Priateľova ex volá nášho syna "krpec"
Priateľova ex volá nášho 6 ročného syna "krpec". Priateľ, keď ide po ich spoločnú dcéru, stále, že dohovor krpcovi, krpca uprednostňuješ, krpcovi kupuješ. Áno nášho syna spomína len v "dobrom". "krpec" "krpaty"
V podstate to mam v paži, ale tak pozná jeho meno tak nechápem prečo ho nevie použiť. Priateľ na to nepovie nič. Ich dcérku ja nevolám "krpaňa" ale menom. Stále si vravím, že jej to poviem nech s tým prestane, ale zas začínať s ňou debatu.
@biba_18 lebo mi to nepríde celkom milé, preto.
@katica06 nie, len som si prišla po spätnú väzbu. Či by to vadilo aj iným ženám v podobnej situácii
Ako moze to vadit aj dietatu, ked to pocuje, ak to nahodou pocuje. Ved povedz priatelovi, nech povie ex, aby ho volala menom.
No ved povedz priatelovi, ze sa ti to vobec nepaci ako vola vasho syna a nech jej teda dohovori a povie jej, ze vam ( snad aj priatelovi) to vadi a ze si nezelate aby syna tak volala.
vadilo... ex jasne povedať že vaše dieťa má meno a keď ho nechce osloviť menom tak nech radšej ani nezačína ....
nevorí mu harant, panchart, smrad ani nijak inak škaredo a urážlivo… mám kamošku čo vlastnú dcéru nazýva krpaňou… ja som svojho syna sama nazývala monster…
ex tvojho syna zjavne nemá rada - a možno by ho rada nazvala aj inak ale si nedovolí - takže toho krpca by som ja osobne nijak neriešila…
Vadilo a veľmi..má predsa meno
Ich dcerka predpokladam chodi ku vam, musis si s nou vytvorit vztah kedze si si zobrala muza so zavazkom takze by nebolo vhodne volat ju krpana. Ona s tvojim dietatom nema ziadny vztah takze je to pre nu krpec. Idealne to nieje vzhladom na jeho dcerku ale je to jej vizitka. Ocividne mate dobre vztahy, asi by som skor riesila to, hlavne koli detom.
To je taký problém povedať exke, ,,Náš syn sa volá Adam a neželáme si aby ho volali inak.,,....?
Mne by to vadilo, nie je to vobec pekne pomenovanie. Asi je nejaka frustrovana, mozno neni stotoznena ze sa rozisli a neostal pri nich. Tak aspon takto sj ulavuje. Ale vypoveda to len o nej. Horsie by bolo, keby takto vravela aj pred synom. To by sa mi fest nepacilo a to by som jej rovno povedala, ze syn sa vola tak a tak a nepaci sa nam ( mne a synovi) ze ho tak vola.
Povedala by som jej, že buď bude tvojho syna oslovovať menom, alebo ty začneš jej dceru oslovovať krpaňa. Nech si vyberie…
Aj môj kolega to pouziva na svojich synovcov aj na moje deti: berieš krpcov, aj ja zoberiem krpcov… a viem že má rad určite tých svojich.
krpec je podľa slovníka súčasného slovenského jazyka A – G, H – L, M – N, O – Pn z r. 2006, 2011, 2015, 2021. malý chlapec - bez expresívneho významu…
Ja som to priateľovi už vravela. To, že nášho syna by mala volať menom. On jej to nechce povedať, nechce, aby s ňou viac musel komunikovať ako treba. Ďakujem Vám za Vaše odpovede. Som rada, že nie som jediná, ktorá to tak vníma.
Ja aj nasmu hovorim krpec, aj o nom obcas hovorim ako o krpcovi. No a? Co ti na tom vadi?
@biba_18 rozumiem. Lenže ja som nikdy takto deti nevolala ani bratove, ani cudzie. A priateľovu dcérku som stále volala drobček, keď bola menšia a teraz menom
@viestta ja to beriem negatívne
ale to je už tvoja vec. nevolá ho hanlivo len tebe sa nepáči že mu nehovorí adamko. no a čo… a môžeš mi veriť, že ak doteraz o tebe nerosprávala škaredo, potom čo by si sa tak hlúpo ohradila, tak by určite začala… ale kto chce kam…
Tak to je tvoj problem, mozno to ta druha strana povazuje za rovnako mile ako ja. Na krpcovi nie je nic hanlive
Kamarátka vola svoje dieťa krpec alebo mi aj zavolá že krpec už zaspal nech prídem a teda nevnímala som to nikdy negatívne :D
no tak čo sa čuduješ..si jej sokyňa tak už aj dieťa sa vezie.Brala si si takého čo už raz rodinu mal a to je bežné že sa tam takto správa...Takých čo sú akože za dobre je minimum..a to je ešte nič čo takéto pozlepené rodiny a exky dokážu.Preto ja by som nikdy nechcela chlapa čo už má zävázky dakde inde.Práve pre tieto trenice.A to počkaj, ak budú v puberte a kdejaké naprieky sa tam budu diať.Toto je myslím ešte nula bodov že krpec.To je ešte milé slovičko
Autorka,
Nerieš priateľovu rodinu. Sustred sa na seba a svoje dieťa.
@liusa82 počkaj, on už rodinu nemá? Veď ma dieťa so ženou c. 1
Krpaty je normálne označenie malého chlapca. Tebe to vadí, lebo ho tak nazýva nová frajerka. Synovi to vadí?
@zmrzlinka2021 priatel ked ide po ich spoločnú dcéru.Tak koho.Asi tej exky iba.Aspoň ja som to tak pochopila
Ja volám sestrine deti krpci a to ich neskutočne lubim. Pre mňa osobne by to nijako hanlivé nebolo a bolo by mi to jedno. U nás ich tak volá aj ich otec
Krpec-Krpaty v súvislosti s kontextom "krpcovi nevyratuvaš každé euro" a podobne. Zrejme to nemyslí v pozitívnom slová zmysle.
Ono naozaj krpec nemusí byť negatívne myslené, to je o zvyku, ale kontext, ktorý spomínaš bude negatívny, aj keď použije meno... tá časť s krpcom by bolo to posledné čo by som riešila a tie reči celkovo, to je niečo, čo by si mal s ňou vysvetliť tvoj partner... ja by som to neriešila, najmä, ak dobre chápem, neoslovuje priamo vášho syna tak...

no tak je krpec. celkom nerozumiem o čo ti ide…