Priateľ ma nechce požiadať o ruku. Čo robiť?
Ahojte, s priateľom sme spolu od mojich 16 rokov, teraz mám 23. On je odo mňa o 3 roky starší. Stále sa vyhýba zásnubám aj konverzácii o nich. Snažím sa na neho netlačit, len občas spomeniem, že sa mi kamošky budú ochvilu vydávať a tak. On ma úplne v tomto ignoruje a neviem či mám teda ďalej pokračovať alebo nie. Nechcem zabiť ďalšie roky života s niekým, komu sa budem musieť doprosovať. Muž by po toľkých rokoch vzťahu už mal vedieť, či ma chce alebo nie.. co robiť ?
@anonym_b10e68 vsak len spomenies registrovane partnerstvo (a to sa tyka aj heterosexualnych parov, teda hlavne tych, pretoze tych druhych je mizove precento) tak vidia cervene sukno a uz sa zavzdusnuju, ze im budu pre take pary deti konfiskovat, o ohrozeni tradicnej rodiny a neviem co este...
@viestta ja som počula, ze budu v skolke učiť deti o 72 pohlaviach 😃 fantázii sa medze nekladu
Nieje to pre chlapov zdrap papiera.. keby o nič nešlo,tak by nebol problém
Jednoducho chlap musí nájsť ženu pri ktorej to cíti...
A že ludia sa rozchádzajú rozvádzaju....no a?
Veď bud ten človek verí na toľko tomu vzťahu, že vydrží alebo nie ...a keď uz teraz neverí tomu, že to vydrží,tak aký zmysel má byt sním?
Mala som zopár vzťahov a každý ma požiadal o ruku...a ako to dopadlo?oni boli presvedčení a ja nie
a preto som nevydata😅
@anonym_autor Ani moj ma nechce 🤣. Chodime spolu 21 rokov, mame dve deti, jedno uz mam 16 rokov. Ale zas...ja som nejak na svadbe netrvala. Aj ked sme sa o tom bavili, ale u neho akosi skutek utek a ja ho o ruku ziadat nebudem. Chcela som s nim byvat a mat deti a to mam.
Ale u teba - nuz.. neni to len zvyk? Si mlada, mozno na kazdeho z vas caka niekto, s kym vam bude lepsie a pojde vsetko ako po masle.. mam viacero pripadov, kde spolu dlhsie chodili a nic a po rozchode to zrazu nabralo s inym clovekom rychly spad.
@anonym_7ee183 Ako dobre, že je to medzi vami ok, ale ten tvoj je nezodpovedny sebec. Nedajboh by sa mu niečo stalo, a ty ostaneš na holickach, len pán sa nechcel ženiť. To ako prečo, ubudne z neho alebo čo
@anonym_7ee183 Ako dobre, že je to medzi vami ok, ale ten tvoj je nezodpovedny sebec. Nedajboh by sa mu niečo stalo, a ty ostaneš na holickach, len pán sa nechcel ženiť. To ako prečo, ubudne z neho alebo čo
@anonym_453ce5 prečo by ala ostať na holičkách?
@anonym_453ce5 prečo by ala ostať na holičkách?
@belllinka Skús porozmýšľať
@anonym_autor tvoj priatel si ta asi neplanuje vziat, zacali sa mu otvarat oci, neciti sa na to, ste spolu dlho, tak ako dozrievate, tak si predstavuje pre seba inu partnerku, dovodov moze byt vela. Kedze sa nechce o tom ani rozpravat, tak si myslim, ze sice sa s tebou este nechce rozist, ale ani nie si jeho priorita. Ja by som na uprimnom rozhovore trvala, a ak by z neho vyliezlo, ze nevie, ci ta vlastne chce za manzelku, tak by som sa rozisla. Mas 23, si mladunka, mozes stretnut aj ty niekoho ovela lepsieho. Mozno to tak aj ma byt a ty mas mat vo svojom zivote ineho muza, mozno s tymto by ste neboli stastni. Urcite nepolavuj zo svojich narokov, ak chces manzelstvo, tak treba najst muza, ktoreho budes lubit a ktory do toho manzelstva pojde s tebou. Ja by som tiez nebola s niekym bez manzelstva. Je to uplne normalne vnutorne nastavenie cloveka.
