Priateľ sa ma nezastane

1. júl 2023

Možno otázka aj pre mužov alebo ženy čo si tým prešli. Predstavte si, že je vo Vašom blízkom okolí osoba, ktorá Vám robí problémy, nadáva Vám, vyhráža sa Vám bitkou a tak. Poviete to niekomu s kým chodíte pár mesiacov. Je ok že povie nech sa tým netrápim/nerozculujem alebo by ste čakali že sa ponúkne že napríklad danej osobe dohovorí?

pribinak
1. júl 2023

Dohovorí? Zlý nápad

Ak sa ti niekto vyhráža, tak smer polícia

beata_k
1. júl 2023

A co mu ma dohovorit? No, no a ten debil, co sa ti vyhraza stiahne chvost? Bud si ho nevsimaj a on prestane alebo smer policia. Priatela do toho netahaj. Ozaj neviem, co by mu take mal povedat. Jedine, ze by mal priatel 2m a dal by mu po papuli. 🤷

viky173
1. júl 2023

@pribinak aj ked vieme ako to na policii bude vyzerat a koniec koncov to iba spisu, pousmeju sa a hasta la vista 😕

pribinak
1. júl 2023

@viky173 ale no

0silvia0
1. júl 2023

Vyhrazat sa niekomu bitkou som este teda nezazila, to je nejaky ex? Alebo cudzi clovek?

autor
1. júl 2023

@pribinak S políciou skúsenosť ako píše @viky173 , spíšu, predvolajú a chodia to na obvodný úrad a skončí to napomenutím alebo pokutou 10 eur. Netreba sa čudovať tým zabitiam ako bolo v Dubnici nad Váhom, niekomu sa vyhrážaj alebo ho napadni, dostaneš pokutu 30 eur, nepriznaj pár eur na daniach, zavrú ťa na 15 rokov, tak to v našom štáte chodí, ľudský život nemá cenu.

autor
1. júl 2023

nie chodia, ale hodia

pribinak
1. júl 2023

Ja nepoznám podrobnosti tvojej kajuty, ale chcieť aby nový priateľ akože dohovoril nejakej osobe je jednoduchý zlý nápad
Zlý a ešte raz zlý

Ten človek sa svojim dohováranie môže dostať fo vážnych problémov, poškodiť si meno
Daj si poradu s právnikom

pribinak
1. júl 2023

Oprava

Nie kajuty, ale kauzy, mobil si zas píše čo chce

autor
1. júl 2023

@pribinak
@pribinak Ďakujem za rady, úprimne, ale fakt, bud rada, že nie si v takej situácii, je to neriešiteľné. Polícia nepomôže, s právnikmi som poradu dala, len žaloba na zdržanie konania s tým, že spor môže sa vliecť pri prieťahoch niekoľko rokov, s neistým výsledkom. kedže tvrdenie proti tvrdeniu, keby aj docielim zákaz, problém s jeho vymáhaním ak druhá strana poruší. Slušný človek v tomto štáte nemá žiadnu ochranu.

pribinak
1. júl 2023

Áno som rada, našťastie mam vo svojom okoli slušných ľudí

autor
1. júl 2023

@pribinak Bud rada, lebo niekedy neovplyvníš, kto sa v tvojom okolí ocitne. Ide o susedov. Takých, čo ľudia čo ich poznajú z bydliska predtým, tak sa tvária, že ich nepoznajú a nechcú o nich rozprávať, tak problém nie je vo mne. A odsťahovať sa nedá, viažu ma tu nejaké povinnosti, práca.

reanda
1. júl 2023

skor by som cakala, ze sa so mnou rozide.. kto si chce zavesit na krk cloveka, co ma problemy, ktore sa podla neho nedaju riesit? policia ti nepomoze, pravnik ti nepomoze a myslis, ze ti pomoze frajer? akurat budete mat 'neriesitelny' problem dvaja.. podla mna ti poradil dobre, ze sa tym nemas zbytocne rozculovat.. neviem teda, kvoli comu sa ti sused vyhraza, ale asi len tak pre nic za nic to nebude.. mozno by vazne pomohlo skor nezivit ten problem a nie cakat, kto suseda 'uprace' .. alebo zmen frajera a najdi si dakeho vyhadzovaca.. alebo psychologa.. podla toho teda, ako si to 'dohovorenie' susedovi predstavujes 😀

autor
1. júl 2023

@reanda neviem ako by sa ti páčilo, keby máš také problémy ako ja a niekto ťa hejtuje. Zlepšilo ti to deň? Ako píšem vyššie, to boli problémový ľudia všade, ja naopak som problémy s nikým nikde nemala. A proste ja nechcem aby išiel kvôli mne niekto-priateľ do basy alebo mal opletačky s políciou, len som chcela cítiť oporu. Možno by som ani nechcela aby dohovoril. Len proste predtým som mala 6 mesačný vzťah kde ma druhá strana len využívala a nebola schopná pre mňa urobiť maličkosť (ísť so mnou na 4 hodiny na vyšetrenie k lekárovi keďže ja som domov šoférovať nemohla po vysetreni) tak som proste tetaz obozretnejšia a chcem pohľad druhej strany na to

katkami123
1. júl 2023

Asi si nezažil ich priame výčiny, tak to nevie pochopiť. Ale keby bol v tej situácii, tak snáď by si ťa zastal.

