Prihovorenie sa k určitým typom žien
Ahojte, mozno taka netypicka tema, ale uz mi to skratka neda. Chcem sa prihovorit k zenam a myslim,ze tie co sa maju v tom najst sa aj najdu (dufam,ze este tolko chochmesu v sebe mate). Irituju ma totiz a nemyslim,ze len mna, take vase temy typu...videla som na ihrisku mamicku, babicku, dedka ako robi to ci ono napr.pozera do mobilu, cita knihu, atd. a tym padom sa podla vas nevenuje dietatu (ktore sa uz inak vie zahrat aj same) a potom sa tu pytate hluposti, pritom vas do toho NIC nie je. Potom ako starí rodicia nepomahaju a vy to skratka chcete, lebo podla vas by sa to malo - NIE nemalo! oni si svoje odkrutili so svojimi detmi a je na nich, ci budu pomahat, ci vobec vladzu pomahat a ci chcu pomahat...nemozete si to vynucovat, takze odpoved uz mate. Dalsia tema typu, ked sa neozyva svokra, nebudem sa aj ja, ved to ona by sa mala, ked som sama doma🤦♀️ NIE nemala by sa ona ozyvat a ty prehodnot svoje detinske spravanie a zacni uvazovat ako dospely vyzrety clovek. Potom mam sa ozvat partnerke, milenke, manzelke mojho ex? (pokracovanie dopisem v komente)
@beata_k je super ze si spravila jedno zovseobecnenie z milion pripadov…
A co teraz ta druha strana? Babka bude mat radsej milion fotiek v mobile a zdielat fotky vnucata na facebooku ale kedy videla vnuca naposledy nazivo? Dnesne mamy su vraj unavene a generacia predtym nebola a nemali ani mycky a automaticke pracky..realita? Deti boli od 6 mesiacov v jasliach lde ich vypiplali zdravotne sestry a naucili ich vsetko. Dnes? Dieta musi ist cim skor do skolky lebo mama musi ist cim skor do roboty a dieta ide do skolky a musi ovladat nie len ze bezne veci ako sa vycikat a najest ale pomaly poznat vsetky pismena, zakladnu matematiku atd.
Ked sa 6 rokov venujes detom tak sama vies aky je v dnesnej dobe natlak na zeny..nevie dieta toto do 6 mesiacov? Sup k neurologovi. Nevie rozpravat? Sup k logopedicke. Takto ho dvihaj, takto ho nos na rukach, toto nesmie jest lebo skodliviny. To by sme tu boli donekonecna keby sa to porovnava.
Jedna generacia si robi posmech z druhej generacie pritom kazdy ma uplne ine podmienky na vychovu.
Som zla ze od vlastnej mamy ocakavam ze sa zahra s mojim dietatom? To kde sme.
Ja som rada a vdacna ze som bola k tomu vedena a vychovavana ze rodina sa ma stretavat, udrziavat kontakt. Ze si mame robit fotky, spominat na “stare cast”, robit oslavy a zavolat si alebo sa stretnut aj v bezny den. Dopriala by som to kazdemu. Nie je lepsi pocit ako ked sa ludia o seba uprimne zaujimaju.
Vidiet svojich rodicov ze sa tesia z vnucata a dozili sa ho a vidiet svoje dieta ze si zbiera zazitky u babky a dedka tak ako som si kedysi zbierala ja a mam spomienky dodnes? Pocit na nezaplatenie.
@ella1234 Ale ved nikto nepise aby sa rodina nestretavala. Ja pisem o tom ako su 70-rocnym zena denne! zverene deti na niekolko hodin. Ano, tie zeny su unavene a nevladzu.