Z mojej skúsenosti tieto stredoškolské a vysokoškolské "lásky" vačšinou nedopadli dobre 😀 Tí ľudia sa totiž dali dokopy veľmi mladí, boli ešte nevyprofilovaní, nebolo vidieť medzi nimi rozdiely. A to všetko sa neskôr ukáže keď začnú riešiť realne problémy a rozdiely sa začnú ukazovať, že to začne niekomu z nich vadiť. A tu už to pomaly začína 😀
@anonym_3398f6 podla mna vacsina lasok zacina v obdobi okolo 20 - 25 rokov. Neskorsie sa sice partner stretnut da, ale mnoho ludi je uz vo vaznom vztahu. Ja som s manzelom od 19, on 20 a stale sme spolu, uz 30 rokov. Nevravim, ze okolo 30 - tky sa neda uz stretnut partner, ale je to tazsie.
@anonym_453ce5 rozmýšľam a netuším, veď napíš
@belllinka v bezservitke raz bola taka žena s dvoma malými detmi a vo vyššom štádiu tehotenstva. Zomrel jej partner a keďže deti boli male nemohli zdediť byt alebo nieco take. Plakala tam, ze nema kde bývať. To mi napadol tak jeden scenár.
Pre mna je napr dôležité aj to rozhodovanie za druhého keby sa nieco stalo alebo ze by mi nedali lekári informácie o mužovi. Alebo vdovský dôchodok napriklad. Ale to su uz krajne veci. Verim, ze ľudia, ktorým na tomto záleží a nie su zozobaseni to maju inak poistené. Niekto to vobec nerieši a žije šťastne aj bez sobasa
@belllinka v bezservitke raz bola taka žena s dvoma malými detmi a vo vyššom štádiu tehotenstva. Zomrel jej partner a keďže deti boli male nemohli zdediť byt alebo nieco take. Plakala tam, ze nema kde bývať. To mi napadol tak jeden scenár.
Pre mna je napr dôležité aj to rozhodovanie za druhého keby sa nieco stalo alebo ze by mi nedali lekári informácie o mužovi. Alebo vdovský dôchodok napriklad. Ale to su uz krajne veci. Verim, ze ľudia, ktorým na tomto záleží a nie su zozobaseni to maju inak poistené. Niekto to vobec nerieši a žije šťastne aj bez sobasa
@anonym_eaa673 tak nie každá žena je finančne závislá na mužovi a dedenie nehnuteľnosti sa dá ošetriť aj bez sobáša. V nemocnici, keď som žiadala info o mame alebo otcovi nikdy odomňa nepýtali potvrdenie, že som dcéra, kľudne som mohla byť aj susedka, otcova partnerka, proste hocikto. Ale tak áno, tu je trend hľadať si hlavne chlapa, ktorý "zarobí" a "vie sa postarať o rodinu" lebo veď žena je väšinou na pozíciách s minimálkou, takže treba sa hlavne "dobre vydať."
@anonym_eaa673 tak nie každá žena je finančne závislá na mužovi a dedenie nehnuteľnosti sa dá ošetriť aj bez sobáša. V nemocnici, keď som žiadala info o mame alebo otcovi nikdy odomňa nepýtali potvrdenie, že som dcéra, kľudne som mohla byť aj susedka, otcova partnerka, proste hocikto. Ale tak áno, tu je trend hľadať si hlavne chlapa, ktorý "zarobí" a "vie sa postarať o rodinu" lebo veď žena je väšinou na pozíciách s minimálkou, takže treba sa hlavne "dobre vydať."
@belllinka nemozem vravieť za iné ženy. Ja som sa nechcela dobre vydať chcela som sa vydať z lasky. Ale ano kym boli deti male bola som finančne závislá na mužovi 🙂
@belllinka nemozem vravieť za iné ženy. Ja som sa nechcela dobre vydať chcela som sa vydať z lasky. Ale ano kym boli deti male bola som finančne závislá na mužovi 🙂
@belllinka tak zena s minimalkou si tazko najde dobre zarabajuceho, vacsinou sa daju dokopy dve skrachovane existencie. Dobre vydat sa chcu aj zeny, ktore na sebe pracuju. Nepoznam osobne lekarku vydatu za cloveka s vyucnym listom, ba ani lekarka a stredoskolak. Okrem toho dobre sa vydat a vydat sa z lasky sa vobec ale vobec nevylucuje.
