icon

Priťahujú ma starší muži

22. máj 2025

ahojte, chcela by som sa vyrozprávať a spýtať, čo by ste robili na mojom mieste. Mám 26 rokov a stále ma priťahujú starší muži - o minimálne 20 rokov. Už dlho sa s tým trápim, chodila som roky aj ku psychologičke, čo mi veľmi pomohlo, pomohla mi urovnať si svoj život ale mám pocit, že niektoré veci zo seba nevymažem. Ja som do toho veľmi citlivá ešte. Viem, že je to tým, že som mala ako dieťa s otcom toxický a veľmi komplikovaný vzťah a síce sa mi za to ospravedlnil, rany ostali a ja mám pocit, že sa to bude so mnou ťahať navždy. Od 14-19 keď som ho najviac potrebovala tu nebol a mne to veľmi ublížilo. Ja si to podvedome stále vynahrádzam. Občas rozmýšlam či s tým bojovať alebo čo.. Viem, že to asi nieje najzdravšie ale neviem už čo s tým.. Skúšala som randiť aj s mladšími chalanmi, ktorí sú mi podobní veku - o 3 roky starší ale nieje to ono.. Bolo to z mojej strany také nasilu.. Ja som čakala že z toho vyrastiem a ono nejak stále nie.. Môj posledný vzťah bol s o 30 rokov starším chlapom, ktorý bol skvelý ale ja som to presne pre ten vekový rozdiel skončila. Keď si spätne rekapitulujem ten vzťah ja som bola skôr ako jeho dcéra ako partnerka, keď to mám tak povedať..

pribinak
22. máj 2025

O 30 rokov starší? Však vieš odpoved …kompenzujes si otca

kavasmliekom
22. máj 2025

Moja kolegyňa ma manžela o 18r staršieho a úplne sú dokonalí.
Ale poznám aj par, čo on bol o 20r starší a časom to bolo cítiť. Nestíhal jej. Kým ona chytala druhý dych, on sa chystal do dôchodku.
Za mňa tak do 10r je ešte ok.

autor
22. máj 2025
@pribinak

O 30 rokov starší? Však vieš odpoved …kompenzujes si otca

@pribinak viem, len čo s tým mám robiť..

pribinak
22. máj 2025

Opytat sa kde bude tvoj vzťah za 10-15 rokov so starcom

autor
22. máj 2025
@pribinak

Opytat sa kde bude tvoj vzťah za 10-15 rokov so starcom

@pribinak odpoveď viem, len ja si úplne tak neviem predstaviť vzťah s rovestníkom. Mala som pár randení s chalanmi čo boli o rok až tri starší a v mojich očiach to boli deti, a bolo to nasilu z mojej strany. Cítila som sa ako keby sa stretávam s bratom :D na takej úrovni. Tým, že ja od 18 žijem sama, tak som aj mentálne inde.
Preto sem píšem 🙂 ja padnutá na hlavu niesom.

nikpa
22. máj 2025

Tak sprav kompromis. Nehľadaj extrém, že 30 rokov rozdiel. Daj si strop, povedzme 15 rokov. Nikde nie je napísané, že musíš mat rovesníka ale 30 rokov je moc.

zabka79
22. máj 2025

S otcom to nemas doriesene, potrebujes si znovu prezit a nahradit stare krivdy.no starsi partner ti s tym nepomoze..budes sa tocit v kruhu , davaj pozor aby si nenasla karmicky vztah ktory ti zasadi taku ranu ze sa z toho bufes dostavat roky ale zase uz nebudes chciet nikdy starsieho...

ika02
22. máj 2025

Hlavne nechoď do vzťahu, kde Ťa partner bude manipulovať (zvyknú to starší mużi robiť)! Skús hľadať chlapa, ktorý zovňajškom vyzerá starší (jemne prešedivelý), ale nemá o 20 rokov viac ako Ty. Neskôr by si ľutovala. Je rozdiel mať 20 a 40-ročného partnera a mať 50 a 70-ročného muža.
Áno, psychológovia tvrdia, že ženy, u ktorých absentoval otec si podvedome hľadajú podobných mužov. Ty to ťažko ovplyvníš, kto Ťa priťahuje, len pozor na tých, ktorí si Ťa vyberú ako ľahko ovplyvniteľnú korisť.

zuzka2610
22. máj 2025

Rob to čo uznáš ty za vhodne. Je to tvoj život. Keď ti to tak vyhovuje sprav to.

