, neprirodzene, nepredstavitelne…ak to nepozna tak sa voci tomu tak prirodzene asi obrnil ze mu to pride “divne”.

alickapusinka
10. nov 2025

Byt je či.Ja by som sa s nim rozišla rodina je u mna na 1 mieste. Keby muž pochopim ale frajerov môžeš mať koľko chceš a frajer je nič.

anonym_30d8f7
10. nov 2025

Ano pre mna by to stopka bola. Hejtit navstevy rodicov, akoze raz za cas? Ak nemam zle vztahy alsbo niesom asocial je to uplne normalna vec. Vdakabohu za rodiny, kde su tie vztahy normalne a ludia spolu chcu travit cas...

lala123
10. nov 2025

@anonym_autor s tým budeš mat problémy aj v budúcnosti. Vserci si prenášame vzorce správania z rodiny v ktorej sme vyrastali...niektorá rodina je sudrznejsia, kompaktnejšia, kontaknejsia a v iné sú vzťahy chladne , neosobne. Myslím, že jo to škrie lwbo on pravdepodobne nemá take vzťahy doma. Každopádne sa zamysli nad Vasim vzťahom či si vyhovuje te v iných veciach lebo toto môže byt do budúcna problém. Ak ti závidí dobre vzťahy s rodičmi tak asi veľmi vyzretý chlap ro nebude....

bielasovicka
10. nov 2025

On ani není doma a vadí mu ze tam máš rodičov? No čudný chlap to je.

sisska96
10. nov 2025

Ja tiež nenávidím keď svokrovci u nás prespia. Mne s nimi stačí pár hodín

arianna25
11. nov 2025

Nepáči sa mi že takto kyda na tvoju rodinu. On pokym je v zahraničí a ty sa stretávas s rodinou, na tom nevidím nič zlé. Ani pohár vínka s mamou. Veď si nerobia s partiou opilecke žúrky a brloh z domu/bytu.
Možno on má komplex z odlúčenia a takto si to vybíja.

arianna25
11. nov 2025

Iné by bolo keby chcel byť počas voľna s tebou a vkuse by bol niekto u vás alebo ty niekde preč.

anonym_4bfafc
11. nov 2025

Mám otázku, rodičia keď chodia k tebe, tak sa zabávate pri alkohole? A ty keď chodíš k nim je to rovnako? Lebo píšeš o tom. Ja som chodila vždy k rodičom, aj oni ku mne, ale nepopíjali sme. Nikdy. Otázka - je to naozaj tak, že popíjaš keď si s rodičmi? A mama popíja iba keď je s tebou alebo aj sama si dá doma vínko?

tamtamka26
11. nov 2025

žiarli, to je celé. závidí, že vy ste spolu, že si urobíš program aj keď on je preč a on je ďaleko a (asi) sám... Možno by stačilo o tom pokecať, opýtať sa ho, prečo mu to vadí, prečo je protivný... Keby je to naopak, on asi nemá také možnosti a dobre si to uvedomuje. Vysvetli mu, že kým je on preč, nemôžeš sedieť doma, pozerať von oknom a čakať na neho a je ti jeho prístup nepríjemný.

beata_k
11. nov 2025

@anonym_autor Je uplne jedno koho je byt. Takeho kkta sa zbav. Este taku nehrali aby som sa musela zatajovat, ze som s mamou.

ivett1
11. nov 2025

@anonym_autor podľa mňa je to dôvod na rozchod...inak, on tu nie je a vadí mu, že ideš k vlastným rodičom? ...a čo by robil, ak by ste boli manželia? ...a vadí mu to, len vtedy keď ideš k mame alebo príde mama k tebe? či aj pri iných ľuďoch - napr. keď ideš s kamoškami ...možno mu nevadí len rodina, ale to, že ty si urobíš program aj bez neho...

lala123
11. nov 2025
@anonym_4bfafc

Mám otázku, rodičia keď chodia k tebe, tak sa zabávate pri alkohole? A ty keď chodíš k nim je to rovnako? Lebo píšeš o tom. Ja som chodila vždy k rodičom, aj oni ku mne, ale nepopíjali sme. Nikdy. Otázka - je to naozaj tak, že popíjaš keď si s rodičmi? A mama popíja iba keď je s tebou alebo aj sama si dá doma vínko?