@ella1234 Tie deti im boli nanutene. Ja som na retazovej materskej, rozumej 6 rokov chodim po roznych ihriskach ( aj autom chodim). Tak ti poviem, tie babky to nebavi, ale "treba" pomoct. Vacsina tych zien su viditelne unavene, nevladzu. Nevladzu sa dotahovat s 2-3 rocnym, ze piesok sa nehadze a x dalsich veci. Tak potom si tam len sadnu cakaju kedy pride mamicka z prace. Je rozdiel pomoct a je rozdiel im denne zavesit na krk male dieta aj s jeho maniermi. Och a zabudla som na tie telefonaty kedy nahodia usmev c.1 a "jasne, jasne mala je super. Sme sa pohrali, najedla sa jablcka" Zeny, vase matky su unavene, tak to nezneuzivajte. Denne tie zeny vidim ako uz nevladzu.
@beata_k ked je to este takyto pripad, o ktorom pises ty, tak je to este omnoho horsie. Zial tiez som spoznala jednu babicku, ktora chodila pre vnuca do skoly (vnuca prvacik na ZŠ) a kedze ihrisko je nakusok tak sa tam vzdy s nim cestou k nej domov zastavila. Dokonca aj vravela,ze uz je unavena aj synovi a neveste, ale vraj tak vzdy naliehali,ze nevedela povedat nie. zopar mamiciek ju tam tiez uz poznalo. vnuk sa normalne samostatne hral, ona davala na neho pozor jednym okom a jednym pozrela napr.casopis. ale ked aj nieco bolo vzdy zareagovala a isla k nemu. preto si nemyslim,ze ci uz ide o mamicky, alebo starích rodicov,ze by pozor nedavali...prave naopak. No a potom sa babicka prestala ukazovat-nechodila, zacala jeho mama (vcelku konfliktny typ osoby) a babka skoncila na infuzkach v nemocnici, lebo ju to polozilo- totalne vycerpanie organizmu. Pretoze kym bol u babky, tak si po neho chodili az podvecer a robila s nim aj ulohy, vnuca ako keby vychovavala ona. Maly voci matke nemal skoro ziadnu autoritu tym padom, dokonca aj na ihrisku mame povedal, ze babka je ovela lepsia. Tak taketo tieto nanutene pripady, ako si spomenula su na zaplakanie, zial. Ano je smutne aj opacny extrem, kedy babkovci nemaju o vnuca vobec zaujem, ale podla mna to sa zial riesit neda, lebo ked oni nechcu, tak s takym clovekom/ludmi sa neda pohnut, nech by robili cokolvek. To chcenie musi ist od starkích, nie ci niekto iny chce...bohuzial.
@ella1234 Ale ved nikto nepise aby sa rodina nestretavala. Ja pisem o tom ako su 70-rocnym zena denne! zverene deti na niekolko hodin. Ano, tie zeny su unavene a nevladzu.
@beata_k no ale ja som tu ani nic take nepisala. Prepac ale trosku mi teraz usla pointa k comu si sa vlastne vyjadrovala.
No a potom sú tu ženy, ktoré rozčuľujú úplne cudzí ľudia na internete.... ale aj tak tie "internety" nevypnú 😅. "Kludne podte hejty, aj tak to bude zas vypovedat len o vas samich. Z mojej strany mier a pekny podvečer" Toto bol riadne milý koniec 😁
Vieš, netreba si hneď všetko až tak pripúšťať. Chápem ťa, aletakéto témy tu budú aj tak. Niektoré, dokonca, umelo vytvorené na rozpútanie vášní 🙂
Najskor musim povedat ze ja to tu mam velmi rada a baby mi velakat pomohli, ale stale je to len internetove forum.
Tolko vasni a emocii koli nazorom uplne cudzich ludi na virtualnej urovni. No neviem... podla mna mrhanie energiou, alebo si ty taky samonasieraci typ ktoreho to bavi sa rozculovat?
@autorka mne osobne sa nepáčia také moralizujuce anonymy ako ty napr.
A ďalej, ze ked ma človek náhodou iný názor na niečo, je hneď zhejtovany. Pripadne ho autorka z diskusie vyhadzuje. A potom este témy, kde niektoré mudruju ale za uplne od veci, len na základe svojich dojmov a pocitov, ktoré vydávajú za zákonné fakty.
Inak to beriem tak, že máme demokraciu a každý si môže pisat co chce, v podstate.