bessie12
22. máj 2025

S rovesníkom si ani ja neviem predstaviť mať vzťah. Mam o vyše 20 rokov staršieho partnera a rozumieme si viac nez perfektne. Za pár dní máme svadbu 🥰 ak chceš, tak mi kľudne napíš správu a pokecame o tom 🙂

ivonadusa
22. máj 2025
@bessie12

S rovesníkom si ani ja neviem predstaviť mať vzťah. Mam o vyše 20 rokov staršieho partnera a rozumieme si viac nez perfektne. Za pár dní máme svadbu 🥰 ak chceš, tak mi kľudne napíš správu a pokecame o tom 🙂

@bessie12 tak ono na zaciatku si kazdy rozumie super .. otazka je co bude o 10 rokov po svadbe?
to len myslienka, ziadne utocenie

tetapetra
22. máj 2025

Prečo sa tým trápiš? Tak si na starých. Mne osobne vadí rozdiel viac ako 4roky, ale ako sa vraví proti gustu.... Moja sefova mala muža o dva roky mladšieho ako bol jej otec, žijú spolu už 15rokov🤷🏻‍♀️. Hoď to za hlavu a netráp sa tym

bessie12
22. máj 2025
@ivonadusa

@bessie12 tak ono na zaciatku si kazdy rozumie super .. otazka je co bude o 10 rokov po svadbe?

@ivonadusa zatiaľ sme spolu 4 roky. Na to, že je starší, tak ma oveľa viac energie a je zdravší ako ja. Ja mám problémy s chrbticou, s rukami (konkrétne zápästia), začínajúce problémy so srdcom (naposledy v detstve), bolesti hlavy (tie mám poslednú dobu často) a mohla by som pokračovať. Keď sa to bude zhoršovať, tak mi neostane nič iné, len ísť k lekárovi. Ale tomu by som sa rada vyhla pokiaľ to bude možné. A on ? Len občasné bolesti chrbta z práce.
A čo bude o 10 rokov ? Nevieme co bude zajtra a nie to este o 10 rokov.

january13
22. máj 2025

Ja mam vztah s 28 rocnym rozdielom. Ak ma aj niekedy trapia nejake problémy, nie su to problemy kvoli vekovemu rozdielu. Vztahy s mladsimi boli a su pre mna absolutne o ničom. Vsade je nieco, ziadny vztah nie je dokonalý a vek nie je ukazovatel spokojnosti vo vzťahu

elzena2
22. máj 2025
@ivonadusa

@ivonadusa napr. moja suseda pred 40tkou sa vydala za dedka, (60+), tak ta bude o 10 rokov po svadbe mozno uz dediť. Iné v tom veku sa spamatavaju z rozvodu a sú na mizine. Čiže aj tak sa dá...

kinderko93
23. máj 2025

V niektorych zalezitostiach si tu nehladaj rady. Viem ta pochopit. Je to vlastne syndrom strateneho otca, to znamena, nevyrastala si s otcom alebo ti nebol oporou ci nebol pri tebe, ked by si to potrebovala, preto hladas starsieho partnera, toto od neho akoby ocakavas. Nemyslim si,ze je to nieco zle. Rob tak ako to ty citis a nepozeraj na nazory inych.

bessie12
23. máj 2025
@kinderko93

V niektorych zalezitostiach si tu nehladaj rady. Viem ta pochopit. Je to vlastne syndrom strateneho otca, to znamena, nevyrastala si s otcom alebo ti nebol oporou ci nebol pri tebe, ked by si to potrebovala, preto hladas starsieho partnera, toto od neho akoby ocakavas. Nemyslim si,ze je to nieco zle. Rob tak ako to ty citis a nepozeraj na nazory inych.

@kinderko93 ja som napríklad mužský vzor mala, keď som bola dieťa. Ani som si nemyslela, že niekedy budem mať o dosť staršieho partnera. To bolo pre mňa nemysliteľné, ale osud to chcel /zariadil inak. Ale neľutujem. Ľutujem len jednu vec. A tou vecou je môj ex. Ale na druhej strane keby nebolo toho debila, tak možno by som sa nedala dokopy s terajším partnerom. Asi to tak malo byt.

anonym_f1d74b
28. sep 2025

Keď som mala 20-25 mala som fázu, že ma pritahovali 40-45 roční. V 24.rokoch som spoznala 44 ročného kamaráta. Dosť mi to pomohlo zabrzdiť túto "orientáciu", dodnes sme dobrí kamaráti, vynahradil mi to, čo som po citovej stránke od otca nedostávala a možno ešte vynahrádza. Dnes mám manžela, ktorý je len o 6 rokov starší odo mňa a o 20 rokov starší ma už nepriťahujú. Možno aj toto by bola pre teba cesta...