icon

Prišiel som na neveru manželky: Bola to moja chyba?

nurrasty
21. mar 2024

Ahoj, nejdem si po radu alebo niečo podobne, chcem sa len troska posťažovať. Pár dni dozadu som prišiel na manzelkynu neveru, pri konfrontácii to poprela, žeby s ním spala, ale podľa správ v telefóne čo som čítal, jej to neverím. Vysvetlila mi to, že niekto jej polychotil tak sa to začalo, ale že išlo iba o spoločnú kávu a rozhovory, Nič viac, no viem zo správ viem, že bola u neho doma, niekoľko krát. Už som prešiel fázou plaču, seba obviňovania a teraz mám zlosť. Zatiaľ som neodišiel, ale stále nad tým rozmýšľam, len sa bojím, že budem sám, bojím sa, že naše 2 deti to nebudú dobre znášať. Teda len ta mladšia dcéra, ma 9. Staršia ma 16, tak snáď ta by mala byt v pohode. Otázka či ľúbim svoju ženu? Áno, ľúbim, každú vrásku, každé znamienko, aj to kolekcie naviac 🙂 … Urobil som chybu ja, že som si ju prestal všímať? Áno, dostali sme sa do stereotypu a prestal som jej vravieť čo pre mňa znamená, a že ju ľúbim. Chodím do prace a doma mám ešte dielňu, kde som trávil veľa času … chcel som niečo vybudovať, malú firmicku, pre nás 4-roch. Nemá niekto stroj času????? Chcem to vrátiť spať!!!!! Hnev sa strieda si slzami, som unavený neustáleho rozmýšľania čo ďalej. Neviem či môžem jej veriť, čo robí, kde je a skym sa stýka, sledovať ju nebudem, Boli to …. Strašne to boli …. Napáda ma otázka, ženy stále rozprávajú ako muži podvádzajú a sú svine, ja taký nie som, pre mňa je rodina posvätná, a nespravím nic, či by ju malo ohroziť, tak preco na to zabudla? Vychádza mi z toho, že to bola moja chyba, ja som zišiel z cesty a pokazil som to, mrzí ma to …

mk22
21. mar 2024

Daj tomu čas
@nurrasty
Dôležité je, čo chce tvoja žena?
Co robí, ako sa správa.. Co chce robiť.. Chce ukončiť manželstvo a odísť s novým napadnikkm?
Hlavne neskuc, neplač, nepros..ty si chybu neurobil..
Odišla by som na par dni, víkend.. Oznámila ze si to musíš celé premyslieť,, nech aj ona pouvažuje, čo chce, a sadnete si spolu..

banderaska29
21. mar 2024

baby vy máte neuveritelný dvojaký meter. keby sem žena napíše, že ju muž podviedol, má mu balit caky paky a nech okamžite ide z domu. teraz sa hladaju chyby na chlapovi ?

podvod je vzdy vyustenie slabeho jedinca neschopneho riešit si jeden partnersky vztah a prekryva to docasnym požitkom v druhom mileneckom. je to na tebe, počuvaj svoje srdce, ale nerob zo seba hlupáka pred ňou. žiadne doprosovanie, žiadne obviňovanie sa. ona by mala mat vyčitky, nie ty. už to nikdy nebude ako predtým.

aj keby ste si to akokoľvek vyjasnili, budeš to mať vždy pred očami, ako ta znehodnotila, vase manzelstvo, vztah a nech uz bol akykolvek, nikto si nezasluži tuto formu zrady. samozrejme, ja by som na tvojom mieste konala tak, aby si bol stastny. nikdy nezotrvavat kvoli detom, tie nie su blbé a nefunkčny vztah rodicov ich viac ubíja, než teší., držím Ti palce.

subartic
21. mar 2024

@nurrasty odchodom nič nevyriešiš. Ak bola v podstate sama , pre ňu samotnú sa viac menej nič nezmení a možno aj to rozhodnutie že chce zostať s tebeou sa zmení, lebo zistí že či si tam alebo nie, je sama. Nie raz sa stáva , že ak je jeden z partnerov neverný a pdvedená strana odíde , tak ten neverný partner zistí že mu to v podstate vyhovuje a nemá ani záujem aby sa ten druhý vrátil .
Odíď až vtedy ak budeš na 100 % ak rozvod bude pre teba cesta.

subartic
21. mar 2024

@banderaska29 ani zďaleka nie všetky to píšu, že pobaĺ ho a vyhoď. Tieto rýchlobalistky píšu keď majú muža doma a varí večeru . Ale keby boli na ich mieste , uvažovali by inak. .

banderaska29
21. mar 2024

@subartic to nie je pravda. su ženy, muži, čo maju svoju hrdosť. ja by som niečo také neustála, ale to je presne o tom, ako si kto váži sameho seba. naše štastie sa v tomto bode mení na moje štastie a ina cesta už nie je. vieš koľko takychto ludi poznám ? čo si prešli neverou ? asi len dvaja ostali a ustali to, ale to je uz iba na oko, ten podvedeny prežíva emočné bahno.

