Prišiel nám dátum rozvodu, ale my si ešte chceme dať šancu

28. sep 2022

Ahojte. Prosim, vedel by mi niekto poradit, ako postupovat? Podala som navrh na rozvod. Manzelovi do schranky neprislo vobec nic, ziadne info o navrhu, az teraz pred 10 dnami mne prislo predvolanie na pojednavanie. Jemu stale neprislo do schranky nic. Keby som ho o tom neinformovala, o pojednavani a predvolani ani nevie (neviem, ako to riesia manzelia, ktori spolu nekomunikuju, lebo su "na noze"). V kazdom pripade, nerozumiem tomu, no moja otazka je aj tak o inom. Pojednavanie je o 2tyzdne, ako mam postupovat, ak sme sa medzitym s manzelom dohodli, ze este chvilu by sme pockali, vyskusali poradnu, a uvidime ci by to nasmu manzelstvu nepomohlo.. Taky polrocny odklad alebo tak. Je toto nejako mozne? Dakujem

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
28. sep 2022

Nápis na súd, že svoj návrh berieš spat. Daj tam spisovú značku

autor
28. sep 2022

@pribinak ale ja to nechcem uplne zrusit. Chcela by som to len odrocit...resp nejakym sposobom odlozit..

pribinak
28. sep 2022

Prepáč, ale toto si ako predstavuješ? To je súd a nie holubník. Že mením názory podľa toho ako sa ráno zobudím

Tak najskôr vyskúšam čo sa dá a ak to nepomôže k záchrane tak az potom dávam návrh na súd

Vieš, kvôli takýmto ako si ty, sú sudy zavalené, ľudia dlho čakajú na pojednávania, lebo termíny sú vybookovane, ale reálne sa pojednávanie nekoná

lenja123
28. sep 2022

No ak si si to rozmyslela, resp. váhaš, tak asi je nezmysel rozviesť sa len preto, že už máš termín ... Kamošku nerozviedli hneď na prvom pojednávaní, ale súd im nariadil návštevu manželskej poradne. Možno aj u teba by to bola možnosť, normálne sa zúčastniť pojednávania, a tam navrhnúť návštevu poradne. Neviem, či ťa bude zastupovať rozvodový právnik, on by určite poradil viac.

nika523
28. sep 2022

@pribinak normálna vec, každý môže zmeniť názor alebo mať pochybnosti

nika523
28. sep 2022

Na súde povieš že si nie si až tak istá rozvodom aj dôvody prečo sa chceš rozviesť a prečo váhaš a sudca vám sám navrhne manželskú poradňu

wheel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joesvk
29. sep 2022

Zruš to. A ak by sa to pokazilo medzi vami, tak skúste žiť dlhší čas oddelene. A keď potom fakt zistíte,že chcete rozvod,až potom to riešte.

kvetinka75
29. sep 2022

@nika523 ak mám stále pochybnosti, tak nepodávam návrh na rozvod. Ten má podať už keď je definitívne rozhodnutá a nikto ju nepresvedčí o opaku. A nie že 1 deň rozvod a na druhý deň - tak skúsme to ešte raz. O 3 dni čo bude - zase rozvod?

wheel
29. sep 2022

A hlavne "zachranovat vztah" s tym, ze to chcem oddialit je brutal. Posli tuto temu svojmu manzelovi, nech sa ani nenamaha s tebou nieco riesit. Pomozes tym obidvom.

nikusa1113
29. sep 2022

My s exmanželom sme mali tak,že sme mali najprv na súde pokus o dohodu/zmier.....poslali nás na sedenie k psychologicke,keďže tam pred nimi sme sa nevedeli na ničom dohodnúť (ja som chcela rozvod,on nie),po sedení u psychologicky a jej vypracovanej správe ktorú odoslala na súd nám dali ďalší termín a tam nás už rozviedli a aj určili čo a ako s deťmi....takže ak tam pôjdete kľudne tam povedz ako to teraz medzi vami je, vysvetlí situáciu a oni už rozhodnú o ďalšom postupe 😉

pribinak
29. sep 2022

@nika523 čo tak najskôr skúsiť poradňu, terapiu či mediátora a až potom dávať návrh
Podľa mna je to viac logicke ako ísť na to opačne, že najskôr návrh na súd a potom začať rozmýšľať že čo by sa dalo skúsiť