cacianka
1. júl 2023

Si tu anonym, tak napíš bližšie čo ti kto vyvádza, lebo aj od toho sa odvíja podpora od priateľa

reanda
1. júl 2023

tak chciet citit od partnera oporu je v poriadku, len problem moze byt, akym sposobom chces mat tu oporu prejavenu.. a ci si dokazes byt v zivote oporou aj sama sebe a svoje problemy riesit, nielen cakat, kto sa za teba postavi a ochrani ta pred srackami.. lebo problemy s 'hejtermi' maju vacsinou prave ludia, ktori maju slabu sebadoveru a nevedia za seba postavit.. a toto je vec, ktoru si musis vyriesit ty, to za teba neurobi nikto druhy, aj keby ti poskytoval neviem aku oporu.. nemozes sa stale o niekoho opierat, musis vediet sama pevne stat.. take partnerstva ani dobre nefunguju, kde sa slabsi chce o niekoho opierat..
ale to len taky moj dojem k veci, tazko pisat nieco konkretne, ked clovek uplne nevie, o co ide

autor
1. júl 2023

@reanda ťažko povedať. Samozrejme nehľadám niekoho kto ich chytí pod krk, respektíve ak by to urobil a že spolu nežijeme tak keby odišiel môžem to mať ešte horšie... A zároveň si uvedomujem aj to, že ak v tom nežije môže mu to pripadať menej vážne ako je. Proste raz som mu rozprávala ako to je a len sa čudoval. A tento týždeň sa niečo stalo a preto som jeho správu prečítala a neodpovedala. Tak som mu k večeru napísala že nech sa nehnevá že som sa neozvala, že som nemala energiu, že niekomu zase šibe. Tak sa opýtal že komu a chcel aby som mu to vyrozprávala. A potom že no on má tiež nepríjemnú susedu, že suseda vedľa udala. Čakala som proste aspoň že mu to bude ľúto. Možno že ma chcel utešiť zľahčovaním neviem. A predsa si myslím že muž by mal byť neskôr aj ochranca ženy a detí,.mal by byť podľa mňa taká opora. A nejako mi prišlo že on nie je. Celkovo ja nie som taká silná aby som ťahala aj druhého,.pracujem aj kvôli tomuto na sebe a svojej dôvere, sebavedomí a tak. Ale mám proste pocit, že priťahujem/vyberám si chlapov čo mi to oporu nedajú a často práve od mňa ju očakávajú a proste ja nedokážem ťahať dvoch neustále

autor
1. júl 2023

@reanda A pár mesiacov dozadu som si s niekým z druhého konca republiky, kde proste boli zdravotné dôvody, prečo nie je na vzťah písala, ked sa tiež niečo stalo. Samozrejme, nenapísal ten chlap, že príde a zabije ich alebo čo, ale proste som cítila, že mu je to ľúto čo prežívam, bál sa o mňa. Ale v tomto a predošlom vzťahu proste necítim nič ak o tom hovorím alebo sa niečo stane, maximálne vypočujú a nepovedia nič alebo že ľudia sú rôzny a tak. Ja keby niekoho milujem a má problémy určite ma to aspoň trápi.

reanda
1. júl 2023

tak asi to potom nebude vhodny partner pre teba, ked od neho necitis, co potrebujes citit.. mozno sa s nim skus este o tom porozpravat, vysvetlit mu, ako to mas a co by si od neho potrebovala, ocenila, neviem, ako ste vo vztahu daleko, ked spolu chodite 'par mesiacov' a uvidis, ci sa nieco zmeni ..

linduska86
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkami123
2. júl 2023

Ak ho to ani netrápi, tak je divný.

letfenixa
2. júl 2023

@autorka z druhej strany republiky sa ľahko súcit prejavuje, to si do vzťahu nemotaj.

0silvia0
2. júl 2023

Ten typek z druhej strany republiky mal mozno len lepsie pisatelske zrucnosti.
Tento tvoj priatel s tebou nezije, nebyva, netyka sa ho to. Mozno by ta mohol cez spravy polutovat, mozno by ti to stacilo. Ale ty nemozes od niekoho nieco ocakavat a potom byt sklamana ked sa ti predstava nevyplni.
Chces aby on dohovoril tvojim susedom? Ty by si isla dohovarat nejakym problemovym susedom tvojeho frajera? Myslis, ze jeho dohovor by nieco vyriesil, ze by ho sused vypocul a posluchol, kedze je vsade problemovy? Alebo len chces vidiet nejake chlapske gesto pri ktorom by si sa citila ako ochranovana zena?

autor
2. júl 2023

@0silvia0 áno to gesto, že stojí pri mne, som chcela vidieť alebo cítiť že ho to trápi v čom žijem. Predsa len to človeku dobre padne ak nie je sám v problémoch. Nie aby im išiel vynadať s pištoľou v ruke obrazne. Ale ak by som potrebovala nech viem že v tom nie som sama.

matkahelka
2. júl 2023

@pribinak smer policia? paci sa. ako ta policia pomaha... dalsia v poradi, co ju psychopat zabil.

matkahelka
2. júl 2023
pribinak
2. júl 2023

@matkahelka a čo ja s tým? Daj sťažnosť na riaditeľstvo

pribinak
2. júl 2023

@matkahelka nie všetci policajti sú rovnakí a ďalšia vec, tu zlyhali sj iné zložky ako polícia takze chod chrlit síru na hradný kopec

matkahelka
2. júl 2023

@pribinak siru? hradny kopec? wtf? reagujem na tvoj koment, na tvoju super radu, ako policajti pomozu. ty zijes v tomto total mimo realitu, pretoze kazdy mesiac sa v mediach objavi nejaka podobna kauza ako chlap obtazuje, ci dokonca zabije nejaku zenu a policajti nic nerobia. nezlyhal jednotlivec, zlyhava cely PZ. Ja mam kamosku, ktoru pred par rokmi obtazoval byvaly a ked bola podat nanho TO, ze sa jej vyhraza zabitim, tak jej policajt povedal "ale no, ja to svojej zene opakujem preventivne tiez aspon 3x do tyzdna a este som ju nezabil, len chcem, aby bola poslusna."