No a potom sú tu ženy, ktoré rozčuľujú úplne cudzí ľudia na internete.... ale aj tak tie "internety" nevypnú 😅. "Kludne podte hejty, aj tak to bude zas vypovedat len o vas samich. Z mojej strany mier a pekny podvečer" Toto bol riadne milý koniec 😁
Vieš, netreba si hneď všetko až tak pripúšťať. Chápem ťa, aletakéto témy tu budú aj tak. Niektoré, dokonca, umelo vytvorené na rozpútanie vášní 🙂
@minka201 ano to som uz pochopila od alyson,ze je tu zrejme nejaky prudic na rozprudenie🙄😄 Vies ono, mne by to aj bolo fuk, ved neraz take temy aj preskakujem, ale keby sa tu davali do popredia tie normalne, kde realne chce nejaka zena poradit/pomoct...a nie tie rychlokvasene narychlo nacmarane riadnej pointy.
Najskor musim povedat ze ja to tu mam velmi rada a baby mi velakat pomohli, ale stale je to len internetove forum.
Tolko vasni a emocii koli nazorom uplne cudzich ludi na virtualnej urovni. No neviem... podla mna mrhanie energiou, alebo si ty taky samonasieraci typ ktoreho to bavi sa rozculovat?
@andreatytler praveze niesom, vobec🙂 skor ma mzi, ze do popredia nedavaju realne prispevky zien, ktore tu pomoc prip.poradit ozaj potrebuju...lebo tych 10-15 denne rychlo nacmaranych kolko krat bez pointy prelcia tie normalne😐
Virtualny svet ma narozdiel od realneho velku vyhodu, ze mozes diskusie ignorovat a naozaj to funguje.
Co nema citanost, lajky a diskusiu, to zapadne doslova do studne dejin. A obratom.
Denne sa nad tym aj tu na MK navrstvi aj 50 dalsich novych diskusii, takze to zmizne, akoby to nebolo.
Napr. tu na MK je to pohodlny svet, ktory si mozes korigovat k svojej spokojnosti. A ked ta nahodou fakt uz dacim stve, proste ho vypnes. Mas nad nim absolutnu vladu.
Jedine, co si to vyzaduje, je tvoja trpezlivost a odolnost nepodlahnut pokuseniu reagovat na veci, na ktore reagovat nechces. Doslova si klepnut po prstoch: nic nepis, kasli na to, necitaj to, chod dalej.
Zmier sa s tým, ze väčšina ľudí je čoraz hlupejsich a bude to horšie. 🤣
Tak a teraz sa zamysli , kto tu arogantnu sebecku dcéru vychoval?Ta istá babička, takže kde sa stala chyba?
@autorka a k témam typu pomáhajú vám starí rodicia a pod.len toľko. Práve tie, ktoré tu pomoc nemajú, nech už je dôvod hocijaký tu najviac vykrikuju, ze ony si decka predsa nerobili na to, aby sa o ne starali iní. To, ze o ne sa starali tie babky, im už ale akosi uniká. V každej normalnej, zdôrazňujem normalnej rodine je uplne normalne si pomáhať, samozrejme v rámci svojich možností a schopnosti. Nikto nenúti predsa babky aby behali za vnukmi ci sa stverali po preliezkach. To mimochodom nerobím ani ja. Ale nevidím dôvod, prečo nepomôcť, keď sa dá. Aj pokial ide o stále pracujúceho. Obzvlast, keď neskôr tu pomoc si budú oni priam vyžadovať...
@autorka a k témam typu pomáhajú vám starí rodicia a pod.len toľko. Práve tie, ktoré tu pomoc nemajú, nech už je dôvod hocijaký tu najviac vykrikuju, ze ony si decka predsa nerobili na to, aby sa o ne starali iní. To, ze o ne sa starali tie babky, im už ale akosi uniká. V každej normalnej, zdôrazňujem normalnej rodine je uplne normalne si pomáhať, samozrejme v rámci svojich možností a schopnosti. Nikto nenúti predsa babky aby behali za vnukmi ci sa stverali po preliezkach. To mimochodom nerobím ani ja. Ale nevidím dôvod, prečo nepomôcť, keď sa dá. Aj pokial ide o stále pracujúceho. Obzvlast, keď neskôr tu pomoc si budú oni priam vyžadovať...