Pekný deň

autor
29. sep 2022

Dakujem

wig
29. sep 2022

Ale tak nekárajte ju tu, veď kto si môže byť istý v takej vážnej veci?! Žiadosť bola možno podaná v rozhorčení ako memento s nádejou na zvrat vo vzťahu...
Tak ako píšu baby. Buď stiahni žiadosť, alebo lepšie bude možno absolvovať pojednávanie ( človeku to prečistí závity! ) ...a súd vás sám pošle do poradne.

katkasav
29. sep 2022

Napíš na súd - ideálne obidvaja, teda že manžel s týmto súhlasí - žiadosť o odročenie pojednávania z dôvodu, že sa skúsite s manželom ešte dohodnúť, príp. navštívite poradňu a pod., lebo si uvedomujete závažnosť rozvodu a celej následnej situácie, teda aby Vaše rozhodnutie nebolo zbrklé a unáhlené. Zároveň ale uveď primeranú lehotu (2-3 mes. napr.) kedy súdu záväzne oznámite, či trváte na rozvode alebo beriete návrh späť.

vondolina
29. sep 2022

heh si to predstavuješ podľa mňa moc jednoducho. proste to zruš a ak vám ten čas nepomôže tak podáte návrh znova

samanta44
29. sep 2022

Prosím ťa ako dlho si čakala na termín rozvodu?

autor
29. sep 2022

@samanta44 ziadost bola podana v juli a v polke septembra prisiel list s datumom pojednavania. Medzitym chceli este nieco doplnit.

cacianka
30. sep 2022

@katkasav skôr sa to odrocuje o 6 mesiacov.
Kľudne napíš ako odpoveď na predvolanie zo súdu, že po zrelej opätovnej úvahe ste sa rozhodli skúsiť riešiť problém s odborníkmi a preto žiadate o odklad pojednávania o 6 mesiacov. Potom buď návrh na rozvod stiahnete, alebo požiadate o obnovu konania
Alebo na pojednávanie choďte a na úvod hneď uveďte že chcete odklad.

radka654321
2. okt 2022

Môžete žiadať o prerušenie konania. Treba prísť na pojednávanie a povedať čo a ako a sudca rozhodne o prerušení.

mamaselu
3. okt 2022

@cacianka aj @katkasav - dobre si napisala, ziadne zrusenie konania, ale odrocenie a odovodnenie. Sudy s tym nemaju problem. Ale ak by prislo aj na konanie, da sa to predlozit takto tam, tiez nie je problem, resp.sam sud to navrhne. Ak uvidi sebamensie zavahanie, a nepresvedcia sud, ze je manzelstvo trvalo rozvratene, sud ich ani nerozvedie. Nie jedny manzelia uz tak boli prekvapeni..

senta_sofia
3. okt 2022

Toto, co si napisala, poviete na sude a sud moze prerusit konanie, resp. mozete napisat vyjadrenie, ze ziadate o odrocenie a uvedies tie iste dovody. Aj tak by Vas nerozviedli, ak by si toto povedala, lebo nie je splneny zakladny predpoklad, ze ide o trvaly rozvrat.

kamatopo
4. okt 2022

Choďte na pojednávanie. Tam prednes svoj návrh o poradni a sudca to odroci na dáky čas . Potom sa stretnete znova na súde a rozhodnete sa či poradňa pomohla,alebo stojíte si za rozvodom.

ziadost
24. okt 2022

Ahojte dievčatá, neviem či som v dobrej skupine ale riešim diplomovú prácu na tému Využitie mediácie v porozvodovej starostlivosti o deti. Do výskumu, ktorý potrebujem urobiť hľadám osoby, ktoré si prešli mediáciou pri rozvode a určení striedavej starostlivosti. Veľmi by mi to pomohlo ,aby som poukázala na prístup k mediácii pri rozvedených rodičoch keď sa nevedia dohodnúť ohľadom starostlivosti o dieťa a na to či skôr k nej pristupujú ženy ,alebo muži. Chcela som zodpovedať len pár otázok a inak ako cez fórum na uvedenú tému sa neviem dopracovať k ľuďom ktorí si tým prešli, lebo mediátor ani iná inštitúcia, ktorá sa tým zaoberá nemôže dávať kontakt na klientov. Ďakujem pekne za Vás čas .