enmery
Autor odpoveď zmazal
joesvk
21. mar 2024

Podľa mňa odchodom- načas -sa veci vyriešia a rýchlo sa vykryštalizujú.
Lebo on potrebuje pokoj aj odstup.
Lebo ona potrebuje trochu "trpieť "a aj báť sa,že o ňho môže prísť.

enmery
Autor odpoveď zmazal
subartic
21. mar 2024

@banderaska29 to vôbec nie je hrdosť ale impulzívne chovanie. Sú manželstá ktoré neveru ustáli a nie je ich málo , či už z mužovej alebo ženinej strany a naopak sú silnejšie. Prečo ? Lebo chceli zostať spolu . Je potrebné sa vždy dívať na to čo chce ten človek . Ak chce odísť a rozviesť sa , ok , nech odíde a rozvedie sa. Ale ak chce v tom manželstve zostať , partnera má napriek tomu rád a tu je neustále hejtovaný a nabádaný k odchodu a rozvodu , tak aká pomoc tomu človeku tu na MK ? Nie každý hneď všetko chce okolo seba rozmlátiť na cucky , niekto aj hľadá chybu kde sa stala a snaží sa ju odstrániť.

magic08
21. mar 2024

@subartic uplny suhlas. Nie je nevera, ako nevera a nie kazda nevera musí hned znamenať koniec, aj ked je to rana pod pas a boli dlho.

fido69
21. mar 2024

Tento príspevok nepísal chlap na 100% 🍿🍿🍿

banderaska29
21. mar 2024

@subartic vôbec to tak nemusí byt, ty to vnimas po svojom, ja po svojom. pre mna je sebatrýznenie a neucta sama voči sebe zostat v manželstve po nevere, nadalej zdielat manzelsku postel a mat sex s clovekom, čo pošpinil naš vztah bez jedinej zábrany. á ano, ved ako hovorím, aj ja poznam pary, kde sa prekonala nevera, ale čo je z nich ? živé trosky plne stresu, uzkosti a strachu. ja nesuhlasim absolutne s tvojim nazorom, že odchod od neverneho partnera je impulzivne, ja som si tym prešla, takže mi nemusis vysvetlovat.

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 trosku prehanas s tymi zivymi troskami plnymi stresu uzkosti a strachu. Ak su ti tvoji znami v takom stave, tak neveru neprekonali.
Vies kolko manzelstiev si presli neverou, vztah opravili. Preco by inak v takom vztahu zostavali, ked by boli ako zivi zombie. Neobhajujem neveru, v ziadnom priapde, ale myslim, ze to nemusi byt hned koniec, aj ked je to tazke pre vsetky zucastnene strany

subartic
21. mar 2024

@banderaska29 žiadne trosky, ten kto prekoná naozaj neveru a ustojí , to manželstvo je ešte silnejie. Ale nemôžeš človeka ktorý v manželstve zostane hodnotiť ako takého kto si neváži sám seba, lebo to ne je pravda. Len jednoducho chce zostať v tom manželstve, nie každý trieska dverami a teatrálne odchádza, alebo hádže veci partnerovi do kufra a vyhadzuje pred dvere. Sú aj ľudia čo nad tým uvažujú a zvažujú možnosti , všetko pre a proti .

banderaska29
21. mar 2024

@subartic
@magic08 zrejme ste si tym obe prešli, tak skuste rešpektovat nazor a pohlad ineho cloveka, pretože ja píšem ako žena, ktora si tym prešla a predstavte si, naozaj som nemala za potrebu tomu človeku dalej prat ponozky a zotrvavat v klamstve. to že to niekto ustojí, nie je hrdinstvo, pretože za tym stoji kopec slz a zufalstva, zaroven, ak to niekto zvladne, tak klobuk dole. možno baby, ktoré maju pri tom človeku zlatu klietku a vyhovuje im to, ok. ja takeho človeka ale nepoznam. opakujem sa moj nazor nezmenim a skuste ho rešpektovat, aj ked s nim nesuhlasite. ja vaš respektujem, ale nestotoznujem sa s nim

subartic
21. mar 2024

@banderaska29 ja by som radšej zvládla neveru ako to čo mi pripravil môj už teraz exmanžel. Nevera je nepríjemná vec , ale dá sa zvládnuť ak obaja chcú . Ja sa pokušam zvládnuť podstaten horšiu vec, a ver mi že proti tomu je nevera len riadna nepríjemnosť.