@lienka.7 ja som to skor myslela tak,ze niesu povinne babky pomahat len za to,ze to autorka chce. Musi predsa aj babka chciet a pokial ona nechce zial tu ine ako to,ze autorka takeho prispevku s tym nespravi nic aj ked neviem ako chce poradit nejde. Ved predsa nevies niekoho proti jeho voli k tomu donutit. Musi to z tej babky vychadzat,ze sa na pomoci chce pricinit. A potom take,ze kolko krat idu proti prudu, neopytaju sa ci babka vobec zvladne pomahat, myslim napr. zo zdravotneho charakteru. Ano je smutne, ked sa babkovci nechcu podielat na pomoci ci stretavaniach s vnucatom a vobec nezastavam nazor,ze je to spravne...ale donutenim si clovek nevydupe u druheho nic,ktory nechce, aj keby donho hucal denne.

@ella1234 Tie deti im boli nanutene. Ja som na retazovej materskej, rozumej 6 rokov chodim po roznych ihriskach ( aj autom chodim). Tak ti poviem, tie babky to nebavi, ale "treba" pomoct. Vacsina tych zien su viditelne unavene, nevladzu. Nevladzu sa dotahovat s 2-3 rocnym, ze piesok sa nehadze a x dalsich veci. Tak potom si tam len sadnu cakaju kedy pride mamicka z prace. Je rozdiel pomoct a je rozdiel im denne zavesit na krk male dieta aj s jeho maniermi. Och a zabudla som na tie telefonaty kedy nahodia usmev c.1 a "jasne, jasne mala je super. Sme sa pohrali, najedla sa jablcka" Zeny, vase matky su unavene, tak to nezneuzivajte. Denne tie zeny vidim ako uz nevladzu.
@beata_k je super ze si spravila jedno zovseobecnenie z milion pripadov…
A co teraz ta druha strana? Babka bude mat radsej milion fotiek v mobile a zdielat fotky vnucata na facebooku ale kedy videla vnuca naposledy nazivo? Dnesne mamy su vraj unavene a generacia predtym nebola a nemali ani mycky a automaticke pracky..realita? Deti boli od 6 mesiacov v jasliach lde ich vypiplali zdravotne sestry a naucili ich vsetko. Dnes? Dieta musi ist cim skor do skolky lebo mama musi ist cim skor do roboty a dieta ide do skolky a musi ovladat nie len ze bezne veci ako sa vycikat a najest ale pomaly poznat vsetky pismena, zakladnu matematiku atd.
Ked sa 6 rokov venujes detom tak sama vies aky je v dnesnej dobe natlak na zeny..nevie dieta toto do 6 mesiacov? Sup k neurologovi. Nevie rozpravat? Sup k logopedicke. Takto ho dvihaj, takto ho nos na rukach, toto nesmie jest lebo skodliviny. To by sme tu boli donekonecna keby sa to porovnava.
Jedna generacia si robi posmech z druhej generacie pritom kazdy ma uplne ine podmienky na vychovu.
Som zla ze od vlastnej mamy ocakavam ze sa zahra s mojim dietatom? To kde sme.
Ja som rada a vdacna ze som bola k tomu vedena a vychovavana ze rodina sa ma stretavat, udrziavat kontakt. Ze si mame robit fotky, spominat na “stare cast”, robit oslavy a zavolat si alebo sa stretnut aj v bezny den. Dopriala by som to kazdemu. Nie je lepsi pocit ako ked sa ludia o seba uprimne zaujimaju.
Vidiet svojich rodicov ze sa tesia z vnucata a dozili sa ho a vidiet svoje dieta ze si zbiera zazitky u babky a dedka tak ako som si kedysi zbierala ja a mam spomienky dodnes? Pocit na nezaplatenie.