@anonym_eaa673
@belllinka tak zena s minimalkou si tazko najde dobre zarabajuceho, vacsinou sa daju dokopy dve skrachovane existencie. Dobre vydat sa chcu aj zeny, ktore na sebe pracuju. Nepoznam osobne lekarku vydatu za cloveka s vyucnym listom, ba ani lekarka a stredoskolak. Okrem toho dobre sa vydat a vydat sa z lasky sa vobec ale vobec nevylucuje.
@anonym_eaa673
@zuzana76 stačí si prečítať hocijakú diskusiu tu na koni, 90 percent žien zarába oveľa menej ako muž, rodia ako jablone, reťazové materské lebo veď do roboty sa neoplatí, keď zarobia iba o kúsok viac ako rodičák.
@anonym_eaa673
@zuzana76 ved ano ale z toho komentáru mi dobre sa vydať prišlo skor ako vydať sa iba kvoli peniazom, aby sa o zenu muž postaral.
A je naozaj nutne byt zasnubena a neskor vydata? Len mne pride divne, ze zena v tvojom veku povazuje toto za zivotny ciel, ktory sa ma naplnit a ked sa tak nedeje, je z toho nesvoja.
Ale aj tak, mam pocit, ze vas vztah je "prechodeny". Nepoznate ani jeden nieco ine, tak v tom nejak zo zotrvacnosti ostavate.
@anonym_47bae7 preco by to nebolo nutne? Ona je tak nastavena, inak nebude stastna. Tak ako niekto tuzi po detoch, niekto po manzelstve a niekto netuzi po nicom. Vsetko je v uplnom poriadku, ale s partnerom, co to ma rovnako nastavene.
@anonym_6ec9c9 ja by som taky papier nepodpisovala, ale to nie je predmetom mojej otazky. Ja sa pytam co maju taki ludia, ktori sa lubia v takom pripade robit?
@viestta no veriaci ale naozaj veriaci sa zobrať nemôžu a keď to urobia , bude ten sobáš falošný, neplatný. Ja som si muža brala z lásky a normálne sme plánovali dieťa takže som nevidela problém prečo ten papier nepodpísať. Ono sa to podpisuje kvôli viacerým veciam , keby v budúcnosti bude chcieť prísť k rozvodu alebo aby sa dokázalo že manželstvo bolo neplatné tým pádom sa dá aj oficiálne anulovať cirkevné manželstvo.
Na otázku čo má robiť dvojica ak nechce deti , no na to mám odpoveď len jednu , nech si robia a žijú ako chcú oni , bez cirkevného manželstva. Nech sa zoberú na úrade, nech žijú nadivoko, nech žijú ako vedia. Celý. čas píšem však o manželstve uzatvorenom v kostole preto neviem prečo mám odpovedať na to čo majú takí ľudia robiť. Ľudia robia v živote horšie veci z môjho pohľadu. Umreme a čo potom ? Na to akosi v tejto dobe zabúdame , že ti žijeme skulinku, malú chvíľku ale potom je život nekonečný, no nie tu na zemi. Každý budeme súdený nie mnou našťastie. Ale stále stojím za tým , že podmienkou cirkevného sobáša je mať v budúcnosti deti. A Viesta tak si to napísala že žena má naviac ako len byť maternicou. A práve v Tom skvie naša ženská sila. Nie pôrodom , ale starostlivosťou, nie nutne o deti keďže sú ženy ktoré ich mať nemôžu , ale starostlivostou o rodinu , možno aj nejaké charitatívne zameranie , starostlivosť o chorých o starkých. A nemyslím tým denno denne sa obracať v kuchyni , drhnut dlážku a prať v potoku. Myslím tým ženskú dlaň, nežné pohladenie, empatia a pochopenie akú vie dať len žena, vytvoriť domov a byť tým krkom ktorý hýbe celou hlavou rodiny.
@zuzana76 stačí si prečítať hocijakú diskusiu tu na koni, 90 percent žien zarába oveľa menej ako muž, rodia ako jablone, reťazové materské lebo veď do roboty sa neoplatí, keď zarobia iba o kúsok viac ako rodičák.