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 nehnevaj sa, ale preco si utocna? ziadas respektovat tvoj nazor, ale pri tom ty nedokazes respektovat ten nas. Tolerancia ti chyba, vyzadujes len respektovanie seba. Nikto k tebe nie je utocny. Rovnako ako ty, vyjadrujeme svoj nazor, tak sa daj do kludu.
Ja viem, ako by som reagovala, keby sa nevera prihodi mne. Viem, ze by to chcelo nespocetne mnozstvo rozhovorov a potom by som sa rozhodla co spravim. Nie je hrdinstvo zabuchnut dvere natrvalo, v zivote sa stavaju ovela horsie veci, ako je nevera.

banderaska29
21. mar 2024

@magic08 ty si v poriadku inak ? kde ja na teba utočim ? 😀 prečitaj si ešte raz čo som ti napisala. kludne si teda zi s nevernym clovekom, mne to je naozaj jedno, ja som povedala ze by som to nestrpela a ani som to nestrpela. chod sa nadychat cerstveho vzduchu a mozno by ti prospelo aj pohar vina.

banderaska29
21. mar 2024

@subartic to ma mrzi...naozaj 🙏

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 ty si taky samonasieraci typ aj v realnom zivote? pohar vina si daj ty a nauc sa respektovat druhych

banderaska29
21. mar 2024

@magic08 zlodej kričí -chytte zlodeja. nauč sa, že s tebou nebude každy suhlasit. hold si rozmaznana princezna a dovolila som si nesuhlasit. od začiatku ale hovorím, že tvoj nazor rešpektujem. takže asi to máš tažke ty, ked sa tu na verejnom fore biješ do hrude, lebo s tebou nesuhlasím 😀

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 a ja kde tvrdim, ze ty mas so mnou suhlasit? moja zlata, ja uz mam dost rokov na to, aby som si potrebovala hladkat ego na socialnych sietach. Mne je u riti, ci ty s mojim nazorom suhlasis alebo nie. Vyjadrila som svoj postoj a ty si zacala do mna skakat, ze ten tvoj nazor je lepsi a spravnejsi. Tak sa daj do kludu. Ja sa idem venovat zabavnejsim veciam, ako tebe. Peace

banderaska29
21. mar 2024

@magic08 "Vyjadrila som svoj postoj a ty si zacala do mna skakat, ze ten tvoj nazor je lepsi a spravnejsi." pani mudra, v rokoch 😀 povedz mi, kde som napísala že moj nazor je lepsi a správnejši ? s tebou musí byt radosť žit. dievča. ak si takato aj k ludom okolo seba, uz ma neotravuj. peace 🙂

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 s tebou je to stateny cas, drza si, nevies komunikovat inak, len urazanim. Ani sa necudujem, ze ta ten tvoj podviedol, ked si takato netolerantna aj k jeho nazorom

banderaska29
21. mar 2024

@magic08 ak ta to tak zaujima, moj ma síce podviedol, čo už, no nakoniec sa nič lepšie nemohlo stat. neprišiel by ten, ktorý sa onedlho stane mojim manželom. ale ty predpokladám sama ostala a asi aj ostaneš, kto normalny by chcel mat toto doma. na to, že sa prezentuješ ako staršia žena, ti poviem, že ako matka a žena sa môžeš hanbiť. inej žene adresovat a priat zle veci - si chorá zavistliva, frustrovaná, určite nekonečne nešťastná. mne ta je luto.

macatt
21. mar 2024

@nurrasty myslím, že to neustojíte… a ani tam nezostávaj koli deťom, keď si to odnášajú najviac…stáva sa a stalo sa aj mojej kamarátke, boli pred rozvodom, keď muž uznal, že to nič nerieši a miluje ju a chce s ňou zostať, vysvetlili si, poplakali a odvtedy jej to nikdy nespomenul, hodil to za seba a sú spolu už dalších 10 rokov.. iná možnosť nie je, chceš byť s ňou a deťmi, alebo nie… rozhodni sa hneď..

pochod
21. mar 2024

@nurrasty ty sa zobuď nebola to tvoja chyba zo žiadneho hľadiska.. Ci jej chceš teraz zaplatiť dovolenku na Maledivách a kúpiť zlaté hodinky a kyticu ruží za to, ze sa vyspala s iným? 😂 Teraz ju budeš akože ešte ľutovať a robiť viac ako doteraz a modliť sa aby sa to nezopakovalo? 😶

nurrasty
autor
21. mar 2024

@fido69 z cirej zvedavosti, daj definíciu “chlapa” ?? Co je podľa teba “chlap” ten čo sa vie bit, chlastat, nestarať sa o rodinu? tak potom nie som, a ani nechcem byt. Si predstáv, že som len obyčajný chlap, čo si vie ubranit rodinu, viem si aj vypiť a viem sa postarať o rodinu, rad sa učím s deťmi, viem im spraviť desiatu do školy, viem ich vypočuť, alebo ich utíšiť keď plaču, viem im navaril obed, som chlap ktorý lubi svoju ženu a rodinu, a si predstáv, viem aj narábať s motorovom pílou ….

h2
21. mar 2024

@nurrasty Fido to myslel tak, že podľa neho tento príspevok písala žena.

magic08
21. mar 2024

@banderaska29 ty so vážne smiešna. Na seba sa nepozries, no súdia od pohľadu. vieš o mne veľké. Sklamem ta, som vydatá, nerozvedena a nepodvedena!!! No ty si očividne frustrovana z celého života. Škoda na teba plytvať čas. Zloba od kosti