@anonym_4bfafc ty si normálna? Alkoholička urob z nej a jej mami....prepac ale takýto postoj ako ty majú práve ľudia ktorých zovot poznačil alkohol v negatívnom zmysle....nie somzastancom alkoholu a s mojimi rodičmi pijem alkohol len na oslavách alebo na výlete aj to pohár max ale toto tvoje zmýšľanie mi príde divne a rozhodne by som neriešila, že niekto si da s mamou pohár vina keď príde na návštevu....čo by si robila keby si žila niekde v Taliansku alebo Francúzsku lde pohár vina l obedu je bežný?

motylik2559
11. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, no toto je dost cez od neho. Aj si sa ho pytala, ze co takto blbo reaguje, ked on je prec? Ze preco mu to vadi, ked aj tak nie je s tebou doma, ked oni pridu? Ako a to vyjadrovanie voci tebe a mamine,ze ste alkoholicky riadne prepiskol, kde je nejaka ucta k tebe aj tvojej mame? Toto by som mu nenechala len tak prejst. Bol by na tom lepsie, kebyze si volas kamosku/kamosky takto na prepanie z casu na cas kym je prec? pochybujem. Prepac, ale za mna idiot na n-tu, a to som ho este velmi slusne nazvala, vedela by som ho aj inak pomenovat. Bud s nim hod raznu rec, ze toto nech si nedovoluje taketo vyjadrenia na adresu teba aj tvojej mami a tiez mu povedz,ze nech laskavo prestane komentovat to, kedy pridu k tebe alebo ty ides k nim, ze je aj tak prec a jeho do toho nic. Ak bude mat sprostu odpoved na tento rozhovor, tak by som to s nim rovno skoncila. Lebo co bude do buducna? Toto ti bude robit cely zivot a este keby sa vratil na SK pracovat a zit, tak ver ze to moze byt aj ovela horsie, ked uz teraz robi toto😐 kludne zakazanie kamosiek okrem rodiny a ty ostanes izolovana kvoli takemuto prepnutemu magorovi? Zastav to cim skor!

sova7
11. nov 2025

Chce ťa kontrolovať a izolovať od rodiny. Ak nenastavis hneď hranice bude si dovoľovať stále viac už to je obrovský výstražný znak že musíš tajiť návštevy doma to nie je zdravý vzťah a bude sa to stupňovať

domkakvet
11. nov 2025

@anonym_autor ano to co si napisala je dovod na rozchod.

cacianka
12. nov 2025

to nie je len o tom že nemá rád tvoju rodinu, ale skôr ide o jeho pokusy o manipuláciu k tebe, o pokusy odstrihnúť ťa od rodiny, alebo aspoň eliminovať, je nezrelý a nejako vzťahovačný keď ťa obviňuje z alkoholizmu a založení hotela, možno časom ti vytkne že je hodinový alebo si ho prerobila na bordel...
Trochu závisí aký byt to je, resp. komu patrí, aj koľko máte rokov. Ale jeho vyjadrovanie je úplne mimo misu.
Ktovie čo on v tom zahraničí vyvádza on, čo robi po večeroch, v noci a cez víkendy.
Asi súdi podľa seba....

karamelkax
14. nov 2025

Veľký pozor! Zaváňa to manipuláciou, kontrolou a snahou izolovať ta od rodiny, sko uz pisali vyššie. Musíš mu dať rázne a jasne najavo, že takto nie, s rodinou sa budeš stretávať ako ty uznáš za vhodne, tobôž keď on je stále preč v zahraničí a ty si tu sama, ale aj keby tu bol, tvoju rodinu musi rešpektovať.