@belllinka a myslis, ze ti muzi su nejake terno. Ja som sa tiez chcela dobre vydat, nie si len niekoho zavesit na krk, lebo je chlap a aj moj muz sa chcel dobre ozenit. Podla mna je dolezite si vybrat partnera na priblizne rovnakej urovni - mentalnej, vzdelanostnej, inteligencnej, majetkovej …
@belllinka 90 percent rodi ako jablone? Vacsina ludi aj tu na mk ma jedno- dve deti, obcas tri, viac deti je rarita, to ani nahodou nie je rodit ako jablone. Zena, co sa staea o deti, moze znizeny prijem kompenzovat zvysenym podielom starostlivosti o deti. To je v poriadku, ze zaraba o nieco menej sko chlap.
@anonym_autor tak vies, ked ma niekto mlieko, nebude si kupovat kravu 🤷
uprimne si sama sebe odpovedz: je svadba z donutenia to, co chces? a potom o par rokov co? budes na neho tlacit, aby ste mali dieta, pripadne dalsie? lebo jemu sa nebude chciet ani do toho, aby si zachoval svoje pohodlie.
lenze to je presne to, ze chlapci alebo muzi uz nemaju potrebu sa snazit si ziskat dievca alebo zenu svojim spravanim, povahou, nazormi a zivotnymi postojmi... a nevyhovarajme sa, ze "taka je doba". taka nie je doba, taka si ty a kopec dalsich, v tomto sa rozhodujeme kazda sama za seba.
a ty si sa rozhodla, ze sa nemusi on snazit si ziskat a udrzat teba, ale ze si to ty, ktora si ho musi udrzat vsetkymi prostriedkami akoby si bola posledna chudera, ktora moze byt rada, ze o nu niekto vobec zakopne.
dievca, maj svoju cenu a hrdost!
tento vztah nema buducnost, pravdou je, ze je s tebou z pohodlnosti, vyhovuje mu servis all inclusive a sam sa nechce k tebe verejne priznat, ze ano, toto je ta, ktoru som si vybral. ide uz len na zotrvacnik a ked sa mu "sikne" nieco lepsie, pojde zas o dom dalej.
hlavne si nehovor, ze nezahodis 7 rokov a pockas este rok-dva-tri-pat. radsej "zahodit" sedem rokov ako 10.
@anonym_eaa673 ta zena ale dopadla ako dopadla, lebo bola sprosta. Nerodi sa niekolko deti kamosovi a bez zabezpecenia. Rodit sa ma tolko deti, kolko viem sama uzivit. Tato sa zerejme spoliehala len na svoju maternicu a nie hlavu.
@anonym_autor
tu je pekny clanok na tuto temu:
https://rodinka.sk/zena/vztahy/10-dovodov-preco...
@anonym_453ce5 rozmýšľam a netuším, veď napíš
@belllinka Tak napríklad informácie pri vážnom zdravotnom.stave ti vôbec nemusia poskytnúť. V prípade smrti manžela nemáš nárok na vdovský dôchodok, ohľadom dedenia môže byť problém, ak napr.zena žije v partnerovej nehnuteľnosti, a nie sú manželia ostane s holým zadkom, atď.
@belllinka Tak napríklad informácie pri vážnom zdravotnom.stave ti vôbec nemusia poskytnúť. V prípade smrti manžela nemáš nárok na vdovský dôchodok, ohľadom dedenia môže byť problém, ak napr.zena žije v partnerovej nehnuteľnosti, a nie sú manželia ostane s holým zadkom, atď.
@anonym_453ce5 Bože, tieto kecy. A napíš aj nevýhody, aké plynú z manželstva
Máš 23. Na manželský život treba mať vlastný byt, dostatok peňazí na začiatok, skvelé zamestnanie so slušným platom,,.. Je toho veľa, čo treba. Máš už to všetko? Veď práve preto sa mladí už neberú za mlada, ale cca po 35 - ke. Možno je rozumný a vie, že také skoré manželstvo by bolo iba samý problém. Nie je to iba o láske, ale hlavne o zodpovednosti za rodinu.

Tie papierovacky by sa dali uplne v pohode opatrit keby Slovensko nebolo katolibanskou ciernou dierou a uznavalo status druh / druzka. Ale ako citam nazory niektorych strazkyn moralky a cnosti tu, asi by to nerozdychali 😀
@anonym_b10e68 vsak len spomenies registrovane partnerstvo (a to sa tyka aj heterosexualnych parov, teda hlavne tych, pretoze tych druhych je mizove precento) tak vidia cervene sukno a uz sa zavzdusnuju, ze im budu pre take pary deti konfiskovat, o ohrozeni tradicnej rodiny a neviem co este...